icon

Řasokoule. Jaké máte zkušenosti?

fifinka2020
12. únor 2025

Budu ráda za jakékoli názory, znám to jen z vyskakujicich reklam 🙂.
Moc díky!

berenika39
12. únor 2025

@fifinka2020 Měli jsme, i podarovali, vyhodili.

nelly_strokova
12. únor 2025

@fifinka2020 Teď jsem je koupila mámě k narozeninám. 😁 Vždy je chtěla, tak ať to zkusí. 😂

krtcice
12. únor 2025

Obě dcery mají, starší už asi 2 roky, klidně se ptej 🙂

slecnami
12. únor 2025

@fifinka2020 Já je mám už několik let a jsou super 😃 Kdysi mi bývalý jednu shodil na zem, tak se jakoby rozpadla, ale teď už vypadá zase v pořádku😊

fifinka2020
autor
12. únor 2025

@krtcice je, super... kolik je prosím dceram? Já to právě vůbec neznala a přišla babička, že to chce koupit synovi... tak jen jsem váhala, jestli to vydrží, protože na mě skakaly reklamy z takových těch "něj darky" a podobně a nevěděla jsem, jestli to není nejaks blbost...
Jak často se prosím mění voda? Jsem fakt laik 😅

fifinka2020
autor
12. únor 2025

@slecnami super, to ráda slyším... tak asi vyzkouším🙂. Je asi jedno, odkud pořídím? Nebo nějaké tipy?

blondynka400
12. únor 2025

@fifinka2020 taky máme 2. Už fakt dluho, minimálně 3 roky. Jsou v akváriu s Betou. Je te nenáročné, ale taky s tím není žádná zábava 😀😀

felis
12. únor 2025

Dcera má tu svou tak 5-6 let? Takže od nějakých 11? Tehdy jsem ji sháněla po celé Praze a domů to vezla jak drahokam 🤣

izz76
13. únor 2025

Mam tři koule asi dva roky. Je to jako rostlina,nic zajímavého, pouze dekorace, jednou za 5-7 dnů vyměním vodu,vic není co..

merope
13. únor 2025

@fifinka2020 Ještě mi (doufám) neumřela. Mám ji víc jak rok, jen teda když jsem jí nedoplnila dlouho vodu a byla skoro na suchu, tak dost ztmavla, ale zdá se, že pořád žije. Pro dítě asi ideál. Přežije i když si na ni vzpomene 1x za měsíc.

klpoiu
13. únor 2025

Je to proste kulata rasa. Zadny zazrak od toho necekej. Proste kytka v akvarku 🤣 Pece?? Proste to das do vody a hotovo. Muzes menit vodu. Mam v akvarku dve, no ted uz asi deset. Pac se namnozila. Mam ji tam kvuli krevetkam. Nijak se o to nestaram. Ted jedna asi scipa, hnedne a rozpada se. Tak ji proste vyhodim.

ninive211
13. únor 2025

Dcera dostala jednu řasokouli od učitelky na konci první třídy. Teď je ve čtvrté a řasokoule kupodivu stále žije. jednou za 14 dní jí vymění vodu (mělo by se častěji). Prostě je to "kytka v akvárku".

elesse
13. únor 2025

Souhlasim, mame je nekolik let jako dekoraci v praci. Jenou za cas, tak za mesic, je vymacham a vymenit jim vodu. Nic vic od toho necekej

moundi
13. únor 2025

Ano, měli jsme několik, je to nenáročné na péči. 🙂

pettrus1210
13. únor 2025

@fifinka2020 je to mechova koule, seženete v akvaristice za pár korun.

miryp
13. únor 2025

Máme je léta letoucí v akváriu s rybami, šneky a krevetami. Neumím si představit, jak by se naše děti tvářily, kdybych je teď vzala a strčila je do sklenice se slovy "tady máte mazlíka a starejte se". Jsou to jen mechové koule...

betelgeuzz
13. únor 2025

@elesse @pettrus1210 @miryp my to měli v akvárku už před x lety. Nechápu, proč z toho udělali takovou senzaci. je to jen rostlina v akvárku.

miryp
13. únor 2025

@betelgeuzz já to taky nechápu. A úplně mě zbořila dcera, když přišla ze školy s tím, že její kamarádka moc toužila po zvířátku a rodiče jí pořídili sklenici s řasokoulí.

aedoss
13. únor 2025

@miryp my o tom četli s dětma nějakou pohádku, kde bylo alergické dítě a mohlo jako mazlíčka právě řasokouli. Bylo to tam prezentováno, jakože na to můžeš mluvit a "mazlit" to. Děti se samozřejmě nadchly, ale doma to nemáme. Žádné zvíře mít doma nebudem, tak možná proto je to nadchlo. 🤷

miryp
13. únor 2025

@aedoss díky za info. Tak možná ta pohádka všechny tak pobláznila, včetně některých e-shopů, které nevědí, co by za takovou kouli chtěly. My je máme za pár kaček z burzy rybiček...

krtcice
14. únor 2025

@fifinka2020 starší je 13, mladší 9. Vodu mění jednou týdně. Už se jim i namnožily 🙂 jakože ,,vyflusly" malinké kuličky.

fifinka2020
autor
15. únor 2025

Holky, zázrak jsem od toho žádný nečekala, naopak spíš než zvíře jsem to chtěla jako kytku – syn pořád touží po nějaké kytičce, ale není u nás moc ideální prostředí a přemýšlíme, co by mu vydrželo, tak tohle mi přišlo ideální. Teď jsem o tom dlouho už nic nečetla, ale kdysi mi mamka říkala něco o tom, že se to má mnout jednou za čas v ruce, aby se to uchovalo ten kulovitý tvar.
Možná je to úplná blbost, jenom mi to právě přišlo zajímavé,že to dítě s tím může mít i nějakou dotykovou interakci (což by se synovi určitě moc líbilo než jenom chodit zalévat kytku)
Takže v podstatě to, co píšete, splňuje požadavky.

miryp
15. únor 2025

Tak pokud chce syn kytku a uspokojí ho koukat na kouli, co se koupe ve sklenici, tak proč ne... Jen bych tedy fakt nekupovala ty předražené koule na e-shopech a zašla na akvarijní burzu, kde je získáš za pár kaček ;)

market_1990
21. bře 2025

@fifinka2020 Zdravíčko 🌷 Taky na mě pořád vyskakovala reklama, tak jsem objednala sobě i tchyni sadu i s "akvárkem" na dřevěném podstavci na www.rasokoule.eu 🎁 doporučuju, přišlo bezpečně zabalené a je to krásná dekorace. A měla jsem slevu 10% s kódem duseintroverta - nevím jestli stále platí, ale vyzkoušejte 😍