icon

Petice proti povinným kvótám pro uprchlíky

sarka11
16. kvě 2015

Osobně jsem proti těmto kvótám, v Bruselu nevidí, že přijíždějí převážně mladí chlapi, kde jsou ženy a děti??? Kdo má zájem se přidat a nechce se podřizovat nesmyslným rozhodnutím z EU, je petice k vytisknutí na http://leteckaposta.cz/252889609 , je tam i uvedená adresa, kde ji vyplněnou můžete zaslat. Holky nedejme se, všechny pro své děti chceme to nejlepší.

Strana
z2
sarka11
autor
23. kvě 2015

@shine2015 ptala jsem se tě, kde budou ti imigranti ubytovaní a zaměstnaní? Nechceš odpovědět, O.K., ale pak se mě už na nic neptej, taky neodpovím. Tímto tady končím.

adypro
23. kvě 2015

Některé názory jsou hodně naivní 🙂 Mnohé z vás přejaly nekriticky to co se slepě píše v novinách a hlásá v televizi. Chcete řešit brzo problémy, které teď řeší Německo, Holandsko? Lidé kteří k nám přicházejí, přicházejí proto že v místech kde žijí funguje něco jako reklama na život v ráji - život v EU. Ale vyšší záměr je likvidace Evropy tak, jak ji známe dnes. Jsme vazalové Bruselu a USA, ti především by měli nést odpovědnost za svrhnuté vlády v severní Africe. Díky destabilizaci tohoto regionu se sem valí lidé z celé Afriky. Itálie a Řecko patří potrestat za to, že nehlídají hranice!
Chcete sem přestěhovat celou Afriku? Pomáhat se má přímo v zemích, kde jsou potíže, ne tam svrhnout režim a dát od toho ruce pryč a pak Evropo starej se.

shine2015
23. kvě 2015

@sarka11 . Bydlet budou v domech,ubytovnach, bytovkach.Nebo ty bydlis u cesty? Ty jsi mi taky na dost otazek neodpověděla, ale to,ze tady koncis je nejlepsi,co jsi za tu celou dobu napsala. Měj se a zkus se jet podívat i mimo hranice ČR. Na delší dobu. Žij v zahraničí - a nedej na to, co najdeš pouze v médiích, u jedné kamarádky v Německu ATP. A hlavně v životě se ma hledat důvod proč to jde a ne proč to nejde. Kdo nechce pomoci vždy si to odůvodni.

bajunka
3. čer 2015

Tak ať tu není ta zlá jen sarka 🙂. že je mammoth007 obhajuje islám, tak já ho zase zatracuji, protože je to jen mocenská ideologie s prvky náboženství, mám ráda rovnoprávnost, aby mi někdo tvrdil, že jsem míň než chlap, že můj názor je podřadný apod.Islám je spjat s Sharii a komu se toto libí je i pro chocholouška ztracený případ. že si přeješ,aby si dcera vybrala islám, aby jsi ji nemusela tahat odněkud polonahou a opilou? To bude spíš o výchově než o tom jestli věří v zeleného mužíčka nebo allaha, či třínohou kočku.Mně zase děsí, že by se moje dcery musely kvůli tomu, že někdo nedokáže ovládat svoje choutky halit od hlavy k patě. Chci ,aby se mohly samy rozhodovat, cestovat a nebát se, dělat chyby a poučit se z nich , tancovat malovat a užívat si radosti života a né být asketicky a služkou svému manželovi. Neříkám, že muslimové jsou do jednoho zlí, znám i hodné,ale ve své podstatě je islám špatný a barbarský jeho vývoj ustanul někde ve středověku a tam měl zůstat kamenování, sekání ruk apod. A naprosto chápu, že se lidi bojí uprchlíků jak z bezpečnostního tak zdravotního rizika, jsou to naprosto jiné mentality,mají jiné hodnoty i zvyky, u nás by prchaly ženy a děti a muži by je bránili né naopak... jazyková bariéra , vzdělání je degradují na kraj společnosti, kde jen budou vznikat gheta a no go zony, což už je vidět po celé Evropě. Byla jsme vychovaná tak, že se druhým má pomáhat, přispívám na charitu, ale prostě košile bližší kabát, když vidím jak živoří staří lidé nebo matky samoživitelky, tak ty peníze bych raději přesunula k potřebným v našem státě a nebo jak tu někdo psal, řešit problémy na místě a né tím, že si sem nastěhujeme celou Afriku a blízký východ. Srovnávat odchod Čechů v 68, je naprosto nesrovnatelný. A nos jsem z ČR i Evropy vystrčila nebojte :p je mi neskutečně líto těchto, žen ty totiž tu volbu výběru "víry" nemají https://www.facebook.com/StealthyFreedom?fref=ts

