icon

Proč se diskuze často odklánějí od tématu?

levandule_k
7. bře 2022

Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.

levandule_k
autor
23. bře 2022

@odula Mně to také nedává smysl a hledám si informace, čtu si články, poslouchám přednášky a také přemýšlím co je ve skutečnosti za tím. Jestli mi něco neuniká. Já tomu osobně říkám provozní slepota, prostě až s odstupem času vidíš, že se to mělo udělat tak, protože je to jasné jak facka.

Jako jedině, že by Putinovi někdo našeptával a manipuloval ho, ale že by byl Putin takový blbeček a neprokoukl to a nechal se manipulovat. To by teda byla dobrá ironie osudu😂

Možná jsme tak strašně moc chtěli uvěřit, že Putin je jako my, že jsme přehlíželi varovné signály. Některé ženy si také najdou tyrana a přehlíží signály, že něco není ok a ještě ho omlouvají. Jiné by s takovým týpkem vyběhly jedna, dvě.

Na druhou stranu, Zelenský má poradce z Izraele, v diskuzi na idnesu jsem četla, že ten jeho poradce mu už 3 roky říkal o možném napadení Ruskem, a proto se na to připravovali. (Jmenoval tam nějakou techniku, kterou jsou dobře vybaveni.) Já vím, že to není nejrelevantnější zdroj a ani to nemám ověřené.

V detektivce od Jo Nesba se píše, že finanční toky jsou klíčem, tak hledám tam, ale nedává mi smysl, proč se chce někdo dobrovolně oslabit.

Někdy je ta situace tak absurdní, že za tím člověk hledá něco víc. Co když jenom fakt Putin uvěřil tomu, že je něco jako Mesiáš, že jeho posláním je vrátit Ukrajinu Rusku a spojit tyto národy v jeden, samozřejmě ten ruský. Ale protože se okolí bojí, tak mu neříká pravdu a je obklopen jen patolízaly, protože se izoluje a málokoho vedle sebe pustí.

Já bych se ani nedivila, kdyby Šojguovi problémy se srdce byly skutečné, jako není nejmladší a tenhle měsíc musel být hodně stresový, to se dokáže na srdci podepsat. Vem si, že bys Putinovi tvrdila, jaká jste vojenská velmoc, jak Ukrajinci chtějí osvobození od své vlády a pak to střet s realitou, kdy Ukrajinci bojují jak diví, svět obrací, posílá zbraně, izoluje Rusko, vojáci moc bojovat nechtějí. Technika je zastaralá. To bych z toho taky měla infarktové stavy, protože říct pravdu tak mě zastřelí a vykecat se z toho nejde.

aguu
24. bře 2022

Dámy, nevíte někdo proč Putin o Zelenskym říká, že je narkoman? Jako ne že bych tomu věřila, samozřejmě.

amenophus
24. bře 2022

@aguu asi aby si lidi mysleli, ze neni pricetny?

odula
24. bře 2022

@aguu protože je debil? (Putin tedy... 🤭)

hojda
24. bře 2022
bigbig
25. bře 2022

@aguu Podle ruský propagandy není narkoman jen Zelensky, ale v podstatě celá Ukrajina a západ je plný dekadentních narkomanů. Je to stejně trapný, jako že je Zelensky nacista, ale to je jim evidentně jedno.

odula
25. bře 2022

@hojda twe.... to je nejakej proruskej (nebo konspirační?) web ne? Já nevím tedy, ale já jich zchroustala mraky, jediný co chybí, je ještě nějaký zpomaleny video toho videoklipu, který dokazuje že jsou tam subliminalni zprávy, který tě nutej uctívat satana.... 🤦‍♀️😄 jo a ještě nějak text pozpátku
s nejakou skrytou zprávou 😎

betelgeuzz
25. bře 2022

@hojda jsem se pobavila. Aby se člověk bál utřít si nos, aby z tebe neudělali narkomana 😀

hojda
25. bře 2022

@odula Nevím, viděla jsem to video v TV a nikde jinde jsem ho nenašla.

hojda
25. bře 2022

@betelgeuzz On to Putin asi nechápe, on by se normálně pošťoural v nose v TV😂

odula
25. bře 2022

@hojda kdyz uz pereme to spinavy pradlo... 😈
https://www.dailymail.co.uk/news/article-341176...

odula
25. bře 2022

@betelgeuzz ja takhle vypadam, kdyz mam alergickej zachvat. 😎

hojda
25. bře 2022

@odula vítej v klubu fašistů/alergiků

hojda
25. bře 2022

@odula alergie=hejbání nosem=feťák
židovský původ=fašista

levandule_k
autor
25. bře 2022

Zelensky je původem komik a kažej přece ví, že v showbyznysu je normálka snídat koks. Už jen chybí, aby o něm Kreml začal řikat, že przní děti.

hojda
25. bře 2022

@odula jinak peklo s tou alergií, před dvěma lety byl alergik podezříván z covidu a letos z braní drog, bojím se, co bude za rok...

