icon

Šifra Martinus 2025. Přidáte se?

teryem
3. bře 2025

Už je to tady, cinknul mi mail a dnes na rozjezd úplná pohoda. ☺️ Pojďte prosím vytvořit skupinku rádců, já ji dozajista budu opět potřebovat 😂

Strana
z5
klpoiu
17. bře 2025

@anyyyn Je to i zfilmované. Červený balonek je ikonou i ve filmu. Budes se bat? Ted uz to musíš uhadnout. 🫣🙂 A v mem textu najdes nejednu napovedu.

atomix
17. bře 2025

Mám!
Čtenářky, ale chybí mi 10. 3. To mi vůbec nic neříká. Máte tip?

uzivatelkapetra
17. bře 2025

@atomix hledala jsem podle klíčových slov z druhé nápovědy. Kdo to jsou ti krasavci s křídly? (Prve jsem hledala pegase, ale tam jsem šlápla do jiného živočišného druhu 😁) A taky, že někdo psal, že to je série.

miryp
17. bře 2025

Tak já dnes byla úplně mimo, toto jsem nečetla ani neviděla, ale jakmile syn viděl ten obrázek, byl si 100 % jistý postavou a pak už to šlo samo 🙈

krisstina93
17. bře 2025

Dneska uplne primitivní 😅

klpoiu
17. bře 2025

@atomix Zadej do googlu "Na hvězdy, které naslouchají a na sny, které se plní"
A hledej nejoblibenejsi místo hlavni hrdinky. To uz nemuzes minout. 🙂

anyyyn
17. bře 2025

@uzivatelkapetra To, co jsem myslela, že to je, je dětská knížka od A. L. Ale nejde to tam, takže spíš vůbec nevim😅

uzivatelkapetra
17. bře 2025

@anyyyn představ si škálu knižních žánrů, na jednom konci jsou pohádky pro děti, tohle je na tom opačném konci 😁
A v úvahu vem i fakt, že jsou v šifře především velmi známá díla od ještě známějších autorů, která bývají i převedena na filmové/seriálové plátno.
A ve 12 určitě bude něco hodně návodného.

anyyyn
17. bře 2025

@uzivatelkapetra to co jsem myslela právě je hodně známé a i zfilmované, tak mi to tam sedělo. Ale jestli je to na opačné straně než pohádka, tak mě napadl film, ale musim ověřit, jestli je i kniha.

anyyyn
17. bře 2025

@uzivatelkapetra tak to mam. A pořád ještě o tom nechci vědět víc než vim😬😅

uzivatelkapetra
17. bře 2025

@anyyyn filmy jsem taky neviděla, ale kniha super, i když dosti tučná. Autor umí i mnohem větší schýzy, třeba o jednom psovi, který nechtěl být zlý, ale ta bolest a nemoc ho nutila dělat hrozné věci. To z hlavy nedostaneš 😉

drep
28. bře 2025

Tak já mám doluštěno. Musím říct, že mě to rok od roku baví míň a míň, nejraději jsem měla ty postupně rozkrývané obrazy ze začátku. Navíc mi teda docela nevyhovuje, jak je to opravdu plný braků, po kterých za 10 let pes neštěkne, ale zrovna dnes jsou populární. Nebýt napověd na facebooku, tak jsme nedala jedinou young adult fantasy. A ta klasika zase byla až křištálově průhledná. Tak jsem si fňukla a příští rok budu luštit zas

1772
28. bře 2025

Nemám dnešek a zdá se, že se netrefím. Podle všech nápovědí jsem dobře, ale žádného mužského hrdinu mi to nebere,

miryp
28. bře 2025

@1772 stránky jsou funkční a hrdinu to bere jak ve variantě křestního jména, tak ve variantě křestního jména a příjmení. Navíc v dané sérii je minimum mužských hrdinů, takže se fakt nedá moc splést. Jak už jsem ti psala v jiném vláknu - nejspíš lovíš v jiné sérii.

krisstina93
28. bře 2025

@1772 stačí křestní jméno, příjmení mi to taky nebralo.

1772
28. bře 2025

Vypadá to, že jsem opravdu v jiné sérii.

miryp
28. bře 2025

@1772 pro hlavního hrdinu, kterého hledáš, má číslo 107 zvláštní význam a miluje barvu duhy.

1772
28. bře 2025

Mám, ale byla to fuška asi největší za celý měsíc.

mon_88017
28. bře 2025

Hotovo. A letos mě to vážně nebavilo. Snad bude za rok lépe 😉

uzivatelkapetra
28. bře 2025

@mon_88017 oni celkové laťku dost snižují. Kde jsou ty časy postupného odkrývání obrázků, kdy člověk kolikrát hodiny googlil (pokud si nezašel pro všeříkající nápovědy někam na FB nebo tak)

kakamila12
6. říj 2025

Jede nová šifra,překvapili.

uzivatelkapetra
6. říj 2025

@kakamila12 žůžo, díky za info, letím tam

mon_88017
6. říj 2025
@kakamila12

Jede nová šifra,překvapili.

@kakamila12 tak schválně, jestli tam zase bude 90% fantasy pro puberťáky 😉😆

uzivatelkapetra
6. říj 2025

@mon_88017 spíše bude zase polovina knih, které mají úspěšné filmové ztvárnění.

darkwitch
6. říj 2025

První naplňuje obě definice 😂

mon_88017
6. říj 2025

Rozjezd bychom měli/měly 😆 Tak ještě "Otrunu" a nebude mi ke štěstí chybět nic 😆😆😆😆😆

drep
6. říj 2025
@mon_88017

Rozjezd bychom měli/měly 😆 Tak ještě "Otrunu" a nebude mi ke štěstí chybět nic 😆😆😆😆😆

@mon_88017 já bych tohle zase vůbec nedala bez všech tří nápověd a facebooku, tohle je něco, co mě absolutně minulo

mon_88017
6. říj 2025
@drep

@mon_88017 já bych tohle zase vůbec nedala bez všech tří nápověd a facebooku, tohle je něco, co mě absolutně minulo

@drep sem to tam střelila úplně naslepo, nečetla jsem, neviděla ani jeden díl a měnit na tom nic nebudu 😆 a ještě že mám v práci o generaci mladší kolegyně, ty mi kdyžtak poradí 😆

mon_88017
9. říj 2025

Dneska má jít o starší fantasy, pokud někdo víte, chytrému napověz, blbého kopni, děkuji.

miryp
9. říj 2025
@mon_88017

Dneska má jít o starší fantasy, pokud někdo víte, chytrému napověz, blbého kopni, děkuji.

@mon_88017 kniha popisuje život národa, kterému se již několik stovek let sype z nebe na hlavu popel a je ochuzen o kvetoucí květiny. A do názvu je třeba udávat pouze označení celé série, nikoliv podnázvy jednotlivých dílů.

Strana
z5