mammoth007
3. čer 2015

Trochu se tu to diskuse zvrtla jinym smerem, a jak uz sem zvykla, s cechama, Co vi of islamu vsechno v podstate lip nez kdejaky muslim se nema cenu hadat. Nezastavam nazor, ze kazdy musi s mou volbou souhlasit, ale myslim si, ze ji kazdy ma respektovat. A nez se zacne kdokoli dohadovat. ...nejsem sluhou sveho muze, jsem pani domu, stejne jako moje tchyne, spravuju veskere rodinne finance a rozhoduji of vsem co se tyka nasich deti. ...I pro lidi jako jsou zde, mam na profilu fotku, a jak si kazdy vsimne, nejsem zahalena. Chapu, ze ma kazdy narok na nazor, nicmene nazyvat me a ostatni zeny stejne viry jakkoli hanlive a uvazovat of nas jako o hloupych ovcich a obhajovat to necim o cem nic nevite, nebo mate skreslene informace, neni fer. Nehodlam se omlouvat za to, ze uzivat si zivot pro me neznamena si to v patnacti rozdat so radoby pritelem, opijet se a pak brecet jak sem si spackala zivot brzkym tehotenstvim a jak he ze me svobodna matka. Pokud to nekomu vyhovuje tak prosim, ale ja se nehodlam ospravedlnovat zahalena to, ze me ne.

bajunka
3. čer 2015

Mammonth a co pak děláš ty. když říkáš o těch co nevěří v islám? 🙂 že se tady všechny od 15 opíjíme a nezodpovědně plodíme děti? 🙂 a pak pláčeme nad zpackaným životem? Já měla první dítě v 26 druhé v 28 s manželem jsem již 13 let a věřím, že nám to vydrží až do smrti, k tomu nepotřebuji žádnou berličku v podobě víry. Co taková Saudská Arábie? Když je Islám mír a tolerance A SA je 100% islámská, tak jakto,že to tam tak není?
Klidně mě vyveď z omylu,ale nestává se dítě muslimem hned po narození, když se narodí muslimovi? Je tvůj syn obřezaný (dle mého tohle by si ten chlap měl taky rozhodnout sám)? co když se dcera zamiluje a vezme si křesťana to přece muslimka nesmí? jaký máš názor na Sharii? Tvého muže neznám a ani tebe, ale nevěříci tady hážeš do pytle s nezodpovědnými opilci a ku*vickami...

mammoth007
3. čer 2015

Nemyslim si ze jde o lidi Co neveri at uz v cokoli, ver nebo ne znam muslimy Co se opiji a berou drogy. Ale uz to, ze kdyz si sednu vecer do restaurace a nedam si alcohol jsem divna je spatne. A pokud me nekdo nazyva otrokem ci sluhou I kdyz vi kulovy o mem zivote pak se nemuze divit, ze reaguju stejne. I to, ze michas Islam jako viru a islamskou diktaturu v zemich jako je saudska arabie ukazuje, ze tve znalosti islamu jsou povrchni. Ja tu nejsem abych vysvetlovala ci cokoli podobneho, jsem tu protoze se tu o islamu mluvi hanlive a o cloveku se kterym jsem spojila zivot a ktereho miluju, jako o sexem ovladanem zvrhlikovi, ktery nerespektuje muj nazor a dela si ze me doma poskoka a to neni fer. A nez zacnes argument ovat, ze o mem muzi nikdo nemluvil, tak pripominam, ze mluvil, protoze je to muslim, je to Arab a zije v souladu so islamem 🙂