odula
25. bře 2022

@hojda hele já jakoby bych se nedivila kdyby si občas snupnul. Já bych se nedivila ani kdyby si Angela občas snupla. A spoustu jinejch politiků. Pokud se nechovají jak psychotici, je mi celkem jedno co dělají ve svým volným čase. Na čem ovšem jede Puťa by me docela zajímalo. To musí bejt už poradnej matroš

levandule_k
autor
25. bře 2022

@natilla Proč máme pocit, že jsme malá země? Podle mě je to dáno nějakým historickým vývoje a i tím, jak se učí dějepis a historie. Když zabrousím na základu a střední školu, tak vždy když jsme brali naše dějiny. Tak si z toho pocitově odnáším, že od Přemyslovců to s námi šlo k z kopce, vládl nám někdo cizí. Velká rána byla bitva na Bílé hoře, poprava 27 českých pánů, násilná rekatolizace, 30 letá válka. Když nám vládli Habsburkové, tak se stala dominantním jazykem němčina, a to až do národního obrození. Rakousko-Uherské vyrovnání přišlo dřív než české, na první dobrou se nám to nepodařilo prosadit. V předvečer druhé světové války nás Velká Británie a Francie přehodily Německu, protože si mysleli, že to Hitlerovi bude stačit a po druhé světové válce jsme patřily do východního bloku. Ona ani ta Evropská unie není úplně terno, prostě když jsme tam vstupovali, očekávání byla větší. Německo a spol. si vymohlo výjimku, že tam nesmíme nějakou dobu pracovat, přitom v EU má fungovat volný pohyb osob, no a v kontextu migrace a uprchlíků z Blízkého východu, co přicházejí teď a pár let zpátky mi to přijde zvláštní.

Tak se to s námi tak nějak táhne jako stín, že si to vždycky posereme a jsme neschopní, malí.

Plus za komárů platilo nevyčuhovat, nehasit, co tě nepálí.

natilla
25. bře 2022

@levandule_k Ano je to asi tak..výchova,vzdělání atd. Mě to teda hodně překvapilo asi fakt tím,že "celý život" žiju v tom,že jsme malí,nic nezmuzem..a tím pádem ani nic zmoct nechceme.. ale celkově fakt Češi nemají takové sebevědomí jako třeba Američani, asi výchovou,třeba další generace podle mě budou už sebevědomější a víc evropští.

asongforfay
Autor odpověď smazal
sudylichozrout
25. bře 2022

@asongforfay Hele, co jsi nepochopila na tak strasne jednoduche vete "jdi s tim do prdele"? Mam ti to sem hodit azbukou, abys to konecne pochopila? Nikoho tady tyhle tvoje ruske propagandisticke sracky nezajimaji. Muzes je zkusit jit sirit na mimibazar, tam se shlukuji tobe podobni dezolati. Takze sbal si vitrualni cemajdan a sbohem.

16032022nl
25. bře 2022

@asongforfay Vypatlanej ruskej mozku, jdi do prdele!

asongforfay
25. bře 2022

@sudylichozrout @16032022nl jo, jde vidět, že jste to zkoukly a pochopily....bylo to pro ty, které chtěly něco reálnějšího než mé názory.
Vaše reakce je jen strach bořit bublinu pohodlnosti...ale já jsem jen blázen, tak se nemusíte rozčilovat. Mohla bych vám napsat to stejné, no nemám potřebu, jelikož pravda se ukáže...

sudylichozrout
25. bře 2022

@asongforfay Prosim te, drz uz zobak. Fakt ze jo.

mary.jane
25. bře 2022

@asongforfay jaka pravda? Ze valka na Ukrajine neni, jsou to jen vystrihane zabery z filmu, mrtvi jsou figuriny a krvacejici a trpici lide jen herci, zadne dite nebylo brutalne zabito? Ze vse je tam zalite sluncem a rusacke agresory tam vitaji rozesmata ditka kyticemi seriku, chlebem a soli? Nebo co mas na mysli?

asongforfay
25. bře 2022

@mary.jane bohužel to nemohu napsat, jelikož je to nebezpečné, ale toto jsem nemyslela; konflikt a obětí tam určitě jsou

mary.jane
25. bře 2022

@asongforfay nejak nechapu. Co nemuzes napsat a je nebezpecne? Oni po tobe nejak jdou? 😱
A kdo?

asongforfay
25. bře 2022

@mary.jane možná už jsem napsala moc, ale nemohu si pomoci...nechám to tu do zítřka (hlavně pro @odula) a pak smažu..

amenophus
Autor odpověď smazal
amenophus
26. bře 2022

@pratensis ad ten clanek o tom zatazeni do valky ze zpravodajske diskuze: naprosto s nim souhlasim a je nu z te predstavy trochu spatne. Ale taky si myslim, ze nema cenu protahovat tu agonii a nalhavat si, ze se nas ta valka netyka. Uplne tam porad vidim tu scenu ze Dvou Vezi, jak se enti (EU a NATO) radi na svem srazu a pak reknou Smiskovi (Zelenskymu) "This is not our war. The ents cannot hold back this storm." A Smisek (Zelensky) na to "But you're part of this world, aren't you?" A jen se bojim a zaroven doufam, ze prijde ten burarum moment, kdy ti Enti proste vlitnou do toho Zeleznyho Pasu a rozcupujou ho na hadry, Smradupan si zaleze co nejhloubeji do svoji veze, bude zkouset jeste svym hlasem ovlivnovat slabsi mysli, ale nakonec mu vrazi kudlu do zad jeho vlastni patolizal...
Zaroven ale mam obavy takhle hrat vabank. Protoze by se mohlo ukazat, ze Putin neni Saruman, nybrz Sauron a ze uz ma Prsten Moci a svobodne narody (stredo)Zeme se muzou jit klouzat :/ a zakoncit to jen Theodenovym povzdechem "What can a man do against such reckless hate?"

Strana