Sex po porodu. Jak dlouho jste po nástřihu nemohly a jak dlouho to bolelo při sexu?

eellushka
25. čer 2022

Děvčata jdu si pro radu, vaší zkusenost a pro uklidnění.
Příští pátek to bude 6 týdnů co jsem po porodu. Teprve asi 4 dny co jsem prestala krvácet a cutit takovou tahavou bolest dole.
Bohužel to, ale nešlo už vydržet a to čekání na první sex po porodu bylo tak dlouhe,ze jsem to chtěla už zkusit. Zkusila jsem to az dneska ,ale dopadlo to s pláčem a výčitkami co to jsem za ženskou. Prostě to nešlo a hrozně mě to bolelo🥺.
Mam poslední dobu pocit, ze jsem k ničemu. S přítelem se nevidime skoro a začla jsem cítít ,ze se od sebe vzdalujeme a teď ještě dotoho přijde tohle . Hrozně se bojím ,ze po tom nastrihu uz to nepůjde a ,ze kvůli tomu toho přítele i ztratím..
On teda rikal ,ze mu to nevadí ,ale vime jak to je
Jak dlouhou jste po nastrihu nemohli a jak dlouho vas to bolelo při sexu ?

jjasmina
25. čer 2022

@eellushka u mě to bylo v pohode až po 5 mes, zkoušeli sme po 3 ale dost to bolelo, partner je naštěstí a byl s tim v pohodě. Chce to klid, porod chce taky svoje hojení a čas ❤️

palja
25. čer 2022

@eellushka není kam spěchat. My jsme měli sex už tři týdny po druhém porodu a měla jsem z toho jenom zánět na troje antibiotika 😄🤦‍♀️ takže místo jedné návštěvy gynekologa, jsem tam byla pořád.
Fakt není kam spěchat, než se to všechno dá do pořádku.

kristyneckaa27
25. čer 2022

@eellushka u první s nástřihem sex po 3 týdnech,nebylo to ono. Tak jsme pak ještě dva počkaly. U druhého bez šití,dala jsem si večer skleničku a skoro sem ho znásilnila po 13dnech. On nechtěl, bál se. Sex to byl krásný,ale bylo brzo

skarma007
25. čer 2022

My neměli sex rok, v tehotenstvi to nešlo, měla jsem priserne tehotenstvi a nechtěla jsem a přítel v tehotenstvi taky nechtěl. Po porodu jsem chtěla az za dva měsíce, mela jsem císaře a ten byl brutal... Přestal me bolet po pul roce... Vse ma svuj cas. Kdybych rodila přirozeně, rozhodně bych sex nějaký měsíc vidět nechtela. Stačilo mi, jak do me asi 50x v tehotenstvi a pri porodu hrabali a jak to bolelo a akorat sem si vytvořila blok... Nikam nespechej, proboha 6 týdnů po porodu a aby bylo vse v poradku a bez bolesti? To ma malokdo...

krisstina93
25. čer 2022

Ja teda neměla nástřih, ale byla sem potrhaná a čekala sem víc jak 2 měsíce po porodu, pak to bylo celkem v pohodě, ale musel se použít lubrikant, jinak by mě to asi taky trochu bolelo. Ale ono to dělají i ty nervy, že nevíš jaký to bude, bojíš se, dost se nevzrusis. Dej si chvíli pauzu a pak to zkuste znova.

gbp
25. čer 2022

@eellushka ja mela teda male siti, porod hezky bez nejakych traumat, ale dlouho pred porodem sex nebyl, nebylo mi to prijemne, tvrdlo bricho atd., pak dlouhe ocistky skoro ty 2 mesice. a sex byl dobry asi zas tak za toho pul roku po porodu. 🤷🏼‍♀️ taky sem mela strach, ze uz se to nespravi, paradoxne me tahla a bolela opacna strana nez bylo siti, ale postupne to bylo lepsi. nic si hlavne nevycitej, zkuste jine veci a jen kolik sneses a hlavne trpelivost. tady vidis, ze je to docela normalni.

