icon

Rekonstrukce sousedního bytu a nesnesitelný hluk...

daggg
27. kvě 2019

Ahoj holky,
jdu se poradit, než začnu jednat... Již od půlky března probíhá rekonstrukce bytu u nás na patře.. Byt hned vedle nás... Každý den včetně víkendů začínají cca v 8,00 vrtat do zdí a cca v 16,00 přestávají s prací... Informaci, že bude probíhat rekonstrukce na nástěnku dali.. Nicméně dnes už to vyeskalovalo, kdy vrtání a práce v bytě děla takový hluk, ze se nedá v našem bytě vydržet už vůbec.. Je to jako kdyby mi někdo vrtal přímo u hlavy...! Mimo jiné je všude prach který lítá i k nám do bytu...
Mám tedy dotaz.. Nechci nějak na majitele útočit, ale přijde mi dělání rekonstrukce skoro dva měsíce za takových podmínek otravujicich okolí fakt nevhodná...
Mám nějaké vysloveně právo se ohradit? Nějak to řešit? Už jsou zoufalá a utíkat z vlastního bytu, abych měla klid, ve 34TT mě už opravdu nebaví..
Díky!

sticker
Strana
z3
motylcice29
28. kvě 2019

@prejeta_zaba my se odstěhovali z Brna na vesnici a v tom bytě jsme možná měli vetsi klid 😆víkend co vikend sekačky, řezání dřeva, atd....a sítě proto hmyzu to jisti 🙂

astyna88
Autor odpověď smazal
astyna88
28. kvě 2019

@sudylichozrout

Tak za prve,bavime se o bytu. Za druhe solidni firma ma tyto profese v soucinnosti bezne. Za treti pokud to nekdo kuti po praci,po vecerech,tak bych to pochopila vic. Pohybuju se v prostredi takovych firem a kdyz nad nami sousedi delali koupelnu,do tydne ji meli hotovou. Makali od rana do vecera a bylo, oznamili hluk, dokonceni a cislo na ne. Tohle je solidni jednani,ne od sousedu,kterym je to jedno. Takovyti kutilove,co mesice delaji jednu mistnost,o tom nic zpravidla nevi,opravuji chyby a stejne si to na konci musi zkolaudovat od odborniku 😀

astyna88
28. kvě 2019

@sudylichozrout

Vidis,vy to s dvema prcky nedate,ale autorce to ma byt jedno a ma byt ohleduplna. Vy se budete stehovat dokonce jinami...a jinak to vsichni maji v klidu poslouchat 5 mesicu. A jeste drzet hubu a krok. Jo takovy arogantni lidi fakt miluju. Pak ten svet nema tak vypadat...

journals
28. kvě 2019

@astyna88 no... z logiky veci - kdyz se byt kompletne rekonstruuje, tak tam bydlet nejde, neni kde 🤦🏻‍♀️

sudylichozrout
28. kvě 2019

@astyna88 ty asi nechapes, ze se nebudeme stehovat kvuli hluku, ale kvuli tomu, ze v tom byte nepujde bydlet, ze? My totiz nebudeme jen malovat, ale jak rikam, pujde o komplet reko vcetne bourani a novych rozvodu. Sousedy mame nastesti rozumne, rekonstruovalo tu vic lidi, vzdy se vsichni domluvili.
Takze ja zas miluju lidi, kteri driv mluvi, nez premysli.

malenka3
28. kvě 2019

@astyna88 ty jsi holka, fakt úplně mimo 🤦

sudylichozrout
28. kvě 2019

@motylcice29 jojo, kdyz vyjedu na venkov, mam pocit, ze je tam vic kravalu nez v centru Prahy 😀 Cirkularky, pily, sekacky a do toho jeste rvouci zvirena 😀

malinkaelinka
28. kvě 2019

@sudylichozrout To pak záleží, na jaký hluk si spíš zvykneš :D pro mě je třeba zvuk sekačky vyloženě uklidňující, zatímco brzdící kaminony pod okny mi drásaly nervy :D teď mám otevřené okno, poslouchám bučící krávy, soused štípe dřevo a sousedovi o tři domy dál řvou papoušci... A je to blaho, oproti té rušné ulici ve městě :D

sudylichozrout
28. kvě 2019

@malinkaelinka tak to je idylka 🙂 Ja jsem medtska holka, narodila jsem se v centru Prahy a jsem zvykla na ten cvrkot, ale obcas me chytaji takove ty napady, ze bychom se tady na to vyprdli a sli bydlet na venkov. Jenze mne by to mesto asi po case zacalo chybet.
Jo, kazdy touzi po tom, co nema...

katjja123
28. kvě 2019

Holky toto prozivam už skoro 3 roky. Pár měsíců před porodem a asi do půl roku maleho se provadela celkova rekonstrukce bytu pod námi. Pak byl asi čtvrt roku klid. Pak se prováděly rekonstrukce společných prostorů. Okna na chodbě atd a teď už rok se rekonstruuje byt v prvním patre. Asi už půl roku poslouchám zbijecku, chlap to tam dělá sám a je to už šílené psycho. A toho prachu na chodbách, hrůza. Oni tu taky nebydlí, tak je jim to jedno že trpí celý barák.

