Pořídit si i přes manželovy exekuce dítě?

jalito
30. lis 2017

Ahoj holky. Predem se omlouvam za stylizaci pisu z mobilu.
Situace je takova: Jsem jiz po tricitce, dite jiz mam, devitiletyho syna. Ale chtela bych druhe. Bohuzel, nejde to financne, manzel ma 9 exekuci na plat a mne jiz leta utikaji a chtela bych miminko. Jenze nechci byt samozivitelka, chtela bych aby se o mne chlap na matersky postaral. Zda se ale, ze je to v mem pripadu nerealny.
Jsem pracujici zena, dluhy nemam, jen za manzela jsem jeste par exekuci musela zaplatit.
Ptam se vas mile zeny, protoze jste nezaujate, je lepsi odejit od manzela, nebo si i pres exekuce poridit dite? Manzel jiz nema tak velke dluhy, jenze minimalne jeste dva roky bude splacet. Mne se to zda hrozne dlouha doba. Mate stejne zkusenosti?

ferrari
30. lis 2017

Ahoj já být tebou tak počkám pokud to do 2.let bude zaplacené tak ještě tak stará přece nebudeš mě je 33 a čekáme 2.holčičku a jsem vpohodě,neni nad to mít peníze a nemít obavy co bude zítra

jalito
autor
30. lis 2017

Mas pravdu, a jelikoz se zaobiram insolvencemi, tak kolikrat je tam zena co treba je v insolvenci a ma tri deti kazde z jinym a pak nema ani na osobni bankrot. Manzelove dluhy jsou uplne zbytecny a prakticky z jeho vlastni hlouposti, ale ja jiz stejne uvazuju nad tim, ze od nej odejdu.

maagda
30. lis 2017

@jalito Tak spíš jde o to jestli manžela miluješ. Přece si nebude člověk dělat dítě s někým koho nemiluje jen aby mělo to své vysněné druhé dítě. Pokud manžela miluješ, tak přece neodejdeš od manžela kvůli čekání než se vyplatí dluhy. Přece si člověk bere druhého v dobrém i ve zlém. Pokud by můj manžel měl dluhy, milovala ho a věděla, že za 2 roky už bude vše vyplacené a budeme mít peníze tak prostě počkám. Prosku logicky ne a ne jen odejít protože teď není a dítě dobrý čas.

malinkaelinka
30. lis 2017

Hlavně bych si na tvém místě osetrila to, aby už další dluhy nevznikaly....

jalito
autor
30. lis 2017

@maagda s manzelem jsem 10 let a nic jineho neresim, nez jeho dluhy. Ted ma exekuci na plat, nastesti dalsi dluhy nedela, protoze jsem mu dala nuz na krk. Jen uz mne to nebavi.

maagda
30. lis 2017

@jalito no tak bych počkala ty 2 roky. Pokud další dluhy nedělá, tak mu na vás hodně záleží. Ale je to těžko, nikdo vám nemůže radit co dělat, když nevíme co cítíte. Pokud ho milujete, překonáte to. Pokud ne odejděte, nemusíte ztrácet čas a můžete si hledat lepšího muže, se kterým založíte rodinu.

gorda
30. lis 2017

Me spis prijde, ze on manela proste chces odejit a tady hledas schvaleni tveho rozhodnuti. Samotne je ti to blbe, protoze s nim si uz tak dlouho i behem dluhu a evidentne ted seka dobrotu, aby o tebe neprisel. A ty ho posles do haje. Nejdriv si rozmysli, jestli s manzelem chces byt, nebo ne a netahej do toho dite. 😉

jezz1e
30. lis 2017

Pokud by za tím, opravdu nebylo nic jen dluhy, co budou za dva roky splacený a ty pracuješ, tak bych se klidně začala snažit o dítě. I kdybys počala hned, máš devět měsíců na to trochu našetřit. Pak půl roku mateřská, z níž se obvykle vyžít dá. Takže ti zbývá řekněme 3/4 roku na rodičáku, než manžel dluhy splatí a to se podle mě zvládnout dá, pokud něco teď našetříš a pak si třeba budeš trochu přivydělávat. Taky dělám na insolvencích a máme tu třeba i manžele se 4 dětmi, oba v oddlužení a nějak to dávaj. Ale samozřejmě záleží, co je pro tebe důležité - partner, dítě, slušný životní standard..

