Politické debaty. Jaké jsou vaše názory?
Už tu delší dobu nebylo nic z politiky, hledám taková témata a ne že bych tím žila, ale zajímá mě to a není mi to jedno. Protože děti.
K čemu nám je vůbec EU? Platíme, posloucháme a dostáváme zpátky jen papírové sliby.
Roky jsme si nechali namluvit, že členství v EU je “výhra”. Jenže zatímco my dřeme, ceny letí nahoru a energie jsou dražší než zlato, v Bruselu si vymýšlí další a další nesmyslné regulace. Dotace? Byrokracie? Předpisy? Spíš past, která svazuje podnikatele a otravuje život všem.
A když přijde řeč na naši ekonomiku – fakt to vypadá jako výhoda? Potraviny dražší než v Německu, ale platy třetinové. Energie drahé, protože “zelený přechod”. Politika? Jen kopírujeme, co nám nadiktují.
Britové odešli. Ano, měli problémy – ale aspoň si rozhodují sami. My? Radši držíme hubu a krok, i když nám to ničí hospodářství a politici se nám smějou do obličeje.
Já totiž absolutně, ale absolutně netuším, koho volit, přijde mi, že je to z bláta do louže.
EU - nezbytnost, bez něj nemáme moc šancí na mezinárodní obchod, jsme malí a slabí (srovnat s proti nám bohatou Britanii to nelze). Za ekonomickou situaci si můžeme dost sami, rozprodalo se hodně zahraničním firmám. Příspěvek na mě působí jako cílený, manipulativní atd.
@anonym_autor anonym co jen nadává.... co si takhle přečíst nějakou odbornou knihu? Statistiky? Doporučila bych vám nějaké učebnice na úvod do evropské politiky... jestliže nevíte ani ň o evropském právu nebo o tom, jak orgány typu evr. parlament apod. funguje, tak prostě nemůžete jentak nadávat. Česko je na tom pořád moc dobře. To, že zažíváme krizi není chyba Bruselu. On válku nezačal, on Covid nerozpustil. Díky EU máme větší jistoty, jsme napříč několika státy tak propojení, že se nám nevyplatí VÁLČIT. Jestli to nevíte, tak od 2. sv. v. v zemích EU (a mezi nimi) válka neproběhla. Proč? Protože nám EU dává institucionální rámec pro diplomatickou spolupráci. Máte jistoty a kvalitu jakou nikdo nikdy jindy předtím neměl. Neříkám, že jsejm bůhvíjak proevropská, ale uvědomuji si, že jako středně velký stát ČR toho bez dobrých vztahů s našimi velkými sousedy moc daleko nedotáhlo.
EU - nezbytnost, bez něj nemáme moc šancí na mezinárodní obchod, jsme malí a slabí (srovnat s proti nám bohatou Britanii to nelze). Za ekonomickou situaci si můžeme dost sami, rozprodalo se hodně zahraničním firmám. Příspěvek na mě působí jako cílený, manipulativní atd.
@lv souhlas... je to trapné...
@anonym_autor anonym co jen nadává.... co si takhle přečíst nějakou odbornou knihu? Statistiky? Doporučila bych vám nějaké učebnice na úvod do evropské politiky... jestliže nevíte ani ň o evropském právu nebo o tom, jak orgány typu evr. parlament apod. funguje, tak prostě nemůžete jentak nadávat. Česko je na tom pořád moc dobře. To, že zažíváme krizi není chyba Bruselu. On válku nezačal, on Covid nerozpustil. Díky EU máme větší jistoty, jsme napříč několika státy tak propojení, že se nám nevyplatí VÁLČIT. Jestli to nevíte, tak od 2. sv. v. v zemích EU (a mezi nimi) válka neproběhla. Proč? Protože nám EU dává institucionální rámec pro diplomatickou spolupráci. Máte jistoty a kvalitu jakou nikdo nikdy jindy předtím neměl. Neříkám, že jsejm bůhvíjak proevropská, ale uvědomuji si, že jako středně velký stát ČR toho bez dobrých vztahů s našimi velkými sousedy moc daleko nedotáhlo.
@t3r1 no říkám škoda energie a času, beztak stejně diskutovat nebude...
Co vadí na diskuzi anonymní? Je tu takových plno. Mám dojem, že my češi už ztrácíme to , co nám bylo vlastní - schováváme se za velké instituce, necháme se ovlivňovat, vláčet, paštika se nesmí jmenovat paštika a zemědělství je v kopru. To jen například.
Hledám, koho budu volit, nic víc, nic méně. A celkově nejsem pro "spojování", to už tu bylo.
Co vadí na diskuzi anonymní? Je tu takových plno. Mám dojem, že my češi už ztrácíme to , co nám bylo vlastní - schováváme se za velké instituce, necháme se ovlivňovat, vláčet, paštika se nesmí jmenovat paštika a zemědělství je v kopru. To jen například.
Hledám, koho budu volit, nic víc, nic méně. A celkově nejsem pro "spojování", to už tu bylo.
@anonym_autor Tohle je bohužel pravda...
@anonym_autor přesně, anonymka, zřejmě ze studu za vlastní názory na to kápla. Evropou sice obchází strašák třetí světové války, ale stěžejní problém je PAŠTIKA. Tvl, nemám slov.
Ale jinak samozřejmě vím, že tyhle blitky jsou buď z babišova volebního štábu nebo rovnou z petrohradské trollí farmy (i když čeština se mi zdá až podezřele dobrá).
Ano, v EU být nemusíme, ale samostatný taky ne. Takže volby pro malý stát jako je ČR jsou buď EU nebo Rusko a to platí i pro NATO. A jako sorry, se Sovětským svazem na věčné časy už nikdy.
