icon

Přístroj na vysávání/vytírání

barumat
3. bře 2018

Ahoj, uvažuju o koupi něčeho, co by mi usnadnilo práci. Máme všude lino nebo dlažbu, a já obden vysávám a pak hned vytírám. Vím, že existují přístroje, co umí tohle naráz, ale čtu i negativa - nevysaje to vlasy, nevysaje to větší drobky, nejde to až ke kraji, nejde to do ostrých úhlů, je to těžké, atp. Myslím, že hodně negativních reakcí přidávají lidi, co mají doma celkem "bordel" a čekají, že je tohle spasí. Já uklízím obden, nemáme psa ani kočku, takže počítám, že to, co máme doma, by nějaký přístroj hravě zvládl, mám v pácu kärcher fc 5, ale pořád nevím, není to levná investice, a nechci být zklamaná. Nějaké zkušenosti?

Strana
z4
baunta
8. bře 2018

Já doporučím Vivenso 🙂

barumat
autor
8. bře 2018

@baunta A typ?

baunta
9. bře 2018

@barumat to je jen jeden typ, dokoupite si k tomu prislusenstvi a muzete s nim myt i okna. Je to ve stylu rainbow ale hezci lehci a levnejsi. Okdud jste? Mam kontakt na pana ktery je prodava nebo vam jej ukaze. Ja jsem velmi spokojena

ladana
9. bře 2018

Ahoj, tuto diskusi se zájmem sleduji a jen se chci zeptat - Karcher podlahový čistič nezvažujete? Případně proč? Já zvažuji právě ten, je na šňůru (i když prý krátkou, ale prodlužovačku mám 🙂 ), je levnější než zmiňovaná Rowenta a vůbec se mi nejvíc líbí. Názory? 🙂

barumat
autor
9. bře 2018

@ladana jestli myslíte karcher fc 5, tak jsem četla, že se na ty rotační válce namotávají vlasy a už dvakrát jsem narazila na to, že se lidem ty válce prostě pražsky točit. Což mi přijde docela dost, na to, že je to relativně novinka. Kvalitu uklízení moc nehodnotím, někdo chválí do nebes, někdo úplně zatracuje, ale to je u každého přístroje. Ale těm dvěma věcem věřím, proto nakonec vyhrála rowenta. I proto, že po každém úklidu prostě můžu hadry hodit do pračky, což u karcheru a podobných nejde.

barumat
autor
9. bře 2018

@ladana přestaly, ne pražsky... Mobil 🙄

barumat
autor
9. bře 2018

@baunta Díkyza tip, ale nechci drahý (byť levnější než rainbow) přístroj, který umí všechno možné. Chci levný přístroj, který umí vysávat a vytírat současně, nic víc. Ale na vysavač mrknu, kdyby máma nebo ségra, ty mají i koberce.

barumat
autor
9. bře 2018

@ladana Jo, a ještě jsem několikrát četla, že když se vytírá větší plocha, tak se válce zašpiní a pak to už další špínu nevysává, jen se rozšmrdlává po podlaze. Čemuž celkem taky věřím. Ta rowenta nedělá věci úplně naráz, má sání před hadrem a za ním, takže hadr prostě jede po vyluxované podlaze, což se mi líbí. Podobný styl jako má karcher fc 5 má i bissel (tady v diskuzi) a v recenzi po roce užívání prý vytírání nic moc.

