icon

Přenos koronaviru. Zkušenosti?

11. říj 2020

Nevíte náhodou, jak je to s přenosem koronaviru? Manžel tvrdí, že prý je zjištěno, že z dítěte na dospělého se to téměř nepřenáší. Já tomu ale nevěřím. Tak bych byla ráda za nějaké osobní zkušenosti, kdo si tím přímo prošel. Děkuji 🙂

jaja01k
11. říj 2020

Podle mě je to blbost. U nás to měl jako první pětiletý syn, od něj jsme to chytli všichni ostatní.

tez83
11. říj 2020

Možná bych tomu i věřila...kolegyně,měla pozitivního syna.Vsichni,táta,máma a ségra s ním byli deset dní doma v karanténě.Kolegyne po něm pila,šla se po něm vykoukapf do vany,apod.,aby to chytla co nejdříve.A..?Nikdo z nich nebyl pozitivní ani při druhém testování.Totez měla ještě jedna kolegyne,jen jejímu synovi je už 17.

jancastromska
11. říj 2020

Asi záleží celkově na imunitě

pospis
11. říj 2020

Já bych řekla že většinu jsou dětí bezpriznakovi, ale jsou skvělí prenašeči. Od kamarádky děti v pohodě nic jim není a lehli oba rodiče. Nakonec zjištěno že to přineslo dítě ze školy.

surikata131
11. říj 2020

Je to blbost, kdyby to byla pravda, tak by nezavirali školy, teď školky a 1.stupen jedou jen proto, aby s dětma nemuseli byt doma i rodiče

mamikry
11. říj 2020

Řekla bych, že dost záleží na průběhu, dávce viru a zdravotních předpokladech. Kamarádky manžel měl "jen" 4 dny bolest hlavy, ona ani jejich dvouletý syn se nenakazili. Roli může hrát třeba i vlhkost vzduchu doma, větrání... nikdo vlastně přesně neví.

darenn
11. říj 2020

Zkušenost ne s dětma - od známých z oslavy - 30 lidí v místnosti a chytlo to 26 s výjimkou 4 lidí, kteří každou chvilku chodili kouřit ven..

barmil
11. říj 2020

Dite kamarádky to mělo, měl jen prujem, nakazil se ve škole. Byla s nim doma, naschval po něm pila ze skleničky, stejný zachod atd a nic nechytila ani on, ani druhý syn, ani manzel

novamamina
11. říj 2020

Tak u nás ve školce to přineslo jedno dítě. To mělo ve čtvrtek horečku (hned si pro něj jela máma). Chytlo to všech sedm učitelek... Kolik dětí ale nevím...

orisek56
11. říj 2020

Blábol. Zrovna mi psala kamarádka, zé zavírají školku, kde má maleho, protože to od dvou dětí, které koruna měly, chytly všechny učitelky a rodiče téch dětí. Pravidlo to prostě není. Vím o případu, kdy se to nepreneslo.

martt
11. říj 2020

U nás ve školce bylo nakažené dítě koronavirem nakazilo všechny učitelky + asi 15 dětí. Takže přenos z dítěte na dospělého určitě je možný.