jezz1e
30. lis 2017

A taky se zamysli nad tím, jak moc je reálné, že hned potkáš potenciálního otce druhého dítěte a on do toho bude chtít hned vlítnout.

jalito
autor
30. lis 2017

@jezz1e no pro mne je dulezity prave i ten zivotni standard. To je prave to, ze uz nechci zazit to co jsem zazila kdyz jsem byla po prve tehotna.

nelinecka1
30. lis 2017

Ja bych asi odchod zvazovala. Pokud mas muze, kteremu nemuzes verit, do dalsiho ditete bych s nim nesla. To abys pak na materske cekala, co zase prijde. Ja myslim, ze zivot je kratky na to, abys ho travila s nekym, koho tahas uz 10 let z pruseru a bude to tak nejspis i dal.

luciebx
30. lis 2017

Z vlastni zkustenosti ti neco napisu. S byvalym co sme meli dluhy kam sme se podivali a proste sem to dite chtela. Tehda by me ani executor nezastavil nic. diky bohu priroda a rozum to vyresil za me a zadne dite nevzniklo a taky sme se rozesli. Kdyz se na to podivam ted zpetne sem jen rada. Kvuli dluhum ty vztahy nikdy nejsou a nebudou uplne idealni a kor kdyz pises ze se to tahne uz fakt dlouho. Pokud se jedna o dva roky splatek pockala bych rok a pak se zacala snazit. Urcite ne hned. Hlavne bych se nechala pojistit tim ze si nedela dalsi dluhy nekde bokem. Ono je to hodne tezke si najednou ty dluhy nedelat kdyz vsude nabizi pujcky jen na obcanku.

tulikiss
30. lis 2017

proc si proboha chce clovek poridit dite s nekym o kom prohlasuje, ze stejne uvazuje ze od nej odejde. promin ale prijde mi to neuveritelne sobecke. ja chci dite a je mi jedno ze bude vyrustat bez otce.

janablizka
30. lis 2017

@jalito Pokud jak říkáš že celý život řešíš jen dluhy tak to je špatné.A neznamená to že ted ti slíbil že další dluh neudělá že to bude pravda.Pokud ho máš ráda počkej ty dva roky pokud ho ráda nemáš tak to ukonči.To je můj názor.

journals
30. lis 2017

A ty dluhy má celých 10 let? Jak se k tomu staví a stavěl dřív? Jestli je reálná šance, že svoje myšlení změní, tak bych ty 2 roky počkala - hlavně asi kvůli tomu, abys zjistila, jestli si nevzal další a pochopil o co jde. Dítě bych asi s devíti exekucemi na krku nepořizovala.
Nicméně jestli tohle všechno trvá 9 let, pořád se to opakuje a ty jen vysvětluješ, pak bych asi zvažovala odchod, ale určitě ne druhé dítě.

ariadna12
30. lis 2017

Ted bych si dite neporizovala, nemas ho podle mne moc z ceho uzivit, jak zit tebou pozadovanym zivotnim standardem, jak ho zminujes, ani nemas vyreseno, zda s manzelem zustanes. Az se vyresi dluhy, skocte na dite (s manzelem nebo nekym jinym, pokud od nej odejdes).

ninive211
30. lis 2017

Na jednu stranu píšeš, že chceš druhé dítě a na druhou stranu, že uvažuješ o tom, že od manžela odejdeš??? Nechápu...leda že bys to druhé dítě už předem plánovala s jiným chlapem, jinak tento myšlenkový pochod nějak nepobírám...🙄 Jinak každopádně nejdřív dořešit dluhy(dva roky nejsou zas až tak dlouhá doba)a pak teprve uvidíš, jaká bude situace (jestli spolu vůbec ještě budete), za stávající situace bych do druhého dítěte nešla ani omylem, jen proto, že ty "chceš" nebo že "by dítě mělo mít sourozence".. Navíc sama píšeš, že nějaký ten životní standard je pro tebe důležitý...tak zde máš v tomto asi i odpověď na otázku, zda druhé za stávající situace ano či ne...

