Sledujete dokument Paterčata?
Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.
@takarazestinusakur zavist je iracionalni
@marketa233 souhlasím se vším 😉 Tonda - tatínek je svatý muž. Proč tam byl ten autobazar - nebyla to zase nějaká reklama? Hraček mají podle mě taky zbytečně moc, ale to bych řekla, že budou asi hlavně sponzorské dary. A proč se tam snad v každém díle řeší žehlení? Nechápu proč je nutné pro pět dětí pořád žehlit, předpokládám, že většina toho dětskýho oblečení zkončí po jednom dni ve špinavém prádle. Už to přece nejsou novorozenci, aby bylo nutný vše pořád žehlit 😨
@katchula Ty hračky nejsou zajímavé z hlediska toho, jak k nim přišli, ale spíš jak je (ne)dokážou využít.
@katchula žehlení=smysl života! Neznáš? To nevadí, já taky ne 😉
tak ten dokument je dobrá komedie...
pobavilo mě, že Klára musí být k dispozici non stop, jinak je ta nejhorší, vzhledem k tomu co vše obětovala, nedivím se, že vybouchla, no přepracovala se, škoda, že bouchla před kamerami,
babka to je síla ženská, fackuje lidi, dělá své rodině problémy (díky ní přišli o výpomoc s dětmi, já se té sociálce nedivím, dělají to z dobré vůle a kdyby z toho měl být průser, že se něco stalo děcku, tak na ně neměly co sahat a byly by v průseru ony), ale hlavně mě baví, že na to, že je babka má smlouvu a práci 😀 No vlastně tak už dlouho dělat nebude, ta už pěkně poznamenala, že končí, že už má odrovnané zápěstí 😀 Tak to bude dělat asi zadarmo...
Dále zajímavé, že i když sociálka nepomáhá s dětmi, že to zvládají, no tak když není zbytí, tak asi to zvládat museli
Rozhovor s gynekologem, to jako by řekl, že ji dal něco na stimulaci, protože jim to nešlo a pak v plodné dny "přirozeně" otěhotněla...Vtipné.
Chválíte tu manžela Saši, no ale on nedělá,on je doma a dělá noční u dětí, aby se Saša s babkou vyspaly, to taky není fér být tak dlouho mimo práci, i v té práci si chtějí vzít volno, ne jen zaskakovat, ta paní mu tořekla dobře, zkrátku už tak měkoho mají, takže buď půjde jinam, nebo vyhazov, snad mu to došlo...
Jo a když tedy nedělá, tak je živí sociálka, tedy my všichni...ještě jeden díl a bude konec, no ještěže tak...
@denyzuza06 taky jsem si to říkala proč nešli na redukci, jenže je to hrozně těžké když si představíme být v té situaci a říc fajn tyhle dva si necháme zbytek zabít? Jak poznáme že jsme se rozhodli pro ty dva správné, že neměli žít zrovna jiní dva, jak se s tím maminka vyrovná atp. určitě kor v záplavě těhu hormonů to není jednoduché, chtěla jen další mimčo a nejednou jich čekala pět a všechny zdravé jsou to její děti......
Na druhou stranu si také myslím že už by měli přebrat zodpovědnost za sebe a své děti sami ,uvědomit si že sou to jejich děti jejich starost a zodpovědnost, být rádi za pomoc. Je nepřijatelné aby maminka Saši vrazila ošetřovatelce facku. Na druhou stranu se mi líbilo jak Saša za maminkou stála i když věděla že udělala chybu, stála za ní protože je to rodina....tak si to aspoň myslím, každopádně není co závidět ale někde jsem slyšela že Bůh nadělí jen těm co to zvládnou 🙂 🙂 🙂 Zpětně si myslím že dělat dokument byla pro jejich rodinu chyba....ale se zájmem ho sleduji 🙂 🙂 🙂
@takarazestinusakur to jsem si taky říkala pro pořád žehlí 😀
@marcicek84 No nám to taky nešlo, tak mi doktor dal hormony na stimulaci funkce vaječníků, poradil jak vypočíst plodné dny a doporučil ovu testy. A já díky tomu otěhotněla. Nechápu co vtipného na tom je? 😒
@hribecekbeztecek - že ty paterčata mají vlivem těch hormonů, že to tak úplně přirozené nebylo...
