Samovolně se nám spouští monitor dechu? Nejhorší noc v mém životě

duhovakony
4. srp 2018

Holky vcera sme byli u dr.na kontrole s malou ve 14dnech a vsechno v pohode. Vecer v 9 sem ji dala do postylky a tak za 15minut zacal vejt monitor dechu oba sme s muzem vylitli chytli malou ale ta spinkala dychala takovou dobu sme ji hlidali dech...a studovali na navodu z jakych pricin to po 12 dnech zaclo vejt.muz byl vzhuru do pul 1 a malou hlidal,ja v 1 kojila a vse v poho no a ve 4hodiny zase zacel monitor vejt,opet sme vylitli vyndali z vazacky a mala dychala,zdalo se byt vse v poradku.opet sme studovali kde se stala chyba .myslite ze by po 12dnech zacel monitor zlobit a nebo je nejak blbe rozlozen?mame ho na postylce na tech tyckach(na rostu)myslite ze by bylo dobre dat pod nej nejakou desku? Kazdopadne jedeme dnes s malou na pohotovost at ji radeji zkontrolujou...reknu vam zensky,nikomu tenhle strach nepřeju 😢😢
A ja si asi zajdu na gyn.ambulanci s tim cervenym fleke. Na prsu kdyby to byl zacinajici zanet...

lv
4. srp 2018

Kolik váží malá? Někdy jsou novorozenci příliš lehcí a chce to dat desku třeba obalenou dekou přímo pod prostěradlo, ne pod matraci. Někdy zlobí i baterky, musí tam být ty s doporučenou silou, ne obyčejné.

zdenkaell
4. srp 2018

Tak otázka jestli je monitor nový nebo kupovany použitý, jestli je vykalibrovany. Mě takhle začal houkat v porodnici, když malá nelezela přímo na něm. Doma jsme pak měli 2 desky vedle sebe. Ne jen 1 na celou postýlku.

jesterkax
4. srp 2018

@duhovakony ahoj, úplně chápu ty stresy... zažila jsem to, když byl malé 1 měsíc. Ale ona měla opravdu zastavu dechu. Naštěstí jsem ji rozdychala ještě před příjezdem rychlé. Nakonec vše dobře dopadlo, ale na ten zažitek nezapomenu. Každopádně se doporučuje na rošt ještě dát tvrdou podložku, a hlavně všechny kabely zkontrolovat, jestli nejsou zalomený a jestli dobře drží. To může dělat falešný alarm. Držím palce ať je vše v pořádku,!!!

misicka1988
4. srp 2018

@duhovakony My jsme měli na roštu ještě desku,četla jsem že je to lepší. Ale stejně párkrát pískal, a to když se malá sesunula ke straně postýlky. Měli jsme jen jednu dechovou podložku. Pokud dcerka dýchala, tak si myslím že to byla spíš nějaká chybka v uložení podložky..

ladyhacek
4. srp 2018

Nám tedy naštěstí falešný poplach nikdy nedal ale v že e to může stát.
Máte nový nebo z bazaru (nemocnice)- je kalibrovaný? Falešný poplach může být z několika příčin dítě se třeba posunulo mimo desku a ta hlásila že nedýcha.
Mám takové tušení že manžel tam dával hned obě ne jen jednu desku aby právě měla větší rozptyl.
Také jsem četla že dítě dost často na chvíli přestane dýchat dýchá jen slabě. Nic to neznamená, ale initory to právě zahlásí .
Na pohotovost si zajděte a uvidíte.
Snad to nic nebude popř zkuste v nemocnici zda nepůjčují monitory - my měli z nemocnice - tam jim hodí pravidelně kalibrují a měli by ručit za správné nastavení a chod. Nás to vyšlo asi na 500-1000,-( už nevím) na půl roku

duhovakony
autor
4. srp 2018

@lv 3,5kila...baterky jsou tam ty lepsi...ted si na nazev nevzpomenu

duhovakony
autor
4. srp 2018

@zdenkaell je nove koupeny,.. ano podlozky mame obe...

duhovakony
autor
4. srp 2018

@jesterkax dekujeme

duhovakony
autor
4. srp 2018

@misicka1988 clovek ji hned bafne a rozbaluje z rychlovazacky...ale po rozbaleni bylo videt ze dycha

5pajina55
4. srp 2018

Podle mého názoru má být správně položený na desce a nesmí být na roštu. Aspoň my to tak u babyssense měli v návodu. Jednou nám taky monitor houkal, tak to pak přítel dal na desku a nějak to vyvážil podle vodováhy aby byla postel v rovině a od té doby se monitor nesepl.

duhovakony
autor
4. srp 2018

@ladyhacek ano u nas taky pujcuji ale muz koupil novy jestli je kalibrovany to nevim...nejde mi do hlavy ze by to zazlobilo az po 12dnech...desky mame dve...ano ze se zapomene nadechnout jsem take cetla...ale uz nechci nikdy😢

zelenaesmolda
4. srp 2018

@duhovakony vy ji mate v tehle vedrech zabalenou v zavinovacce?a vite,ze prehrati je jedna z pricin SIDS?

ivuska1986
4. srp 2018

@duhovakony urcite polozit na desku. Nany to pise i v návodu - nepokladat na rošt. Mimca maji dost nepravidelnou dechovou frekvenci, je možné, že se dechová frekvence prodloužila a monitor reagoval.

