icon

Přenos koronaviru. Zkušenosti?

11. říj 2020

Nevíte náhodou, jak je to s přenosem koronaviru? Manžel tvrdí, že prý je zjištěno, že z dítěte na dospělého se to téměř nepřenáší. Já tomu ale nevěřím. Tak bych byla ráda za nějaké osobní zkušenosti, kdo si tím přímo prošel. Děkuji 🙂

jaja01k
•
11. říj 2020

Podle mě je to blbost. U nás to měl jako první pětiletý syn, od něj jsme to chytli všichni ostatní.

tez83
•
11. říj 2020

Možná bych tomu i věřila...kolegyně,měla pozitivního syna.Vsichni,táta,máma a ségra s ním byli deset dní doma v karanténě.Kolegyne po něm pila,šla se po něm vykoukapf do vany,apod.,aby to chytla co nejdříve.A..?Nikdo z nich nebyl pozitivní ani při druhém testování.Totez měla ještě jedna kolegyne,jen jejímu synovi je už 17.

jancastromska
•
11. říj 2020

Asi záleží celkově na imunitě

pospis
•
11. říj 2020

Já bych řekla že většinu jsou dětí bezpriznakovi, ale jsou skvělí prenašeči. Od kamarádky děti v pohodě nic jim není a lehli oba rodiče. Nakonec zjištěno že to přineslo dítě ze školy.

surikata131
•
11. říj 2020

Je to blbost, kdyby to byla pravda, tak by nezavirali školy, teď školky a 1.stupen jedou jen proto, aby s dětma nemuseli byt doma i rodiče

mamikry
•
11. říj 2020

Řekla bych, že dost záleží na průběhu, dávce viru a zdravotních předpokladech. Kamarádky manžel měl "jen" 4 dny bolest hlavy, ona ani jejich dvouletý syn se nenakazili. Roli může hrát třeba i vlhkost vzduchu doma, větrání... nikdo vlastně přesně neví.

darenn
•
11. říj 2020

Zkušenost ne s dětma - od známých z oslavy - 30 lidí v místnosti a chytlo to 26 s výjimkou 4 lidí, kteří každou chvilku chodili kouřit ven..

barmil
•
11. říj 2020

Dite kamarádky to mělo, měl jen prujem, nakazil se ve škole. Byla s nim doma, naschval po něm pila ze skleničky, stejný zachod atd a nic nechytila ani on, ani druhý syn, ani manzel

novamamina
•
11. říj 2020

Tak u nás ve školce to přineslo jedno dítě. To mělo ve čtvrtek horečku (hned si pro něj jela máma). Chytlo to všech sedm učitelek... Kolik dětí ale nevím...

orisek56
•
11. říj 2020

Blábol. Zrovna mi psala kamarádka, zé zavírají školku, kde má maleho, protože to od dvou dětí, které koruna měly, chytly všechny učitelky a rodiče téch dětí. Pravidlo to prostě není. Vím o případu, kdy se to nepreneslo.

martt
•
11. říj 2020

U nás ve školce bylo nakažené dítě koronavirem nakazilo všechny učitelky + asi 15 dětí. Takže přenos z dítěte na dospělého určitě je možný.