camelinka
25. čer 2022

@eellushka Jeste je brzo, ono se to srovna, a existuji prece i jine prijemne praktiky, abyste se neodcizili😉

guliii
25. čer 2022

Já byla dost šitá, zkusili jsme to 2 měsíce po porodu, nešlo to. Pak asi za 14 dní další pokus, manžel mi před hodně masíroval jizvu, sex nic moc, ale šlo to a pak už to pozvolna bylo lepší a lepší. Ale chtělo to čas.

guliii
25. čer 2022

Jinak si vem, že jsi porodila dítě. To je velký výkon. Vím že i teď působí hormony a můžeš z toho být taková rozhozená, že to nejde. Ale ono se to spraví. Masíruj si jizvu, aby povolila a byla pružná. Partnera můžeš uspokojit i jinak. Neříkej mi, že by tě opustil protože to po 6 nedělí hned nejde. Co by to bylo za chlapa. Udělejte si s přítelem čas jeden na druhého, co třeba nějaký výlet? Je to náročné období.

eellushka
autor
25. čer 2022

@guliii tak snad se to zlepší ,ale je fakt ,ze ty hormony semnou asi cloumaji pořádně... Je mi furt do breku. Ze vseho mam strach a dotoho ještě přišlo tohle. Hrozně jsem se těšila na ten fyzickej kontakt, protože prostě neni čas ani na naky objetí a nejak mi to chybí.... Da se říct ,ze se cejtim i jakoby odstrčene. Je možný ,ze to je poporodní deprse?

eellushka
autor
25. čer 2022

@gbp taky jsem mela pocit ,ze mě spíš tahla druha strana ... mela jsem teda osklivy nastrih, dotoho mi tlacili maleho pres bricho. Pritel u produ byl, videl teda tu reznicinu, ale dolu se nedíval takže nemuze mit z toho naky trauma. Ale i přesto se mi třeba nechtel podivat dolu ,nebo mi tam sáhnout i když jsem mu rikala ,ze to nemam zohaveny a ,ze uz tam není žádná známka toho ,ze tam neco srustalo ... 🤷🏽‍♀️ Mam z toho hroznej strach ,ze uz me treba nebude chtít. docela tedka lituji toho ,ze semnou u toho porodu byl ...

gbp
25. čer 2022

@eellushka nevypsala jsi vse podrobne, ale myslim, ze to je normalni, proste to chvili trva nez si to vse sedne, vse je nove.
ja sem treba brecela porad, rozhodne kazdy den. mala byla nedonosena a ja se bala, ze umre, kdyz sme do ni pracne dostali jidlo, zas to vyklopila a ja bracela znovu. do toho totalni unava, vycerpani, normalne sem prestavala videt maly pismenka 🙈 bala sem se s ni jit i ze schodu, abych nespadla a nezabila ji. prisaham, ze sem na to myslela uplne pokazdy, co sem po tech schodech sla. myslim, ze horsi obdobi nez sestinedeli sem nezazila, tak po trech mesicich to bylo o dost lepsi. pro me obecne tak prvni pulrok s mimcem neni nic moc 😅 ale pak zacne delat nejake pokroky, prida se jidlo a je to hned zajimavejsi.
zkus si najit chvilku na to co ti chybi, udela radost...☺️👍

