icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

nov777
5. pro 2014

Holky, co blbnete? Prostě ignorovat. To ji vytočí zdaleka nejvíc.

skrob62
5. pro 2014

Ty máš asi cikánský původ že?A hlavně se nauč psát

nynus
5. pro 2014

@nov777 mas pravdu,proste me to vytocilo no 🙂

@skrob62 a tobe ma mila nemam ciganskej puvod a s psanim ,tak to je ubohy a uz ohrana pisnicka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 je mi te lito 😢 asi to nemas v zivote jednoduche vid IQ tykve 😀 😀 😀 😀 😀 sboheeeeeem 😅

nov777
5. pro 2014

@nynus Logicky, svět se dělí na cigány a rasisty. Nic mezi tím není 🙂

dokument
5. pro 2014

mne napsal nekdo v diskusi pod 8.A (dalsi podobny porad, ale podle me teda super zpracovany a bavi me daleko vic nez Patercata), kdyz jsem si dovolila napsat, ze Patercata se mi nelibi, protoze jsou blbe zpracovana (dle meho nazoru), ze mam taky cigansky puvod, jsem uplne blba, divam se na Ulici a Ordinaci v ruzove zahrade (nevidela jsem nikdy ani jeden dil) a ja uz nevim co... same hnusne veci. A bylo to podepsano nickem "Matka" 😀 a melo to hodne lajku 😀 Nekdo proste nepochopi, ze se nekomu treba nelibi vata misto zajimavych veci v dokumentu nebo treba format poradu. On vidi jenom cigany a nadlidi 😀
@nov777

nov777
5. pro 2014

@dokument Ja teda porad premyslim, jak tyhle diskuze funguji. Svoboda slova je fajn vec. Na druhou stranu pak maji ponekud unikatni jedinci moznost urazet, utocit na druhe a do jiste miry i sikanovat a reseni to nema. Asi to clovek musi ignorovat.

lenicka07
5. pro 2014

Já zas holky někdy přemýšlím, co je to v reálu za lidi, kteří takto urážejí.. Jestli jsou zakomplexovaní, nebo po nich někdo dupe v práci, v soukromí, nebo co jim kdo udělal že jsou tak zlí. Nejlepší je fakt nereagovat.

sulemina
5. pro 2014

po tom , co babka zfackovala pečovatelku, bych okamžitě odvolala jakoukoliv fyzickou pomoc, to jsme kde? pokud mám dluhy a plánuji další dítě, je to sociální negramotnost nejvyššího stupně a je jedno, jestli se pak narodí jedno, dvě nebo pět dětí, samozřejmě je pomoc v tomto případě, když už se narodilo dětí potřebná, ale jen kroutím hlavou...

cernamarina
5. pro 2014

@skrob62 Nevím proč by z nich měli vyrůst paraziti pokut jste sledovala dokument jako tady všichni. Nevzpomínám si že by tam k tomu něco takového nasvědčovalo, aby z dětí vyrostli paraziti. A pokud se chcete bavit takovým způsobem neměla byste tu být. PS: používáte moc ošklivá slova.

cernamarina
5. pro 2014

@skrob62 Nevím proč by z nich měli vyrůst paraziti pokut jste sledovala dokument jako tady všichni. Nevzpomínám si že by tam k tomu něco takového nasvědčovalo, aby z dětí vyrostli paraziti. A pokud se chcete bavit takovým způsobem neměla byste tu být. PS: používáte moc ošklivá slova. 😠

skrob62
6. pro 2014

sulemina má pravdu,naflákat děti a brát na ně peníze

evulina77
6. pro 2014

@sulemina takže i ti všichni, kdo mají hypotéku, nebo úvěr nemůžou mít děti?

marecek4
6. pro 2014

@skrob62 je vidět že neznáš pořádně asi ani jednu stranu-ani bílý ani cikány nebo po novu romy-mimochodem je jich hodně co je tohle pojmenování uráží,jsou jako my-snaží se,učí se,ale protože je na ně víc vidět a jsou v těchto případech ve veliké menšině,tak vidět to není,stejně jako i mezi bílýma se najdou nemakačenkové,vyžírkové ....,ale protože je nás víc,tak se opět tyhle kreatury víceméně ztratí,nebo je jim to tak nějak promíjeno,že co by ne,když můžou černí tak co by si nemohli taky,radši se nepouštěj do diskusí,kde nemáš šanci svůj postoj obhájit-jedině sama před sebou,na druhé pliveš jen sprosté slova a tím si moc nepolepšíš,a s dávkama-je to o tom,co si každý nechá líbit,v okruhu mých ,,známých,, je jedna co má další (3) dítko na cestě a žije jen z dávek státní podpory,o tom,že by někdy pracovala nevím,a na vše jí sociálka přispívá a doplácí,všecko je jen o nás a našem smýšlení a jednání

sulemina
6. pro 2014

@evulina77 ať si mají, ale pokud jim pak hrozí exekuce, pozdě brečet, každý by měl vědět, co finančně utáhne a co ne

marketa233
6. pro 2014

@evulina77 Tady ale nejde o hypotéku nebo úvěr, tady jde o exekuci na nemalou částku. Což mi připomnělo, že žádný z dalších dílů neukázal vývoj řešení té exekuce.

