icon

Poraďte hezké neobvyklé jméno na chlapečka nebo holčičku

hanulka91
26. únor 2016

Ahoj, potřebovala bych trošku poradit. Mám termín porodu 5.9 a zatím nevíme jestli budeme mít holčičku nebo chlapečka. Ale ... už řešíme jména. Chceme být připraveni. Náš první syn se jmenuje Maxíček (Max) a na druhé miminko by jsme chtěli zase nějaké takové jméno jako je Oliver, Jáchym, Sebastian, Bruno a na holčičku Eli, Nelly, Emily ...
Jaká jména jste dali svým dětem vy?

hojda
28. únor 2016

Neobvyklé, které jsem zaznamenala bylo Birgit pozor ne Brigit. Jinak u nás ve školce jsou sourozenci Jáchym a Evelínka (Evelýnka).

bureska
28. únor 2016

@lusyy mne se teda jméno Jáchym líbí už tak od 15. Vždy jsem říkala, ze když budu mít syna, bude to Jáchym... S všichni mi říkali, že je to jméno za trest... Já jsem ale šťastná, že jsem si toto jméno prosadilo

babanci
28. únor 2016

@bureska Je to krásné jméno. Mě vždycky bavila historie a když jsme se učili o Johance z Arku,řekla jsemcsi,že až budu mít holku,bude se tak jmenovat. Tèď se tu na mě šklebí,bude jí dvacet let.

hojda
28. únor 2016

@babanci U nás ve školce teď 3 Johanky ve jedné třídě🙂

babanci
28. únor 2016

@hojda Dneska už právě jsou. Před 20 lety vůbec nebyly. Nějak mám na to čich.

babanci
28. únor 2016

Když jsem s ní byla na imatrikulaci,byla tam samá Michaela a Tereza.

bureska
29. únor 2016

@babanci jo, je to krásné jméno. Bývalá tchýně mě lanařila do Františka (po jejím otci), což jsem já ale striktně odmítala (po exmanželovi jsem si kvůli synovi nechala německé příjmení a to v kombinaci s Františkem by bylo jako pěst na oko). Když neuspěla s Františkem, sháněla mi jiná jména - např. Šimon, Filip,Tomáš, Lukáš...že prý Jáchym je příšernost a zkazím mu život 😀 no a zvykla si...

babanci
29. únor 2016

@bureska To víš, že si zvyknou, ani nemají jinou možnost. 🙂 Já vím, jak jsem před 35 lety šokovala manželovi rodiče, že chci dát dceři jméno Alžběta.

louherz
29. únor 2016

Se synem do školky chodí Nicos a Seal 🙂 My máme klasiku českou Matěje a Adama, na holčičku se mi strašně líbí Nina a Zoe

bureska
1. bře 2016

@babanci tak nic jiného jim nezbyde. Přitom Jáchym je podle mě uplně normální jméno. Kdyby se jmenoval třeba Kevin, Dylan, Steve (přesně takto se jmenujou tři bratři kteří bydlí vedle školky a často je tam vídám), tak neřeknu ani Ň 😀

babanci
1. bře 2016

@bureska Zrovna včera mi jedna paní doktorka v sauně říkala, že jejich mladí čekají dvojčata kluky a že vymysleli nějaký divná jména. Čekala jsem nějakou fakt exotiku a malí se budou jmenovat Matyáš a Jáchym, dle mého soudu úplně normální jména.

bureska
1. bře 2016

@babanci 😀 😀 tak budoucí babička by asi chtěla Václava a Josefa třeba 🙂 to moje kamarádka má chlapečka Rudolfa, a když jsem třeba našim společným známým řekla, že má Rudíka, tak říkali, co to je za šílenost v dnešní době...

cukrik123
1. bře 2016

my vybírali neobvyklá jména vzhledem k příjmení. Favority jsem měla Olívia, Liliana nebo Lilith, Thea nebo Tea, Nina a Maya, nakonec ale máme Ariane(arijen) a Synovi jsme vybírali z Olivera, Richarda, Tobiase a nakonec máme Sebastiana (krátké á)

odula
1. bře 2016

Mě se líbí Annika, Mia, Leia, Ellin, Mariam. Ještě Olivia je pěkný. Pro kluky ňáky uderny. Treba Einar (bojovnik) ;) nebo treba Kian. Jako když už tak už ne? ;) Alex je taky pěkny ale to není zas moc neobvyklý

evulinka27
1. bře 2016

Včera jsem četla v knížce od Knappové a tam mě ještě zaujal Lotar 🙂

mirka_turcikova
1. bře 2016

My máme Lubomíra (po tatínkovi Lubi, Lubošku , Lubťo), byl ve školce jediný a je tomu tak i ve škole, potom máme Richarda -Ríša, Rišulka, - ti už jsou asi tři na škole, a teď čekáme Adriana - (Adrianek)

axelis
3. bře 2016

Kamarádka má dceru Angeliku Emili a synátora Patricka Benjamina, nebo jak se to píše :D

jiricka88
5. bře 2016

My máme v rodině malou Samantu 🙂

eldoradoh
5. bře 2016

@bureska rodiče asi mají rádi Beverly Hills 902 10 😀

Já znám děti Phoebe a Chandlera.. Jako bez legrace..

bureska
6. bře 2016

@eldoradoh tak to je dost příšerný....Chandler s Phoebe. To je v našich zeměpisných šířkách jak jméno na psa 😀

eldoradoh
6. bře 2016

@bureska kdybys věděla příjmení, už bys neměla slov 😀

bureska
6. bře 2016

@eldoradoh určité nějaké typicky české. Třeba Chandler Novotný hezky zní 😀

eldoradoh
6. bře 2016

@bureska mnohem horší 😀

bureska
6. bře 2016

@eldoradoh začínám být zvědavá 🙂

ilona87
6. bře 2016

Kolegyně má Huga a říkají mu Hugáček, coż je ošklivé. ☹
My máme kluka Karla a kdyby to byla holka byl vy Ellen 😉 a kluk se mi líbí i Vincent. Ale to mi neprojde. 🙂

martiina_k
6. bře 2016

@bureska chtěla jsem napsat typické příjmení, ale zarazila jsem se, aby to někdo nevzal jako rasistickou narážku, tak jsem zase smazala, ale Chandlera s Phoebe si umím představit u určitého etnika :D :D :D

bureska
7. bře 2016

@martiina_k to me taky napadlo, protože oni maji zvláštní zvyk dávat zvláštní jména. Jako ten již zmiňovaný Kevin, Steve s Dylan 😀

bureska
7. bře 2016

@ilona87 kamaradcina švagrová ma taky Huga a tomu říkají Hugisu nebo Hugco, což je taky dost otřesné

ilona87
7. bře 2016

@bureska ono je hezké jméno i Filip, ale proč mu řikají Fíla nebo Filda? To je taky hnus.

bureska
7. bře 2016

@ilona87 anebo Fífo 🙂 ono se da takto zkazit snad každé jméno. Mne se jezi chlupy, když synovi někdo říká Jáchy

Strana