Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
@tadeas311 proboha je to DOKUMENT, ktery shrne, co mu vyhovuje a nelze v nem zastihnout vsechny cinnosti.asi se divam na jiny porad, protoze kolikrat namalovana neni, ani ucesana a je videt, ze toho ma plny kecky....a za celou dobu byla pryc cca 5x.Prijde vam to moc? Mne teda ne, jsme s malou porad nekde a byt zavrena s 5 detmi a chuvou doma si fakt neumim predstavit....Nijak ji neobhajuji, jiste ma i sve stinne stranky a neni to svetice, ale tezko odhadovat, jak by se clovek na jejim miste choval......deti jsou take nekdy nemocne, rostou jim zuby, jsou nevrle, v noci placou atd. Mam jedno dite, kteremu rostou stolicky a doma neudelam nic, protoze porad place....ono vsechno ma rub i lic 😉
@nov777 Muselo by se to propočítat , tím lépe kdyby každá rodina musela dát 5 kč místo stovek.
@andelka Zdaarmo to nejde, jedině za státní peníze a do se zas bude zhoršovat státní dluh. A co nechat placení dobrovolné? Já bych třeba platila, otázkou zůstává jestli by platily i ty ostatní, které by mohly. ☹ Ty co cítí, že nemůžou, tak by neplatily.
Jenže to nejde v tom by byl bordel, to je jasné.... A co třeba zřídit za pár stovek kriminál a nepouštět ty co ublížily dětem. Já bych na jejich kriminál ráda přispívala§ jen aby byli za mřížema, ale to už je mimo téma. Jinak jsem strašně zvědavá na další díl. když saša dala rodičák za kombinézky, z čeho další měsíc vyžijí? Doufám, že to uvidíme!!!!!!
@frapik ach jo, prominte ale to je hlupost na entu, jedna pani poviiiiiiidala.......
maju transparentny ucet ktory spravuje klub vicercat, pani sasa si bez uctenky nemoze nic kupit a musi to mat schvalene, teda ak si chce nieco kupovat pre deti z uctu..... a takto vznikaju drby.....ach jo, co to je s tou ceskou a slovenskou spoločnostou 😠
vice fotek deti najdete na fb pod nazvem poradu
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, jen pár příspěvků, takže nereaguju na ničí komentář. Viděla jsem 3 díly a dále se už dívat nebudu. Docela mě štve, že z takhle neobvyklé události ČT nevytěží něco jiného než hádky a stížnosti. Byla jsem zvědavá na jejich den/noc, jestli jsou děti v pořádku, jestli se to zdravotně nepodepsalo na žádném včetně Saši apod. Saša mi byla docela sympatická, přišla mi odvážná, protože vlastně riskovala i svůj život, mluvila docela kultivovaně apod. Teď už mi sympatická není. Nevím, jestli je to špatným střihem, ale v těch 3 dílech se stále líčí, telefonuje, s miminem v ruce ji jde vidět minimálně /dost chová, krmí a utěšuje její matka a otec/. NEUSTÁLE si stěžuje na cokoliv a kohokoliv, její komenty typu "dala bych jí do držky a tak jsem jí vynadala a strčili do ní?!?!?, no jó, lidi nám poslali oblečení, ale musí se to vyžehlit a vyprat..." jsou strašný. Působí na mě, že by jí vyhovovalo sedět na zadku, fotit se do novin a dirigovat armádu pomocníků kolem sebe. Já se nedivím, že se ty pracovnice tam střídají, já bych takové chování vůči sobě v práci taky nesnesla.
Jsou naprosto finančně mimo, dnes mám peníze, zítra po nás potopa. Když si kupovala ty kombinézky, tak ten její pohled "dejte mi slevu, nebo ještě lépe zadarmo" byl naprosto zřetelnej. Nakonec věci vezme a odnáší je s povzdechem, že už nemá ani korunu. Jsem zvědavá, co budou jíst...kombinézky? Bylo to vidět i v tom salonu, kdy zkoušela šaty a uzavřela to s tím "chci tyhle" a až na dotaz asi režisérky se ptá na cenu...
