icon

Šifra Martinus 2025. Přidáte se?

teryem
3. bře 2025

Už je to tady, cinknul mi mail a dnes na rozjezd úplná pohoda. ☺️ Pojďte prosím vytvořit skupinku rádců, já ji dozajista budu opět potřebovat 😂

Strana
z5
miryp
6. bře 2025

Po tom včerejším zavaření mozku to dnes bylo za odměnu, a to jsem knihu ani nečetla 🙂

krisstina93
6. bře 2025

Mě to nějak zklamalo, stejně jako loni mi to přijde spíš jak filmová šifra, než knižní 🤣 je to strašně snadné.

somalicats
6. bře 2025

@krisstina93 proc filmova? Vzdyt zatim vse jsou primarne knihy.

somalicats
6. bře 2025

@darkwitch z te "klasiky" A.C. Clarke, od nej jsem cetla skoro vsechno. Isaac Asimov, sagu Nadace uz znam pomalu nazpamet, vyborne jsou i romany, na ktere pak sama Nadace svym zpusobem navazuje, a samoze povidky. Z tech novejsich treba zrovna dnesni dilo, knizka je mnohem napinavejsi nez film (ale tento autor ma i jine romany stejne ctive). Od sci-fi zanru uz je jen krucek k literature faktu, ze starsich del treba Hawkingova Strucna historie casu (a pokud jsi zdatna v matematice, tak i Stucnejsi historie casu), vyborna je i kniha Kipa Thorna Cerne diry a zborceny cas, tam to mas soucasne i s historickym exkurzem do zivota znamych fyziku a matematiku. Jestli staci takhle 😁

klpoiu
6. bře 2025

@anyyyn Ja myslela tu autorku z 4.3. To misto z 5.3. jsem vedela hned. 😁

krisstina93
6. bře 2025

@somalicats ja doufala trochu v klasiku, krom úterka vsechno jde uhádnout i bez toho, aby člověk knihu vubec kdy držel v ruce.

anyyyn
6. bře 2025

@klpoiu vždyť jo🙂

teryem
autor
6. bře 2025

Stejně nevím, ani po všech napovedach

miryp
6. bře 2025

@teryem tu dnešní? Vezmi z obrázku označení postavy, z deníku SOL 37 a z kufru označ plodinu a dej do googlu 😉

pampelina18
6. bře 2025

@teryem je to člověk co letěl na Mars 🙂 takový Robinson Crusoe

drep
6. bře 2025

@darkwitch na mě dotaz nebyl, ale vetřu a doporučím skvělou současnou scifi Vzpomínka zvaná říše, v současné chvíli je mimořádně aktuální

teryem
autor
6. bře 2025

@miryp
@miryp
Moc děkuji 🙂💐 víte, co je smutný? Že hned ráno jsem tam zadala název knihy, ale nevzalo mi to, logicky, ale už jsem dál nepátrala, prostě jsem napsala co mě první napadlo, myslela jsem, že je to jen film 😁 dement no..ale moc děkuji

filija
10. bře 2025

jak jste na tom dnes?

1772
10. bře 2025

Špatně ☹️

miryp
10. bře 2025

@filija už mám, ale jen díky kombinaci nápověd ze skupiny MK a fcb, které mi pomohly určit sérii a pak už pomohl zase internet. Čistě z obrázku jsem to nedala, to jsem bloudila úplně jinde, neb jsem to nikdy v ruce neměla.

uzivatelkapetra
10. bře 2025

Zatím čas, ty dopisy bývají velice konkrétní, tak uvidíme

drep
10. bře 2025

Mně nepomohl ani dopis, tohle jde úplně mimo

somalicats
10. bře 2025

@drep romanticka fantasy, tohle taky neni muj salek caje. Ale po napovede jsem nasla.

krisstina93
10. bře 2025

Dneska sem se taky zapotila, je to ted celkem popularni YA fantasy.

veru181
10. bře 2025

Je to dnes prosím trilogie?

miryp
10. bře 2025

@veru181 ne, série má pět dílů.

mon_88017
10. bře 2025

@drep já dneska až po nápovědě na databázi knih, vůbec neznám....

drep
10. bře 2025

@mon_88017 já dneska po asi 1000 nápověď na facebooku ve spolupráci s googlem a pinterestem, jsem marná, tohle mě fakt neoslovuje

safirkaaa
10. bře 2025

Nebyl tento týden někdo v Brně a nemáte vyfocenou hádanku?

veru181
14. bře 2025

Vy dnes všichni víte? 🙂

krisstina93
14. bře 2025

@veru181 jo. Dneska to bylo snadné, stačilo se zaměřit na to pozadí 🙂

veru181
14. bře 2025

@krisstina93 Aha, zrovna jsem se na něj zaměřila, ale málo do detailů 😀. Už mám, děkuji 🙂.

anyyyn
17. bře 2025

Dneska jsem myslela, že to vim hned, ale ono je to něco jinýho😅. Máte někdo?

uzivatelkapetra
17. bře 2025

@anyyyn myslím, že to víš, jen bude chyba někde jinde. Tohle snad ani nejde zaměnit s něčím jiným. Tam buď víš, nebo vůbec nevíš.

darkwitch
17. bře 2025

Dneska je to hodně známé a ten obrázek je ikonický.

Strana
z5