icon

Šifra Martinus 2025. Přidáte se?

teryem
3. bře 2025

Už je to tady, cinknul mi mail a dnes na rozjezd úplná pohoda. ☺️ Pojďte prosím vytvořit skupinku rádců, já ji dozajista budu opět potřebovat 😂

Strana
z5
1772
3. bře 2025

Já ji potřebuju už teď🙂. Ale ještě uvidím, co bude v dalších nápovědách.

mon_88017
3. bře 2025

@1772 dneska je to jeden z nejslavnějších příběhů světa, to je v pohodě, až bude "Otrůna" a různí zaříkávači a sci-fi, tak to bude teprve v háji 😅

linducha90
3. bře 2025

Je prosím založena nějaká ta skupina?dnešek byl lehký, ale myslím, že další dny už se to rozjede😃

uzivatelkapetra
3. bře 2025

Vždycky jsme si psali vlákno ke každému dni ve skupince Knihy, čtení, čtenářství.

1772
3. bře 2025

@mon_88017 Už mi to taky došlo, bylo to opravdu celkem lehké. A taky spíš znám klasiku, těch fantasy a scifi příběhů se docela bojím.

drep
3. bře 2025

Ráda se přidám, já jsem sice kovaná v klasice, ale v moderně se prakticky nechytám

somalicats
3. bře 2025

Dnešní rozjezd super, to šlo hladce. Na sci-fi a spol se těším 😁

darkwitch
3. bře 2025

Dneska to bylo tak lehké, že jsem vůbec nevěřila, že je to ono 😁

teryem
autor
3. bře 2025

Já se taky těším spíš na to sci-fi a ,,Otrůny'' 😄 to já ráda. .klasika sem tam díra, ale když je to profláklý, dá se to.. nechytam se v takovým tom meziprostoru 😄

kakamila12
3. bře 2025

Já jsem tak ráda, že Martinus do toho letos zase šel, je to fakt super zábava 🙂

linncerna
4. bře 2025

@teryem juchů, děkuji za diskuzi. Včera i dnes už jsem zvládla na první indicii, ale věřím, že bude i hůř 😁

drep
5. bře 2025

Holky, kopněte do mě někdo, já se dneska nechytám.

somalicats
5. bře 2025

@drep fantasy zanr, zfilmovana serie. Moje nejstarsi kocka se jmenuje stejne, jako jedna z hlavnich postav 😁. A hleda se misto, odkud tato unikla.

drep
5. bře 2025

@somalicats tyjo, jediný odkud mě napadá, že se uniká, je azkaban a ten to není🤣

mon_88017
5. bře 2025

@somalicats nedala bys mi aspoň nápovědu, v kterej pětiletce to zfilmovali? Ať si nezavarim gugl 😁😁😁😁 já to říkala, že až přijde fantasy, budu v háji zeleném 😆

drep
5. bře 2025

@mon_88017 já byla taky, trochu mi pomohla nápověda na fcb a pak jsem hodně googlila lokality té série. Je to asi nejprofláklejší fantasy posledních deseti let (jo, taky mě minula)

mon_88017
5. bře 2025

@drep jo, tak to bylo přesně to, o čem sem psala ve svém úvodním příspěvku. Budiž mi útěchou, že máme toto veledílo odbyté hnedle třetí den😆😆😆😆😆😆😆

filija
5. bře 2025

Tak děvčata dnes vůbec nic nevím..

somalicats
5. bře 2025

@drep
@mon_88017 Já se přiznám, že ten seriál jsem neviděla, to sjížděl můj ex, ale šlo to stopro už před těmi skoro 11 lety, kdy se narodila moje kočka 😀. Já znám jen knihy, a ještě v originále, takže jsem chvíli vymejšlela, jak je to pojmenované v češtině 😀. Btw zrovna tyhle příběhy mě moc neoslovily, znám lepší fantasy (pro mě je teda na prvním místě sci-fi, fantasy až pak).

miryp
5. bře 2025

@filija mně pomohla nápověda moderátorky skupiny Velká knižní detektivka zde na MK (já celou dobu tipovala úplně jinou sérii) a pak už jen google a hledat správné slovo.

filija
5. bře 2025

@miryp díky už mám..

anyyyn
5. bře 2025

Dáte mi prosím nápovědu pro včerejšek? Určitě jsem to nečetla, nejspíš jsem o tom slyšela, ale nemůžu si vybavit, co to bylo😄

anyyyn
5. bře 2025

Tak už to mam😁

teryem
autor
5. bře 2025

@anyyyn ona je letos trochu změna, nebo jsem to úplně zapomněla, ale ne vždy je to jen nějaké dílo.. teď chtějí pokaždé něco jiného, jedinou místo děje, někdy autora... Ale možná to tak bylo i ostatní ročníky, jen si to nepamatuju

darkwitch
5. bře 2025

@somalicats jaké máš oblíbené sci-fi, inspiruj mě 😁

anyyyn
5. bře 2025

@teryem všimla jsem si, ale autora neuhádnu bez uhádnutí knihy😄

klpoiu
5. bře 2025

@anyyyn Ja ten vcerejsek nejak nedavam. 🙏🏼

anyyyn
6. bře 2025

@klpoiu s příběhem nepomůžu, ale obě slova z názvu jsou v nápovědě🙃