elikup
4. srp 2018

Ahoj, proto jsem to prestala pouzivat u prvního. Vic skody nez uzitku. A u druhej uz spal jen se mnou, ani jsem si nevzpomnela.
A to byl muj monitor uplne novej, z Nemecka. Takova blbost.

ladyhacek
4. srp 2018

Jinak jak píše
@zelenaesmolda jen lehkou deku syn se narodil v březnu a po týdnu v zavinovačce spát odmítl ( hrozně řval) bylo mu teplo spal píď tenčí dekou v overalu a to jsme doma neměli 30C jako teď.
Já rodím za 3 týdny a pokud bude pořád takto tak asi také bez zavinovačky - zavinu do velké látkové pleny a bude jen v bodycku

elikup
4. srp 2018

A byl na roštu, podle navodu.

ivuse20
4. srp 2018

@5pajina55 to nebude tím. My měli taky babysense na roštu a houkalo nám to jednou v půl roce. Měli jsme nový žádný bazarový ani nemocniční.

duhovakony
autor
4. srp 2018

@zelenaesmolda vim ale ona jinak nedokaze usnout☹

zelenaesmolda
4. srp 2018

@duhovakony tak zabalit do neceho jineho nez zavinovacka,treba tenka plinka

duhovakony
autor
4. srp 2018

@ladyhacek dekuju za odpoved... takze kdyz uz od ted nebudu zavinovat snizuju tim riziko?

ladyhacek
4. srp 2018

@duhovakony to nejspíš ano, ale nikdo ti to nezaručí pokud ti dokáže spát nezavinuta tak pódiu nic nedávej takto má i další "vrstvu" pod sebou takže monitor je odnímatelná dál ( no já jsem zvědavá mám hnízdečko tak snad to nebude blbnout ono můžete mít i silnější matraci.
Jinak pokud je přístroj nový zkalibrovany by měl být.
Zkus zavinit jen do té pleny. Všem spí? Děti sice ještě nemají termoregulaci, ale v bříšku mají stálou teplotu 36-37C což my doma máme 30 když ji obliknes teplo u těla stoupne + ještě tepla zavinovačka a hned má kolem sebe 40C a jestli máte doma jako my kde se nedá dýchat i při otevřeným okně tak miminku se také špatně dýchá.
Držím palce aby se taková to nic už neopakovala

kata267
4. srp 2018

@duhovakony ja jsem mela teda monitor primo pod miminem kdyz byla takhle malicka a ppres monitor decku aby ji to netlacilo, a taky to hur snimalo pres tu zavinovacku takze jsem pak monitor prestala pouzivat uplne protoze mala spala jen v zavinovacce...

kittyy17
4. srp 2018

Děti někdy přestanou dýchat na deset vteřin a pak zase začnou, je to normální a bohužel stresující pro rodiče.
Já měla monitor dechu tak citlivý, že fungoval i když si prcek nahrnul pod sebe deku, spal na opačným konci postýlky, dala jsem ho do postýlky i s lehatkem, nebo ho zapomněla vypnout a chodila s prckem okolo postýlky po parketách...

alicie_k
4. srp 2018

Zavinovačku bych také určitě odložila 🙂
My jsme měli monitor přímo pod miminkem, měla jsem na desce dečku, pak hnízdečko a nikdy nám to falešný poplach neudělalo. Až byl syn starší, desku jsem dala pod matraci, ale jak syn cestoval, tak monitor houkal asi 3 noci po sobě. Tak jsme se rozhodli ho už nepoužívat 🙂

hanyas
4. srp 2018

@duhovakony ja mela desku monitoru na matraci a na nem tenoucky velky polstar, na kterem mimi spalo. Az mel pres 4kg, dali jsme pod matraci. A urcite na rost dejte treba karton. Minitor by nemel lezet na rostu.

dmiska
4. srp 2018

U našeho monitoru dechu bylo přímo psáno, že nesmí ležet na roštu, ale na desce... Takže jsme tam tenkou desku meli.

dixi86
4. srp 2018

Malá(ted 2M) mi treba popolezla a nebo jsem měla blbě zacvaknutý kabel(přendavám z postýlky na postýlku), máme Babysense a má být na podložce. Teď je máme kvůli refluxu na matraci a též funguje. Občas se i jakoby zaskočila, takže chvilkově taky nedýchala. Držím palce ať to bylo jen z nějakého pochybného důvodu. Jinak malá je spokojená taky jen v zavinovačce a hnízdě, tak jí mám jen v body a lehce tu zavin.přehozenou, jinak celý den nespí.

janawaes
4. srp 2018

Mohlo by to být i hrubou matrací, že to monitor nezaregistruje a začne řvát. Přeji ať se brzy vše vyřeší a jste všichni v klidu a monitor funguje a malá je zdravá 🙂.

duhovakony
autor
4. srp 2018

@dixi86 a jak mate tu zavinovacku? Zkousela jsem mit ji v plene a tam proste nedokaze bejt okamzite place...😣☹

duhovakony
autor
4. srp 2018

Holky tak sme byli na pohotovosti malou poslechli a ze je uplne v poradku dech i srdíčko prej jsou krasny,a pani doktorka rikala ze lepsi monitor dechu nemit akorat pry rodice desi... ale co mam delat dam do postylky v plence zabalenou a okamzite breci takhle nevydrzi pottebuje tu zavinovacku...☹