Platili byste za pravidelné veterinární ošetření staršího mazlíčka?
Mám takový dotaz na milovníky zvířat. Dnes jsem se dozvěděla, že náš domácí mazlík bude potřebovat cca každé 3 měsíce veterinární ošetření, které stojí něco málo přes 3000. Já jsem na mateřské s dětmi, manžel s tím vůbec nesouhlasí. Zvíře už je starší, zažilo se mnou velkou část života, dle manžela ho mám dát s klidným svědomím utratit. Velká částka už padla za operace, kontroly a teď tohle. 😞 Pro mě je to momentálně taky dost peněz 3 - 3,5 tisíce 4x do roka minimálně, je prostě moc. Máme určitý rozpočet, do kterého se musím měsíčně vejít a tohle není úplně malá částka, ale říkám si, že babičku bychom taky neutratili jen proto, že nás prodlužování jejího života stojí peníze. 😀 Zdravotní stav je jinak dobrý, bez omezení s těmito zákroky. Byli by jste ochotní bez mrknutí oka takto platit za starší zvíře? 🤔
@klokanka31 20 tisíc za operaci psa mě proste nepřijde moc, navíc spousta lidí má zvíře pojistene( já teda ne) . A výsledek asi není jistý nikdy, vzdy se může něco stát, bohužel
@somalicats tak to je dobrej kocici ráj 😁
Asi mě dost lidí ukamenuje, ale zkusila si jiného vet? Jako nepřijde mi zrovna v pořádku se zdravím psem chodit každé 3 měsíce na nějaké vyšetření a platit přes 3tis za to a zvlášť když už je starší. Asi zdravý zrovna nebude. Já mám PP kočku za 20 tis, 2 roky, teď jsme s ní byli na veterine odkud jsem jj ihned druhé ráno odvezla nechala jsem tam 4 tis za přespání a rengen. Ještě vet byl nasranej, že kočku bereme pryč. Šli jsme ihned k jiné vet, kde za to samé jsme platili 700,- a ještě řekla, že to není nic vážného, že veškeré vyšetření vyšli dobře a že mám přijet na kontrolu až za měsíc. První vet tvrdil jak bude muset kočka hned na operaci za 40tis, a že nebude už v životě chodit atd. V ten moment mě napadlo nechat ji rovnou utratit.... Ale druhý veterinář vše vyvratil a měl pravdu po týdnu od úrazu kočka litá a nic jí není....
.pokud možno zajdi k jinému veterináři a on ti řekne, zda to má cenu nebo ne, ale prihlédla bych na věk zvířete a starého psa, bych takto nezachranovala, dost veterinářů to dělá jen pro prachy a budou léčit i když vědí, že to je k ničemu....
Pokud bych měla psa, co by bez léků a vyšetření nevydržel a stejně by umřel, tak bych ho nechala utratit. Pro mě je pes jen pes a má jasně dané místo a nikdy nebude na stejný úrovni jako dítě... Nechápu jak někdo má psa a dává ho na stejnou úroveň jako dítě tzv ho polictuje...
Ale je to na tobě, a souhlasím s tvým chlapem, pro mě zvíře co musí chodit každé tři měsíce k veterináři opravdu zdravé není a jsou to vyhozené peníze... Něco jiného je když by se jednalo o zvire co Vám vydělává peníze.
Ale srovnávat zvíře a babičku je fakt úchylné....
Ano. 12tis rocne neni nijak financne likvidacni, i kdyby to melo znamenat zajistit si nejaky maly privydelek. Nechat utratit psa, ktery ma jinak dobrou kvalitu zivota jen proto, ze se mi nechce obetovat tisicovka mesicne, hanba by me fackovala. Jestli ho nechate utratit, hlavne si prosim neporizujte dalsi zvire.
U nás by s tím taky asi manžel nesouhlasil, ale udělala bych to, i kdybych si měla najít brigádu. Dala jsem za poslední měsíc tři tisíce za morče a všichni si klepali na čelo. Je to prostě člen rodiny.
@fire85 Taky nemáme pojištěnou fenku
Samozřejmě ano, o jiném řešení bych ani uvažovat nedovedla
Samozřejmě ano. Nechápu, že vůbec zvažujete opak.
@pampelina18 ne na stejnou úroveň jako dítě, spíš jde o to že ten pes prostě není na umrení ale zároveň ty léky potřebuje...a co je 1000 Kč dnes? To spousta lidi i víc prokouri třeba.... pokud to pomůže , dávala bych klidně i víc a není to o tom že stavím psa výš než třeba deti, ale je to taky zivej tvor co potřebuje péči.a s tim jsem si ho porizovala. A že se nejedná o zvíře které vydělává peníze...? Tak takový bys chtěla zachranovat a " obyčejný " ne? To je fakt smutný uvažování...
