icon

Platili byste za pravidelné veterinární ošetření staršího mazlíčka?

21. srp 2023

Mám takový dotaz na milovníky zvířat. Dnes jsem se dozvěděla, že náš domácí mazlík bude potřebovat cca každé 3 měsíce veterinární ošetření, které stojí něco málo přes 3000. Já jsem na mateřské s dětmi, manžel s tím vůbec nesouhlasí. Zvíře už je starší, zažilo se mnou velkou část života, dle manžela ho mám dát s klidným svědomím utratit. Velká částka už padla za operace, kontroly a teď tohle. 😞 Pro mě je to momentálně taky dost peněz 3 - 3,5 tisíce 4x do roka minimálně, je prostě moc. Máme určitý rozpočet, do kterého se musím měsíčně vejít a tohle není úplně malá částka, ale říkám si, že babičku bychom taky neutratili jen proto, že nás prodlužování jejího života stojí peníze. 😀 Zdravotní stav je jinak dobrý, bez omezení s těmito zákroky. Byli by jste ochotní bez mrknutí oka takto platit za starší zvíře? 🤔

Strana
z4
klokanka31
24. srp 2023

@alla007 Děláš jako kdyby její pes byl v posledním tažení 😡

mourovatakocka
24. srp 2023

@alla007 To je bohužel taková klasika u takydoktorů. Už ví, že je to prohraný boj, ale v zájmu výdělků jak jsem někde vyčetla "píchají injekce mrtvému morčeti". Proto je druhý názor důležitý. A třeba i třetí. V humánní medicíně by to mělo být stejné.

alla007
24. srp 2023

@klokanka31 jj, jsem to nedocetla. Tak se omlouvám.

klokanka31
24. srp 2023

Někteří veterináři jsou ale i pravý opak, klidně zvíře nechají být, a nesnaží se 100% o záchranu, i kdyby z toho peníze měli. Kdysi byl náš veterinář marod tak jsme jeli k jinýmu do vedlejšího města, a hrůza. Arogantní, před námi tam byli staří manželé s labradorem, a on jim v klidu do očí řekl že to tak prostě musí brát, že je to život a nemá cenu psa zachraňovat (nevím o co šlo). Loni v létě když naší fence bylo zle, bylo to v noci, jsme volali našemu veterináři, co má i pohotovost, nebral to, tak jsme volali tomu druhýmu do vedlejšího města (taky měl pohotovost). Řekli jsme mu co je naší fence, ten se zeptal kolik jí je, a když jsme řekli že jí bude 11, tak nás arogantně odpálkoval že jí nemá jak pomoct a ať si ráno zajedeme do 30 km vzdáleného města na pohotovost. Tam jí zjistili akutní zánět dělohy s tím že musí do tří dnů na operaci, jinak konec. Ještě ten den nám volal naštěstí náš veterinář a když zjistil co se děje, okamžitě zařídil operaci na druhý den s tím že z dovolené přijede aby ji odoperoval on a ne jeho zastupující kolegové. Prý na tom byla hodně zle, měla už i v bříšku hnis takže jí všechno musel vyplachovat, ale povedlo se mu ji zachránit, a na každou kontrolu na kterou musela tak on dojížděl z té dovolené. Tomu se říká veterinář s velkým V.

Strana
z4