icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

dokument
27. lis 2014

mne se tento dil libil. Bylo tam vic zaberu s detmi, jak se koupou (babka je general a na facku, ale jak ji to slo, co! 😀 ma praxi, petkrat denne kazdej den 😀), no a dost me zaujalo, ze jeste nelezou nebo se neplazi a pritom sedi 😨 asi je posazovali, ze? Kolik mesicu jim tam ted mohlo byt? Vypadaji skoro jako rocni uz.

renca_hanych
27. lis 2014

@dokument mě se včerejší díl taky líbil právě kvůli hodně záběrům s dětmi, kolik jim tam bylo nevím ale odhaduju tak 10 měsíců+ 😵 její mamina byť je na přes dr...u 😀 tak u toho koupání super, tam to generálování bylo fajn a ku prospěchu, s ničím se neprděla a koupání bylo za "pár minut" hotové, ty děcka jsou kouzelný.
Mě jen pobavila ta schůzka s těmi rodiči co měli dvojčata, to bylo do nich moc pěkné že jim něco dovezli, rodinku paterčat by to podle mě nenapadlo někoho "obdarovat". Starej Tonda je u mě pořád pašák, jen jsem se divila jak Saši nic neřekne, je až moc nad věcí, já být ním asi bych ji sem tam sjela at se klidní - po té "hádce" s Klárou to okomentoval jen se založenýma rukama že nám co jí k tomu říct, ale měl by...asi není hádavý a průbojný typ ale jde i o něj, o jeho vizitku. Klára to přepískla profesionálně, to už jsem tu psala párkrát, zlá určitě není a s prominutím pokud věděla že budete "dotovat" ze svého tak do toho neměla jít, ona sama svět nespasí 😔
Já jim fakt přeju jen to nejlepší at už to je u nich jakkoliv. Pomáhat jim nijak aktivně nehodlám, finančně podporovat taky ne, na to nemám 😀

nov777
27. lis 2014

@dokument Jo, asi to budou dary. Tezko by na to usetrili. Kazdopadne by meli vic premyslet o rozpoctu. Pokud hodne veci dostanou, melo by jim teoreticky zbyt na to mliko a prikrmy. Zase je to ale tak toceny, ze tezko rict, jak na tom ve skutecnosti jsou.

elvira
27. lis 2014

Tak Klára asi neukočírovala svůj výstup - byla unavená, říkala, že nespala atd. - ano, profesionálovi by se to nestalo...
Ale vědět, že věnuju volný čas a nakonec i ten placený čas někomu, něčemu, naliju do toho i vlastní prachy - z dobré vůle - a pak mě někdo zdrbat, že nic nedělám, tak v první moment vyletím jak čert z krabičky...
Osobně si myslím, že do konce mateřské by se o tuto rodinu měl postarat stát - matka nemůže chodit do práce, otec musí být taky při ruce - při 5 dětech to jinak nejde...
Ale nechci být špatným prorokem, ale po mateřské budou zase řady na socce širší... -jak babička, tak maminka...

celaskon87
27. lis 2014

@bunny123 To mě taky dostalo, s tím, že na Tondovi je na rozdíl od Sašenky poznat, že je Rom... Přitom podle mě je teda Sašenka Romka jak vyšitá, o Tondově etnickém původu by se dalo polemizovat...

hojda
27. lis 2014

@nov777
@tak2014 Ke Kláře já to tak rozhodně nevidím. Spadlo to na ní a opravdu to není úplně v její kompetenci, Její organizace je jakási podpora a vyplnění místa, kde stát moc dobře nefunguje, ale jiné je to pokud se pomáhá trojčatům (dvojčatům) a paterčatům, to už je opravdu velké sousto a ona na sebe převzala komplet celou jejich agendu. Její chyba je, že se přecenila a myslím, že taky doufala, že postupně se o tu starost o paterčata s někým podělí, místo toho to na ní zůstalo vše☹. A to že chodí do TV, tak to chápu, pokud shání sponzory, tak je opravdu nesežene tím, že bude zalezlá někde v kanclu. Musí být vidět a mluvit o sponzorech, aby to fungovalo, tak já má. Tak je to prostě ve sponzoringu nastavené. Myslím, že v tomto případě měl stát opravdu zasáhnout nějakým mimořádným způsobem, když je to mimořádná situace na kterou zákony nemyslí. Měla být nastavena nějaká pravidla hned od počátku, aby všichni věděli na čem jsou a jak to bude fungovat do budoucna. Tady ale vše řeší Klára a ostatní jsou jen ti, kteří se rozhodují, zda se nějak zapojí a jak. 😔 Neříkám, že u Saši v rodině je vše v pořádku, to určitě ne, ale na druhou stranu fakt si nedokážu představit, jak bychom v takové situaci fungovali my 😔 . Jinak moje osobní zkušenost. 10 dní po porodu jsem si zablokovala záda tak, že mě v noci odvezla rychlá, dostala jsem kapačky a nakázáno, že nesmím dítě nosit! 😔 A byl to teda šrumec jen s jedním dítětem. Naštěstí vypomohly babičky a po 14 dnech už jsem bych schopná fungovat. Nedivím se Saše, že děti nechce nosit a po operaci se hlídá. Já měla opravdu obrovský strach, že malého upustím, bolest nečekaně vystřelovala a naprosto mě paralyzovala, nemohla jsem se hnout a to nejsem žádná bábovku, všude kam přijdu mi říkají, že mám posunutý práh bolesti. Byla jsem 1O dní po porodu a raději jsem chtěla znovu rodit, než ty záda.

