icon

Přihláška do školky - napsat půldenní nebo celodenní docházku? Brno

toluma
23. dub 2019

Ahojte,poslední dobou čtu dost příspěvků,že větší šanci na přijetí mají děti s napsanou celodenní přihláškou do MŠ.
Je tu někdo,komu se dítko dostalo s půldenní?
A opravdu není blbé napsat celodenní,i když pak bude dítě chodit domů po obědě a to třeba jen 2-3x v týdnu?
Nebo je to prostě jen formalita,protože takto dopředu stejně spoustu rodičů neví,jak jim to ve finále bude za tak dlouho vyhovovat?

fouskovi
23. dub 2019

@toluma u nás to bylo o domluvě s učitelkou až v září prostě nás přijali a až potom jsme řešili jestli jen do oběda nebo spani

tulikiss
23. dub 2019

@toluma u nas je to tak ze prednost maji deti s celodenni dochazkou a srovnaji se podle veku, az pak jsou razeny deti s puldenni dochazkou.... jde o to ze (nevim jeste jestli to tak zustalo, ale pred 3 lety kdy sem se o to zajimala to tak bylo) za celodenni dite dostanou 100% dotace na dite, ale za puldenni jen 1/3 penez.

claire90
23. dub 2019

U prvni dcerky jsem chtela psat puldenni a bylo mi u zapisu receno, ze pokud se situace zmeni a chtela bych ji tam nechavat cely den, tak se musi "doprijmout" a nemusi byt misto na celodenni. Takze jsem ji napsala celodenni, i kdyz chodila prvni rok vzdy po obede. Loni u mladsiho jsem tez psala automaticky cely den, ale chodi po obede a nikdo s tim nema problem 🙂

poah
Autor odpověď smazal
toluma
autor
23. dub 2019

Dík za odpovědi 🙂

jaja01k
23. dub 2019

Mně přímo při zápisu ředitelka řekla, ať napíšu celodenní, a pak je klidně můžu dávat jen na půl dne. Děti s celodenní docházkou se přijímají přednostně z jediného důvodu, a tím je to, že na ně školka dostává větší dotace. Ale jak pak dítě skutečně chodí je školce jedno, nikdo to nezkoumá.

merope
23. dub 2019

Závisí na konkrétní školce - u nás jsem se dívala, že kritéria jsou, že celodenní docházka má 2 body, trvalé bydliště 14 bodů a věk jde od 12 bodů po 2 bodech dolů až na dvouleťáky (ti mají nula bodů). Takže půldenní docházka znamená, že se dítě posuzuje s dětmi o rok mladšími.

suelynka
23. dub 2019

Zajímavé .. my psali celodenní docházku, ale malý ze školky pořad půjdu po oběde?? pořad.. podle mne ho tam očkujíí.. 🙂

lenysek1988
23. dub 2019

Jak se píše....záleží i na školce. U nás jsou body. Holku jsem chtěla dát na celý,ale nevěděla jsem jak to dopadne. Stejně jsem podepisovala papír,že bude chodit na celý den do školky i kdyby nechodila.