Razítko se jménem. Jaký tvar křestního jména?

nupta
31. kvě 2022

Na rodičovské schůzce jsme dostali seznam, co vše pořídit do 1. třídy. Mezi nimi i razítko se jménem a příjmením dítěte. V tu chvíli mě nenapadlo se zeptat, jestli mám ponechat křestní jméno tak, jak je uvedené v rodném listě (např. Jaroslav, Stanislav) nebo tvar, který běžně používáme (Jarda, Standa).

zuzkasim
31. kvě 2022

Sice na můj vkus trošku drahá sranda, ale na druhou stranu, vzhledem k tomu, kolik se toho různě podepisuje, to zas tak špatný nápad není. Udělala bych to tak, aby dítě to razítko mohlo používat třeba i na druhém stupni (to se taky může hodit), takže žádné Jareček, Staníček, Kačenka, ale asi spíš Jarda, Standa, Katka... vyloženě na té podobě jména z rodného listu bych asi netrvala.

konidana
31. kvě 2022

@zuzkasim syn mel Jan a nikoli Honza nebo Honzik. Ale u nas to bylo s prijmenim i tak az moc dlouhe😅 Razitka nechavala vyrobit ucitelka na zac.1.tridy hromadne. Uz nevim kolik jsme platili, ale moc to nebylo. Kolem stovky.

konidana
Autor odpověď smazal
Zobraz
aarriel
1. čer 2022

@nupta taky mame a nechala jsem normalne Marie 😉

hanka_333
1. čer 2022

@nupta Razítko je pro učitelku? Nebo na co vlastně?

konidana
1. čer 2022

@hanka_333 na podepisovani sesitu, a pak i pisemek, pracovnich listu apod. Synovi se bude hodit cely zivot, on tomu psani moc neda🙄

mon_88017
1. čer 2022

U nás razítko zařizovala škola, my to jenom platili v rámci "balíčku studijních materiálů", jméno mají v oficiální podobě- Lucie, Jan, Kateřina....Razítko má paní učitelka u sebe a označuje jim např. pracovní sešity nebo pracovní listy a testy/písemné práce "na papír".

sirinfirst
1. čer 2022

Jméno jsme dali v základním tvaru

leeela
1. čer 2022

Já jsem měla razítko do školky, kde daly měnit písmenka …abych si to zjednodušila - vše měli podepsané Martin a Nikola + příjmení …( razitko se 3 řádky) stalo asi 300+ poštovné … ještě teď ho mám doma a ‘razim’ i když jedou na tábor, Švp…

katule1990
1. čer 2022

Dala bych urcite oficialni tvar jmena.

nupta
autor
1. čer 2022

@hanka_333 Říkali nám, že si děti budou sami razit vše, co bude potřeba - předpokládám na začátku roku sešit, pak nějaké výtvory třeba z výtvarky... Asi než budou umět psát. Do včerejška jsem od nikoho neslyšela, že potřebovali v 1. třídě razítko.

nupta
autor
1. čer 2022

Děkuji za rychlé reakce, koukám, že razítka nejsou jen naší specialitou 😉.

helen_h
1. čer 2022

@nupta U nás to také měla u sebe paní učitelka, nechávala ve velkém vyrábět škola )takové fakt klasické dřevěné dole s gumou, nutný polštářek na tisknutí).

felixfelicis
1. čer 2022

Mame se jmenem samolepky na obleceni a boty, nechala jsem vyrobit jen s prijmenim, abych mohla pouzivat jedny samolepky pro vsechny sourozence. Do skoly bych nechala vyrobit se jmenem v zakladnim tvaru.

katule1990
1. čer 2022

@nupta Já si pamatuju, že jsme měli přesně tyhle razítka na základce už za našeho mládí 😀. Dávalo se to právě na ty sešity, písemky a tak 🙂.

nupta
autor
2. čer 2022

@felixfelicis Nejde o razítko na textil, ale o razítko, který bude používat prvňák ve škole.

nupta
autor
2. čer 2022

@katule1990 No vidíš a já to včera slyšela poprvé. A nebo si to nepamatuju. 😉

katule1990
2. čer 2022

@nupta Já mám to razítko ještě pořád někde schovaný 😀.

lokesa
2. čer 2022

Ještě mám svoje razítko z první třídy 😆. K tvé otázce, píše se oficiální podoba jména. 🙂

msgracia
2. čer 2022

Syn také musel mít. Podepisuje se šíleně.
Ale raději má i s adresou. Jen si tam dopise třídu.
Když měli jiné věci učitelka jim lepila jejich značky.