neomenia
25. čer 2022

@eellushka co posílit sebehodnotu? Vážně si vyčítas, " co jsem to za ženskou?" Vždyť si porodila dítě, proc se obvinujes? Pritel, pokud by tě opustil kvůli absenci sexu v tak citlivém období, by byl d*bil a skoda pak na nej slov, ne? Asi jsem mimo tvou sociální skupinu, ale v mém světě jsou chlapi víc tolerantní, no .... A zeny svou hodnotu pro muže vidí v jiných věcech, než je sex. Pokud je ve vasem vztahu sex ta věc, co vás tmelí a bez nej půjde vztah do háje, je to smutný. Zvlášť, pokid v tvém případě půjde nejspíš jen o pak dalších týdnů nebo měsíců, pak už to bude v pořádku. Chce to čas, sebevědomí, vztah založený také na psychické, ne pouze fyzické lásce! A bude to ok. Btw, ani jedno dítě se mi nerodilo s nastrihem, to jsem si vydupala, že rozhodně nechci, takže jsem tam dole byla v pořádku. I pres to! Jsme začali až po 2-3 měsících. Z mé strany nebyla absolutně chuť, plně jsem kojila, hormony prostě. A manžel by neřekl ani Ň. Ale on prostě není žádný povrchní týpek, co by měl sex za to hlavní v soužití, no....

gracinka7
25. čer 2022

@eellushka začněte mazlením. Pěkně pomalu. Nespěchejte. Tělo se srovná. Chce to se hodně uvolnit a lubrikant taky pomůže.

gbp
25. čer 2022

@eellushka hele nemusel se divat dolu, ale byl tam. on to zpracuje. muzes mu nabidnout, ze si o tom promluvite, ale treba nebude chtit. muj byl taky a ja sem za to moc vdecna a ikdyz to obecne bylo dost v pohode, taky vypravi veci pri kterych se zpocatku trochu oklepal 🙈 jakoze treba ruzny zvuky, to ja sem vubec neslysela. jakoze treba krupnuti, splouchnuti...pak ze ze me mala vyletela, ze mel doktor problem ji chytit 😅, ze pupecni snura je jak strihat zahradni hadici 😂 no, proste to kazdy vnimal jinak. taky se hrozne bal a nemohl mi nijak pomoct 🤷🏼‍♀️ ale obecne je rad, ze tam byl a ted chce jit znovu. chlapi taky potrebuji cas to zpracovat 👍

eellushka
autor
25. čer 2022

@neomenia ja neříkám ,ze by nebyl tolerantní ,ale jen mám prostě z toho strach aby se to treba nehojilo dlouho a neprisel nejaky problem s tim. Sam mi rikal ,ze to nevadí, ze je ještě cas ,ale prostě ja mam ty nejčernější myslenky , protože mam strach ,ze uz to tteba nepujde , protože to boli. Cas na sebe nemame , dela na tri směny. Malej pořád brečí, je prisatej a k tomu máme ještě dvě další deti..

martulka88
25. čer 2022

@eellushka Po prvním porodu, kdy jsem rodila vyvolávaně a měla nástřih, který mi i zahnisal steh, tak jsme měli sex po 5týdnech, kdy jsem už byla uvnitř "čistá". Ale my jsme tedy koupili, na doporučení, lubrikant a díky tomu se to dalo - což doporučuji. Ale samozřejmě jsme byli opatrní. A jelikož jsme chtěli znovu otěhotnět (o syna jsme přišli), tak sex jsme měli opatrně a snažili se hodně uvolnit mé tělo - chlap nemá problém s přípravou, u mne to trvalo déle - někdy to bylo pro mne spíš otravné, jak to trvalo. A celkově i teď, kdy jsem po druhém porodu, to trvá a občas se přistihnu, že radši ukončím snahu muže, abych si to taky užila. Tvé tělo se musí uzdravit fyzicky i psychicky.

eellushka
autor
25. čer 2022

@martulka88 já teda se vzrusenim problém nemam , fakt mi stačí malo i když kojim 🤷🏽‍♀️
Je mi moc lito ,ze jste přišli o miminko , preji vam jen štěstí a zdraví ...

neomenia
25. čer 2022

@eellushka v tom případě to určitě vydrží ještě nějakou dobu. Chce to klid a důvěru v sebe! Určitě se to zhojí, chce to čas!

