icon

Prostřeno - vaše menu?

ladyhacek
6. kvě 2018

Ahoj nejsem typ co by se přihlásil do nějaké soutěže.
Občas se na Prostřeno podívám (a někdy nestačím žasnout 🙂)
A občas mě napadne kdybych tam šla co bych vlastně vařila?
Jaké "meníčko" bych pro své hosty vytvořila a navařila 🙂

Myslím si, že umím fakt dobře rajskou - ale otázka je zda bych jí opravdu uvařila 🙂.
Když se občas podívám tak mi příjde že je to samá paštika a hovězí líčka na víně 🙂

Co vy? Víte co by jste vařili?
Přidáte se a vytvořite 4-chodové menu 😉

Strana
z3
tinaprofi
7. kvě 2018

tvl teď jsem si toho všimla 🙂)) nastrouhat šunku, sejra a zapr*at to celý "hořticí" a kečupem.... To je vražda, napsala 🙂)) nevím jak ostatní, ale já už bych byla svobodná, dát tohle starýmu jako předkrm...natož hostům

oveckaluky
7. kvě 2018

@journals Taky bych nikam nelezla, ale rádi se koukáme, jak to doma mají jiní 😀

yan01
7. kvě 2018

@oveckaluky Jo s těmi jejich otázkami A je to domácí? To mě občas omyje, jako by oni měli všechno domácí. Tak chtějí prostě všichni vyhrát a to jde, přece nebudou chválit soupeře.

bonavoxa
7. kvě 2018

Soutěž, kde hodnocení záleží na něčem tak subjektivním jako je chuť, pro mě pozbývá smyslu. Koukala jsem na to, když jsem musela ležet těhotná s nohama nahoře. Nejlepší ten typ, co je tam naspeedoval marihuanou. Si říkám, jestli to měl pokyn z režie. Je spousta zvláštních lidí, někdy nechápu, jak v pohodě ve společnosti koexistují. Spousty lidí jí v jídelnách, kupují rohlíky. Pro mě byla třeba Itálie gastronomicky úplně jinde.

marcicek84
7. kvě 2018

@tinaprofi bagetka je mini bageta mam rada jak nekdo kritizuje a sam nic nenapise a jeste nechspe vyznam slov...no jsou presne ti rejpalove co se sejdou u stolu a pak vsechny otravi

zuzana_ka
7. kvě 2018

@papaja90 vysílali cca rok a půl zpět

bayt
7. kvě 2018

@journals Me Ctyri v tom bavi, prijde mi to kvalitativne jinde. U Prostreno jsem se za ty lidi stydela. Ale byvalo to podle me jinde, pamatuju se kdysi na dil, kdy varila moc sikovna lekarka fakt super italskou kuchyni.

dora13
7. kvě 2018

@bayt tyjo, to tvoje menu je super, si snad budu muset jit koupit kozi syr, jakou jsem na nej dostala chut😀 ale uplne vidim, jak by ti to tam sepsuli, kozi syr nejim, jehneci smrdi, lilek neznam, takze nejim — to me na tom iritovalo vzdycky uplne nejvic, se tam kazdy tvari jak nejvetsi gurman a pak zerou jen toasty s kecupem a vepro-knedlo-zelo🙄

maudd
7. kvě 2018

Zajímavá diskuze 😄 ja na to koukala asi rok z5, když jsem měla cas a chtěla jsem se zasmát 😄 jinak, co uvařit je těžký aby to bylo v nějaké rozumné koncepci a ideálně v sezoně...ted narychlo napíšu jen co rádi jíme, k sobě bych to asi fakt neservirovala:
1. Rozpeceny kozí syr s medem, směs listovych salatů, ogrilovany chléb / nebo římský salát s medovo-hořčičnou zálivkou se slaninou a vejcem/ nebo panzanellu
2. Dýňová polévka s harrisou / pórková polévka s chedarem / vývar s nudličkama a zeleninou
3. Vepřová panenka, smetanové brambory, pikantni papriková smes/ nebo testoviny s pestem s zeleninou / nebo testoviny s omáčkou z arasidoveho masla (to je teda prasarna ale fakt dobrá 😄) / nebo skleněné nudle s vepřovým masem a zeleninou
4. Limetkovo-čokoládový nepečený koláč / nebo mrkvovo- dýňový dort s polevou z kremoveho syra a s karamelizovanymi orechy

odula
7. kvě 2018

zdar.ja jsem nevifela jedinej díl, ale zaujala me diskuse a vubec myslenka sestavit dobry menu. muj navrh - 1.restovanej chřest na másle a olivaku, ozdobenej balsamikovym glasè a strouhanym kozim syrem 2. risotto - treba a.milanese(opravdicky,př z carnaroli,zadna parboiledka do kopecku zdobena kapii) ;) . 3. parmska ruze se smesi listovych salátu (hovezi rolka s prosciutem a parmišem) 4. dort caprese. proste nejaka poradna itálie ; ) jop a - k 1 a 2 riesling,k dvojce a trojce neco tezsiho... treba syrah... ;) musim to nekdy zkusiiiit

bayt
7. kvě 2018

@dora13 No jo, já tohle vařím fakt často, nedávno jsem to udělala na jednu malou oslavu spolu s řízečky a salátem. Tak řízečky zmizely docela rychle, ale lilky a jehněčí jsme pak dojídali dva dny :D

bayt
7. kvě 2018

@maudd Ta omáčka z arašídového másla je jako i s masem? Máš recept?

