Petice za navýšení rodičáku

gnozka
18. bře 2019

Maminky tak odsouhlasili navýšení rodicaku , ale ne úplně fér . Jak k tomu přijde maminka co porodí předčasně i když měla termín v roce 2020. Zkusíme s tím něco udělat ????

https://www.petice24.com/zvyeni_rodiovskeho_pis...

hankaklem
18. bře 2019

@gnozka podepsáno

vercik83
18. bře 2019

Hale holky, někde ta hranice od kdy ano do kdy ne být musí

nikahavel
18. bře 2019

@vercik83 hovořilo se o hranici 4 let a to v případě neběžící další RD a nebo MD

vercik83
18. bře 2019

@nikahavel já vím, ale nejsou prachy, Babiš to rozfrcal

anita003
18. bře 2019

Sakra ženský, co byste furt chtěly?! Děcka jste si udělaly za podmínek, kdy byl rodičák 220tis a teď brečíte, že jedny dostanou víc a druhé, které ho už čerpají, ne?! Prostě se zavede hranice leden 2020 a hotovo - vždycky nějaká hranice být musí... Kdyby se kdysi nemluvilo, že by to mohlo být vypláceno zpětně, tak by vás to ani nenapadlo, protože je to samo o sobě blbost... Opravdu nechápu tuhle hysterii!

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
malinkaelinka
18. bře 2019

@ttm druhé "z" přidá, až dostane těch 80 tisíc :D

jaja01k
18. bře 2019

Můžete sem prosím někdo zkopírovat text té petice? Mně se to na telefonu nezobrazuje celé a ráda bych si to přečetla.

baraskaska
18. bře 2019

Mne to spis stve z principu, ze zas to je to klasicky,, sliby chyby,, tak kurnik meli uz od zacatku rict ze to daj jen tem co v ten rok porodi a ne slibovat hory doly jak to dostanou i ty co uz porodili. Nebo alespon tu moznost pro nas ostatni dat uen do uvozovek a ne to tak hezky naslibovat.

sudylichozrout
18. bře 2019

Já fakt nechci vidět ten hukot, až se bude muset opravdu začít šetřit a začne se škrtat a ne jen nenavyšovat. To Modrej kůň zkolabuje pod náporem nářků.

nikahavel
18. bře 2019

@vercik83 😂😂😂 dobře on... To je fakt v háji a lidí mu to žerou furt jaký není šikovný ekonom

mataharyy
18. bře 2019

Když v éteru běhali ty informace o navyšování, všimli jste si toho, že tam vždy bylo napsáno, vláda/koalice/... se domlouvají na podmínkách? Nebo jste si četli jen to co jste chtěli, tedy "navýšení, pro všechny, zpětně atp."? Tohle je za celou dobu asi nejpřesnější informace (a jsem přesvědčená že i to se ještě bude měnit), která zatím byla, vše ostatní bylo hypotetické a ve fázi domluv, návrhů a kompromisů ;)

lachtanice86
19. bře 2019

Nějak tuhle hysterii nechápu. Vždyť to ani nebylo schválené a všechny už to tu braly jako hotovou vec. Stanovili hranici, tak co? Navic já tohle říkala od začátku že to tak bude.

gnozka
autor
19. bře 2019

Samozřejmě ze člověk vystačí s tím co už má. Nejde ani tak o to, ze maminky nedostanou co jsou už na Md více peněz . Ale jde hlavně o princip . Ne v jednom článku se ministrine nechala slyšet ze je vše schválené v původním znění a čeká to jen na “posvěcení” od vlády . Ale jde hlavně o to , ze celá ta věc je velmi nešťastné udělaná . Maminka bude mít termín 1.1.2020 ale porodí o 12 hodin dříve a tím dostane o 80 tis min než maminka co už třeba také bude rodit ale povede se par minut po půl noci . Je to postavené na hlavu . Buď se na to měli cele vyprdnout a nebo to nechat jak bylo původně v plánu .

jajulin
19. bře 2019

@gnozka jenže vždycky musí být nějaká hranice, od kdy to má platit. Co by bylo jiného na tom, kdyby těch 80 tis. dostaly i všechny děti, které by k dnešnímu dni měly méně než 4 roky. I tak by bylo spoustu těch, kterým to nevyšlo o den nebo dokonce o pár hodin, které se narodily předčasné atd. atd.

anitttaa
19. bře 2019

Jo a dochází vám, ze pokud těhotné budou hromadně odmítat ukončení těhotenství například od 20. prosince, přesto ze to bude potřeba pro preeclampsii, rustovou restrikci, hepatopatii nebo dalsi diagnozy...tak někoho může takový nápad i zabít?

monika76301
19. bře 2019

@anitttaa v tom případě jsou to nezodpovědné kravy ne matky... Taky mě to štve taky jsem byla šťastná ze se to mělo zvýšit.... Protože mít 7600 nebo 10000 už nějaký rozdíl je a bylo By to znát! Ale miminko jsme chtěli i bez 80tis. Je to na prd ale rozhodně bych rok a půl nečekala abych měla vyšší rd... Takze tu situaci teda přijímám jak je... Na druhou stranu jsem vdana mam. Manžela a bud se bude víc snažit vydělat nějaké peníze navíc nebo bude hlídat dítě a na brigádu půjdu Já... Jsem v lepší situaci než maminky bez partnera těch mi je líto no

marketa1218
19. bře 2019

Holky sorry, ale abyste se z toho nezblaznily. Taky rodim v září a týkat se mě to nebude, ale rozhodně se z toho nezblaznim. Prostě udělali hranici

kkk612
19. bře 2019

Já bych pockala, jak to vlastně bude ve skutečnosti, protože na novinkách často píšou kraviny, které ve finále vyznivaji zcela jinak, než jaka je realita.

