icon

Sex z kondomem při bakteriální infekci

kristynamarty
5. čer 2019

Ahoj dneska mi byla od gynekologa zjištěna bakteriální vaginální infekce.. a dostala jsem léčbu na 10 dní jenže 10 dní bez sexu si nedokážu představit.. vím že sex mít nemám… když mám bakteriální infekci už jen z důvodů přenášení z jednoho na druhého.. ale zajímalo by mě.. že když mě to nepálí ani nebolí zda by vadilo kdybych měla sex ale z kondomem :think: máte z tým nějáká zkušenosti?… protože 10 dní bez sexu nezvládnu :,( :zed:

Strana
z2
barumat
6. čer 2019

Jee, tady ti nikdo nic nedopřeje 😁 Hele byla jsem ve stejný situaci s tím, že v té době jsme se s partnerem vídali jen o víkendu. V tu dobu to vycházelo blbě i s menstruací a neměla bych pak sex měsíc. V tý době pro mě úplně scifi. Já to teda nechytla od partnera, prostě se mi v důsledku vnějších okolností rozhodila rovnováha a přemnožily bakterie a bylo to. Prosím tě, nemáš HIV ani syfilis... Zpočátku díky příznakům se stejně do sexu nepohrneš ani s kondomem (výtok, bolest a zápach nejsou zrovna afrodisiaka), ale mně třeba po půlce léčby bylo už úplně dobře. Fakt nechápu, proč bys pak nemohla s kondomem sex mít. Partner si v tobě omočí maximálně tak kořen penisu, ten si pak snad umeje. Bakterie se mu skrz kůži fakt neprožerou 😂 A tobě to má jako vadit v čem, že se to bude mechanicky namáhat?! Kriste pane 😁 Navíc ty globule se zavádějí na noc, takže si prostě zasexujete s kondomem, umejete, dáš globuli a půjdete spát, no stress. Takže bych počkala do úplného vymizení příznaků a pak si s gumou klidně rozumnej sex dala (tj. neprosouložit hodinu, spíš normální oddechovku).

dodor
6. čer 2019

@barumat no to je Teda rada za všechny prachy. Ona nenapsala přesně co má. Ale některé infekce nezabrání ani kondom. A rada ze si má užít sex a apk až zavést globuli je taky z cesty. Ono to z tebe během dne nevypadne celý, prostě v pochvě něco zůstane vždy. Navíc si to kvůli bolesti nemusí vůbec užít. A další věc-může si infekci roztahat všude. A píchat i infekcí.. To bych se před chlapem propadla do západního německa. Nechceš ji raději poradit at během těch 10 dnu mají raději anal?

drakenn
6. čer 2019

Infekci si při styku můžeš zavléct do močové trubice!! A partnera bych preventivně nechala přeléčit..

barumat
6. čer 2019

@dodor Prostě mi přijde, že to trošku moc hrotíte. Nehledě na to, že za těch deset dní má být úplně vyléčená, počítá se i s rezervou, takže by třeba stačilo pět šest dní, zbytek je pro sichr, přesah. Takže po půlce si dát s kondomem sex, v době, kdy už s největší pravděpodobností nebude vůbec infekční (pokud vůbec kdy byla) je podle mě v pohodě. Pokud by léčba nezabírala, tak to fakt pozná, a pak počítám, že by sex taky neprovozovala, protože ano, výtok, bolest, zápach. To jsem snad psala, ne? Jinak já neříkám, že se deset dní vydržet nedá, ale tady ty rady mi přišly jak od bandy zapšklejch jeptišek...
@drakenn Mně doktor pokaždé řekl, že léčba partnera ne. Měla jsem bakteriální infekci třikrát v rozmezí asi pěti let, ale jak říkám, vždycky z mojí nerovnováhy v důsledku jiných okolností. Na záněty močových cest jsem dřív trpěla jako blázen, od doby, co beru preventivně brusinky, mám celá desetiletí klid. Nicméně počítám, že náchylnější jsem, a světě div se, nic jsem si sexem nikam nezavlekla.

dodor
6. čer 2019

@barumat promiň, ale jsi prase pokud bys byla schopna sexu i při zánětu. Ono nejde o to na kolik je to dní, jde o to, aby do sebe dostala tu léčebnou dávku a ne že po 5 dnech začne mít sex. Někdy ani na 20dni glubule jsou potřeba protože jedno balení stačit nebude. Některé globule jsou udělané na 3 dny, jiné i na den. Jde o sílu léčebné dávky. Takže ani po 5 dnech nemůže být vylecena. Nic není pro sichr jak ty jsi myslíš. A nechápu, jak můžeš dát takovou radu, jsi lékařka, lekarnice a nebo zdravotník? Jak hluboko do toho vidíš?