Denyzuzo06 nebo jak se to jmenuješ...Udivuje mě,že si děti pořizuješ...Já bych si pořizovala boty ale děti????Sledovala jsi rozhovor s doktorem?bylo to přirozenou cestou...Obdivuju je,,nedokážu si představit,že mi po dlouhém čekání na vytoužené dětátko doktor sdělí,že jich tam mám šest a pak říct..Chtěla jsem jedno!šest jich neuživím tak mi těch pět vezměte a nechte jen jedno.....Neodsuzuju nikoho,když se nedokážu pořádně vcítit do jejich situace....Mám sama dva kluky po třech letech a byl to záhul...Jsou dobří,že se dokážou jěště smát a fungovat....Držím jim palce i přes to že Saša je občas hodně prudná....Ale nedivím se jí.....
@marcicek84 a jaký vliv mají hormony na to, že jsou tam jednovaječná trojčata? Od roku 1949 byly čtyřčata ve 21 případech, první v roce 1959, takže prostě se to může stát i bez stimulace. Jsou to všechno jen spekulace. A i kdyby, myslím že je to fakt jedno. Sám doktor řekl, že všechny děti byly při narození ve vynikajícím stavu (myslím že sami doktoři byli překvapení). Mě to připadá jako důsledek toho, že "příroda" si prostě poradila než jako výsledek hormonů.
Nejak se mi nechce verit,ze nesla u nich udelat redukce.Vzdyt oni na to je uzivit vylozene nemaji.Vsichni co jim fandi tak at pekne makaji a posilaji jim penizky,kdyz je tak lituji.Vsak na ne vlastne makame vsichni,tak hura do prace.
@michl1 Tak konkrétně:
1. Bylo několikrát opakováno, že se o počtu dětí dozvídali postupně a redukce ani technicky udělat nešla. Máš jiné informace?
2. Ty bys podstoupila redukci svých dětí? Co by rozhodlo o počtu, kolik si jich necháš? Peníze jsou víc než život?
3. Odvádíme daně, ze kterých se platí mnohem víc než jedna rodina ve složité životní situaci. Žijeme v sociálním státě a já jsem za to ráda. Jaký smysl mají tyhle tvé výkřiky?
@lenicka07 - tak pokud bereš hormony na plodnost a pak čekáš velkou nadílku, tak by mě zajímalo, zda by tomu tak bylo i bez nich, no 5 by jich určitě neměla, tož tolik k přirozenosti... 😉
To se tady musi clovek zeptat nekterych osob jestli muze napsat svuj nazor???A proc se porad po sobe opakujete?Ja bych na redukci sla.Protoze bych urcite tolik deti nezvladla a klidne to priznam.A oni to evidentne nezvladaji.A penize?My bychom je uzivili,ale to bude asi tim,ze jsme vzdelani a pracoviti a mame uspory.Clovek dnes na deti musi mit jak penize,tak zazemi.A spolehat se na socialky,to muzou fakt je socialne slabi.Tim ovsem koncim svuj prispevek,protoze tech soc.uspokojenych je tady asi mirny nadbytek.Hezkou a nezaujatou tuto stranku preji!
Osobne te teorii o hormonech neverim.
@marcicek84 ty hormony na plodnost, jak sama říkáš je u normálního gynekologa Clostilbegyt. U někoho zabere, u někoho ne. Nic jiného předepsat tuším nemůže. Z vlastní zkušenosti jsem ráda, že se mi úrodi na cyklus jedno až dvě vejce a ještě ani jedno nezahnizdilo a už máme za sebou několik cyklu. I kdyby opravdu lékař Clostik napsal, což nepotvrdil, tak těch 5 se stále rovná zázraku.
