Prostřeno - vaše menu?
Ahoj nejsem typ co by se přihlásil do nějaké soutěže.
Občas se na Prostřeno podívám (a někdy nestačím žasnout 🙂)
A občas mě napadne kdybych tam šla co bych vlastně vařila?
Jaké "meníčko" bych pro své hosty vytvořila a navařila 🙂
Myslím si, že umím fakt dobře rajskou - ale otázka je zda bych jí opravdu uvařila 🙂.
Když se občas podívám tak mi příjde že je to samá paštika a hovězí líčka na víně 🙂
Co vy? Víte co by jste vařili?
Přidáte se a vytvořite 4-chodové menu 😉
@komive Taky jsme meli u nas o vikendu pratele na veceri a hrali jsme si na Prostreno. 😄 Predkrm byla pecena kureci kridylka na medu a zazvoru, i kdyz jsme premysleli i o opecenem syru halloumi a chorizo (nevim, jak to vysklonovat... s chorizem?). Hlavni chod byl rump steak, k tomu kremova houbova omacka a pro jednoho nehoubozravce byla i omacka bordelaise, hranolky z polenty a salat z rukoly a cherry rajcat. Dezert byl cokoladovy lavovy dortik, ktery ale postradal lavu, trochu jsem ho prepekla. 😅
Čtyřchodové menu mne napadá, ale chuťově to spolu moc neladí 😀. Jako předkrm bych klidně dala pršut, zasypaný parmazánem, zakápnutý citronem a posypaný rukolou - nebo jen pršut a sladký meloun. Potom polévka (v tomhle parnu by to bylo za trest, ale umím jen vývary 😀), hlavní chod (kachna nebo svíčková - v tomhle počasí taky za trest), a pak něco sladkého, což mne zrovna jako jediné nenapadá 😀.
My jsme si dělali Prostreno s kamarády - museli jsme i natočit video, jak rozbalujeme tu rulicku rulicku menu 🙂 🙂 My jsme v té době neměli doma jídelní stůl, takže jsme udělali řecký večer, na zemi jsme udělali takové ležení, jako v antickem Řecku, a jídlo jsme taky směřovali na Řecko - předkrm byla olivová pomazánka s bagetkou ( ne nebyla domácí 🙂) , hlavní chod papoutsaki a jako dezert ořechové kostky s medem. Pili jsme řecké víno a zábava byly vlastnoručně vyrobené Aktivity s řeckou tématikou 🙂 🙂
@bayt tak vysvetleno🙂 ja vetsinou dostanu pulku jehnete nebo skoro-ovce a porcuji od zacatku, vcetne odblanovani, tak me ta kuze zarazila a uplne jsem vas nepochopila🙂 ale musim se nekdy vypravit do makra a koupit si to perfektne naporcovane maso, protoze tak to samozrejme nemam a neco proste neumim vubec udelat...zebirka nebo kotletky, to je pro me nemozne🙂
Prostřeno vážně neberu, takže buď by bylo menu s cizími názvy ať se diváci pobaví u čtení (ciabatta nebo bruschetta, polevka Vichyssoise, Boeuf bourguignon, a dezert pie nebo chesecake) anebo menu ve stylu total nechuťáren typu rajská polévka z kečupu. Zkrátka bych tam šla jen z recese bo o jídle to fakt není, a snažit aby to tomu nechutnalo, že moc exotika a onomu, že moc obyč, by za to přemýšlení nestálo.
Jako predkrm bych udelala prsut se zlutym melounem
Polevku bych volila kremovou dle aktualni sezony - nyni chrestovy krem
Hlavni chod panenku s peprovou omackou a k tomu pecene brambory
Jako dezert bych udelala jahodovy sorbet
@bayt 🙂) mne nic jinyho nezbylo. Umela jaem jen to kure, ale pak ted uz manzel zacal vozit jako protisluzbu-srnku, jehne, kralila, nutrii...naposledy pul bejcka.. Kdyz to dovez poprve, tak jsem to obrecela, ze mam pred statnicema a on mi doveze takove silene prace🙂 ale uz jsem si zvykla a pokus omyl se postupne zlepsuji a zrychluji🙂)
@penelopaw hele dneska jsem googlila letni italsky recepty na pastu. to jsou uplny poklady. zkus to (" ricetta estate primo piatto" nebo tak neco, pak pomuze translator) . jak tam maj vedra tak to fakt umej. lehky teply testoviny,studeny testoviny,risotta... zejtra budu delat testoviny s lososem a zucchine,uz se fakt tesim. 😉 to jen tak off topic, bo horká polívka a guláš (nebo svickova) se v 30 stupnich kvalifikuje jako (sebe)vražda 😁
@odula Díky za tip 😉. Jinak já nemohu dopustit na kuchařky od Karolíny Kamberské - suroviny se někdy blbě shánějí (třeba ricottu neseženeš všude - my máme výhodu, že máme ve městě prodejnu Formaggeria, kde mají i jiné speciality), ale recepty jsou rychlé, poměrně snadné a relativně chutné... a vida! Vzpomněla jsem si na dezert! Lívanečky podle Karolíny se šlehačkou a čerstvými jahodami! 😀

@cherris aha, tak v tom případě to musela být ta povrchová blána a tuk...každopádně jsem do toho udělala zářezy a dalo se do toho něco zapíchnout