@dashyyy to mě pobavilo, taky mám mazlíka mnohem déle, než se vůbec s manželem znám. On toho se mnou zažil víc jak manžel ... 😂
joo no čuba měla skoro rok, když jsem manžela potkala, tak toho za sebou spolu máme taky hodně, beru ji jako osobní terapeutku.. spolehlivě vždy vycítí, když nejsem v pohodě 🙂
Jinak pro všechny, zákrok je bohužel nevyhnutelný, jedná se o problémy se zuby, takže bez zásahu trpí bolestí a nemůže žrát, ale po zákroku je normálně zdravý, bez bolestí, s chutí k žrádlu. Žádné jiné potíže ani zdravotní omezení nemá. Manžel celkově neschvaluje zvířata doma, už v době stěhování s tím moc nesouhlasil, ptal se, jestli by nešlo najít nějaký jiný domov na dožití, to jsem bez váhání zavrhla. Moje zvíře,moje starost i radost a žádný chlap by mě k tomuhle nepřiměl. Šel by chlap, ne zvíře. 😀 Někdy je to důvod i menších hádek. Manžel vnímá zvíře jako zbytečnou přítěž, žere to peníze, čas a svobodu. Já naopak zvířata miluju a klidně bych mohla mít doma zoo, mě to v životě neomezuje, ale naplňuje. Brigádu navrhnout zkusím, to je dobrý typ. O jiném veterináři už jsem samozřejmě přemýšlela, pozeptat se, jestli by někde to ošetření nevyšlo levněji. Finančně dost rozhoduje manžel,nemáme společné účty, já to tak ani nechci, po návratu do práce, chci mít v tomhle svobodu a nepotřebuju, aby měl manžel ve všem přehled. 🙂 Akorát teď na té mateřské je to horší ...
A to jde o cisteni nebo neco jineho? Pokud o cisteni, sehnala bych produkty co mu ulevi od kamene a denne cistit.. pak by se intervaly mohly prodlouzit.. a hlavne pokud je to pokazde v narkoze, tak by mi vetsi starost delala casta narkoza nez finance..
Ty jo spíš manželovi bych našla domov na dožití 😀😁ale vážně , taky by mi přišla dost horší tak casta narkoza než penize. Já měla teď psa na odstranění z.kamene v květnu, a po uspani už večer byl uplne fit, ale bylo to jen jednou.
Super - hlídej dítě, já jdu na brigádu, pes je stejný člen rodiny. Hotovo dvacet. Každopádně o jiném způsobu ošetření bych se také zkusila poptat.
Jinak teda, zrovna o víkendu jsme nakoupili nové psí hračky asi za pětikilo. Víceméně jen tak, že se mi chtělo. Když objednávám granule z netu, kolikrát tam taky něco přihodím a ten trouba to hned zruší. Ne jednou El donesla kašičku, že to za něj "zaplatí" . Celkově když se nás touto situací zamyslím, tak kdybych z měsíční útraty vyhodila ptákoviny, tak možná ty tři litry mám ráz dva.
Máme a vždy jsme měli kočky a nikdy jsme nekoukali na finance, protože vždy šlo o členy rodiny. Dokud zvíře viditelně chtělo žít, tak jsme zaplatili, co bylo třeba. A to jak u kočky s rakovinou lymfatického systému, tak u kočky s kočičím aids, včetně operací, u nichž bylo jasné, že to kočku nevyléčí a ani nám nebyli schopni říct, o kolik jí to může prodloužit život.
Takže pokud pes krom zmíněného ošetření nepotřebuje nic dalšího a má chuť k životu, nikdy bych ho nenechala utratit jen proto, že partner k němu nemá citový vztah a nechce tak do něj investovat peníze...
@klokanka31 Tak my jsme vloni nechávali operovat 11fenku s tim , že jsme nevěděli jestli se po narkóze probudi a ani na jak dlouho ji tim zkvalitnime život. Operace a vše kolem vyšlo na cca 50 tis. Fenka operaci zvládla a jsme rádi, že jsme to podstoupily.