ladana
9. bře 2018

@barumat Díky za názor 🙂 Já jsem tedy dnes koukala na ta videa u Karcheru a tam píší a ukazují, že válce se dají prát v pračce na teplotě do 60 stupňů. Já mám jiné nároky, než máte vy, tak mě by to třeba vyhovovalo. Přeji šťastnou ruku při výběru a nákupu 🙂

barumat
autor
9. bře 2018

@ladana Taky jsem na to teď narazila. Tak taky držím palce 😊👍

majus6
9. bře 2018

@barumat Koukni tady na tu diskuzi: https://www.emimino.cz/diskuse/philips-fc-70700...
Mam Bissel a psala jsem tam podrobnou recenzi. Je fakt, ze ho mam rok a jednou jsem ho reklamovala, opravili ho, ono moc alternativ neni. Co se tyce kvality uklidu, tak vysaje super a vytira asi tak jako kdyz to vezmes mopem s mikrovlaknovou uterkou. Nekdo rika - uklidi to lip nez ja - coz je dost relativni. Zalezi jak dobre nekdo umi vytirat 🙂. Takze jako ze by to vylestilo podlahu tak ze proti slunicku nebude na plovoucce ani smouha nepocitej, ale cisto bude.

vcelkalenka
10. bře 2018

@ladana za mne karcher vitezi.mam ho doma jiz rok a bez jakehokoli problemu.Valce se daji dokoupit nahradni a vyprat.Ja je vzdy soupnu do pracky na 60.Co se tyce snury,dle meho je dostatecne dlouha.

barumat
autor
10. bře 2018

@majus6 Já četla taky recenzi po roce užívání bissellu a je víc důvodů, proč ho nechci. Mimo jiné je mi na prd, že je i na koberce, když žádné nemám, za to si nemusím připlácet několik tisíc oproti rowentě 😉

majus6
10. bře 2018

@barumat myslis tuhle nebo je jeste jina? Rowenta RY7557WH Clean&Steam

barumat
autor
10. bře 2018

@majus6 jj, přesně tu

majus6
10. bře 2018

@barumat tak tam vidim hlavni rozdil v tom hadru. Bissel (nebo treba Phillips) ma rotacni kartac, ktery se stále proplachuje novou vodou a špinavá se odsava, takze muzu klidne vytřít predsin plnou blata nebo treba vykydlej jogurt na zem dočista. Mopem bez mezivymachani hadru bych to akorat rozsmudlala. Proto mi nevyhovuje ten "vytiraci" roboticky vysavac. Mame ho a poustim ho jen na sucho, tu funkci s hadříkem nevyuzivam, umyt celou místnost hadrikem o velikosti dvou tatranek neodpovida mym predstavam o vytrene podlaze.

olga_
10. bře 2018

@majus6 A ta Rowenta to mezivymáchání teda nemá? Když vytírám klasickým mopem, střídám na celý barák při jednom vytírání několik hader.

majus6
10. bře 2018

@olga_ ja ji neznam, pustila jsem si o ni video na youtube a maji tam jen nadrzku na cistou vodu, na spinavou jsem tam nevidela, taky nevim jak by to fungovalo. Pokud to ten hadr samo macha, tak by me to taky zajimalo, ale rekla bych ze ne.

barumat
autor
10. bře 2018

@majus6 Máte nějaké velké tatranky 😂 Je to normálně velký mop. Hadr to nemáchá, ale v zakladu jsou rovnou čtyři, takže můžu každou místnost vzít čistým hadrem a pak je všechny hodit do pračky. Jogurt by mě nenapadlo vytírat ani mým současným mopem, teda. Jinak já právě četla tu recenzi po roce a paní říkala, že podlaha je krásně čistá a voda v nádržce špinavá, vytírá několikrát týdne a stejně má pořád špinavé ponožky. Ale já vám to neberu, jen já bych do bissella prostě nešla, z více důvodů. Každému vyhovuje něco jiného.

barumat
autor
10. bře 2018

@majus6 Pardon, nevšimla jsem si, že ta poznámka o tatrankách není na rowentu ale na ten robotický vysavač s vytíráním.

majus6
10. bře 2018

@olga_ Nasla jsem dalsi video. Takze Rowenta vysava nasucho a za tim mas pripnuty ten hadr a ten to stira jako bys mela haddr na tyci od Viledy. Pokud nechces vytrit ceky barak jednim hadrem, tak to musis stejne vymachat rucne.