sudylichozrout
28. kvě 2019

@katjja123 dobre a jak si to tedy predstavujete? Koupi se byt ve stare zastavbe, kde je vse puvodni, tedy sto let stare, nebo byt v panelu, kde je jeste umakart... A ted co? To tam ti lide maji zit jako ve skanzenu, aby nahodou rekonstrukci nerusili ostatni? Nebo maji pracovat od deseti do jedenacti kazdy sudy ctvrtek a jinak nic?
Kazdy, kdo koupi byt, ho potrebuje vetsinou uzpusobit svemu ziti. Nekdy vice, nekdy mene. Ale nutne to je.

motylcice29
28. kvě 2019

@sudylichozrout a někdy třeba nemáš penize na komplet rekonstrukci, tak to musíš dělat postupně 🙂

daggg
autor
28. kvě 2019

@sudylichozrout Stačilo by třeba jen říct datum ukončení rekonstrukce a nechovat se jak hovado vůči ostatním v baráku.. Protože přece máte právo si svůj byt rekonstruovat aby jste nežili jako ve skanzenu 😁 To je fakt přístup.. Pak to nemá vypadat v některých baracich tak jak to vypadá, když má kazdej pocit že má právo dělat si co chce asi tak jako vy 🙄😁

sudylichozrout
28. kvě 2019

@daggg ano, to je zaklad slusnosti a nerikam, ze bych to neudelala. Ale staci jen jedna opozdena dodavka a termin se ti posune. Muzes u truhlare treba cekat na kuchyn, nebo zrovna nejsou na sklade zarubne, ktere sis vybrala a je to v loji. Tohle se fakt blbe odhaduje. Jinak nech di od cesty ty ustepacne poznamky, vis o mne uplne kulovi.

vineta
28. kvě 2019

@daggg Nám se rekonstrukce protáhla oproti předpokládanému termínu cca dvakrát. Takže jsme fakt nebyli moc schopní říct, kdy to skončí, to bylo furt “ještě tak týden”. Zkus komunikovat přímo s majitelem, ale jsou věci, který moc neovlivní a ani nemusí vědět.

malinkaelinka
28. kvě 2019

@daggg no jestli jsi měla někdy něco dočinění s řemeslníky, tak říct datum konce, to je krapítek sázka do loterie :D A nikdy nevíš, co na tebe kde vybafne a co dalšího bude potřeba udělat. Jako samozřejmě, nechávat bordel na chodbě, to je prasárna, to bez diskuzí... ale ta práce se prostě udělat musí. A jsou práce, které se těžko dělají šetrně a tiše.... Pokud si někdo doma pořádá pravidelné hlučné mejdany, pouští nahlas hudbu, hulí doma jako fabrika, že tím zasmrdí celý dům, to je neohleduplné. Ale chtít mít slušné bydlení ve starším bytě, to za neohleduplné rozhodně nepovažuju.

sudylichozrout
28. kvě 2019

@motylcice29 presne, nebo se ceka na dalsi penize z banky. Proste tech veci, ktere do odhadu doby rekonstrukce vstupuji, je milion. Malokdo dodrzi harmonogram na hodinu presne.

malenka3
28. kvě 2019

@daggg pláčeš na špatným hrobě. Podle mě je základní problém ve vašem svj / družstvu. U nás se nikdy nepovolila žádná rekonstrukce, pokud majitel nedal vědět alespoň časový rámec (přesně datum u velké rekonstrukce fakt neví nikdy nikdo, to snad pochopíš) + rozpis toho, co se v bytě cca dělá, aby byla představa. Plus požadavky na úklid společných prostor.
Takže než brečet tady, bych se obrátila na Svj /družstvo, ať ti sdělí víc. A pokud to sami nevědí, tak jsou to pěkný diletanti a podle toho to tam pak vypadá 🙈

katjja123
28. kvě 2019

@sudylichozrout promiň ale mě nepřijde normální že se byt rekonstruuje už rok. Jedna ze sousedek marodi s dýchacími problémy a pro ní je to fakt utrpení. Jen prach a prach a to neříkám nic o tom rachotu. Manžel je stavbyvedouci a taky nechápe co tam tam dlouho dělají, a hlavně pořád se zbijeckama.

vineta
28. kvě 2019

@daggg Já fakt nechápu, proč to neřešíš přímo s majitelem. Já tohle fakt nemám ráda, viz naše rekonstrukce, nikdo se na nás za celou dobu neobrátil, ale všichni nás pomlouvali.

sudylichozrout
28. kvě 2019

@katjja123 rok uz je hodne. Ale 4-6 mesicu je u komplet rekonstrukce standard.

zadovicek
29. kvě 2019

Nedá mi to, ale tohle je trochu přehnané. Chystám se po rozvodu rekonstruovat svůj starý byt, 2 firmy mi řekli, že na to potřebují 2 měsíce, 1 firma, že 1 měsíc. Vše na sebe musí navazovat. U nás v domě již proběhlo několik rekonstrukcí, ale že by vrtání a bouchání trvalo 2 měsíce v kuse od rána do večera se nedělo a nevěřím tomu. A také jsem byla tenkrát těhotná,a s dvojčaty. Schválně tam ti řemeslníci neřežou jen tak pro srandu, naopak si myslím, že čím rychleji tu práci udělají tím rychleji půjdou na další kšefty.

Strana
z3