barumat
6. čer 2019

@dodor Proč prase, když mi bylo dobře a žádné příznaky jsem už neměla? V čem konkrétně mi ten sex uškodil, prosím? Když beru antibiotika na zánět v krku, taky je mi za dva dny dobře. Samozřejmě doberu, vyhýbám se možnosti, že bych někoho nakazila, ale kdyby bylo společensky běžné se políbit přes bariéru obdobnou kondomu a já to v tu dobu udělala, jsem taky prase?? Brzdi, madam.
Jinak tazatelka se neptala na odborném fóru, nepodala dotaz do odborné poradny. Chtěla názor, který jsem jí dala, stejně jako ostatní tady. To, že se tobě nelíbí, ještě neznamená, že pro jeho vyjádření musím nejdřív vystudovat další vysokou školu.

zelenaesmolda
6. čer 2019

@barumat
ze nemas priznaky neznamena,ze nejsi infekcni

barumat
6. čer 2019

@zelenaesmolda Však proto ten kondom, ne.

dodor
6. čer 2019

@barumat ten není všemocný. Nezabrání všemu a globule snižují jeho účinnost.. Navíc na všech je napsáno že nemáš při léčbě mít sex. Nemá cenu ti to dal vysvětlovat. Pak se už nedivím že jsi měla problémy jaký jsi psala.

zelenaesmolda
6. čer 2019

@barumat
kondom neni vsemocny.proste pokud doktori zakazou sex tak asi vedi proc...

barumat
6. čer 2019

@dodor Jaký problémy?? Měla jsem za svůj život třikrát bakteriální vaginózu, nepřenosnou z partnera na partnera. V léčbě jsem nezaznamenala rozdíl ať jsem jednou sex měla a při dalších dvou ne. Mezi nimi byl vždy rozestup cca rok a půl. Pak jsem měla v době, kdy jsem ještě nebyla pohlavně aktivní, záněty močových cest. Takže co přesně máš na mysli?

barumat
6. čer 2019

@zelenaesmolda A on jí ten sex někdo zakázal? Že to tu nikde nečtu.

zelenaesmolda
6. čer 2019

@barumat
ty jo,tipla bych,ze ji to zakazal udrzbar...

barumat
6. čer 2019

@dodor @zelenaesmolda Třeba u macmiror complex se v příbalové informaci píše, že je třeba se vyhnout konzumaci alkoholu, protože (bla bla, způsobení nežádoucích účinků těch a těch), že je vhodné přeléčit partnera (což třeba u mě nemělo význam), a že se NEDOPORUČUJE pohlavní styk. Nedoporučuje není zrovna zákaz, nemyslíš?

barumat
6. čer 2019

@zelenaesmolda Nepíše, že jí to někdo zakázal. Píše, že má léčbu na deset dní a že ví, že by sex mít neměla. To je dost rozdíl.

zelenaesmolda
6. čer 2019

@barumat a taky pise,ze ji doktorka vsechno vysvetlila takze ji taky asi doporucila sex nemit.Zakazat ji to asi tezko muze...

drakenn
6. čer 2019

@barumat Hele, když se to nestalo tobě, že sis (dle svých slov) nic nikam nezavlekla neznamená, že se to druhému nemůže stát. A stává se to docela běžně, to mi věř..

barumat
6. čer 2019

@drakenn Já to chápu. Ale tazatelka podle mě taky. Nikdo jí nezaručí ani že si tím nic nezpůsobí, ani že když deset dní vydrží, že to bude ok. Napsala jsem jenom, že v druhé půlce léčby, pokud nebudou už žádné příznaky a bude se cítit v pořádku, bych sex s kondomem neprohlašovala za něco tak dramaticky špatnýho. Toť vše.

Ještě k těm příbalákům, ono se taky třeba na ascorutinu přímo píše, že se v těhotenství nesmí brát, například. Ne po konzultaci s lékařem, prostě nesmí. Koukala jsem na to, když mi teď pořád tekla krev z nosu. Takže ty doporučení z příbaláku můžou být i dost zavádějící. Ale to je jen příklad pro pobavení.

kristynamarty
autor
10. čer 2019

@bayt tak ono to příjde našemu malému už budou 2 roky 😀 a začala jsem mít pořádnou chuť na sex.. až teď okolo jeho 18 měsíců.. 🙂 ale i bez sexu se obejdu... :D občas

patmouse
Autor odpověď smazal
Strana
z2