@anonym_autor Tohle je bohužel pravda...
@klokanka31 děkuju
Napsala jsem to zjednodušeně, ale prostě ten princip - furt se někam cpeme a naše vlastní identita se ztrácí.
Politici jsou komplet - jak to říct - nepoužitelný.
Koho budete teda volit?
@anonym_autor přesně, anonymka, zřejmě ze studu za vlastní názory na to kápla. Evropou sice obchází strašák třetí světové války, ale stěžejní problém je PAŠTIKA. Tvl, nemám slov.
Ale jinak samozřejmě vím, že tyhle blitky jsou buď z babišova volebního štábu nebo rovnou z petrohradské trollí farmy (i když čeština se mi zdá až podezřele dobrá).
@drep Není tohle nefér? To že někdo není pos*aný ze SPOLU, neznamená že fandí ANO. A kdo fandí Babišovi, neznamená že fandí Putinovi.
@drep Není tohle nefér? To že někdo není pos*aný ze SPOLU, neznamená že fandí ANO. A kdo fandí Babišovi, neznamená že fandí Putinovi.
@klokanka31 ne, není. Člověk, v který současné situaci řeší paštiku, je prostě mentální troska. Sorry, not sorry.
@klokanka31 děkuju
Napsala jsem to zjednodušeně, ale prostě ten princip - furt se někam cpeme a naše vlastní identita se ztrácí.
Politici jsou komplet - jak to říct - nepoužitelný.
Koho budete teda volit?
@anonym_autor Hlavně je smutný, jak si všichni myslí, že je na Česko někdo zvědavý, přitom nás všichni odkopávají. Vztahy se Slovenskem na nic, Čína nás odepsala, Německo nás nepozvalo na mimořádný summit...Kde bude asi chyba? 🤔
@anonym_autor Hlavně je smutný, jak si všichni myslí, že je na Česko někdo zvědavý, přitom nás všichni odkopávají. Vztahy se Slovenskem na nic, Čína nás odepsala, Německo nás nepozvalo na mimořádný summit...Kde bude asi chyba? 🤔
@klokanka31 já mám vztahy se Slovenskem dobrý, jen jejich fico-politika jde dost pochybných směrem.
@klokanka31 já mám vztahy se Slovenskem dobrý, jen jejich fico-politika jde dost pochybných směrem.
@sagitta33 moje ochladly. Sice jsme si malovali s manželem, že až bude dcera větší, jedeme znova do Slovenského Ráje, protože to by ji fakt bavilo. A miluju Vysoké Tatry. Ale když už je dcera teda dost větší, tak je pro mě Slovensko no go zóna. Z mých peněz neuvidí Fico ani halíř a srdce budu holt hojit ve Vysokých Taurách a Transsylvánii.
@klokanka31 Kdo voli Babise, fandi Putinovi. Proc jinak by volil stranu, ktera se chce plazit pred Ruskem.
@klokanka31 Kdo voli Babise, fandi Putinovi. Proc jinak by volil stranu, ktera se chce plazit pred Ruskem.
@ai30 A co je horší než ANO ve vládě? Koalice ANO + SPD + Stačilo. A teď babo raď co s tím.
@ai30 Takže radši volit idioty, jen když jsou proti Putinovi. Není to málo?
@anonym_autor proč někomu vadí anonymní diskuze, když volby jsou taky anonymní?
@klokanka31 ne, není. Člověk, v který současné situaci řeší paštiku, je prostě mentální troska. Sorry, not sorry.
@drep kdybych založila diskuzi s nickem, taky by sis dovolila tohle ? Takže...
@anonym_autor proč někomu vadí anonymní diskuze, když volby jsou taky anonymní?
@barulina jo, za mě je důležitý otevřít i témata, který se nenosej.
Nejvíc mi vadí, že i pravicové strany začínají být pro nás (třeba jako rodinu) jen menším zlem, ne ničím, co bychom chtěli podpořit.
A vystoupit z nato pro jistotu nechces? Zrusit armadu a penize rozdat duchodcum? At to maji rusaci jednodussi..
@drep myslím, že se klokanka nudí a povídá si sama se sebou...
@ai30 Takže radši volit idioty, jen když jsou proti Putinovi. Není to málo?
@klokanka31 Idioti jsou obvykle pro Putina, ono to jde dost ruku v ruce.
@drep myslím, že se klokanka nudí a povídá si sama se sebou...
@dominikasn Proč? Proč si tady o tom nemůžeme normálně popovídat? Každý má právo na svůj názor.
@klokanka31 Idioti jsou obvykle pro Putina, ono to jde dost ruku v ruce.
@ai30 A co když jsou lidi nestranní?
@anonym_autor Budu volit Piraty. Jsou jedini, se kterymi ne vzdy nazorove, ale moralne ano souznim, nejsou prorusti, snazi se podporovat rodiny realnymi systemovymi zmenami a proüpagovat ekologickou politiku.
@ai30 A co když jsou lidi nestranní?
@klokanka31 Jak nestranni? Jakoze nevi, jestli jsou prorusti nebo ne? Jestli v tomto ohledu 'nevi', tak jsou prorusti.
Tak se kurňa rozhlédni kolem sebe! Na každym druhym patniku máš vyrytý, že bylo financováno s pomocí EU, to je málo??? Ekonomicky jsou na tom hůř i jiny zeme, za to jaka je ve svete situace nemůže EU.
I když si EU pod sebou řeže vetev, řeší chujoviny a zavira oči nad opravdovymi problemy. Pořád naše zeme vic z EU bere nez do ni vkládá.

@anonym_autor ráda bych se klidně diskuze zúčastnila, ale s anonymem, to se mi nechce.