icon

Šifra Martinus 2025. Přidáte se?

teryem
3. bře 2025

Už je to tady, cinknul mi mail a dnes na rozjezd úplná pohoda. ☺️ Pojďte prosím vytvořit skupinku rádců, já ji dozajista budu opět potřebovat 😂

Strana
z5
mon_88017
9. říj 2025
@miryp

@mon_88017 kniha popisuje život národa, kterému se již několik stovek let sype z nebe na hlavu popel a je ochuzen o kvetoucí květiny. A do názvu je třeba udávat pouze označení celé série, nikoliv podnázvy jednotlivých dílů.

@miryp děkuju, mám. Akorát mi to vzalo název jenom v angličtině. Toto mě neba 😔

uzivatelkapetra
9. říj 2025

Dnes jsem teda musela dost googlit, tohle neznám.

drep
9. říj 2025
@uzivatelkapetra

Dnes jsem teda musela dost googlit, tohle neznám.

@uzivatelkapetra já si prohlídla u nápovědy na facebooku martinusu a pak hoooodně googlila, v životě jsem o tom neslyšlea

teryem
autor
9. říj 2025

Hele už jsem tam napsala všechno a pořád nic 😒

uzivatelkapetra
9. říj 2025

@teryem jakože víš a nechce ti to vzít?
Pokud nevíš, tak doporučuji zkusit se poradit s AI.

teryem
autor
9. říj 2025
@uzivatelkapetra

@teryem jakože víš a nechce ti to vzít?
Pokud nevíš, tak doporučuji zkusit se poradit s AI.

@uzivatelkapetra zkusila jsem poprvé v životě chat s ai a okamžitě to našlo 😲😁 děsivé...ale dobré 😁 děkuji za radu

krisstina93
10. říj 2025

Tak včera jsem se docela zapotila a pomohla až umělá inteligence 😅 dneska naopak na první pohled jasno 😊

kakamila12
10. říj 2025
@krisstina93

Tak včera jsem se docela zapotila a pomohla až umělá inteligence 😅 dneska naopak na první pohled jasno 😊

@krisstina93 jsem na tom úplně stejně 🙂

darkwitch
10. říj 2025

Včera jsem se zapotila a dnes taky nevím 😂

uzivatelkapetra
10. říj 2025

@darkwitch to jsem překvapená, má to i úspěšné vtipné filmové zpracování

miryp
10. říj 2025
@darkwitch

Včera jsem se zapotila a dnes taky nevím 😂

@darkwitch fakt? My to měli jako povinnou četbu ve škole, takže to bylo na první dobrou. Hlavní hrdina v knize hodně cestuje. Při návštěvách některých míst lze jeho výšku považovat za výraznou odchylku.

darkwitch
10. říj 2025
@miryp

@darkwitch fakt? My to měli jako povinnou četbu ve škole, takže to bylo na první dobrou. Hlavní hrdina v knize hodně cestuje. Při návštěvách některých míst lze jeho výšku považovat za výraznou odchylku.

@miryp jsem zvědavá co to je, protože z tvého popisu mi pořád vychází za kniha co jsem si myslela 😂

darkwitch
10. říj 2025

Tak už vím v čem byl problém, ve w 😂

miryp
10. říj 2025
@darkwitch

Tak už vím v čem byl problém, ve w 😂

@darkwitch 😂

teryem
autor
13. říj 2025

Dnes nevím ty jo.. poradíte??

uzivatelkapetra
13. říj 2025

@teryem prostě známá dračí série a GoT to není 🙂

mon_88017
13. říj 2025
@teryem

@teryem dneska je to zase pro pozdější narozené, taky to vůbec neznám. V názvu je šutr a meteorologický jev.

drep
13. říj 2025
@teryem

@teryem nejlepší nápověda byla, že šutr je 95. Pokémon a jde o díl YA série (taky bych se nechytla, tohle vůbec neznám)

darkwitch
13. říj 2025
@teryem

@teryem já to uhadla hned, podle obálky, která na mě kouká z výlohy knihkupectví, kolem kterého každý den chodím, ale jinak vůbec netuším o čem to je...

teryem
autor
13. říj 2025

Děkuji velice 👍🍀

anyyyn
14. říj 2025

Dneska na první pokus, ale překvapilo mě to. Sedělo mi to jenom dobou a zemí, jinak vůbec. Měla jsem v plánu tam vypisovat všechny názvy knih z daného prostředí, ale nečekala jsem, že by to byla jedna z těch, co znam🙈😆

darkwitch
14. říj 2025
@anyyyn

Dneska na první pokus, ale překvapilo mě to. Sedělo mi to jenom dobou a zemí, jinak vůbec. Měla jsem v plánu tam vypisovat všechny názvy knih z daného prostředí, ale nečekala jsem, že by to byla jedna z těch, co znam🙈😆

@anyyyn tak já dnes zatím žádná trefa...

veru181
20. říj 2025

Dnes jsem poprvé úplně bezradná. Poradíte prosím?

uzivatelkapetra
20. říj 2025

@veru181 taky jsem byla marná, mozek mi zastínil sirotčinec slečny peregrinové, což je špatně.
Hledala jsem pak za pomoci klíčových slov jako dům na útesu, podivné děti, nebo nějak tak a celkem rychle jsem našla.

veru181
20. říj 2025
@uzivatelkapetra

@veru181 taky jsem byla marná, mozek mi zastínil sirotčinec slečny peregrinové, což je špatně.
Hledala jsem pak za pomoci klíčových slov jako dům na útesu, podivné děti, nebo nějak tak a celkem rychle jsem našla.

@uzivatelkapetra Děkuji. Dělala jsem totéž, ale až teď se to nějak správně nakombinovalo nebo jsem možná jen jela dostatečně daleko 🙂.

klarifuska
21. říj 2025

Dnesni knizka mi dava zabrat ani do googlu nedokazi zadat spravna slova. Prosim o dalsi indicie. Dekuji

mon_88017
21. říj 2025
@klarifuska

Dnesni knizka mi dava zabrat ani do googlu nedokazi zadat spravna slova. Prosim o dalsi indicie. Dekuji

@klarifuska zfilmována, hrál tam i jeden z Jamesu Bondů, starší záležitost o středověku.

teryem
autor
21. říj 2025

Jelikož jsem viděla film, tak jsem věděla na první dodrou..ale včerejší teda, to bylo těžké 🫩😁

klarifuska
21. říj 2025

Dekuji uz mam nevidela jsem ani necetla

miryp
21. říj 2025
@teryem

Jelikož jsem viděla film, tak jsem věděla na první dodrou..ale včerejší teda, to bylo těžké 🫩😁

@teryem včera jsem přesně věděla, o jakou knihu jde, ale celý den jsem nebyla schopná si vzpomenout na název. Pak mi došlo, že ji určitě mám v databázi knih jako knihu, kterou si chci přečíst. To mě zachránilo 😅 Dnes tedy uhodnuto jen díky poslední nápovědě a googlu.

Strana
z5