mimisci2
Autor odpověď smazal
Zobraz
nikahavel
19. bře 2019

@jajulin jiného by na tom bylo to že hranice 4 roky je už zakotvena dlouhodobě v celém fungování RD...navíc to už je dítě dostatečně velké na to aby chodilo do školky a matka do práce

jajulin
19. bře 2019

@nikahavel asi nechápu, co tím myslíš. Já psala o tom, že někde hranice prostě být musí a vždycky bude někdo, komu to uteče o fous. A dítě do školky může jít kdykoli, klidně až ve 4 letech. Na tom nic nemění ani 80 tis. navíc.

ninive211
19. bře 2019

Oprosťme se od toho, zda to je či není spravedlivé (taky mě to trošku štve, pár tisíc navíc by se šiklo, ale i ten návrh předtím byl pouze NÁVRH a prostě nic jisté nebylo, pouze sliby), tak takhle internetová "petice" opravdu nemá žádnou právní váhu a je NAPROSTO K NIČEMU! Navíc ta zvolená forma ("rozzlobená maminka", není tam ani napsáno, proti ČEMU konkrétně se vlastně podepisuje, odkaz na něco, co ještě je teprve v návrhu, není schválené, nic)...spíš k pláči, někdo to zmastil na koleni za pár minut poté, co se na internetu zvedla velká vlna nevole ze strany hysterických mamin po odvysílání reportáže na ČT...takže klííííd! A než něco "podepíšu" jako ta ovce, tak se nejdřív zamyslím...zda to má vůbec nějaký smysl😉

nikahavel
19. bře 2019

@monika76301 ty lidi všechny štve princip, nikdo se tady nevytéká jako male dítě. Jde o to, že padaly všelijaké návrhy a to i že se nepřidá rovnou 80 ale po 40 a nakonec se zvolila varianta ( nic pravda není odsouhlašeno) která společnost dělí podle data narození a to není dobré ... Ani racionální. Navíc to bylo takto specifikováno v předvolebních slibech. Plus se odsouhlasily naprosto nesmyslné doplatky na jízdné, které by směle pokřtili tento deficit. Je správné že lidé podepisují petice,( pravda je že tato je paskvil) není správné když se rozhoduje o nás bez nás ještě tak drastický variantou která před tím ani jednou nepadla. Tak ať se neříká žádná varianta. Nejde o nezodpovědnost lidí ale o vystřízlivění z politické opilosti a může to víc stáváz právě ty, co volili ANO a neschopné Socany.

jajulin
19. bře 2019

@ninive211 přesně tak 🙂 Když jsem se podívala na tu petici, u které je na první pohled vidět, že je napsána pod náporem emocí, navíc s x hrubkami, přišlo mi to spíš úsměvné. Asi nemá smysl žádná petice, která se dožaduje něčeho, o čem se doteď teprve debatovalo 🙂

nikahavel
19. bře 2019

@jajulin vývojový psycholog potvrdí že ideální hranice kdy má jít dítě do školky je okolo 3 let, na to narážím. Taky na to, že zde máme roky rokoucí už stanovenou nějakou hranici čerpání RD a ta je 4 roky. Je diskriminační aby děti měsíc od sebe brali o tolik menší dávku a to po celou dobu čerpání RD. Pokud jsou od sebe mneaic děti 4 létě nastane minimální finanční rozdíl. Navíc malé dítě nepatří do jeslí a nebo školky což 4 létě směle. Netvrdím musíte přidat ale když tak nějak racionálně...

jajulin
19. bře 2019

@nikahavel já tomu nějak nerozumím. Když dám 80 tis. navíc i matkám čtyřletých děti, tak stejně tu budou i matky dětí o fous starších. Ty děti od sebe budou staré několik dní a jedny nedostanou přidáno nic a druhé 80 tisíc. A souvislost mezi navýšením rodičáku a nástupem dětí do školky nechápu už vůbec.

monika76301
19. bře 2019

@nikahavel ja tomu rozumím je to hnus jak. Píšu taky jsem byla ráda že se zvýší rodim za měsíc a půl 😂😂😂 a včera jsem brečela kvůli tomu... Hormony no.... Hlavně všichni slibuji lidi se toho drží pak na to kašlou už nepotřebuji voliče a ted je celý národ nasranej

lucifux
19. bře 2019

Nějak to prostě udělat museli, mě se má narodit další mimi za několik málo dní, taky jsem doufala v to, že po novém roce ten rodičák budu o pár tisíc větší. Ale když, to udělali takle, tak s tím stejně žádná petice nehne. A můžou to být podepsaný všecky maminky z ČR. Holky nerada to říkám, ale budeme se muset smířit s tím, že to je, tak jak to je. Prostě svým dětem nekoupíme plenky Pampers, ale Lupilu, nebo kterou koliv jinou značku za míň peněz a poměrně stejné kvality. Stejně tak i s oblečením, zajděte do kiku nebo lidlu a oblečete tam celou rodinku za hubičku.

jajulin
19. bře 2019

@monika76301 když by tahle situace přispěla k tomu, že část voličů Babiše a socanů prozře a přestane je volit, tak těch "svych" 80 tis. beru jako dobře investované peníze 😀