Potíže se psem. Jak se můžu bránit?
Holky já jsem nešťastná, máme psa. Jako malé štěně ho někdo vyhodil v chatové oblasti, vedle které bydlíme. Ten pes se tam živil odpadky a kočičími granulemi, které tam leží snad u každé chaty. Podotýkám na neoploceném území, kde ani není jasné kde začíná a končí, navazuje na les.
Psa jsme se ujali, vyléčili, vykastrovali, je cvičený, socializovaný, inteligentní. Většinu dne je s námi buď doma nebo na zahradě nebo na procházce. Už takto fungujeme dva roky, se sousedy v blízkém okolí není problém, pomazlí se, pozdraví se nikomu neublizuje ani on ani my. Nicméně teď po dvou letech se ve zmíněné chatové oblasti zjevili noví majitelé.
Zatím jsem je viděla pouze dvakrát. Poprvé měli velký problém s tím, že psa vencime v okolí na volno, aniž by jim cokoliv udělal tvrdili cosi o napadení a pan vyhrožoval, že mu ublíží. Pořídí si nůž či jinou zbraň a pod. Podruhé jsem je viděla nedávno, kdy bohužel chybou nasi psisko vyrazilo na obchuzku zkontrolovat misky. To přišli s holí až k nám a vyhrožoval peprakem. Vím, že je hloupé, že ten pes občas zajde za svým lákadlem, ale proboha mám si i přes omluvy nechat líbit výhrůžky a osocovani z nepravd? Jak se můžu bránit? Mě totiž přijde že pan si vylze cokoliv si zamane a my už se bojíme chodit se psem ven...
@amazonkajanik 😂😂😂 no hele je to divny jeste jsem ho neviděla, ale je pravda, ze se mi zdalo ze tam je slyšet štěkot... do klece by potrebovali panicci, vzhledem k tomu, ze ho tady nechavaji te stare pani, ktera se teda psu evidentne boji. k tomu frustrovany zvire v kleci, bodejt by nebyl chudak jak urvanej... a me sli povidat neco o vychove... jo a klec nam doporucovali taky vlastne! no nic to uz je jenom pro pobaveni, tohle uz mi za nervy fakt nestoji, a ja krava jeste koupila elektro obojek abych kdyztak zamezila pripadnym utekum za zveri, ktery obcas ten nas blboun podnikne, nebo dopilovala privolani kdyz se zacicha, aby to teda byl just jo vycvicenej pes 😁 nevadi ono to pilovani bude k uzitku i kdyz puvodne bylo na popud blbounu...
@holkaokomodra a to just bych je nahlásila. Frajer vyhrožoval újmou na psovi (i když bezdůvodně ) a sám se dopouští týrání
@amazonkajanik ja zatim jedu diplomatickou cestu, te starsi pani je mi az lito, ta vubec nevi, ktera bije ohledne psu a nejvic je tu zjevne ona... ale budu si to pamatovat to se neboj

@holkaokomodra tak fajn, nahlásila bych je pro podezření z týrání zvířat, páč pro mne tohle týrání je. Ať to úřady prošetří. Vy jste byla ochotna platit případné pokuty za volný pohyb i když si pes teprve zvyká v lokalitě, kde je doma a oni mají nějakého, který je uzavřen v kleci a nebýt paní, tak o něm nevíte. Tzn. že jim tam zřejmě kálí(jejich problém) a zvíře nemá dostatečný pohyb . Paradoxně by se mohl mít v útulku lépe, ale je jistě stál nemalé peníze, aby se ho vzdali. Kde že to jste? Dlouho přemýšlím o tom,kam na výlet. Škoda jen, že čuba je stará a pes nám umřel. Ti by totiž sousedovi vysvětlili...