dandaa
7. kvě 2018

Vaření miluji a často jsem přemýšlela nad tím co bych uvařila .Takže bych uvařila jako první chod jarní vietnamské zavitky jedny vegetarianske a druhé s masem .Polévku bych udělala Pho Bo kterou miluji a dělám ji často. Hlavní chod grilovany veprovy bucek Bun cha s ryzovymi nudlemi a salatem, jako dezert bud kokosové palačinky nebo zmrzlinu ze zeleného čaje. S přáteli se zveme na večeře k sobě domů a takové návštěvy mám moc ráda.

letadylkokane
7. kvě 2018

Holky, nechte toho, ja uz mam zase hlad, kdyz vas cltady ctu 🙂 🙂

komive
7. kvě 2018

Naposledy, co jsme si takhle "zahrali na Prostreno" - tedy varili pro kamarady, jsem delala nasledujici menu (a asi bych nevahala delat znovu): polevka husi vyvar s domacimi nudlemi (ty nastesti delala pribuzna 😀), zverina na vine s korenovou zeleninou dochucenou povidly a pernikem s karlovarskym knedlikem, dezert zmrzlina s cokoladovo-whiskovym prelivem a mandlemi/pistaciemi..jako mezichod jsem mela zapecenou dyni..jak tak na to koukam, spis podzimne-zimni menu..

maudd
7. kvě 2018

@bayt bez masa, zítra ti vyfotím recept 🙂

maudd
8. kvě 2018

@bayt je to recept dle Dity P.

bayt
8. kvě 2018

@maudd dekuju tak to zkusim 🙂 asi pridam i to maso a jakoby ho v tom namarinuju

maudd
8. kvě 2018

@bayt nz, chce to ale fakt dat ten čerstvý koriandr, bez nej je to takový těžký. Určitě to pujde s kuřecím (podobné jako satay) nebo třeba s krevetami...

maudd
8. kvě 2018

@bayt jo a toho oleje dává méně, ale to uvidíš, pridat se da vždy 🙂

nekiaxy
9. kvě 2018

@bayt jé, mohla.bych poprosit o recept na to jehneci? Mame jehneci moc radi, ale tohle jsem.jeste nikdy nezkousela...a jehnete plny mrazak🙂)

bayt
10. kvě 2018

@nekiaxy to neni tak tezke, marinada z medu a cideru, pod kuzi cesnek a bylinky 🙂 poslu SZ 🙂

bayt
10. kvě 2018

@maudd prave, napadlo me satay 🙂

nekiaxy
31. kvě 2018

@bayt no, ja teda nevim, ale mate opravdu jehneci? Jehneci se preci stahuje, kuzi nema...

cherris
31. kvě 2018

Teď v Horkách už by šla nějaká grilovačka, navrhuji salát z pečených paprik s fetou a olivacem, potom kuřecí satay, nebo krevety s česnekovým máslem a limetkou, jako hlavní bych si dala líbit nějaká extra masitá žebírka a nakonec bych to zažila buď grilovaným mangem nebo ananasem s vanilkovou zmrzlinou a mátovo-rumovym přelivem. Na popíjení by nevadily nějaké bublinky k předkrmu, popřípadě levandulová limonáda. Tak a kdo mi to teď přijde uvařit? Mě se s pupkem ke grilu nechce, navíc mám cukrovku, tak si hlavně dělám chutě 😁

bayt
31. kvě 2018

@nekiaxy no fakt jehněčí 🙂 tady je to taky vidět, že mají kusy masa kůžičku https://ona.idnes.cz/pet-novych-receptu-na-svat...

bayt
31. kvě 2018

@nekiaxy Nebo tady https://www.chowhound.com/recipes/roast-leg-of-...

Takže mě docela zajímá, jak je možné, že se jehněčí tedy stahuje? Ví někdo?

cherris
31. kvě 2018

@bayt to není kůže, ale vrstva tuku nebo povrchová blána na jednotlivých svalech, to co bývá i na vepřové kotletě. Jehně by se odchlupovalo velmi obtížně, ani nevím, jestli se třeba kromě domácího prasete a morčete v jižní Americe nějaký savec upravuje i s kůží.

hanahana
31. kvě 2018

P

hanahana
31. kvě 2018

P

Strana
z3