Problém se sousedy. Co dělat?

petkuskahub
22. únor 2023

Zdravím. Už nějaký týden řešíme problémy se sousedy, bydlíme v paneláku už 7 let v tom samém bytě před rokem a půl si soused pod námi našel přítelkyni a začlo to. Věčně mlácení na topení chodeji na nás řvát, řvou nám i po dětech že pořád dupou, mě ale nepřijde že by dělali nějaký hrozny bordel, ale je to panelák já nad námi také slyším sousedy. Navíc chodíme často ven. Ráno vstáváme kolem půl 8 - pul9 děti se nasnidaji kouknout se na pohádku pohrdají si což je už pro ně problém a jdeme ven vracíme se kolem 11 udělám oběd mezitím si děti malují nebo se dívají na pohádky naobeduji se a jdou spát spí tak do 14:00 až. 15:00 dostanou svačinu a odcházíme ven vracíme se domů nejdříve 17:00 spíš dýl. Děti si jdou hrát ja mezitím udělám večeři najedí se jdou se vykoupat kouknout na večerníček. A jsem citát pohádku A nejdéle o půl 8 jdou spát a spí celou noc. Já už chodím se strachem dumu co zase bude.

veve559
22. únor 2023

@petkuskahub zdravím, my měli takhle problém s nadsousedy. Ale tam byl problem v podlaze. Původní majitel bytu si udelal svepomoci plovouci podlahu a nedal tak tlumici vrstvu, nejspis chtel usetrit i tech pár korun. Pak byt prodal a novy majitel byt pronajimal. Dokud tam byla jedna rodina, tak to bylo v pohode. Přes den byly slyset zvuky, ale tak jako normalne na panelak, mozna lehce vic. Ale zatím to nijak nevadilo. Pak se najemnici vymenili. meli maleho pejska, dali pryč koberec a to bylo jak hejno krys. Ale porad to bylo snesitelne. Jenže pak si tam nastehoval studenty (dostal vic na najmu, takze pro nej výhodnější) a zacalo peklo. Party dlouho do noci. Manzel bezne vstaval ve tri do prace a oni do pul treti parili. Bylo slyset uplne vsechno. I běžný hovor. Přišlo nam, jako kdyby tu podlahu snad vytrhali, protoze ten hluk byl strasny. A kdyz sel u nich nekdo na zachod, tak bylo slyset na opacny strane bytu jak cura. Nekolikrat jsme museli i volat policajty, po dobrem to s nimi neslo. Ale ani to nepomohlo. Jakmile přijela policie, tak hluk skoncil a policie nic nemohla. A pak zase zacali, jak jinak. Neni tedy mozne, ze byste meli hlucnejsi podlahu? On se tem zvuk strasne nese. My jsme slyseli hluk napric bytem, ne jen z pokoje nad námi

irmamala
22. únor 2023

Poslat do řitě, co jiného...

corry21
22. únor 2023

S tímhle denním režimem si přece nemají na co stěžovat. Noční klid nerusite. Zkus je poslat za manželem 😂

hojda
22. únor 2023

Jakou máte podlahu?

arcabela
22. únor 2023

Bacha na to, plovoucí podlaha mění úroveň hluku přednášenou v konstrukci, kdyby byl někdo fakt už naštvaný, může vás i zažalovat 😅. A co hodně lidí neví, když změní takto vlastnosti kce, tak to většinou chce povolení stavebního úřadu... Ale víme jak to je, nikdo to nedělá....Tak ten spor by dotyčný zfleku vyhrál.

te_reza
22. únor 2023

Pokud jim nepadá na hlavu lustr, což nepadá, poslala bych je do prdele a určitě ne ve vší slušnosti. To je normální buzerace z jejich strany

barumrallyebum
22. únor 2023

Co vam muzou? Nic.

ferda90
22. únor 2023

@petkuskahub takové magory fakt miluju... Pošlete je někam. V noci kravál neděláte a prostě děti jsou děti. Běhají, skákaji,jen na zadku potichu sedět nebudou. Bydlíme taky v bytě, úplně nahoře a za ty skoro 4 roky co tu bydlime neznáme pořádně všechny sousedy a na to, že tu jsou stáří lidi, hned pod námi, tak jsou fakt tolerantní, nikdo si na nás nestěžoval a to malý 2 roky, furt skáče, běhá a hází hračky. Před námi tu bydlela rodina se třemi dětmi a taky si nikdo nestěžoval a že 3 děti Už udělají kraválu.

michaela666
22. únor 2023

V dětství nad námi bydlela rodina se 4 dětmi - starší holka a trojčata v první třídě. Běžně v pokojíku jezdili na kolečkových bruslích, hráli si, zvali kamarády. Bengal strašnej, ale stěžovat si naši byli jen dvakrát. To se nám doslova houpal lustr v obýváku. Nenapadlo nás nikdy jít si stěžovat, že tam běhají, dupou nebo hází balónem.
Prostě provozní hluk s dětmi. Dodržovali noční klid takže to každý normální člověk pochopí.
Pošli tam chlapa, pokud nedají pokoj můžete úmyslně přitvrdit. Pouštět při odchodu black metal s pořádně osoleným basákem.

