Prostřeno - vaše menu?
Ahoj nejsem typ co by se přihlásil do nějaké soutěže.
Občas se na Prostřeno podívám (a někdy nestačím žasnout 🙂)
A občas mě napadne kdybych tam šla co bych vlastně vařila?
Jaké "meníčko" bych pro své hosty vytvořila a navařila 🙂
Myslím si, že umím fakt dobře rajskou - ale otázka je zda bych jí opravdu uvařila 🙂.
Když se občas podívám tak mi příjde že je to samá paštika a hovězí líčka na víně 🙂
Co vy? Víte co by jste vařili?
Přidáte se a vytvořite 4-chodové menu 😉
@journals Taky bych nikam nelezla, ale rádi se koukáme, jak to doma mají jiní 😀
@oveckaluky Jo s těmi jejich otázkami A je to domácí? To mě občas omyje, jako by oni měli všechno domácí. Tak chtějí prostě všichni vyhrát a to jde, přece nebudou chválit soupeře.
Soutěž, kde hodnocení záleží na něčem tak subjektivním jako je chuť, pro mě pozbývá smyslu. Koukala jsem na to, když jsem musela ležet těhotná s nohama nahoře. Nejlepší ten typ, co je tam naspeedoval marihuanou. Si říkám, jestli to měl pokyn z režie. Je spousta zvláštních lidí, někdy nechápu, jak v pohodě ve společnosti koexistují. Spousty lidí jí v jídelnách, kupují rohlíky. Pro mě byla třeba Itálie gastronomicky úplně jinde.
@tinaprofi bagetka je mini bageta mam rada jak nekdo kritizuje a sam nic nenapise a jeste nechspe vyznam slov...no jsou presne ti rejpalove co se sejdou u stolu a pak vsechny otravi
@bayt tyjo, to tvoje menu je super, si snad budu muset jit koupit kozi syr, jakou jsem na nej dostala chut😀 ale uplne vidim, jak by ti to tam sepsuli, kozi syr nejim, jehneci smrdi, lilek neznam, takze nejim — to me na tom iritovalo vzdycky uplne nejvic, se tam kazdy tvari jak nejvetsi gurman a pak zerou jen toasty s kecupem a vepro-knedlo-zelo🙄
Zajímavá diskuze 😄 ja na to koukala asi rok z5, když jsem měla cas a chtěla jsem se zasmát 😄 jinak, co uvařit je těžký aby to bylo v nějaké rozumné koncepci a ideálně v sezoně...ted narychlo napíšu jen co rádi jíme, k sobě bych to asi fakt neservirovala:
1. Rozpeceny kozí syr s medem, směs listovych salatů, ogrilovany chléb / nebo římský salát s medovo-hořčičnou zálivkou se slaninou a vejcem/ nebo panzanellu
2. Dýňová polévka s harrisou / pórková polévka s chedarem / vývar s nudličkama a zeleninou
3. Vepřová panenka, smetanové brambory, pikantni papriková smes/ nebo testoviny s pestem s zeleninou / nebo testoviny s omáčkou z arasidoveho masla (to je teda prasarna ale fakt dobrá 😄) / nebo skleněné nudle s vepřovým masem a zeleninou
4. Limetkovo-čokoládový nepečený koláč / nebo mrkvovo- dýňový dort s polevou z kremoveho syra a s karamelizovanymi orechy
zdar.ja jsem nevifela jedinej díl, ale zaujala me diskuse a vubec myslenka sestavit dobry menu. muj navrh - 1.restovanej chřest na másle a olivaku, ozdobenej balsamikovym glasè a strouhanym kozim syrem 2. risotto - treba a.milanese(opravdicky,př z carnaroli,zadna parboiledka do kopecku zdobena kapii) ;) . 3. parmska ruze se smesi listovych salátu (hovezi rolka s prosciutem a parmišem) 4. dort caprese. proste nejaka poradna itálie ; ) jop a - k 1 a 2 riesling,k dvojce a trojce neco tezsiho... treba syrah... ;) musim to nekdy zkusiiiit
Vaření miluji a často jsem přemýšlela nad tím co bych uvařila .Takže bych uvařila jako první chod jarní vietnamské zavitky jedny vegetarianske a druhé s masem .Polévku bych udělala Pho Bo kterou miluji a dělám ji často. Hlavní chod grilovany veprovy bucek Bun cha s ryzovymi nudlemi a salatem, jako dezert bud kokosové palačinky nebo zmrzlinu ze zeleného čaje. S přáteli se zveme na večeře k sobě domů a takové návštěvy mám moc ráda.
Holky, nechte toho, ja uz mam zase hlad, kdyz vas cltady ctu 🙂 🙂
Naposledy, co jsme si takhle "zahrali na Prostreno" - tedy varili pro kamarady, jsem delala nasledujici menu (a asi bych nevahala delat znovu): polevka husi vyvar s domacimi nudlemi (ty nastesti delala pribuzna 😀), zverina na vine s korenovou zeleninou dochucenou povidly a pernikem s karlovarskym knedlikem, dezert zmrzlina s cokoladovo-whiskovym prelivem a mandlemi/pistaciemi..jako mezichod jsem mela zapecenou dyni..jak tak na to koukam, spis podzimne-zimni menu..
Teď v Horkách už by šla nějaká grilovačka, navrhuji salát z pečených paprik s fetou a olivacem, potom kuřecí satay, nebo krevety s česnekovým máslem a limetkou, jako hlavní bych si dala líbit nějaká extra masitá žebírka a nakonec bych to zažila buď grilovaným mangem nebo ananasem s vanilkovou zmrzlinou a mátovo-rumovym přelivem. Na popíjení by nevadily nějaké bublinky k předkrmu, popřípadě levandulová limonáda. Tak a kdo mi to teď přijde uvařit? Mě se s pupkem ke grilu nechce, navíc mám cukrovku, tak si hlavně dělám chutě 😁
@nekiaxy no fakt jehněčí 🙂 tady je to taky vidět, že mají kusy masa kůžičku https://ona.idnes.cz/pet-novych-receptu-na-svat...
@nekiaxy Nebo tady https://www.chowhound.com/recipes/roast-leg-of-...
Takže mě docela zajímá, jak je možné, že se jehněčí tedy stahuje? Ví někdo?
P
P

tvl teď jsem si toho všimla 🙂)) nastrouhat šunku, sejra a zapr*at to celý "hořticí" a kečupem.... To je vražda, napsala 🙂)) nevím jak ostatní, ale já už bych byla svobodná, dát tohle starýmu jako předkrm...natož hostům