Uznávám, že to musí být neskutečný zápřah, finanční, emoční, zdravotní. Uznávám, že by rodičovská dávka na vícerčata měla být vyšší, klidně v násobku dětí. Ale nelíbí se mi, že někdo žije jen s nataženou rukou a myslí si, že mame všichni povinnost se nějak podílet, vždyť máme paterčata. Věci které dostali od sponzorů mi přijdou v pořádku, to je každého věc, na co přispěje.
Škoda, že člověk neuvidí, jak budou vypadat třeba za 10 let. Teď je o ně zájem, ale ono to opadne a mít 6 dětí ve škole, školce...to musí být strašně náročný. Snad nedopadnou úplně na dno...
@andelka děkujii
@luckaamilan ale tady nikdo netvrdí, že si za darované peníze kupují blbosti, to jste mne špatně pochopila, řešilo se, proč si paní kupuje 5 zcela nových kombinéz, za které dá celou mateřskou, když se dají pořídit v bazárku za třetinovou cenu. A jestli dohledám nick té uživatelky, klidně ho sem dám, aby to nebylo "jedna paní povídala".
@frapik
su to jej peniaze, jej rozhodnutie, nechajte ju zit 🙂
a teda podla mna je dost tazke kupit 5 stejnych bielych obleckov na bazarku 🙂 plus myslite ze ma cas hladat na nete oblecky?zajst do ochodu je fakt v tomto pripade rychlejsie, ona nekupuje na jedno dieta, ale na 5 a stejne 🙂
Mne sa paci, ze to platila zo svojho a nie z transparentniho uctu.
@luckaamilan a to víš jak? 🙂
@luckaamilan jáj jasné, su to jej peniaze, ktoré pomiňe raz dva a pak bude čakať, kto jej čo da! Koniec!
@frapik No, vidíš a já nic na bazaru nekupuju. Sobě taky nekupuju ojetý věci, proč bych měla pro svý děti? Když ti to vyhovuje, pokračuj v tom a užij si, ale nechápu, proč bys to měla kázat někomu jinému. A už tě vidím, jak bys šla hrdě na křest s každým dítětem v naprosto jiném hadru z bazaru ... ha ha ha V dnešní době je problém sehnat dvě stejné kombinézy. Dá mi to dost práce a to nekupuju ojetiny. Chápu, že tě to urazí, ale z těch tvých příspěvků závist doslova kape. Ty si nové v obchodě koupit nemůžeš, tak proč by měli ostatní, že? Co si to ta ženská vůbec dovoluje? 😝 Navíc vůbec nechápu, jak někdo může ušetřit na ojetém zboží. Pokud je to ve schopném stavu, tak si za to taky ty ženský řeknou slušnou cenu a plus poštovný, fakt výhra.
@nov777 promiň, ale z tebe zase kape neuvěřitelná zloba. Dovolila sem si poukázat na to, že se musí naučit více hospodařit, aby to zvládli, přece nejde dát celou mateřskou za parádu a nebo čekat na sponzory. Jako bys nevěděla, že věci i v bazárku na malé děti jsou kolikrát jako nové, ti špunti to mají na sobě párkrát. Ale o mě nejde. Já tam nakupuji, že mě to baví /třeba tady na koníku ti vyjede během pár vteřin tucet bílých kombinéz v požadované velikosti). Nevím, proč na mne hned útočíš, když sem jen napsala svuj názor. Ty jsi tak neuvěřitelně tolerantní a spravedlivá na jedné straně, ale na druhou ti nečiní problém někoho urazit a odsoudit i když ho vubec neznáš.
ale prosím tě, každý ať si kupuje co chce, mně je to jedno, ale pak ať se nediví, že dotyčná rodina má exekuci, beru to tak, že je to tu virtuální svět a ty možná jsi socka co si hraje na bohatou nebo taky ne, kdoví, na netu může být každý každým, takže asi tak, pak asi co ti závidět, neznám tě, nevím, jestli píšeš pravdu a ani mně to do hloubky nezajímá, takže závist? KDE 🙂 🙂 😝

@arrowka Ad kombinezky, četla jsem příspěvek od jedné maminky tady, která je z města jako rodiče paterčat, prý na ně uspořádali sbírku ošacení pro miminka a oni že prý jejich děti nic obnošenýho nosit nebudou. Takže asi tak.