Sedm let vztahu. Je to opravdu kritické období?
Dobrý večer všem. Říká se, že sedm let vztahu bývá kritických a rozhodujících. Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi.
@intonace My jsme se po 7 letech vztahu brali, a teď jsme spolu už dalších 7 let 😊. Žádný vztahový výkyv nenastal.
Mám mezi přáteli případ, že po sedmi letech šli od sebe(nešlo o nevěru, lži o nic závažného,bez dětí) prostě se tak stalo. Za čtrnáct dní máme společných sedm let. Kamarádka ze zmíněného vztahu měla poznámku, že se budu divit. Přemýšlím o tom. Psychika je potvora 🙈 Děkuji za reakce
@intonace u nás 7 rok neznamená vůbec nic (na to byly jiné roky 😀 ). Vím, že se to říká, ale asi bych se tím netrápila, jestli se ti zdá teď vše ok
@blondynka400 Všechno podle mého pořád v pohodě 😀 Jen ten brouk v hlavě 🙈 Už potřebuju do práce a přijít na jiné myšlenky a řešit jiné věci 🙂
@intonace jestli je vše v pohodě, tak to vůbec neřeš. To jsou ty chytré poučky a to že máš evidentně hodně času o tom přemýšlet 😀 Tak dej děti někam do školky či hlídání a vyraž na pár hodin, za mne je to fakt super .-)
Určitě to nebude pravidlo, ale s bývalým jsme se také rozešli po sedmi letech víceméně bezdůvodně, resp. tak nějak z nudy...ale s manželem jsme spolu nyní necelých 9 let, máme tři děti, stavíme dům a na rozvod to nevypadá
Může na tom něco být, ale nemusí. Dle mého jde spíš o nějaký posun ve vztahu. Po těch max 7 letech podle mě musí být vidět, kam to směřuje - např. Řešit bydlení, svatbu, děti, cokoliv důležitého, je nutné vidět nějaký posun, další milníky. Ve chvíli, kdy je vztah sice fajn, ale nic se neděje, tak se jednoduše přechodí a někdy pak končí.
Mela jsem krizovou trojku v kazdem vztahu. 7 let jsem zazila jen s manzelem a dobry 🙂
Na vztahu se musí pracovat celý život, aby se člověk neodcizil a je úplně jedno kolik jste spolu let 😉 Jinak nás 7 čeká příští rok a nijak to neřeším, je to jen číslo 🙂
Jinak brouka vyhoď z hlavy, nebo si ještě vsugeruješ nějakou volovinu a místo toho, aby jsi si užívala vztah, začneš řešit blbosti, hledat chyby a budeš to dělat tak dlouho až najdeš...
No, jestli to budes pocitat, zkoumat a nimrat se v tom, tak asi nejaka prijde, at uz to mate jakykoli...
S manželem jsme 10 let a žádná krize nepřišla, přijde mi to jako blbost 7 let a bum teď se něco stane?! 🙈 Neříkám, že za 10 let nepřišly hádky a řešení různých problémů, ale o tom ten vztah taky je, vše se dá zvládnout..
U nas to platilo 😄 Po 7mi letech vztahu jsme se malem rozvedli.
U nas neplati, 12 let bez jakekoli krize.
My se po 7 letech brali, měla jsem pocit, že je potřeba nějaký posun, jinak bychom se asi rozešli... Takže možné to je... Tento měsíc budeme slavit 6. výročí svatby, čekáme druhé dítě a dobrý 😁
My se po sedmi letech brali a teď máme 9 let od svatby. Za celých 16 let žádný náznak toho, že by byla krize
@intonace že je to stejná blbosť jako jiné povery
Blbost. U nás byla krize 3. rokem vztahu. Od té doby už ne.
no já bych řekla, že je to jako pátek 13, taky je to pověra, že se stane něco hrozného, u nás 7. rok v pohodě...uvidím, co 14.😀
Podľa mňa to neplatí keď je nejaký problém vo vzťahu tak vznikne kedykoľvek nie len po 7 rokoch. Ale asi tá 7 je veľmi často využívaná keď jej pripsujú toto, ešte k tomu je aj "šťastné číslo" a ja poznám porekadlo, keď kamarátstvo vydrží 7 rokov tak potom už bude navždy 🤣
Jsem s přítelem 11 let a zlom přišel s narozením dcery. Už to nejsme jen my dva ale my tři.
U nás cerstve 7 let a cerstve rozchod. Není v tom nevěra, jiná osoba
@intonace třeba se budeš divit pozitivně. Tohle bych neřešila a užívala si každého hezkého dne. Krize může být po roce vztahu a i po 20 letech a záleží jak se k tomu ty dva postaví.

Dle mne nejde jen o vztah ale celkově o člověka protože za těch 7 let se vám změní uvažování buňky atd...