blahova_andrea
30. lis 2017

@nelinecka1 tak já teda chlapa netahala z průserů 10, ale "jen" sedm. je fakt, že si je nasekal dřív než mě. i tak jsme si pořídili děti a žili prakticky z mých úspor z mládí. po sedmi letech konečně zlom, čistý štít, začal být živitelem rodiny, budovat budoucnost, stavíme dům a máme ještě asi docela dost plánů. druhé dítě přišlo neplánovaně v dost blbou dobu, ale asi to tak mělo být. zvládli jsme to. snad už bude jen lépe. nemyslím si, že jen proto, že jsem ho několik let tahala z malérů nemělo smysl zůstat a zkusit rodinu udržet a vybudovat něco lepšího. někdy to chce trpělivost a taky víru, že se ten druhý poučil. zakladatelka píše, že další dluhy nedělá, poctivě splácejí, za dva roky má být konec...vždyť to je světlo na konci tunelu.
@jalito nějak nevím co čekáš, že se tu dozvíš. lidé by se neměli brát jen tak a pak se rozvádět, že chtějí druhé dítě a manžel je neuživí. pokud máš fakt pocit, že to nezvládnete, tak holt můžete mít jedináčka a pokud o to druhé opravdu tolik stojíš, tak ho holt měj i za cenu, že na něj budeš sama než se z toho vyhrabete. zažila jsem to, takže vím o čem píšu. holt ten životní standard bohužel není z nejvyšších, ale lidé se mají často i hůř než kam jsme spadli my. pokud vám to neklape, už nemáš sílu to zachraňovat, tak si s ním dítě nedělej a odejdi, dítě to fakt nespasí. z druhé strany...řešíš věk, že ti utíká čas, přitom dluhy už jen na dva roky. to si fakt myslíš, že hned za rohem čeká někdo s otevřenou náručí, chtivý dítě teď hned? než někoho potkáš, než spolu chvíli budete, než otěhotníš...nejsou ty dva roky pryč? 😉 jak už tu bylo psáno...nemyslím si, že tvůj hlavní problém je touha po dítěti. je toho více a ujasnit by sis měla nejdřív zda vůbec muži ještě věříš, zda s ním chceš být, zda ještě doufám v lepší zítřky, zda máte společné sny a plány...až pak bych řešila věk, dítě a jiné.

koordinatorka_odboje
30. lis 2017

Ja bych pockala, ja se vyvine manzelstvi a az pak uvazovala o druhem. Resis insolvence a sama se do jedne chces dostat,jo?

davian
4. pro 2017

Ahoj, taky se do toho trochu vložím. Má zkušenost... Nyní platíme Manželovy dluhy z předchozího manželství... Zatím zvládáme, ale tím, že čekám miminko, jsme se trochu zapletli a uvažujeme o insolvenci. Zkus se podívat na problematiku insolvence. Protože pokud má manžel exekuci na plat, insolvence je jediný způsob, jak vše najednou a náležitě vyřešit. Manželovi budou nechávat minimum a za pět let jste z toho venku. Navíc jestli budeš mít mateřskou nebo řidičák, tak na to Ti nesahnou. Považujte.

maagda
4. pro 2017

@davian Paní psala že za 2 roky budou mít splaceno a to není žádná hrůza.

dominikaromanova
4. pro 2017

@jalito,
tak já se zde také vyjádřím, Ty řešíš insolvence? Tak maximálně pro nějakou společnost, která sepisuje Návrhy na oddlužení (nechají si za to nehorázně zaplatit a ještě dlužníkům nakecají kraviny. Ještě, že 1.7.2017 vyšla novela IZ, bohužel i tu se tyto společnosti snaží obcházet, prostě hyenismus), protože pokud bys pracovala jako insolvenční správce, popřípadě v jeho kanceláři, již bys manžela dávno k podání návrhu dokopala. Máte deset let dluhy a pořádně jste to ještě nezačali řešit. Jako pardon, ale odejít od chlapa jen proto, že má dluhy o kterých jsi zjevně věděla je ….. a ještě tvrdit, že chceš další dítě, no nevím, nejprve si to trošku srovnej v hlavě.