neomenia
25. čer 2022

@eellushka jen se zeptám, polud už to byl 3. Porod- dělali to nástřih i při třetím porodu? 😱

eellushka
autor
25. čer 2022

@neomenia první dvě vůbec zadny steh a ted pri třetím mě prostě strhl , i když jsem to vysloveně zakázala. Ale protože malymu po epiduralu strašně klesly ozvy a bylo potreba ho pak rychle vytáhnou tak jsem byla pak šťastná ,ze je vůbec v pořádku. Takže jsem nastrih vubec neřešila ,ale i přesto si myslím ,ze nastrih byl úplně zbytečný , protože maly mel jen 3 kg a první syn mel 3,300. Druha byla dcera a ta mela jen 1400 předčasný porod. Prvni dvě děti jsem rodila ve Španělsku takže úplně jiný přístup. Prvnimu uz bude 11 druhy 7 . Takze ani po takoce době jsem nerodila. A masirovala jsem si hraz jak diva radši ...Prvni dva týdny jsem umírala bolesti, dotoho jsem ještě mela nakou mikozu takže mazec ...

martulka88
25. čer 2022

@eellushka Se vzrušením nemám problém taky, chuť je taky, ale tělo někdy hold nespolupracuje a ikdyž se snažíme, tak to nejde. Zkusila bych si dát sklenku vína (pokud nekojíš) a nebo ten lubrikant. Taky se mi do něj nechtělo, ale je to zázrak 🤣 A hodně tedy využíváme i erotické olejíčky ☺️

eellushka
autor
25. čer 2022

@gbp ja mela taky predcasne narozenou dcera 31 tt 1400g taky to byl mazec a ted po 6 ti letech jsem cekala nase poslendi a ceky těhotenství jsem ležela ,hrozil mi taky předčasný porod.
Pritel je uzasnej ,ale prostě mam naky deprese a ovlada me strach z toho ,ze ho přestanu přitahovat, ze si najde bekoho jinyho. I když nekde uvnitř vim ,ze je to blbost, stejne ten strach z toho mam . Nevim jestli to je kvůli tomu ,ze na sebe nemame moc čas a vůbec od nej necítím ,ze by se me treba chtel dotykat, ze by me jen tak prostě pomazlil , dal mi pusu .
Nevim proč to takhle je a proto mam takovy strach . hlavně když se ho na neco zeptam nebo mu reknu, ze me treba uz nema rad ,ze jsem hnusna , tlustá tak ani nic kolikrát nerekne a nebo odsekne aby se nemusel vyjadřovat 🥺

chlapecektehu
25. čer 2022

@eellushka taky jsem měla nástřih taky mě to hodně bolelo a nešlo ale až už to bylo 8-10 týdnů tak se to dalo,, vydržet"

gbp
25. čer 2022

@eellushka ne, tak takhle to chlapi neradi slysej. spis si v klidu sednout a rict mu, jak to citis, ale bez nejakeho sebe nebo jeho obvinovani - jako ze te nema rad atp. muj taky nevi co na to rikat a klidne i mlci. a ja pak v hlave spradam ty nejhorsi scenare, ale za to si muzu jen sama, on to tak vubec neciti.

cherie24
25. čer 2022

@eellushka mě se po druhém porodu rozjeli poporodní deprese a k sexu jsme se vrátili až po 5ti měsících. Párkrát jsme to zkusili, mě to hrozně bolelo, tak jsme hned přestali. Máš chvíli od porodu, píšeš, že jsi i šitá, nedělej na sebe přehnané nároky. V patnerství by při tobě měl chlap stát i v těžších chvílích, ne hned odejít, kvůli tomu, že není chvíli sex. Porodila jsi dítě, to je poměrně náročná událost. Naše malá i měla velké bolení bříska a 3 měsíce jsem s ní byla vzhůru někdy i do 5ti do rána, takže partnerský život několik měsíců v podstatě neexistoval. Naštěstí to oba bereme tak, že to k tomu rodičovství patří a že je to jen dočasné období. Špatný z toho teda byl a bylo vidět, že mu ten intimní život dost chybí, ale když to nejde, tak to nejde. Nemá smysl to lámat přes koleno, některé věci potřebují čas.

