icon

Řešil někdo otázku třetího miminka?

Dnes v 10:30

Ahoj, vím že tato otázka tu asi už někdy byla, ale mám menší dilema 😀 mám dvě děti. Hned po porodu jsem cítila že ještě nejsme kompletní. S manželem stále chvilku říkám jo budeme mít ještě jedno a zase za pár dní po náročnějším dni či dvou jsme zase úplně jakože ne! Další nebude. Čeká nás v příštím roce začátek stavby domu. Po finanční stránce na tom nejsme špatně když řešíme budoucí stavbu domu ale nějak se nemůžu zbavit toho že bych ráda přidala ruku k dílu nemyslím tím finančně ale opravdu že bych na domě pomáhala, co si budeme již delší dobu se starám čistě o potřeby dětí ale stále mám pocit touhy po miminku. Řešila jste některá prostě otázku 3 tího mimi? Děkuji 🙂

squezy
Dnes v 11:21

@anonym_autor jestli budete vy sami stavet,tak bych do dalšího dítěte nešla. Protože tři děti ti nikdo asi nepohlida,pokud budeš chtit byt na stavbě a tvrde tam makat, takže to taky může být tak, že par let budeš se trema detma cekat na manžela, až se přijde po stavbě tak akorát domů vyspat..

autor
Dnes ve 12:04
@squezy

@anonym_autor jestli budete vy sami stavet,tak bych do dalšího dítěte nešla. Protože tři děti ti nikdo asi nepohlida,pokud budeš chtit byt na stavbě a tvrde tam makat, takže to taky může být tak, že par let budeš se trema detma cekat na manžela, až se přijde po stavbě tak akorát domů vyspat..

@squezy no samy, samozřejmě neumíme spoustu věcí takže na to budeme mít zedníky atp…ale sem tam něco dělat samy budeme aby jsme ušetřili.

lauriak
Dnes ve 12:32

Musis si sama ujasnit co chces. Tehotna na stavbe makat nebudes. Jestli chces pomahat tak vyckej (pokud te netlaci vek) a poridte si dite do noveho domecku. Jestli z nejakeho duvodu potrebujes aby tehotenstvi bylo driv nez domecek tak hold nebudes makat na stavbe.
Ja bych asi na tvem miste pockala protoze sama pises, ze chvili dalsi chcete a pak zase ne. Tak si to muzes alespon lip promyslet.

pipi_puncocha
Dnes ve 14:30

A kolik vám je let a jak staré jsou děti? Jestli je případně nějaký čas na rozmyšlenou… Já mám dvě děti (6 a necelé 4) a taky jsem vždycky počítala se třemi, dům teda už máme postavený, ale máme zase hypotéku, leasing na auto, kolem domu je pořád potřeba investovat do něčeho peníze… Teď se nám žije fajn a třetí miminko, i kdyby se narodilo jedno zdravé dítě, což není zdaleka samozřejmost, tak by byla komplikace pro všech stránkách. Ale taky cítím, že nám ještě někdo chybí. Děti jsem měla blízko u sebe a druhé těhotenství a druhé miminko jsem si prakticky neužila.

autor
Dnes v 17:10
@pipi_puncocha

A kolik vám je let a jak staré jsou děti? Jestli je případně nějaký čas na rozmyšlenou… Já mám dvě děti (6 a necelé 4) a taky jsem vždycky počítala se třemi, dům teda už máme postavený, ale máme zase hypotéku, leasing na auto, kolem domu je pořád potřeba investovat do něčeho peníze… Teď se nám žije fajn a třetí miminko, i kdyby se narodilo jedno zdravé dítě, což není zdaleka samozřejmost, tak by byla komplikace pro všech stránkách. Ale taky cítím, že nám ještě někdo chybí. Děti jsem měla blízko u sebe a druhé těhotenství a druhé miminko jsem si prakticky neužila.

@pipi_puncocha bude mi 28 a deti jsou staré 4 a 1. Ještě je čas cca rok a půl na rozmyšlenou pak v roce 28 do práce .

pilzzee
Dnes v 17:24

@anonym_autor Vubec bych nehledela na nejakou stavbu domu. My jsme zacali rekonstruovat, kdyz mela mladsi asi pul roku a porad neni hotovo, za mesic a pul se deckam narodi segra (takze to bude bejby cislo 3) a momentalne mame v kychyni jen holy stejny bez podlahy 😀 U me jako jediny PRO bylo to, ze tatinek je velmi bejby-friendly a oba delame z domu, takze mame cas na to vratit se do prace driv a resit absence ve skolkach atd. Ale ty mas jeste furu casu, ja mam o 10 let vic a necitim se na decka nijak stare 😀