maki73
3. čer 2015

@mammoth007 no tak v první řadě bych řekla, že nic z toho, co jste popsala se nedá přiřadit žádné víře, ale životnímu stylu, já jsem křesťanka, protože jsem se tak sama rozhodla, protestantka a mí rodiče jsou ateisté a ze zásady přesvědčení, že každá víra je špatná, takže pro ně jsem já jakožto křesťanka úplně stejně "blbá" jako muslimka, židovka nebo klidně třeba Jehovistka, s životním stylem to však nemá nic společného, také si nedávám nikdy k večeři alkohol, nepiji pivo prostě nikdy ani v létě ani příležitostně ani vůbec a to jen proto, že je prostě hnusné a je mi fuk, co si o tom myslí ostatní, jsem abstinent protože si myslím, že alkohol člověku nic nepřináší a navíc v cca 80% chutná hnusně, ale rozhodně netvrdím, že jsem abstinent kvůli víře, nepila bych, ani kdybych byla ateistka...jestli děti budou někde roztahovat nohy v 15, to ovlivníte výchovou, ne vírou, klidně veřejně řeknu, že celý můj sexuální život je vázán na jednoho muže a tím je můj manžel, nikdy jsem s nikým jiným nic neměla a pravděpodobně by tomu tak také bylo i kdybych nebyla křesťanka opět proto, že mne tak vychovali mí rodiče a prostě jsem se nikdy s nikým jen tak nevyspala, co to má společného náboženstvím, že dívka není promiskuitní, ale toto platí i na straně mužů, myslím si, že drogy, alkohol a příležitostný sex jsou selháním rodičů, pokud si dítě o sobě a své hodnotě, svého zdraví neváží, pak udělali chybu rodiče, ať už jej vychovávali ve kterémkoli náboženském přesvědčení, ze zkušenosti vím, že není muslim, jako muslim a stejně tak když vidím některé "křesťany" jak se chovají, chce se mi zvracet, Hitler popravoval židy ve jménu křesťanství, stejně tak je zneužita muslimská víra dnes IS a chápu, že vás hluboce rozhořčuje fakt, že většina Čechů automaticky hodí všechny muslimy do jednoho pytle a nemůžete s tím nic dělat, je mi také líto, že touto zdejší typickou omezeností trpí nejvíce vaše dcera, která i kdyby se snažila o osvětu spolužáků sebevíc, dovedu si živě představit, že 50% z nich má doma rodiče, kteří řeknou, "raději se s ní ani nebav, beztak to jsou teroristé", protože to je prostě česká mentalita, nic si nezjistím ale za to o to lépe šířím dál. My máme v rodině problém a to jsme křesťané, jen já jsem protestantka a manželova rodina katolíci, člověk by nevěřil, jak je ten rozdíl podstatný no se mnou se někteří členové rodiny dlouhou dobu nebavili jen proto, že jsem nenechala pokřtít dceru (nenecháme pokřtít ani syna), žiji totiž v přesvědčení, že člověk by si měl svou víru najít a vybrat sám, proto se děti v evangelické církvi křtí většinou ve věku od 12 let výše, nikdo mi nebude tvrdit, že se dítě může dříve samo rozhodnout a argument tchýně: "a co když se jí do té doby něco stane (myslela tím umře), to se nebojíte, že nepůjde do nebe jen proto, že jste ji nenechali pokřtít?"...Jo jasně, takto se to u nich bere, děti pokřtí "pro jistotu", kdyby náhodou nějaký ten Bůh vážně existoval, tak aby měli pojistku a o tom má být něčí víra...dle mého když o sobě někdo říká, že má nějaké náboženské přesvědčení, měl by se podle toho v 1. řadě chovat a v tom případě respektuji jeho víru a její náležitosti...podívejte se však, jak se chovají uprchlíci přijíždějící z Afriky, co páchají, jaká je situace v Itálii neúnosná a ano, ještě se chvástají tím, že jsou muslimové, čímž vaši víru jen zostuzují, tito muži dle mého nezaslouží humanitní pomoc, ale rychlý export z5 tam, odkud přišli, žádného slušného člověka by nenapadlo zabarikádovat se v cizím bytě, vypalovat obchody...to nijak nesouvisí s vírou nebo náboženstvím a to, že se proti jejich přijetí lidé vzpouzí a demonstrují neznamená, že jsou rasisté nebo že mají něco proti muslimům, znamená to jen, že muži, z nichž jen hrstka ovládá alespoň angličtinu, kteří sem přicházejí jsou nezaměstnatelní a jediné co zde mohou je vysávat sociální systém nebo krást, i kdybych věřila, že přicházejí poctivě pracovat, kdo zaměstná uprchlíka, který se nedokáže domluvit, mnohdy neovládá latinku, pochází ze země, kde je pochyb o tom, zda má vůbec základní vzdělání...v téměř všech státech EU je nezaměstnanost dost vysoká již bez toho, kdo ty lidi bude živit? Proti tomu se občané bouří, každý, kdo se nad tímto zamyslí, musí mu být jasné, že aby takový člověk dostal práci musí se nejprve naučit jazyk, číst a psát alespoň základ (i uklízečka musí vyplňovat formuláře o svých směnách) a kdo bude platit lidi, kteří budou tyto uprchlíky školit? Kdo bude platit jejich ubytování a životní náklady do doby, než budou eventuálně zaměstnatelní, pokud se o to vůbec budou snažit? Všude je jediná odpověď - daňoví poplatníci...nemluvě o tom, že ČR má tak vysokou nezaměstnanost, že zde by se místa pro tolik uprchlíků nenašly ani v případě, že by se všichni vzdělali, kvalifikovali a dostali občanství a co potom ty jejich údajné doma čekající rodiny s dětmi? Jaký by zde musel muž dostat plat, aby měl na letenky pro rodinu a jejich obživu, vzdělání...Všichni ti, kteří píší, že způsoby se dají najít vždy nad tímto faktem asi nepřemýšleli a ti, kteří píší, jak by bylo nám, kdybychom někam emigrovali zapomínají na fakt, že Češi, kteří emigrují kamkoli mají přinejmenším základní vzdělání a domluví se anglicky, což je sakra podstatný rozdíl!