@barumat ty roboticky vysavace maji ty uterky vyrazne mensi nez to co je na ty Rowente 😊. Ja Bissel nevnucuju, vim ze ma svy mouchy, ale Rowentu bych nechtela ani za nic. Uz jsem zjistila ze predstavy o ciste domacnosti jsou velmi rozdilne, takze co jednoho nadchne neznamena, ze by stacilo me. Spinavy ponozky mam jedine z navstev, doma nikoliv 😉.

- koukam ze nestiham odpovídat 😂

barumat
autor
10. bře 2018

@majus6 Jen pro úplnosr zopakuju ty moje důvody, proč ne bissell:
1) obava z kvality vytírání - viz ta zmiňovaná recenze po roce
2) neumí se moc "zlomit", prý i pod konferenčnkm stolkem se hubice už zvedá a nezabírá
3) tlačítko vody je nutné celou dobu držet, jinak jede nasucho
4) nevytírá až do kraje
5) vyšší cena za něco, co nepotřebuju
6) hubice je kvůli válci hned od kraje vyšší než u rowenty
7) tady nová a neověřená značka, takže otázka náhradních dílů, rozbitnosti, (po)záručních oprav, atd.
Na rozdíl od rowenty se mi tedy taky nejdřív líbilo vytírání stále čistým válcem, ale už tomu systému tolik nevěřím.

barumat
autor
10. bře 2018

@majus6 Já jsem právě na úklid taky pedant, takže počítám s výměnu hadru po každé místnosti, ale jak říkám, je jich dost, takže máchání ne. Jinak někdo někde psal, že i když měl vytřeno, tak že po použití vorwerku měl úplně špinavý hadr. Ehm... Já ho měla čistý, i když jsem vytírala den před tím 😂

barumat
autor
10. bře 2018

Ještě bych chtěla obecně dodat, že určitě doporučuju pročíst i nezávislý recenze (třeba od různých časopisů, serverů pro ženy), třeba i diskuze na eMimino (třeba na philips aqua trio jsou tam zajímavý stížnosti, ale na starší model), mrknout na videa od přímých uživatelů na youtube, ale hlavně, nakonec jít do obchodu a potěžkat si to, zkusit manévrovat, pojezdit. Sice na mě dneska v euronicsu koukali jako na blbce, když jsem zkoušela zajet pod regály, ohnout to co nejvíc k zemi a tak, ale za tu osobní zkušenost to stojí. Pak objednám přes e-shop, abych mohla případně vrátit. Holky, čistotě zdar! 😉

olga_
25. bře 2018

@barumat Ahoj, tak co nakonec máš a jak jsi spokojená? My budeme v nejbližší době pořizovat také.

barumat
autor
25. bře 2018

@olga_ Mám a zatím nadšení trvá, i když ta manipulace je fakt těžší, v malých prostorech si třeba pomáhám druhou rukou. Ale jinak teda nemám co vytknout. Psala jsem hodně podrobnou recenzi na heuréku, počkej, dám sem odkaz 😉

barumat
autor
25. bře 2018

Jinak zaskočilo mě, že i když jsem uklízela včera a dneska jen rychle přejela ty hlavní plochy (okolo linky a středy místností, ložnici, záchod, prádelnu a pracovnu jsem úplně vynechala), zase se ve vysavači toho dost nastřádalo a hadr taky nebyl úplně bílej...

olga_
25. bře 2018

@barumat já si u nás nedělám iluze. Máme barák, topíme přes zimu dřevem v kamnech v obýváku, takže jen obývák s kuchyní je min na tři vody v klasickém mopu a tři hadry. Prostě se to roztahá. Na úklid mám asi 180 m2. Jak dlouho ti ten úklid při jakých m2 trvá? Jinak dle recenze bych do toho asi šla...

olga_
25. bře 2018

@barumat ted si ještě čtu, že to jede jako klasický mop ne s mezičištěním. To mám 4 hadry na barák málo 🤔. Proč jsi ztratila důvěru v ty válcové s proplachem?

Strana
z4