nov777
27. lis 2014

@hojda Ja jsem od obdivu ke Klare presla k pochybnostem a tex uz ji opravdu pozitivne nevidim. Je to ale jen muj pocit z ni. Treba ji krivdim.

hojda
27. lis 2014

@nov777 Já se jí teda moc nedivím, je to takový boj na všechny strany a po takové době, když nevidí žádné pozitivní výsledky, tak se nedivím, že je z toho unavená a zklamaná. Myslím, že je to pro ni zklamání ze všech stran, včetně rodiny Saši.

nov777
27. lis 2014

@hojda Ja treba tohle vidim jako nejvetsi nedostatek. Moc emoci a nulova profesionalita. Zase uznavam, ze kdyby byla chladna, tak by to taky neslo.

heduska82
27. lis 2014

Dost mě překvapuje, jak se tady neskutečně kritizuje Klára. Můžete mi říct,kde konkrétně ona pochybila? Matce Saši zajistila práci...která jí ovšem není vhod, protože prachy zadarmo a bez pravidelné pracovní doby, jí jsou logicky milejší. Sežene jim pečovatelky, které jim od začátku nejsou vhod (o tom, že by jim Saša dala přes hubu ,mluví už na začátku) a ve finále jednu z nich babka vyfackuje....jako co to je? A pak ještě plácá do kamery, jak chce z vnoučat vychovat slušné lidi...tak ona je teda prototyp slušného člověka. O rodinu se stará Klára od začátku - jak jsem pochopila, má dokument sloužit hlavně k tomu, aby upozornil na nelehké životní situace rodin s vícerčaty - tak nějak nechápu, co vám na ní tak vadí. Kdo někdy pracoval s lidmi a je jedno, jestli se jedná o nemocné v nemocnicích, nebo o sociální službu pro postižené, staré lidi, nebo prostě lidi, kteří to momentálně potřebují... tak určitě zažil syndrom vyhoření. Zrovna tak to může semlít i prodavačku v obchodě. Její jediná chyba byla v tom, že paterčata upřednostnila před vším ostatním, včetně své rodiny. A za to je špatná? Zkuste si představit, jak by chování rodiny bylo příjemné vám, kdybyste se pro ně snažily udělat maximum a nakonec vás kopli do zadku, byly byste slušné a usměvavé? Já teda ne. Jen si tady všechny uvědomte, že nebýt jí, tak mají celá slavná paterčata nejspíš prd, děti jsou v kojeńáku nebo někde v azyláku a neštěkne po nich ani pes, protože rodina jako taková je naprosto neschopná. Fandila jsem jim, ale každým dalším dílem se mi hnusí a jediný slušný je pro mě otec dětí, asi proto, že je tak nějak jednodušší.

morgan
27. lis 2014

@heduska82 souhlas!

lenicka07
27. lis 2014

@hojda naprostý souhlas 🙂 a taky se jí nedivím že děti nechce tahat. Když to může udělat někdo jiný, kdo je po ruce, ať to udělá. Ty děti potřebují matku, která bude příštích x let fungovat. Pokud je tu riziko, že by se mohly problémy znovu vrátit, ať radši počká, než se to pořádně zahojí.

