Řešily jste věk tatínka pro další otěhotnění?
Ahoj všem, 🙂
zajímal by mne Váš názor na to, jestli jste řešili věk tatínka pro případné další otěhotnění? Situace se má tak, že já mám čerstvých 30, manžel příští srpen 40, máme dvě děti, - tříletou a čtyřměsíční, ale přece jenom mě občas napadne myšlenka na třetí miminko...Vnitřně bych ho asi chtěla, když vidím, jak to všechno s miminkem utíká.. už teď je mi líto, že třeba novorozence už nikdy nezažiju. ☹ Nicméně věk nezastavíme... jelikož jsem po dvou sekcích, měla bych cca rok počkat, takže nám bude zase o rok víc.. Nejsem zastánce příliš starých rodičů, tak se o to docela zajímám a ptám se na názor. 🙂 Mám taky trošku strach z genetiky, protože tu si dítě bere z obou rodičů a pokud manželovi bude 40 let.... jak jste na tom vy? děkuji za názory. 🙂
@milada2 já pořád nechápu, jak to, že někomu se narodí třeba první dítě naprosto zdravé a druhé s downem? když ta genetika je pořád stejná. 😒 kdysi jsem se právě někde dočetla, že to může být u nadmíru inteligentních rodičů a nebo starších, ale nic konkrétního... mám to právě vsugerováno, takže kdyby náhodou to třetí bylo, toho downa se bojím.
@domorodka právě že mám trošku strach, protože manžel je "pohodlnější." Chce mít svůj klid, především u tv a úplně nesnáším, když má pos***ný zprávy nebo fotbal a okřikuje čtyřměsíční dceru ať je potichu. takže to je taky další věc. 😒 ale ve mě ještě to třetí miminko nějak hlodá 🙂 a vím, že kdyby se tak stalo, určitě by se s tím vyrovnal a postaral, to zase jo. 🙂
@luccy.luccy Downuv syndron neni vylozene dedicna vada, takze jedno dite muze byt zdrave a druhe nikoliv. Je to hodne asi i nahoda. Jen u starsich lidi je asi statisticky vyssi pravdepodnost nejake mutace ve vyvoji zarodku. Pritom znam jen mlade lidi, kteri maji deti s Downovym syndromem. A ty reci o vzdelanych lidech jsem taky slychala v detstvi, a to je, rekla bych, naprosta blbost.
@kvietorka já jsem měla sekce dvě, první akutní, miminko bylo celý zamotaný do pupeční šnůry, kolem krku, nohy.. takže po dvou dnech kontrakcí jsem měla akutní císař, druhá byla už plánovaným císařem, protože mě dost bolela jizva po císaři a malá byla velká. 🙂 ve finále měla 4540 g a to šla ven o týden dřív. nicméně jsem se ptala doktorky,jestli striktně zakazuje třetí těhotenství a řekla mi, že zakázat mi to nemůže, ale budu hlídaná více a třetí porod bude určitě císařem, i kdyby to miminko náhodou mělo třeba 2 kg, jakože já rodím jen velký děti. 😀
No, tak v tomto tématu se obávám, že emancipace jde jako v jedné z málo branží stranou...prostě u chlapů je věk v této sféře skoro jedno, kdežto u nás žen hraje vždycky nějakou roli, minimálně společenskou... No, já byla vždycky na starší chlapy, mému muži je teď 46 let, mě 28. Budeme se snažit o mého prvního potomka (jeho zdaleka ne 🙂 ). A musím říct, že jsem ráda za to, kolik mu je! Má už nadhled, neřeší hlouposti, nebojím se, že by na nového tvorečka žárlil a nebude se stydět mi pomoci (jako že to není "chlapské"). S fyzickými silami je na tom snad lépe než já a mentálně? No, je na tom v něčem rozhodně lépe - spoustu vědomostí může předat 🙂 Mám štěstí, že "nemorousovatí" a pokud k tomu má sklon, upozorním ho a on to kvituje...Znám spoustu mladých kluků, kteří jsou kupodivu morousi mnohem větší v necelých 30 letech!