@dashyyy Jj existuje šetrnější narkóza. Naše fenka měla u první operace normální narkózu, a u druhé operace veterinář dal šetrnější, že to psa tolik neohrožuje (především u starších psů, nebo když jsou operace pár měsíců po sobě). Samotná operace byla na hodinu/hodinu a půl, a po nějakých dalších dvou hodinách jsme si ji mohli odvézt domů (po téhle šetrné narkóze byla hned fit, normálně ťapkala po svých a vůbec nebylo poznat že byla operovaná.
Mam kocku, ma vadu srdce a spatne klouby. Na vysetreni chodim co 3 mesice, ale jako kontrola jeho stavu. Kdyz je potreba, dostava kloubni vyzivu v podobe injekce. Toto je tezka otazka a toto je rozhodnuti jen na tobe. Protoze clovek, ktery nikdy zvire nechce nebo je nema rad tak by ho nechal utratit a clovek jako ja, co miluje svoji kocicku tak pro ni udela vsechno.
@dashyyy ano, je i šetrnější narkóza, prý se po ní brzo vzbudí zvířata, ale mě teda přišlo, že to moc šetrné nebylo. 😔 celkově je velký stres už jen ta veterina, to je vždycky strachy úplně paralyzovaný a k tomu ta narkóza, je to prostě na prd, co si budeme povídat. Ale ještě se poptám jinde, protože před 4 lety na tom byl prvně, pak byl ale 3 roky klid a tenkrát to zvládal dobře. Prý ho jen přiuspali částečně a za 3 hoďky už byl doma a v pohodě. Tak nevím, jestli to bylo věkem, počasím (bylo chladno, teplo tomu taky nepřidá) nebo lepší narkózou. Teďka se kácel ještě po 5 hodinách a domů jel úplne gumový.
A o jaky problem se teda jedna?
A byla to teda šetrná narkóza nebo normální? Že jak píšeš že byl úplně gumový tak takhle vypadala naše fenka po první normální narkóze, z veteriny jsme si ji po pár hodinách vyzvedávali a byla úplně mimo, jazyk ven a nebyla schopná ničeho. Až po dalších pár hodinách doma začala chodit, ale strašně motavě.
Jak jsem už psala, máme pudla a jemu se hodně tvoří zubní kámen. Takže už ve 2 letech ho veterinář uspal a vyčistil mu zuby (za 4tisíce). Po narkóze byl KO.
Ale našla jsem si novou psí "kadeřnici" a rámci jeho "wellnesu" mu pomocí ultrazvuku čistí zuby. Je to levnější a rozhodně šetrnější.
@mourovatakocka naprosto souhlasím a chtěla bych ke svým komentářům dodat, že kdybych věděla, že jde o zuby, tak bych se taky priklanela k nejake záchraně. Pokud by pes trpěl bolestma, nebo co já vím, rozhodla bych se pro utracení.
Asi nakonec zvířata ráda mám, protože si fakt přeju, aby žádné nemuselo trpět. Žádným způsobem.. proto taky źádné nechci vlastnit - nemám chuť se jim věnovat, nejezdit na dovči, mít doma smrádek… 🙂)
Byť by se nám nějakej hlídač na pozemek hodil..
Je to těžké. Když mi umírala moje nej parťačka, tak mě nejvíc naštvalo, že mi to veterinář neřekl narovinu a nechal ji trápit ještě 2 dny. Po telefonátu s jiným MVDr. se divil, že s takovou diagnózou měla být dávno v nemocnici na kapačkách. Věděli oba, že je to na pytel. První chtěl, ať se s námi v klidu rozloučí, druhý tahat peníze. Pak jsem jí nechala utratit a hrozně se mi ulevilo. Byla stará a ke konci bylo vidět, že se snaží jen přede mnou. Nechtěla, abych cítila, že už nemůže. Musela mít bolesti.moc mě to trápilo, ale nejsem zastáncem držet za každou cenu. Asi kdybych byla v její kůži, bylo by to pro mně také takto lehčí.... Děti to oplakaly, život šel dál. Myslím na ní pořád. Dlouho mi trvalo zvyknout si pak na jiného psa... Byla moje první dítě ♥️. Ale odešla s obrovským klidem. Byla jsem s ní až do konce, víc jsem dělat nemohla. Držte se, bolí to.

@klokanka31 já jsem řešila akutní stav, životaohrožující s nejasným výsledkem v 11letech a stejně jsem do toho šla.. každá operace je risk a nejasným výsledkem u staršího zvířete.. pokud by mi ale dr řekla, že operaci nezvládne dopředu, že ty výsledky prostě hovoří proti, nechala bych ji bývala jít.. takhle jedeme už tři další roky