big_el
27. lis 2014

No tak já moc nechápu to, že tu někdo háže špínu na Kláru, kterou sama maminka chválila až do nebes pokud se o ni starala, volala jí a měla na ně čas, kterej si trhala ze svýho osobního volna minuty, aby za nima zašla atd. Najednou se Klára sekla samozřejmě z pro mě pochopitelných důvodu a je hned zle? Najednou je hrozná a nic jim nezařídila a nevydyndala?! To je teda usměvný. Myslím, že u nich dělala nad rámec svých pracovních povinností a oni to prostě braly jako samozřejmost, líbilo se ji to a byli spokojení. Najednou nejsou středem pozornosti a je zle. No jo, asi je těžký, že i Klára je jen člověk, má svoji rodinu, svuj osobní život a né jen paterčata a jejich problémy. Beru to, že Saša je nervozní, utahaná a všechno možný, ale to co tam včera zaznělo nemělo s nervozitou nic společnýho. Prostě jen udělala čest svýmu jménu ..rase či čemu..každej si to nazvětě jak chcete a bohužel potvrdila to, co tu každej ví..že nejlepší je brát, brát a brát..a pak si ještě stěžovat jak máme málo, jak jsou lidi rasisti a spousty jinejch blbostí. To, že jim tolik bílejch pomohlo, to asi taky nevidí..mě by zajímalo kolik z romů jim něco dalo, přispělo atd.

anty
27. lis 2014

nenapsala bych to líp @heduska82- máte naprostou pravdu. Já když se na to dívám, tak je mi strašně moc líto té paní Kláry, jak má radost, když cokoli pro rodinu paterčat sežene a oni ji potom jen nadávají. Nezlobte se, ale myslím si, že když se někdo rozhodne porodit 5 dětí, tak musí počítat s tím, že to nebude jednoduché a né jen spoléhat na stát.

heduska82
27. lis 2014

@anty Naprostý souhlas, bohužel, oni prostě jen čekali, co se stane a kdo se o ně postará....

morgan
27. lis 2014

Klára do toho šla od začátku s nadšením, elánem, těšila se co všechno sežene , jak bude nápomocná a jak to dopadlo? Oni se chovají jako kdyby jim snad byla přidělená, aby za ne vsechno obstarala a když už nemůže, když už z ní vymáčkli co se dalo, tak pryč s ní! Saše měli ty návštěvy ostatních rodin s dvěma dvojčaty a podobně otevřít oči, bohužel se to nepodařilo....

78marcela
27. lis 2014

@heduska82 cítím to úplně stejně a neřekla bych to líp. Je to typické pro tuto mentalitu- využít, vycucat co jde a odhodit.
A pro ty, pro které jsem rasista, tak jen podotknu, že je to pouze moje osobní zkušenost na základě dobrého poznání této menšiny. Jsou mezi nimi výjimky, jednu kamarádku takovou taky mám a je skvělá, bohužel však tato rodina, respektive Saša a její matka, mezi výjimky nepatří.

violass1
27. lis 2014

@p1983k Ale oni se dozvídali že to budou paterč. postupně pak se s tím nic nešlo dělat. Říkali to tam.

violass1
27. lis 2014

@heduska82 mě spíš klára překvapila, že za zády ji u kamarádky hnusně pomlouvá.

aaababy
27. lis 2014

Cetla jsem ze Sasu podezirali jestli nebrala nejakou stimulaci. Kdyby se na zacatku priznala mohlo se udelat podrobne vysetreni a pocitalo by se s vicecetnym tehotenstvim.

78marcela
27. lis 2014

@aaababy v minulém díle byl rozhovor s jejím lékařem, který řekl že to bylo naprosto přirozeně bez stimulace, asi po půl roce snažení kdy to nešlo. Pokud si dobře pamatuji.

ivetakotlarova111
27. lis 2014

No lidičky já jim teda fandím apřeji vám paní Sašo hodně úspěchů do života i detem at jsou zdravé a at vam vychází vše tak jak si přejete :D

ivetakotlarova111
27. lis 2014

@violass1 Hm bohužel je asi falešna podle mě ne že bych jí chtela nejak soudit ani jí neznam :D tak nevim ale tohle se nedela

takarazestinusakur
28. lis 2014

@dokument Ten konec byl asi z celého dílu to nejhorší, kdyby ho ustřihli, tak by to nebylo na škodu...Celkově dát více paterčat, a jak se o ně starají apod. a méně Babky a byl by to super seriál...Babce bych vytvořila jiný typ dokumentu "Babka proti všem" a jsem si jistá, že by měl větší sledovanost...

Psala jsi, že si ten konec neviděla, tak v tom duchu jsem ti odepsala, protože ten konec byl ukázka nevděčnosti, Klářin slovník byl taky na pěst, ale na druhou stranu, se jí moc nedivím. Projevil se u ní zjevně syndrom Vyhoření a přepracování.