@luccy.luccy zrovna včera jsem četla článek někde, že když je potíž u chlapa a žena je mladá, tak vajíčko dokáže část potíží u té spermie nějak "opravit"...
ale když je starší žena (přes 35-40), tak pak už to vajíčko může být samo o sobě v pořádku, ale když je u té spermie nějaký problém, tak ten už "opravit" nedokáže...
nevím jestli to píšu srozumitelně... prostě z článku vyplývalo, že když je jeden z partnerů starší, tak je dobré, aby ten druhý byl o kus mladší... proto třeba 40-tiletá žena nemůže počít, ačkoli se u ní nenašel problém... pak si nabrnkne zajíčka a dítě má hned....
ono ta genetika je složitá, není to pořád stejné, je tam plno kombinací a záleží jak se to zrovna u toho konkrétního embrya sejde 😉 všechno to je o pravděpodobnosti...
ale já osobně teda z mého okolí neznám jediný pár, kde by jeden nebo oba byli starší a měli by dítě s nějakými potížemi.... naopak jsou to lidi mladší nebo okolo 30 apod....
ono ty statistiky nejsou tak jednoznačné, může stoupat riziko s věkem - ale to neznamená, že to dítě bude postižené! 😉
@carmenz viz příspěvek nahoře ode mě.... věk není až tak jedno u chlapů jak se myslelo 😉
můj muž bral čínskou medicínu a vitamíny a minerály a jedl podle doporučení jak si vylepšit spermiogram - a projevilo se to 😉 ...
chlap taky může cvičit Mojžíškovku mimochodem 😉 (on necvičil, ale docela jsem koukala když jsem to tehdy zjistila, protože i chlapům to pomáhá s tím, aby tekla správně krev, energie atd.)....
tohle všechno má vliv na kvalitu spermatu.... stejně jako ženská, ten chlap se s tím může pokusit něco udělat pokud má potíže nebo pokud je starší a chce se na mimčo připravit 😉
jinak mladších morousů znám taky pár, některým je sotva 30.... ono to není opravdu až tak věkem...
ženské taky, některé je 35 a chová se vypadá jak 50-tiletá....
ono je to o tom, že kdo dědkovatí brzo, tak mladou partnerku mít nebude! proto to některým nedává smysl, protože ze svého okolí znají někoho kdo dědkovatí brzo a pak slyší, že kamarádka má manžela ještě staršího tak ji litují - ale každý chlap je jiný... někdo dědkovatí opravdu ve 35, jiný v 70....
@luccy.luccy hele já nevím s těmi staršími a inteligentnějšími rodiči... on je taky dost možné, že tyto páry si spíš děťátko s vadou nechají kdežto mladší a s nižším vzděláním ne 😔
ono ty děti taky člověka proženou a donutí.... mně je 38 a lítám jak čamrda, nedávno se kolegyně divila kolik že mi to je 😀
ale fakt netuším jak bych se chovala kdybych měla touhle dobu děti třeba 16-tileté 😕
mám pár kamarádek a jsou to čupr baby, ale přemýšlí už pak člověk možná trošku jinak a to je tím, že neřeší pískoviště nebo pleny ale první antikoncepci 😅
mně nepřijde, že by ty děti manžela omladily, ale spíš člověka donutí se nezastavit, to teda jo, my máme hlavně mladší dost akční, takže ta ho vytáhne za oblečení i od práce a chce se honit, házet míčem, potápět, je to fofr 😀

Muj manzel ma 40 pristi rok a letos v kvetnu se nam narodila prvni holcicka. Chceme urcite jeste druhe nebo i treti dite. Vek manzela neresim, resim spis sebe, ja mam 31 a rodila jsem sekci stejne jako ty a nevim jestli to 3 dite jeste doktor povoli.