icon

Sedm let vztahu. Je to opravdu kritické období?

intonace
6. črc 2022

Dobrý večer všem. Říká se, že sedm let vztahu bývá kritických a rozhodujících. Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi.

Strana
z2
fazolkazuzka
6. črc 2022

Dle mne nejde jen o vztah ale celkově o člověka protože za těch 7 let se vám změní uvažování buňky atd...

nazka
6. črc 2022

@intonace myslím, že na tom něco je

misicka1988
6. črc 2022

@intonace My jsme se po 7 letech vztahu brali, a teď jsme spolu už dalších 7 let 😊. Žádný vztahový výkyv nenastal.

intonace
autor
6. črc 2022

Mám mezi přáteli případ, že po sedmi letech šli od sebe(nešlo o nevěru, lži o nic závažného,bez dětí) prostě se tak stalo. Za čtrnáct dní máme společných sedm let. Kamarádka ze zmíněného vztahu měla poznámku, že se budu divit. Přemýšlím o tom. Psychika je potvora 🙈 Děkuji za reakce

blondynka400
6. črc 2022

@intonace u nás 7 rok neznamená vůbec nic (na to byly jiné roky 😀 ). Vím, že se to říká, ale asi bych se tím netrápila, jestli se ti zdá teď vše ok

intonace
autor
6. črc 2022

@blondynka400 Všechno podle mého pořád v pohodě 😀 Jen ten brouk v hlavě 🙈 Už potřebuju do práce a přijít na jiné myšlenky a řešit jiné věci 🙂

blondynka400
6. črc 2022

@intonace jestli je vše v pohodě, tak to vůbec neřeš. To jsou ty chytré poučky a to že máš evidentně hodně času o tom přemýšlet 😀 Tak dej děti někam do školky či hlídání a vyraž na pár hodin, za mne je to fakt super .-)

sarkoc
6. črc 2022

Určitě to nebude pravidlo, ale s bývalým jsme se také rozešli po sedmi letech víceméně bezdůvodně, resp. tak nějak z nudy...ale s manželem jsme spolu nyní necelých 9 let, máme tři děti, stavíme dům a na rozvod to nevypadá

tynka9
6. črc 2022

Může na tom něco být, ale nemusí. Dle mého jde spíš o nějaký posun ve vztahu. Po těch max 7 letech podle mě musí být vidět, kam to směřuje - např. Řešit bydlení, svatbu, děti, cokoliv důležitého, je nutné vidět nějaký posun, další milníky. Ve chvíli, kdy je vztah sice fajn, ale nic se neděje, tak se jednoduše přechodí a někdy pak končí.

felixfelicis
6. črc 2022

Mela jsem krizovou trojku v kazdem vztahu. 7 let jsem zazila jen s manzelem a dobry 🙂

zmrzlinka
7. črc 2022

@intonace u nás byla hodně velká krize po narození druhého dítěte...13 rok vztahu

tasimia
7. črc 2022

@intonace ona je nějaká krize po sedmi letech?
Tak u nas nic, v pořádku 😍
Po 11 letech už snad nic nepřijde.. 😊😊

levandule_k
7. črc 2022

Na vztahu se musí pracovat celý život, aby se člověk neodcizil a je úplně jedno kolik jste spolu let 😉 Jinak nás 7 čeká příští rok a nijak to neřeším, je to jen číslo 🙂

Jinak brouka vyhoď z hlavy, nebo si ještě vsugeruješ nějakou volovinu a místo toho, aby jsi si užívala vztah, začneš řešit blbosti, hledat chyby a budeš to dělat tak dlouho až najdeš...

jana_zofie
7. črc 2022

No, jestli to budes pocitat, zkoumat a nimrat se v tom, tak asi nejaka prijde, at uz to mate jakykoli...

petulles
7. črc 2022

S manželem jsme 10 let a žádná krize nepřišla, přijde mi to jako blbost 7 let a bum teď se něco stane?! 🙈 Neříkám, že za 10 let nepřišly hádky a řešení různých problémů, ale o tom ten vztah taky je, vše se dá zvládnout..

malanoha
7. črc 2022

U nas to platilo 😄 Po 7mi letech vztahu jsme se malem rozvedli.

dura175
7. črc 2022

@intonace Krize ale může přijít kdykoliv bez ohledu na délku vztahu. V lidských vztazích je tolik proměnných, že nelze paušalizovat. Podobná proroctví bych zařadila mezi kecy typu “až najdeš toho pravého, tak…” “uvidíš, až se ti narodí dítě, tak…” atd.

ferda90
7. črc 2022

@intonace ahoj, my jsme s přítele spolu již 14 let a žádný,, výkyv,, jsem po 7 letech nezaznamenala. Je fakt, že znám asi dva páry,kteří spolu byli těch 7 let a rozešli se, ale to podle mě nebylo tím 7 rokem, ale úplně něčím jiným.

ondul
7. črc 2022

U nas neplati, 12 let bez jakekoli krize.

jako_mala_holka
7. črc 2022

My se po 7 letech brali, měla jsem pocit, že je potřeba nějaký posun, jinak bychom se asi rozešli... Takže možné to je... Tento měsíc budeme slavit 6. výročí svatby, čekáme druhé dítě a dobrý 😁

malenka3
7. črc 2022

My se po sedmi letech brali a teď máme 9 let od svatby. Za celých 16 let žádný náznak toho, že by byla krize

zuzineckah
7. črc 2022

@intonace že je to stejná blbosť jako jiné povery

biedronka10
7. črc 2022

Blbost. U nás byla krize 3. rokem vztahu. Od té doby už ne.

victress
7. črc 2022

no já bych řekla, že je to jako pátek 13, taky je to pověra, že se stane něco hrozného, u nás 7. rok v pohodě...uvidím, co 14.😀

9radka9
7. črc 2022

@intonace u nás 7. rok tedy krizovy byl a jak, ale né kvůli tomu číslu, ale kvůli dítěti, které mělo v noci potřebuju vstávat nejmíň 10 krát👍

gdpr
7. črc 2022

Podľa mňa to neplatí keď je nejaký problém vo vzťahu tak vznikne kedykoľvek nie len po 7 rokoch. Ale asi tá 7 je veľmi často využívaná keď jej pripsujú toto, ešte k tomu je aj "šťastné číslo" a ja poznám porekadlo, keď kamarátstvo vydrží 7 rokov tak potom už bude navždy 🤣

asutak
7. črc 2022

Jsem s přítelem 11 let a zlom přišel s narozením dcery. Už to nejsme jen my dva ale my tři.

konidana
8. črc 2022

@intonace u nas bylo kritickych celych 7 let😅. Dalsich 7 bylo uz o kus lepsich🤣

magicaetezzz
8. črc 2022

U nás cerstve 7 let a cerstve rozchod. Není v tom nevěra, jiná osoba

fandysek_1
8. črc 2022

@intonace třeba se budeš divit pozitivně. Tohle bych neřešila a užívala si každého hezkého dne. Krize může být po roce vztahu a i po 20 letech a záleží jak se k tomu ty dva postaví.

Strana
z2