guliii
25. čer 2022

Z toho co píšeš mi přijde, že máš možná i trauma z porodu, že tě nastrihli i když jsi nechtěla. Možná pocit, že to bylo špatně. Že tě nerespektovali? Může z toho být deprese. Já měla po porodu trauma, teď už to vím, separace od malého, leccos jsem si i vyčítala, brečela. A to můj porod nebyl úplně hrozný, ale nerespektovali mě, doktorka byla hrubá a protivná, něco mi dali a neřekli co to bylo, donutili mě na záda, i když mi tak nešlo tlačit. Prostě to byl pocit, že jsem kvůli tomu selhala, že jsem se měla víc ozvat. Teď už vím, že moje chyba to nebyla, že oni mají informovat. Já v kontrakcich nebyla schopná se víc ozvat. Mě pomohlo si o tom promluvit s dulou, zkus nějakou dulu nebo porodní asistentku. Chlap asi ty pocity nedokáže úplně pochopit. Opravdu se mi hodně ulevilo. Nedrž to uvnitř. Tvůj muž tě miluje, ale nedokáže si představit co prožíváš. Neříkej mu, že tě nemá rád, on neví jak by měl reagovat. A že se tě dole nechce dotýkat, dej mu čas, já sama jsem se na ní nedokázala podívat hodně dlouho. Ono se to spraví. Zkus nějakou tu dulu a pak si promluvit i s mužem a udělat si hezký den.

irmamala
25. čer 2022

Ja myslim, ze kdyz mu doneses pivo, posadis ho do kresla a krasne ho preblafnes, bude spokojenejsi nez kdybys na nem tri hodiny rajtovala.

sorboni30
27. čer 2022

@eellushka sex po porodu? Bez problemu.. S mužem jsme spolu spali 3 tydny po porodu. Nedalo se to vydrzet. Bylo to ale zvlastni. Byla jsem hodne stažena a bolelo to.. ale to byla jen chvilka..
Prijde mi celkove od porodu ze jsem se stahla, ale je to jinak v poradku a sex si uzivam.
Ano mela jsem vycitky zda jsem něco neudelala..abych pak nemela problemy, ale vse bylo v pořádku. Jinak jsme pouzili ochranu, kvuli pripadne zaneseni infekce. Zena je prece jen po porodu stale otevřená...
Takze v klidu 😉👌
Jinak dcera se narodila ve 28tt takze to bylo psychicky hodne narocne. Sex s partnerem byl pro me takova podpora kdy jsme citili jeden druhého. Potrebovala jsem ho i jinak. Dostala jsem propustlu domů. Doma na me čekali synove dvojčata.
Každý to ma jinak.. nejde porovnávat

kubesovaadelka
27. čer 2022

@eellushka úplně ti rozumím. Taky jsme do toho praštili 4-5tyden po porodu.. nástřih při porodu na 9 stehů vnitřních i vnějších. Furt já mazala dubovou kůrou ať se to zahojí.. přítel byl při prvních stycích tolerantní a opatrný..pokud máš i ty chuť ,chce se to první chvíli mazlit, UVOLNIT, někteří doporučují gely, ale jde to i bez něj,, mě hrozně pomohlo se fakt uvolnit, najít správnou polohu hlavně, jsem 5 měsíců po porodu a jizva je stále v některých polohách citlivá. Takže za mě hledat polohy a uvolnit, žádné že do toho jdeš s tím,, au to bude bolet určitě" apod.☺️☺️❤️ Ono se to zlepší, nebuj, přítel musí chápat že jsi porodila dítě, ve dne v noci se o něj staráš, nespíš apod. Musí to chvíli přežít, že priorita je teď vaše miminko a není tolik času na přítele 😊