Setkávání s rodinou v době koronaviru. Jak to máte Vy?
Zajimalo by mne, jak to mate nyni se setkavanim s rodinou. My mame rocniho chlapecka, ktery je zvykly na moji babicku. Kazdy tyden spolu chodi na prochazky, na hriste...Co vyhlasili nouzovy stav, tak jsme omezili veskere osobni kontakty, ve smyslu potkavani se. Moje babicka je sice starsi a do rizikove skupiny patri, ale krome bolesti kycli je relativne zdrava. I tak je uz pres mesic zavrena doma, nakupy ji vozime tak, ze ji je nechame pred barakem a zamavame ji do okna. Kontakty s malym ma pouze pres skype, kde si kazdy den volame. Jde mi ale o to, ze ac to neprizna, psychicky toto odlouceni prilis nedava a ja premyslim, jestli je dobre se takto uplne izolovat. Napadlo me, ze kdyz si vsichni vezmeme rousku a pujdeme se nekam projit s kocarkem do lesa, ze by to nemuselo vadit. Nebo jak to mate vy? Bohuzel v tomhle dost bojuji s pritelem, ktery by se nejradeji zamkl doma na 1000 zapadu a nevychazel. Takze z predstavy toho, ze bychom se zacali potkavat s rodinou, ho prilis netesi...
@veronikav31 bohužel nemá smysl s Vámi debatovat. To co píšete je přece totální nesmysl. Když jdu ven, do lesa, na louku, na poloprázdné náměstí, nikoho nenakazím. Když půjdu na 4 hodiny k prarodičům, je tu určitě šance větší.
Moje rodice (65let) navstevujeme a manzelovy (76let a zhorseny zdravotni stav) ne. Oni sami se vyjadrili, ze nechteji.
@andza tak proč na tyto místa musíme mít roušku?proč lidi dostávají pokuty za to,že je nemají na louce,na poloprazdnem náměstí?asi si to policajti vycucavaji z prstu...nakazit kohokoliv můžete kdykoliv.a spoustu maminek jezdí i ke starším rodičům, prarodičum na zahradu
@veronikav31 Kristepane. Kdyz na nekoho venku nekychnes nebo mu nenaprskas primo do obliceje, nemuzes nikoho nakazit 🙈 Nastuduj si neco o tom, jak se siri kapenkova infekce. Proc to policajti pokutuji? Pevne doufam, ze policajti pokutuji jen v oduvodnelych pripadech. Vlada vydala co nejjednodussi narizeni, ale ma strasne velke mezery. Rozumny clovek si rousku sunda, kdyz v jeho perimetru x metru nikdo neni. Pokud to nedela, podkopava sve zdravi.
@martiniquest děkuji 😆🥴
@vladienka no, ja tie opatrenia chápem. Myslím,že ešte treba počkať, ako sa to vyvinie. Myslím,že sa covidu nezbavíme,ale to hlavné je,aby nebol nápor pacientov v jednom čase, čomu majú súčasné opatrenia zabrániť. Len je mi to proste ľúto, že ich nevidíme a že neuvidia vnučku po narodení.
Já se toho nebojím. Chodím ven s kamarádkou několikrát v týdnu, našla jsem ji tady ❤️. Každou neděli máme oběd u rodičů manžela, jsou na vnuka fixovaní, milují ho. Nezvládli by to bez něj. Oni se nebojí vůbec, jsou sice senioři, ale velmi aktivní, bez léků, bez zdravotních obtíží.
@95newmommy2020 No, s dvouměsíčním miminkem bych asi byla víc opatrná... pokec s kámoškou několikrát týdně i mně přijde moc. A to to zase až tak moc neprožívám, ale vzhledem k tomu prckovi bych byla opatrnější
@journals no jsme furt v pochybu, prochazky, brusle a máme rousky.
@martiniquest já si to nastudovala,proto taky většina lidí nosí rukavice,bali se pečivo.a taky kapenkova infekce se může šířit i přes uličku v obchodě....no,tak to zkuste vysvětlit dětem které ji nebo pijou...že musí počkat až nikdo nebude v dosahu...
Doufam, ze vam to pujde pustit, je to zaznam ze schuze senatu 16.4.2020
https://www.facebook.com/100003616942702/posts/...
@martiniquest Nechci být chytrá,ale tohle si myslím už od začátku. 🙂
@babanci Priznam se, ze ja se chvili bala. Jeste nez to sem prislo. Precetla jsem si nejaky ujety clanek, co vsechno si mame nakoupit. A nechala jsem se lapit. Mozna i proto, ze jsem mela kratce po porodu a uplne rozhazene hormony. Nicmene cim vic vim a pozoruji, tim vic s timto souznim a naopak se zacinam obavat o zachovani demokracie a hlavne zdraveho usudku lidi.
Já si bohužel myslím, že pan opět reprezentuje jen jeden z pohledu na věc. Možná by sestřičky u odběru byly jiného názoru. Každopádně je jasné , že skončit to musí, ale vzhledem k tomu, jak to ostatní nedodržují již teď (alespoň u nás Velikonoce) mám obavu, že se teď všichni naráz vydají , a zvláštně pak po takovýchto videích, za svými příbuznými, do obchoďáku atd. a já už bych raději znovu toto neabsolvovala. Takže jednou, a pořádně, rozvolňovat opatrně a postupně. Raději, než to dodržovat každý čtvrt rok. To je můj názor.
@andza Ten "pan" neni ojedinely hlas. Posledni dny jsem takovych lidi-odborniku ze zdravotnictvi slysela nekoli
Dalsi z prikladu
@andza ale on má pravdu, všichni jsou vyděšení z toho co bude a proto odkládají všechny vyšetření, bohužel v tuto chvíli díky tomu,že nejsou screeningy, spoustu ordinací není otevřených a lidi mají strach se objednat k doktorovi,tak bude hodně velký nárust nádorů,rakoviny. Na to lék není,chemoterapie ničí. Bohužel známí případ z poslední doby...kvůli jednomu strachu navštívit zubaře je mrtvý. Zdravý rozum do hrsti

@andza ale je,nakazit kohokoliv můžete,i cizího