lamiaaa
16. čer 2015

Tohle je fakt hrůza, ani nevím, jestli se mám tak moc bát anebo doufat, že to média jen moc nafukují. Každopádně nechápu, jak je vůbec možné, že někdo nahoře rozhodne o tom, že si je sem nataháme, když s tím 95% občanů nesouhlasí, píší se petice, není daleko od demonstrace a lidi se proti tomu bouří! Tady musí soucit (i když jaký soucit, když vidím ty silné statné chlapi na lodích, žádné děti ani ženy ani starce, tak cítím strach, žádný soucit) stranou pro zachování bezpečného prostředí, kde jednou budou vyrůstat naše děti a vnoučata! Uvědomte si, co to je za lidi! Naprosto rozdílná mentalita, "kultura" a "hodnoty"(jestli to tam vůbec můžu nazvat), nevzdělaní, divocí...si myslíte, že je tu snad převychováme a budou to spořádaní slušní občané, co chodí do práce? Tomu přece nikdo nemůže věřit!
Ano, jistě i my někdy možná budeme potřebovat azyl od jiné země a to bude přesně tehdy, jestli si sem pustíme tuhle verbež, která to tu akorát celý převrátí naruby a ten azyl nenajdeme nikde, protože tady budou buď země, které na tom budou stejně jako my a na druhé straně země, které si chytře zavřou hranice a žádné uprchlíky nepřijmou, tak jako to dělá Austrálie!
Opravdu nechápu, jak s tímhle může někdo souhlasit a dopustit, aby celou Evropu rozvrátili, to snad nemají ani základní pud sebezáchovy?!

janajurnickova
29. čer 2015

@sarka11 jo, taky jsem si ji vytiskla, podepsala a hned poslala, beru to jako svoji občanskou povinnost hlavně jako matky. Přemýšlím že si najdu i petici na vystoupení z EU a tu taky podepíši protože od té nás zatím nic dobrého nepotkalo.

nov777
30. čer 2015

@achjonetusim Cetla jsem uz clanku na toto tema hodne, ale malo ktery tak ocividne postradal pokus o objektivitu jako tento. Proste hromadka opsanych nazoru pro bez rorumne samostatne argumentace, ktera by byla necim podlozena. Doufam, ze ten clanek vznikl jako vysledek volnocasove aktuvity a ne jako placena prace.