@michl1 Milá pracovitá a vzdělaná, podle čeho byste tedy vybírala, které z těch pěti miminek nechcete, měla byste pro ten případ nějakou chytrou nápovědu? Nebo by Vám při tom rozhodování pomohly Vaše peníze a zázemí? A propos, žijeme v sociálním státě, víte? Víte, že Vaše vzdělání a pracovitost nepomáhá jenom paterčatům, ale třeba i narkomanům? Možná i jiným lidem v těžké životní situaci..To pro Vás musí být jistě frustrující..Přeji Vám, abyste se nikdy (ani nikdo z Vašich blízkých)nedostala do situace, kdy budete potřebovat pomoc od státu
@michl1 Mimochodem kdo zaplatil to tvé vzdělání? Kdo platí tvého doktora?
Možná máš peníze, ale chybí ti rozhled. Oni jsou totiž hloupější lidi než ty, prostě se tak narodí. A taky mají právo žít, i když se to tobě nelíbí. Ty si myslíš, že když máš vzdělání a peníze, můžeš určovat, kdo má právo na život. Hnus.
To, co máš, tě neopravňuje dívat se shora na druhé, naopak je to závazek využít své vlastnosti nejen pro sebe, ale taky pro ostatní.
@michl1 Jako ty máš právo se vyjádřit k tématu, tak ostatní mají právo vyjádřit se k tvému názoru, s tím musíš počítat. Jen by mě zajímalo, kdo by ti tu redukci v 3. nebo 4. měsíci udělal. Ty bys na ní šla, ale těžko můžeš odsuzovat někoho za to, že se rozhodl jinak. Říkáš že jsi vzdělaná a pracovitá, ale neznamená to, že jsi "lepší" člověk. Zejména v oblasti sociálního cítění máš hodně velké rezervy... Zřejmě máš asi pocit, že kdyby paterčata nebyla, měla by ses ještě líp..Smutné.
@kamino - no těžko porovnávat tebe ve 38 letech a tvou schpnost početí s oním preperátem a tu paní paterčat, když ji je 24 let a po půl roce snažení, kdy zjevně problém nebyl,jen nechtěla čekat, šla pro hormony na podporu početí. V jejím případě pak ta velká úroda může být, mimochodem tím nechci říct, že bez poreparátu by počala pouze 1 dítě, ale třeba by měla dvojčata či trojčata přirozenou cestou, no a díky tomu jich má 5, toť vše.
Já bych ohledně redukce moc nediskutovala - děti už jsou tady, jsou zdravé...
Co mě zaráží je fakt, že chtěli druhé dítě, i když jim hrozila exekuce atd.
Prostě mohli počkat a ne se dopovat hormonama, abych otěhotněla, když nebude co do úst...ale to je asi jejich mentalita - však se někdo postará...normální člověk by počkal, našel si práci, vytvořil rezervu na horší časy a pak si pořídil další dítě...
A jinak, kdybych čekala 5 dětí, tak nevím, zda bych měla tolik odvahy je donosit, pokud by byla možnost redukce, asi bych to zvažovala, nevím, jak bych se rozhodla, tohle téma je tak zapaklité a těžké, že ani jít na redukci nebo na ni nejít není rozhodnutí správné nebo špatné, je to rozhodnutí pro daného člověka nejlepší, pokud koná v souladu s vlastním přesvědčením, pokud by bylo pozdě, by by to pořádný mazec a i nevím, jak bychom to finančně utáhli, i když na tom jsem finančně dobře, tak bychom se těm soc. dávkám nevyhnuli...
@elvira ale vsak o to slo... zajistit si prijem rodicovskym prispevkem. To ja zase trosku chapu. Za normalnich okolnosti by je jedno dite tolik nestalo a meli alespon nejaky prijem na tri roky vystarany. Predpokladam, ze delsi casovy horizont rodiny v takovych situacich ani nedomysli

@heduska82 lepší bych to nenapsala a plně souhlasim👍