Podvod při vážení potravin? Vaše zkušenosti s máslem a moukou
Dnes jsem pekla z poloviny másla a všimla jsem si, že mi rozhodně nezbyla polovina. Zvážila jsem ho a zjistila jsem, že máslo vážilo místo 250g pouhých 225g i s obalem! Zkusila jsem i jiné a to mělo taky hodně podváhu. Nedávno jsem si převážila i kilo mouky a rozhodně tam kilo nebylo. Má někdo podobnou zkušenost?
Katka
@smudlinky Jo, tohle jsem kdysi taky pozorovala, načež jsem zjistila, že mám na houno váhu a koupila si novou, čímž se záhada vyřešila. 😀
@exbordelar Jo, to je přesný. Přijde mi, že lidi si dnes neváží jeden druhého ani jejich práce, protože každý kouká jen na to, co může z druhého vytřískat s co nejmenší námahou. Zákazníci i zaměstnanci jsou jim u zadku. Prachy, prachy, prachy.
No já jsem včera zase pekla z kila mouky a protože to nechávám kynout ve dvou mísách, tak musím mouku rozdělit po půl kilech. No a co myslíte? Bylo jí jen 905g!

@alpakovo Přesně jak tu už padlo, je balená buď v tetrapacích (Tatra má 31% a 35%), nebo chlazenou v láhvi (Bohemilk). Ve většině super/hypermarketů některou mají.