achjonetusim
30. čer 2015

@nov777 Článek se nachází v sekci Názory, a ten je povětšinou subjektivní. Káždopádně díky za ten Tvůj.

nov777
30. čer 2015

@achjonetusim No tim se ta uroven vysvetluje 😉

janajurnickova
7. črc 2015

@mammoth007 jo tak to jsi určitě viděla film "bez dcerky neodejdu". A pokud žije podle islámu tak co bije tě taky jak mu islám přikazuje. Nebo lže a přetvařuje se dokud nedosáhne svého to mu totiž taky islám přikazuje. Teď nevím jestli to napíšu přesně ale v islámu se píše že žena je nevhodné stvoření pro víru a proto je bijte bijte a bijte. A žena je špatné znamení proto když vidíte ženu po ránu máte zkažený a prokletý celý den. A v islámu je přímo řečeno, že máte lhát a dělat vše co od Vás ostatní očekávají dokud nezískáte takovou sílu aby jste mohli z nich udělat muslimi, povraždit či z nich udělat otroky. Takže pokud říkáš že tvůj muž dodržuje islám tak bych se měla velice na pozoru protože když už mu víra nakazuje lhát, nevěřila bych mu ani jediné slovo.

mammoth007
8. črc 2015

@janajurnickova tak nastesti nemam informace z medii a radoby znalcu, ale z vlastni cetby koranu. Jsem muslimka jiz radu let a svyho muze sem si vybrala protoze je to dobry clovek. Asi teda mam jiny vytisk koranu nez ty, protoze v mem se pise ze zena je pozehnanim domu a dobre zachazeni se zenou, matkou ci dcerou muze muzi zarucit raj. Nicmene ty to jiste znas lip a rozumis jak islamu, tak koranu. ....obzvlast pokud si videla bez dcerky neodejdu ;) Je mi jedno, co si kdo mysli o jakemkoli nabozenstvi, nicmene nenavistne reci jako ty tvoje me urazi, urazi meho muze, me deti a zpusob naseho zivota a asi nikdy nepochopim, proc to lidi delaji. ...I kdyz mozna jo, lidi jako my, kteri zijou tady, zijou svuj zivot a nikoho neobtezujou jsou snadny terc. Tak kdyz sis ulevila a oznamila jakej bastard je muj muz, snad se citis lip 🙂 snad jednou budes v zivote tak stastna jako ja a prestanes se vozit po jinych, protoze uz to nebudes potrebovat 🙂

infokonik
8. črc 2015

@janajurnickova Ahoj, pokud chceš přispívat svým názorem do Diskuse, prosím, slušně, bez urážek a korektně. Děkuji.

janajurnickova
8. črc 2015

@mammoth007 já to nemyslela jako urážku jen jako varování. A asi neznám korán a ty další dvě knihy jejichž název si už nepamatuji ale podle nichž se řídí islám. Měla jsem asi jen dvouhodinovou přednášku o islámu od bývalého muslima. Nechtěla jsem nikoho urazit jen opravdu varovat. Nejsem nenávistný člověk nýbrž jen člověk který má skutečný strach o sebe, svoje děti a náš způsob života. A naší vládě už nevěřím ani slovo říkali nám jak se budeme mít v EU dobře ale škoda mluvit. Totéž nám říkali o rómech že se snadno začlení a nic nám od nich nehrozí ale každý víme jak na tom s touto menšinou jsme.

