Proč pořád brečí? Teplotu má 37,4
V 18:00 dostala najíst vypila 120 krklasi ale pořad brecela tak jsem ji dala další 120 v19:00 a pořad brecela teď dostala 90 a pořad brečí.Teplotu má 37,4 co mám delat
Může ji trápit bolest břicha. Zkus nahrit látkovou plenku a dát na břicho, popřípadě si ji uvázat do šátku, pokud máš. Nebo není jí horko?
@terezapetrova měsíc a týden horko ji být nemůže má jen bodicko a přikrytá perinkou není
Může ji být i zima, tenká cepicka, hlavou u kojence může odejít i 70%tepla. Zkusit zavinout. Je to občas detektivka, hlavně klid, může vycítit i nervozitu
Na můj vkus moc mlíka v tak krátkém intervalu..musí ji bolet břicho. Děti pláčou nejvíce večer protože vstřebávají celý den jsou přetazene ....
ano teď už může brečet s bolení bříška. Sny byl tedy kojený, ale někdy si krnul třeba i 2x né jen 1x. Jian mě ke konci šestinedělí začal večer brečet - začaa jsem uspávat o hodinu dřív a lepší - v 18h už spal a budil se po 3h.
Jinak jí může být zima když není přikrytá
Musíš asi zkoušet může jí být teplo zima (to ted spíše pokud není přikrytá - syy byl přikrytý vždy i kdež jen třeba tenkou dekou či jen plenou, ono když neležíš a nic neděláš je chaldněji než když se pohybuješ)
Můž ejí trápit bříško - zacvič nožičkami a nahřej plenku - tím nic nezkazíš.
Jinak zkus ještě odříhnout. Mě se prvě párkrát stalo, že se nakojil, odříhnul, položila jsem a za 10 min řev - vzala jsem ho a odříhl si ještě jednou
@zuzanasura jestli ji naopak neni zima
Já bych to tipla na to bříško a když píšeš že není přikryta tak asi i zima nebo chladno. Syn musí spát přikrytý jinak neusne. Navíc pořád špi v dupackach v noci ještě není takové teplo aby spal v bodycku a odkrytý
Pravdepodobne ji boli brisko,my jsme to dneska meli taky.Mala usinala na chvili,pak se budila a plakala.Dali jsme ji do mlicka kapky espumisan a pak se zesrala az za usi a byl klid 🙂
Krmim tim stejnym nutrilonem jako ty.Hlidej si jestli kaka behem dne,mi se obcas stane ze pres den nekaka a pak ji boli brisko a vyvadi.A neprehanej to s tim krmenim,ty davky co ji davas jsou moc velke na tak kratke intervaly,nestiha to pak stravit a bude ji to bolet jeste vic.Zkus ten espumisan,dava se do mlika a fakt pomaha
No spis boli bříško. Muže byt i zima. Jen na body mi přijde brzo. Moje mala spala v dupackach a zavinuta ještě. Zkusit zavinout
No, my měli doma extra případ, psychika bídná a pomáhalo (v přítomnosti maminky) dát na bříško a dudlík do pusy... Vyprděl se a bylo líp... Ušetřilo to hromadu nervů...
Muze ji bolet brisko, miminka casto trpi na koliky. Taky to muze byt vecerni neklid, je pretazena a ma problem zpracovat vsechny vjemy z celeho dne. Nebo se mozna chce proste mazlit? Vyzkousej, co zabere🙂
(A nechapej to zle, fakt to tak nemyslim, ale zkus obcas v psanem projevu pouzit nejakou carku nebo tecku, hrozne spatne se takto souvisly text cte🤷♀️)
Dávej pozor na intervaly mezi dokrmy. Už v porodnici mě varovali, že je UM mnohem těžší pro děti na zpracování a je potřeba dodržet alespoň 2,5-3 hodiny rozestupy.. samozřejmě je to na tobě, ale určitě bych to do dítěte “necpala” horem dolem.. děti nepláčou jen z hladu, ale to ti holky tady už napsaly..
Ty dáváš kaši v měsíci a půl? Chudák malá...kaše má hafo energie, bolí jí břicho, špatně se ty sacharidy tráví. Byla u tebe břiše devět měsíců. Nečekala přece, že bude po narození hned samostatná. Pritul ji, pomazli, užívejte si společně blízkosti. Prostě potřebuje tebe, ne samotu . Potřebuje pomoct se zpracováním zážitků, povídej si s ní...večer je většina dětí plactivych. Po nějaké době to přestane.
@wampzee kdes prisla na to ze ji dava kasi?davala fotku UM kterym krmi
@wampzee to neni kase ale ze si krkla.
@zelenaesmolda no, píše tak podivně, že tam tu kaši vidím 🙂 ale i kdyby to nebyla kaše, tak nacpat dítě takhle před spaním taky není žádná výhra, prostě ji bolí břicho, má přehršel vjemů přes den...no..i kdyby kaši nejedla a pila jen tolik hafo UM před spaním, tak platí to, co jsem napsala poté...holčička chce blízkost mámy, přitulení, pomazlení. Zklidnit, popovídat si o tom, co viděla přes den a uklidnit. myslím, že tímto obdobím si prošla většina matek. Prostě je třeba vydržet a ne se za každou cenu snažit umlčet dítě jídlem. Pláč neznamená nutně hlad.
@myjusiatko no vidíš... asi neumím číst mezi řádky.
@wampzee ty jo u moji male to zrovna plati,ta opravdu breci jenom kdyz ma hlad nebo ji vyjimecne boli brisko,ma to po otci,ten byl pry jako mimino taky takove tiche nenarocne dite a vlastne mu to zustalo az do dospelosti 🙂
@wampzee No jo no. Je to tezke kdyz nekdo nepouziva interpunkci.
Stejne jako holky - Typuju bolest briska z prejedeni a zimu.... nas malej ma i venku bodycko s kratkym rukavem, teplacky a ponozky. Doma lezi i prikrytej, kdyz na nej nesviti slunicko. Po koupani ho zavrtam do zavinovacky az ke krku, aby se zahral. Hlavne aby mel v teple nozky.
@zelenaesmolda dobře, ale když prtě brečí bezprostředně po jídle, tak to asi nebude o hladu. Taky pokud spí jenom v bodyčku, měsíční mimino....pardon....nemá termoregulaci ještě pořádně vyvinutou, tak proč ji neoblékne? nebo nedá do spacího pytle? I když je dcera srpnová, tak bez toho, aniž bych ji přikryla alespoň látkovou plenou, jsem ji spát nedala.
@wampzee no pri tech davkach co ji dala to urcite z hladu nebude to je pravda.moje mala ma taky mesic a spi v dupackach a je lehce prikryta,jenom na bodycko to fakt jeste neni.Ja mam treba zase opacny problem,ze malou obcas navliknu moc a je pak chudinka zpocena
@wampzee jenže je to moje první miminko tak nevím všechno hned co mám dělat a tak

Nejde to moc přečíst, co davas? Kasi? Dítko je jak staré? @zuzanasura