adela1995
25. únor 2023

Na nás chodil soused, protože od 17-18hod.hrála ségra na klavír. Jeho synáčka to prý ruší při studiu. No jasně jsem mu vysvětlila, že si může akorát nadávat, ale nás to nezajímá, protože noční klid je až 22-6hod. a pokud se mu to nelíbí, ať jde bydlet do baráku. No zkusil to pak ještě jednou a to jsem mu ani neotevřela, jen mezi škvírou ho poslala do háje a byl klid. Pak se nám vyhýbal.

barumrallyebum
25. únor 2023

@adela1995 hrat v byte na hudebni nastroje je zhovadilost. At si chodi do zkusebny.

maxulekapcule
6. bře 2023

Bydlíme v paneláku na dědině, klid, pohoda. Ale v listopadu se pod nás být nastěhoval brachuv spolužák. a... Denně pět hodin trénuje šipky, většinou od tří o osmi. Na silvestra to bylo dokonce 8 hodin. Je to na palici, monotónní zvuk, porad bouchání. Dost často mi to vzbudí dítě.. ale nenadělám nic, s některými to prostě nejde

cattus
6. bře 2023

@barumrallyebum to jako myslíš vážně? Já jsem hrála na klavír 8 let. Cvičila jsem každý den minimálně 30min. Umíš si představit ten randál za pronájem zkušebny a ještě to našroubovat na běžný studijní program? Já teda ne.

j.kriv
6. bře 2023

@barumrallyebum tak jako kdyby bicí, tak neřeknu, ale klavír hodinu snad normální lidi vydrží 🤷 to už by nemohl nikdo nic

anyyyn
6. bře 2023

@j.kriv navíc klavír ani nevrže jako např. housle😄

veronikav31
6. bře 2023

Tak to by se k nám museli nastěhovat,aby nechodili sousedí z patra do patra.bydlime v paneláku v posledním patře,naše děti běhají, skáčou hází si balónem, pouští si YouTube do repraku.

ada22
7. bře 2023

Zkusila bych si ten jejich šílený hluk jít poslechnout. Může jít o špatně udělanou podlahu, ale v případě, že tomu tak není, tak se obrnit trpělivosti a doufat, že si brzo najde jinou přítelkyni. Zažila jsem to na vlastní kůži neustále stížnosti od sousedky pod a to jsme neměla děti. Bylo to celkem psycho. Hlavně dle toho režimu co píšeš, tak si nemají na co stěžovat.

dzogobela
7. bře 2023

Me na tom teda nejvic zaujalo, ze Ti deti vstavan tak pozde, spi hodinu denne a pak uz v pul 8 spi 😀 to ti fakt zavidim, moje deti vstavaj v 6, pres den nespi a vecer usinak tak v pul 9 🙈 ale to jen tak bokem... S nekteryma sousedama nepohnes, podle toho, co pises, tak rozhodne nijak nerusite... jedine mozna ta podlaha, jakou mate, to by mohlo delat neplechu 🤷🏻‍♀️

dzogobela
7. bře 2023

@j.kriv u nas hral kluk souseda pravidelne odpoledne na trombon 🙈😀 a navic se teprve ucil, takze to bylo fakt hrozny 😀 jen jsme se nim domluvili, ze nebude hrat v dobe, kdy spaly deti.

j.kriv
7. bře 2023

@dzogobela tak to je ještě jiná liga 😁 ale je to o domluvě. Pokud se sousedi domluvit nechtějí, bude vadit i flétna 😅

vero987nika
7. bře 2023

hele bydlíte všichni v paneláku tak ať si trhne nohou, noční klid má jasně stanovené hodiny a zbytek vás nezajímá. Jestli se mu nelíbí jak to chodí v paneláku tak ho tam nikdo nedrží, ať si koupí barák ... jestli na něj nemá tak v pořádku, ale prostě byt je byt ...

zanett
7. bře 2023

@veve559 To je nejake divne, ne? Pises, ze kdyz ti studenti delali party a prijela policie, tak byl konec hluku a policajti nic nezmohli. To opravdu vypli hudbu OKAMZITE, jakmile policije zaparkovala auto? Takze policajti nic neslyseli? Mela jsem totiz uplne stejnou situaci v predchozim byte - stary cinzak na prazskem Zizkove. Majitel pronajimal byt pod nami studentum. Navic jeste zahranicnim, kteri nechapali koncept nocniho klidu od 22 hod do 6 hod, protoze byli vetsinou ze zemi, kde toto nemaji. Jednu party do rannich chodin jsem jakz takz tolerovala, rikala jsem si, je zacatek semestru, jsou v Praze novi, tak nevi, co a jak. Ale kdyz se stejna party odehravala dalsi tyden, volala jsem policajty. Ti prijeli a studenty zklidnili. Ovsem za dalsi tyden (!)) party znova. Opet volam policajty a ti vedeli, ze u nas byli tyden pred tim (nevim, jestli o tom meli nejaky zaznam nekde ci co) a rekli mi, ze kdyz bychom si jeste jednou stezovali, predaji tu stiznost na sousedy do spravniho rizeni. Tzn. neni mozne rusit nocni klid do nekonecna, neni mozne, aby policajti jezdili imrvere k jednomu bytu porad dokola. To jedine pomohlo. Kdyz majiteli bytu hrozilo, ze bude muset nekde vysvetlovat nocni parby svych najemniku, tak si urychlene studentiky srovnal a byl klid.