mammoth007
8. črc 2015

Ja bych to uzavrela asi takto. ...je muslim chlap a muslim hovado, chapu, ze je jednoduche hodit vsechny do kopy, ale neni to fer. Muj muz je uzasny clovek, ktery se so laskou stara o dve nevlastni deti, a ktery se posledni rok so vypetim vsech sil staral i o me, protoze sem byla hodne osklive nemocna, nikdy nikomu nic neudelal, jako lekar pomaha lidem a dela co muze, aby ho lidi nesoudili jen proto, ze je odlisny. A neni sam, lidi jako on je tu dost. Neni fer , ze ho lidi srovnavaji s magorama, kteri vyuzivaji situace, prichazeji sem a cekaji, ze vsechno dostanou beze snahy. A stejne je to s uprchliky, muzeme videt videa namachrovanych telat vetsinou kolem dvaceti, kteri prichazeji za vidinou lenoraje, kde peceni holuby letaji pod nos bez prace a snahy. ....ale take jsou tam zeny s detmi, co se jen snazi zachranit co je pro ne nejdulezitejsi. A ja se nedokazu jednostrane postavit na stranu tech, kteri krici uprchliky tu nechceme, presto, ze si nemyslim , ze by meli mit moznost prijit vsichni bez rozdilu. Ale jakekoliv zarazovani lidi na zaklade nabozenstvi, rasy, narodnosti, nebo treba i orientace je podle meho nazoru spatne a kratkozrake.

lucinka58
9. črc 2015

Já bych to osobně řekla asi takhle. U nás je spousta muslimů, kteří bordel nedělají a jsou v téhle společnosti zařazení, takže já osobně neodmítám žádné náboženství. Bohužel ale nic nevíme o těch, kteří sem chtějí přijít jako uprchlíci. To, že teď se islám v některých krajinách vyhrotil ve fanatismus na kterém IS staví, tak to je bohužel smutné, ale my s tím nic neuděláme - tento problém musí vyřešit vlády, spojit se proti nim a společně proti extrémistům bojovat. Rozhodně nemám problém vzít na naše území například vzdělané uprchlíky ze Sýrie, protože stejně většina z nich studovala u nás a naši kulturu už znají 🙂 Já osobně se spíš bojím o to co budeme dělat až sem přijmeme (dneska avizovanáých 1500 uprchlíků nejlépe z Afriky apod.), kteří se nebudou schopni zařadit do společnosti a to už jen pro to, že mají jinou mentalitu, jinou kulturu, jiný přístup k životu a ještě ke všemu nejsou vzdělaní a myslí si (stejně jako romové, kteří utíkali do Anglie nebo jinam), že najdou zlatý důl, kde nebudou muset nic dělat a naše země se o ně postará. Naše země se bohužel neumí postarat ani o svoje lidi - důchodce, matky samoživitelky apod. Osobně si myslím, že už velké výdaje nás stojí naši romové, takže nevidím důvod proč k nám brát další rádoby nepřizpůsobivé občany s jejich rodinami a ten náš stát nechat totálně rozpadnout.

sarajurka
9. črc 2015
Uživatel sarajurka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od sarajurka.

@lucinka58 naprosto souhlasím s tvým názorem. Muslimů zde žije spustu a nikdy jsem nějak nezaslechla, že by s nima byl nějaký větší problém. Mají svou kulturu a u nás s ní nikoho neobtěžují. Byli schopni se přizpusobit našim pravidlům a tak by to mělo být. Člověk, který bude ochoten se aklimatizovat na naše prostředí je u nás vítán. Člověk, který nebude respektovat naši kulturu, ať se otočí a vrátí se domů. Myslím si také, že avizovaných 1500 uprchlíků není zas tak velké číslo, mohlo být hůř. 1500 nikdo ani u nás nezaregistruje, když se rozmistí po celé ČR. Druhá věc je, že ekonomický uprchlích putuje do evropy za tím, aby se měl dobře a bude si hledat práci . A ano ze začátku bude závislý na sociálním systému, ale bude i pracovat. Problém je, že naše země se neumí postarat o důchodce a matky samoživitelky, ale moc dobře se stará například o romsou menšinu (tím nechci nikoho slušného a pracujícího urazit). 🙂

bajunka
9. črc 2015

aby se mohli začlenit, tak se na nás a našich daních budou zas vyživovat spousty institucí, které se o nebohé imigranty budou starat... a ne jen o sociální zabezpečení,ale musí se naučit jazyk a taky nějakou práci, někdo jim musí zajisti právní servis atd... takže neziskovky už se na ně třesou 😝

sisinka74
4. zář 2015

Bohužel, lidé vše dělí jen na černé a bílé. /teď nemám na mysli pleť/. Lidé ze Sýrie utíkají před válkou, podstupují riskantní cestu za "bezpečím" a co je čeká? Ponižování, odsouvání, petice proti nim.
Jako bych ani nebyla na Modrém koníkovi. Portál, kde většina z nás jsou matky. Přejme si jen, abychom my a naše děti jednou nemusely někam utíkat před válkou a nedopadly obdobně.
Jsme neskutečně sobecký a pokrytecký národ!

