Poraďte hezké neobvyklé jméno na chlapečka nebo holčičku
Ahoj, potřebovala bych trošku poradit. Mám termín porodu 5.9 a zatím nevíme jestli budeme mít holčičku nebo chlapečka. Ale ... už řešíme jména. Chceme být připraveni. Náš první syn se jmenuje Maxíček (Max) a na druhé miminko by jsme chtěli zase nějaké takové jméno jako je Oliver, Jáchym, Sebastian, Bruno a na holčičku Eli, Nelly, Emily ...
Jaká jména jste dali svým dětem vy?
Když jsem s ní byla na imatrikulaci,byla tam samá Michaela a Tereza.
@babanci jo, je to krásné jméno. Bývalá tchýně mě lanařila do Františka (po jejím otci), což jsem já ale striktně odmítala (po exmanželovi jsem si kvůli synovi nechala německé příjmení a to v kombinaci s Františkem by bylo jako pěst na oko). Když neuspěla s Františkem, sháněla mi jiná jména - např. Šimon, Filip,Tomáš, Lukáš...že prý Jáchym je příšernost a zkazím mu život 😀 no a zvykla si...
Se synem do školky chodí Nicos a Seal 🙂 My máme klasiku českou Matěje a Adama, na holčičku se mi strašně líbí Nina a Zoe
my vybírali neobvyklá jména vzhledem k příjmení. Favority jsem měla Olívia, Liliana nebo Lilith, Thea nebo Tea, Nina a Maya, nakonec ale máme Ariane(arijen) a Synovi jsme vybírali z Olivera, Richarda, Tobiase a nakonec máme Sebastiana (krátké á)
Mě se líbí Annika, Mia, Leia, Ellin, Mariam. Ještě Olivia je pěkný. Pro kluky ňáky uderny. Treba Einar (bojovnik) ;) nebo treba Kian. Jako když už tak už ne? ;) Alex je taky pěkny ale to není zas moc neobvyklý
Včera jsem četla v knížce od Knappové a tam mě ještě zaujal Lotar 🙂
My máme Lubomíra (po tatínkovi Lubi, Lubošku , Lubťo), byl ve školce jediný a je tomu tak i ve škole, potom máme Richarda -Ríša, Rišulka, - ti už jsou asi tři na škole, a teď čekáme Adriana - (Adrianek)
Kamarádka má dceru Angeliku Emili a synátora Patricka Benjamina, nebo jak se to píše :D
My máme v rodině malou Samantu 🙂
Kolegyně má Huga a říkají mu Hugáček, coż je ošklivé. ☹
My máme kluka Karla a kdyby to byla holka byl vy Ellen 😉 a kluk se mi líbí i Vincent. Ale to mi neprojde. 🙂
@bureska chtěla jsem napsat typické příjmení, ale zarazila jsem se, aby to někdo nevzal jako rasistickou narážku, tak jsem zase smazala, ale Chandlera s Phoebe si umím představit u určitého etnika :D :D :D
@martiina_k to me taky napadlo, protože oni maji zvláštní zvyk dávat zvláštní jména. Jako ten již zmiňovaný Kevin, Steve s Dylan 😀

Neobvyklé, které jsem zaznamenala bylo Birgit pozor ne Brigit. Jinak u nás ve školce jsou sourozenci Jáchym a Evelínka (Evelýnka).