lenicka07
6. pro 2014

Holky ale Tonda uvedl, že se o dluzích nic nevěděl, až když se objevil v médích. Důvod exekuce se tu v diskuze už také objevil - jízda načerno kdysi, neřešil to, a neřešili to ani rodiče. Asi jste nic neslyšeli o tom jak tento systém vymáhání funguje.... Já o tom četla a bylo mi s prominutím na zvracení. A vůbec celý systém vymáhání malých dluhů, z doby před x lety... Je to hlavně slušně rozjetý byznys pro advokáty a exekutory.

morgan
9. pro 2014

@cernamarina nechci být hnusná a urážet, ale pokud bude mít takový vliv na výchovu babička, tak to k parazitismu jednoznačně směřuje...když někdo furt počítá, že na dávkách pobere víc peněz než si vydělá prací tak co je to jiného....

marketa233
9. pro 2014

@lenicka07 Je to slušně rozjetý byznys žijící z hlupáků jako je Tonda. Není to moc morální, ale může si za to Tonda sám.

marketa233
9. pro 2014

@morgan Špatně nastavené zákony?

morgan
9. pro 2014

@marketa233 asi jo, ale většina lidí, se snaží prostě pracovat, pokud můžou, protože být na dávkách a neustále se s tím konfrontovat (na úřadech a tak) je pro většinu lidí nepřijatelný (dlouhodobě), ale tady budou od babičky (a zbytku rodiny) vychovávaný v tom, že mají "nastavit ruku" a práce se "nevyplatí”. Další důvod proč by si měl Tonda udržet práci a jít příkladem (alespoň jediným v celé rodině)...

marketa233
9. pro 2014

@morgan V tom máš pravdu. Tahle mentalita je hluboko v nich. V mamce a vidět to bylo i v tom, jak vystupuje Saša. Spekulace o emigraci...

verunka1990
10. pro 2014

@mafeska Jestli můžu něco říct k této diskuzi?Česká rodina se čtyřčaty bydlí v garsonce bez prostředků.Nikdo jim nepomáhá,dostávají jen základní dávky a nikoho to nezajímá,nikdo o nich netočí žádný dokument.Prostě mají čtyři dětičky a dělají vše pro to,aby se o ně postarali.
Zato cikáni musí být středem pozornosti.A řeknu vám jedno,kdyby za to nebrali prachy,tak by se nenechali ukazovat jako cvičené opice.

verunka1990
10. pro 2014

@marketa233 Tak ať jdou,nikdo je tu nedrží.Oni na ně všude čekají s otevřenou náručí.

marketa233
11. pro 2014

@verunka1990 Ale tak já spíš očekávám, že to byla součást scénáře, aby byl seriál "zajímavý".

petrunaaa
11. pro 2014

@rajecka ty si fakt kráva,sem se kvůli tobě musela i zaregistrovat.Chtela bych vidět tvého partnera,ktery by musel ráno vstavat v pět a po práci se hned starat o šest děti a o všechno defakto bez sexu.Řeknu ti jedno,ještě ,že se paterčata narodila cikánum .V jejich rodinách se nalézají daleko hlubší citové a rodinné vazby,než v českých rodinách.A kdyby se tato" pohroma" udála české rodině,tak průměrný český chlap by utekl pravděpodobně za lepší pohodlností a v první řadě by se řešili alimenty,protože do placení se jim po rochzodu z 50 procent nechce,Tak ať si chudák užije trochu té slavičky.....Takže nekritizuj pokud si neprožila 😠

lenicka07
11. pro 2014

@marketa233 není to o hlupácích, ten systém je vykonstruovaný tak, aby přinesl to co má. Např. ti lidé údajně nemají ani možnost dodatečně pokutu s nějakým úrokem z prodlení zaplatit, dokonce se vyskytly případy, že ti lidé do toho spadli úplně neprávem, ani načerno nejeli. Nedávno mám pocit že se psalo o paní, která právě žádnu vinu neměla a stejně kvůli tomu přijde o byt. Takže já bych to nepaušalizovala. A už vůbec nepoměr mezi výší původně dlužné částky a celkové částky která bude exekučně vymáhána. Už na to bylo mnohokrát poukazováno, že v našem právní řádu je toto naprosto špatně.

eileenk
5. led 2015

Dnes na IDNES na netu rozhovor s Klárou, situace se od skončení seriálu evidentně ještě víc vyhrotila, prý s nimi 2 měsíce skoro nemluví, že je na ni Saša natolik naštvaná, že chce na sebe převést transparentní účet... Bojím se jaká čeká paterčata budoucnost, je mi jich líto i Tondy, který je z celé rodiny jediný miliónový.

aklin
5. led 2015

skutečnost je taková, pokud se o ně nebudou schopni starat, děcka jdou do děcáku. Dívala jsem se na britský dokument o šesterčatech, po předčasném porodu dva z nich zemřeli, ale manželům zbyly 4 děti. A doma na ně čekala ještě 5 letá sestříčka. Když si domu přivezli všechny 4 děti, lidé a obchody s dětskými potřebami poslali různé vybavičky. Divila jsem se, že péči o 4 děti zvládli sami manželé, neměli žádné pečovatelky, protože jim nikdo tuto možnost zadarmo nenabídl. Ještě žili v malém domečku. Manžel sice dělal výživového poradce, ale tu práci měl dost nejistou. Od státu nedostali žádnou finanční pomoc. Nakonec tu nejtěžší péči do 1 roku zvládli.

zdendab
6. led 2015

Na patercata koukám, zajímá me to. Je mi

tak2014
7. led 2015

jeden článek, podle mě docela výstižný o "svaté" Kláře
http://a2larm.cz/2015/01/v-nouzi-poznas-pritele/

Strana