lamiaaa
4. zář 2015

@sisnka74: pokud naši zemi zaplaví vlna imigrantů s naprosto odlišným vyznáním, kulturou, způsobem života a neochotou přizpůsobit se našim pravidlům a zákonům a my to v rámci humanity budeme tolerovat, pak to budou práve naše děti, kdo jednou bude muset ze své rodné země utíkat. Tohle chceme teda?
Neříkám, že mi není líto lidí, kteří umírají ve válce a žijí v podmínkách, které si my ani nedokážeme představit. Ale rozhodně mi nepřipadá sobecké to, že je zkrátka ve své zemi nechci- to, že žijeme, kde žijeme (a ne v těch zmiňovaných hrozných podmínkách jako oni tam) je zásluha našich předků, co to vybudovali pro nás, své děti, tak jakým právem to kdo bude rozdávat lidem, kteří se o to nejen nezasloužili, ale navíc to zničí a naší společnosti nepřinesou žádný užitek jen nás budou stát peníze?
Petice se nepíšou proti lidem, ale proti tomu, že je nechceme tady.
Nikoho neodsuzuju, ale odmítám to, že Evropa má nést zodpovědnost za všechny problémy světa a řešit co s miliony, možná i miliardami lidí, co žijí v nelidských podmínkách.

bajunka
4. zář 2015

Ne všichni utíkají před Válkou... momentálně hodně medializovaný případ žili byli tři roky v Turecku sestra z Kanady jim posílala peníze, ale tatík chtěl nové zuby, takže naložil sebe ženu a své dva syny na přeplněný člun a hurá do Evropy...výsledek, oba chlapci i manželka utonuli :( https://www.facebook.com/OfficialBritainFirst/v...
Tady je zas vidět ta vděčnost za pomoc v maďarsku nebo itálii https://www.facebook.com/pavel.vot/videos/10207...... když utíkají před válkou, tak snad by měli být vděčni za jakoukoliv pomoc a hlavně záchranu života, přece nemůžou očekávat, že tu dostanou ubytování v Hiltonu a full servis!!! A proč vlastně nepomužou uprchlíkům i státy jako SA,SAE, Kuwait, Bahrain, atd...?aha protože pocházejí z jiného prostředí, kultury, mají psychologické a nervové problémy...Aha tak kam, je šoupnout....hmm....no jasně do Evropy. https://www.facebook.com/ThisIsChristianSyria/v... . Uprchlíci na fotkách ze zbídačené Sýrie vypadají jinak než ti co proudí ve velkém do Evropy https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153...

Ti co skutečně potřebují pomoci nemají peníze na to,aby je zaplatili převaděčům a často ani nechtějí opouštět své domovy, naopak je brání a bojují za ně...takže pokud chcete někdo konkrétně pomoci tak prosím můžete zde tito to opravdu potřebují a budou za Vaši pomoc vděční https://www.facebook.com/permalink.php?story_fb...

mrkni1
30. říj 2015

..takhle si tu některé představujete integraci??

https://www.youtube.com/watch?v=PiwiCKe_s38

a kvůli tomuhle se bojím já o budoucnost celé evropy , mojí rodiny a mojich dětí...

https://www.youtube.com/watch?v=Xq6wePiHHdA
mrkni2
3. lis 2015

ahoj.. co si myslíte o tomto postupu?? zajímalo by mě proč to nejde i u nás.. nevíte v čem to vázne? Rakousko zpřísňuje kvůli uprchlické krizi azylové podmínky. Vydávat bude jen takzvaný dočasný azyl na dobu maximálně tří let, případné prodloužení bude záviset na situaci v domovském státě žadatele. Dnes se na tom podle ministerstva vnitra shodla vládní koalice.
http://echo24.cz/a/ifYP7/rakousko-pritvrzuje-az...

Strana
z2