Předání dítěte. Co mě čeká?

1. srp 2021

Dobrý den, s otcem dítěte jsme od sebe skoro 4 měsíce. Nedávno proběhl soud, před kterým následovaly návštěvy OSPODu, dle mého ne tak, jak by měly.
První návštěva OSPODu celkem fajn, druhá taky, když jsem popisovala důvod rozchodu, pak přišla návštěva otce dítěte a od té doby změna o 180°. Nemluvě o tom, že se kontrovaly životní podmínky jen u mě. Očividně podle chování věděl, co jsem ji vše řekla, avšak já jeho výpověď vůbec neznám bez ohledu na to, že oba dva byli víceméně proti všemu, co jsem ohledně styku navrhla. Nakonec jsem byla donucena podepsat dohodu. Prostě vše z mě strany špatně, i když návrh styku byl tak, jak to poradila paní že socialky.
Ještě dodám, ze se o dítě nastaral, nebýval doma a vecne se opijel.
Alimenty platí jak se mu chce, do práce nechodí snad od dubna, několikrát nepřijel a bylo zatěžko, když jsem jednou potřebovala přehodit den styku na druhý, přitom já mu vyšla vstříc aspoň 3x..do toho mi píše urážlivé zprávy a že nechce, aby dítě časem bydlelo u mého přítele a že podá k soudu zákaz styku s nim ( bydlím u rodicu). Ovšem dnes při předávání jsem si všimla, ze je opilý, přijel s kamarádem fetakem, kterého znam a nějakou holkou, kteri mi řekli, že je fakt opilý, ale že si nedal říct..dítě jsem mu nedala ale nezavolala jsem policii, abych měla důkaz a mohla to dal řešit.
Tak bych se chtěla zeptat, jestli to měl někdo podobne a jak se to řešilo? Počítám, že mě čeká nějaká pokuta, ale jestli se to bude nějak jinak řešit třeba?

autor
1. srp 2021

Dodám, že styk je každou středu na hodinu v místě našeho bydliště, každou sudou neděli na 7 hodin a každou lichou nedeli na 7 hodin, že ji odváží.

klokanka31
1. srp 2021

A proč jsi policii nezavolala? On chlastá, jezdí si pro dítě s kamarádem feťákem a tobě je to jedno?

olga_
1. srp 2021

Mělas zavolat policii. Jinak se v případě ospodu rozluč s nějakou objektivitou, spravedlností a čímkoli. Přes ospod v podstatě nic nevyřešíš. Bohužel.

bara88
Autor odpověď smazal
Zobraz
bara88
1. srp 2021

No to sis bohužel pokazila měla si volat policii, pokud bude chtít tak ti může dělat teď problémy

jahodi
1. srp 2021

Já ještě nechápu, "avšak já jeho výpověď vůbec neznám " - můžete chodit nahlídnout do spisu jak na OSPOD, tak na opatrovnické na soud...

89veronika
1. srp 2021

Pokuta by zatím hrozit neměla. Spíš další soudní tahanice... Ale hlavně: proč se ptáte tady nezkušených lidí na MK? Najděte si nějakou poradnu, v každém městě existuje nějaká sociální služba, kde vám poradí zdarma, často znají praktiky místního OSPODu a v poslední době se dost rozjíždí i intenzívní spolupráce těchto poraden s opatrovnickými soudy. Nechte si poradit od někoho, kdo tomu rozumí a na situaci se podívá objektivně, přečte si třeba i tu dohodu, nabídne podporu dítěti....

nat
1. srp 2021

Nezlobte se,ale reseni mate hledat hned a ne tady na MK v diskusi.Urcite jste mela zavolat na policii a kontaktovat hned OSPOD,aby vedely,co a jak.Ted uz je na Vse pozde protoze vy muzete tvrdit co chete a on bude tvrdit pravy opak....Pokud mate nejake namitky ohledne VAmi pridelene kontroly z Ospodu,muzete to pozadat o kontrolu nekoho z vedeni..

petrasipkova1
1. srp 2021

A proč si nezavolala policii ? Mas aspoň schůzku náhranou na Diktafon ? Pokud ne, tak se aspoň pouč a buď na kazde další předání připravena, protože tohle byla taková blbost.

autor
1. srp 2021

@jahodi když jsem chtěla vidět jeho výpověď, nebylo mi to umožněno a když šla moje pravnicka nahlédnout do spisu k soudu, kromě mých výpovědí a jeho záznamů z práce tam víc nic nebylo. Až soudkyne řekla, že četla všechny záznamy.

autor
1. srp 2021

@89veronika sháním jen informace, samozřejmě mě napadlo se obrátit na poradenské centrum, se kterým jsem sepisovala návrh k soudu..

autor
1. srp 2021

@petrasipkova1 z toho důvodu, že jsem u sebe bohužel neměla telefon a než bych pro něj do paneláku dosla, tak by odjel..

autor
1. srp 2021

@klokanka31 není mi to jedno, ale neměla jsem u sebe mobil a než bych pro něj zpátky do bytu došla, byl by pryc

autor
1. srp 2021

@nat volala jsem na OSPOD, nebrali mi to..budu žádat o predeleni pod jinou soc.pracovnici hned v pondělí, budu žádat, ať zkontroluji životní podmínky i u něj a ať si dohledaji jeho příjmy a taky o to, abych měla terénní pracovnici a ve stavu střízlivem pod dohledem jeho matky.