veve559
11. bře 2023

@zanett neni to divne. Poprve policajti prijeli a zaklepali, rekla to jejich policie otevřete a nic. Najednou klid a nikdo ani neotevrel. Byli jsme tam s nimi a policajti rekli, ze vic udelat nemuzou. Nasilim otevrit nesmi, pokud neni podezření na trestny cin nebo treba úraz s bezvědomím. Kdyz pak přijeli jeste nekolikrat, tak uz najemnici meli asi špeha u okna nebo nevim. Ale jen co policajti zastavili, tak byl klid. Jedine co nam poradili, tak si stezovat na svj. Ale jelikoz my nebyli majiteli bytu a majitel (tchan) je hluchy jak parez, tak on to resit nebude, protoze mu to nevadi, kdyz to neslysi🤦 ted jsme byli u tchana v byte pro nejake veci a i přes den je tam strasny hluk. Ale to je proste špatnou podlahou. Ja bych tam teda bydlet nemohla. Jenze donutit vlastnika bytu, aby to predelal, to by bylo na roky. Kdyz jsme tam bydleli, tak jsme zjistovali, co vsechno by to obnaselo a neni to zrovna jednoduché.

karin131
17. led 2024

Ahoj skusim oživit diskusiu. Pred 3 týždňami sme sa nastahovali do cihloveho domu.4 byty. My sme na prizemi nad nami byva duchodce. Je to peklo cely deň mu řve televize nebo radio. Největší problem je jeho topení. Domnívame se že si topi elektickým přimotopem, nebo nečím co delá hroznej hluk. Rezonuje nam to cez stupačky. Najskor som si myslela že je to pračka ma to podobnu intentizu zvuku motora. Ale ne pretože to ide aj 4 hodiny denne v kuse. Ma vedle nás sklep s plymovym kotlem s ktorym sa topi a ten je vypnuty takže tam musí mat niečo iné. Jednou sme mu boli zazvonit a slušne ho poprosit aby tu televizi stišil aspoň v noci. Od tej doby to v noci nepoušti aspoň v ložnici. Ale keď sa divame v obyvaku na telku tak slyšim porad tu jeho. Slyšim ju I na chodbe vonku takže to ma fakt nahlas. Asi je nahluchly. Neviem ale čo robiť s tým rezonujúcim zvukem ktorý sa nam nese celým bytem. Byť jsme kúpili na hypoteku nemôžeme sa len tak odstahovat. Som fakt zoufala bol to nas spoločný vysneny domov.

barumrallyebum
17. led 2024

@karin131 ted ma vypnuty kotel? No zkuste pockat po topne sezone, jestli to prestane. Pokud ano, aspon vite cim to je a vite, ze budete mit jaro leto klid. Pokud to bude delat hluk a vibrace porad, tak to bude tim kotlem
(jestli se jim ohriva voda) nebo vymenikem tepla.

tereza0111
17. led 2024

@karin131 tak to je hodne neresitelny problem :( Je to vas byt nebo najem? Jestli najem, sla bych pryc. Jestli vlastni, konzultovala bych asi projektanta? jake stavebni upravy muzete udelat aby vas nerusil - protoze jestli je hluchy jak poleno tak chtit po nem aby mu nervala telka je nerealne :(
Muzete udelat neco s podlahou, muze se udelat neco u nej v byte se stropem (ale asi na vase naklady, jinak se nedohodnete nejspis)

arcabela
17. led 2024

Velká vaha 2 roky

karin131
19. led 2024

Byt je náš, kúpili sme ho len pred mesiacom. Tiež si hovorí,m že pokial je to fakt ten kotel tak mimo zimy bude klid. Ale určite sa nechcem nechávať omezovať sousedem, za byt sme zaplatili nemalé peníze. Takže to s ním pojdeme vyrišeit asi osobne ať si to nechá niekde spraviť/vymenit. Pokial s ním nebude domluva, už som kontaktovala jednu firmu ktorá meria znečistenie hlukom a ak to bude nad určite decibely, soused bude musiet urobiť opatrenia aby to odstránil. Ale to beriem ako krajnu možnosť. Nechcem tady delat rozbroje ihned po nasťahovaní. v Obci sme uplne noví, nikoho tu neznáme.