Nemám ráda, když se na diskuzích lidé ohání argumentem: "Závidíš?!" Chápu, že se může mezi námi najít tak nepřející člověk, který by jim mohl závidět i to málo, co mají (nebo spíš nemají), ale ne každý komu se nelíbí chování Babky a mladé Kiňové, jim hned musí závidět...Neměnila bych s nimi ani na jediný den a myslím si, že je naprosto v pořádku, že jim dobří lidé pomáhají a pomáhají navzdory tomu, co vidí v TV...To mi přijde úžasné, protože jde hlavně o ty děti...( že mi Babka hýbe žlučí, to je bohužel pravda...to přiznám)

aaababy
28. lis 2014

@78marcela no jasne neslo ji to tak si malinko pomohla staci na 5dni clostilbegyt a je vymalovano pan doktor se take zviditelnil jen ze za jakou cenu. Ja je teda obdivuju a vubec jim neni co zavidet je to absolutni ztrata sama sebe pro vychovu deti. Spousta matek se hrouti z dvojcat i kdyz maji treba na vypomoc babicky a tatinky ale patercata a k tomu starsi dite co taky potrebuje aby se mu nekdo venoval to je na masli.

evcann
28. lis 2014

@78marcela no on pan Langr nepoznal ani, že je ženská těhotná a nebo kamarádce tvrdil jak nikdy nebude mít děti a samozřejmě otěhotněla a to jako chápu, že se celkem běžně stává, ale pak k němu šla a těhotná byla a on to ani nepoznal a to už jako vážně poznat měl 🙂, koluji o něm po Mil. různé story 🙂

dokument
28. lis 2014

@takarazestinusakur babka proti vsem 😀

ja si teda myslim, ze zavistivych lidi je hrozne moc, ze bychom se i divily...

takarazestinusakur
28. lis 2014

@dokument Rodině Paterčat by mohl závidět jen duševně nemocný člověk...nebo člověk, který je na tom se zázemím a financemi hůře než rodina Paterčat, aby bylo reálně co závidět...

marketa233
28. lis 2014

Tak jsem konečně viděla poslední díl. Tohle opravdu není dokument. Když si ten díl promítnu, všechno směřovalo k závěrečné "dramnatické" scéně. Opět jsme neviděli téměř nic ze života paterčat. Zase byla rozebírána naprosto nesmyslná témata, například babička kouřící na balkóně. Pořád práce s emocemi, proč by tam jinak byly ty výpovědi sousedů a jiných maminek ze vsi? Vždyť ví prd, jen spekulují a rozšiřují fámy.

Některé jste tu odsoudily Kláru, že je vypočitavá atd. Jenže my nevíme, do jaké role ji autoři staví, jak výběrem záběrů a střihem pracují. Podle mne je to záměr. Vylíčit ji nejprve jako tu hodnou, svatou, pak otočit a pracovat na její nespokojenosti, až to eskaluje nějakým konfliktem. Nemáme žádné informace, nevíme, jak spolu komunikují. Nevíme, kolik má Klára další práce... Ono by bylo zajímavé dozvědět se, jak to Kláry sdružení funguje, kdo ho financuje, kolik ona tomu dává času a odnáší si peněz, komu konkrétně pomáhá atd.

Babička. Ta ženská je prostě šílená. Především Tonda musí mít nervy jak lana, aby neutekl. On je pro mne neskutečný borec, s jakou pohodou vše zvládá (teda pokud zas nejde o hru "dokumentaristů"), a ona mu pořád dává čočku.

Pořád dokola zaznívá, jak jim někdo pomáhá nebo naopak nepomáhá, co musí kupovat, ... Bohužel se ale nedozvíme nic konkrétního. Osobně nechápu jejich nákupy - koly, balené vody, UM v lékárně atd. Nechápu to množství elektroniky. V bytě je kravál, který dělají děti, a do toho pořád hraje televize, play station.

V pořadu o dětch bych čekala taky něco o jejich denním režimu, výchově. ať jsou pořádně vysvětlena chodítka, lehátka se všemi pro a proti. Ať je řečeno, k čemu mají spoustu (i z těch pár záběrů to bylo patrné) hraček. Vše pětkrát. Proč?

Návštěva autobazaru, která byla úplně o ničem, byl zas určitě další umělý zásah produkce. Jaký měl smysl?

morgan
28. lis 2014

@takarazestinusakur no tak hůř na tom bohužel podle mě dost rodin (respektive matek) bude, porad mají aspon ten ucet...ale furt tam zůstává těch 5 miminek a to už nemůže závidět snad vůbec nikdo 🙂
A taky mě štve, že se furt říká jak jim člověk závidí, jenom kvůli tomu, že něco kritizuje 😝

Strana