Reklamace H&M bez účtenky: Jak uspět?
Ahoj holky, setkal se s tím někdo? A mám šanci uspět? Nebo to vyhodit?😔
Dostala jsem od babičky bundu na malou, má ještě visačku, ale nemá aplikaci a platila to hotově, úžasný je, že uctenku nemáme.
Malá tu bundu ještě neměla ani na sobě a z boku se páře, vůbec nevím co mám dělat 😔
Děkuji za odpovědi..
Pokud reklamaci neuznají, tak to bude oprava za pár korun u libovolné švadleny.
Pokud platila hotově, měla by znát přesný datum a čas, my museli dohledat vždy konkrétní účtenku v systému.
Za zkoušku asi nic nedáš, ale myslím si, že neuspěješ. Sice už je to dost let, kdy jsem pracovala v obchodě s oblečením, ale my jsme reklamovali zboží pouze na základě účtenky, v opačném případě měl zákazník prostě smůlu.
@nikjean
uctenka se da dohledat v systemu,jina vec je,ze se zakaznici casto nechaji odbyt protoze o tom nevedi.
@zelenaesmolda Jak jsem říkala, ona doba kdy jsem pracovala v obchodě tohoto typu je už fakt dlouhá, ale vím, že v systému jsem viděla pouze částky s datumem a na základě těchto dat jsem prostě nemohla jednat, jako s klasickou účtenkou. Tehda to prostě nebylo, nebo jsem alespoň k tomu neměla jako pokladní přístup. Taky jsme prostě měli od vedení jasně stanovená pravidla, které jsem musela plnit, ačkoliv se mi třeba nelíbila.
Pokud neplatila kartou, tak se těžko dokazuje, kdy bylo koupeno. Pokud si pamatuje datum a čas, můžeš to zkusit bez účtenky, ale nejspíš neuspěješ.
@zelenaesmolda Tak my třeba dohledáme v kase jen účtenky ten den. Každý večer se denní e-žurnál vymaže a s ním i účtenky. Ty jsou určitě uloženy někde v systému, ale my k němu přístup nemáme. Takže bez účtenky to zákazník může zkusit reklamovat, ale my si přímo v obchodě nemáme jak dohledat účtenku.
@mishka87
a manazer k tomu systemu nema pristup?
Tak zrovna HMko si myslim, ze nebyvá moc ochotné. Kamarádka něco vracela a prodavačka to očuchávala, jestli to není nošené 🙂
@zelenaesmolda manažeři se na pobočkách nacházejí jen na kontrolu. Vedoucí k tomu přístup nemá. Myslím, že by se to muselo řešit přes centrálu a to by bylo na několik dní. Ne-li týdnů. Ale tak hluboko do fungování obchodu nevidím
Holky uznali to, děkuji moc za odpovědi 🙂

Jakoukoli reklamaci je prodejce povinný přijmout i na základě čestného prohlášení o koupi. Jestli uznají, to je jiná...