icon

Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy

janule1987jk
11. lis 2015

Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,

ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.

Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.

Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.

Jaký je Váš příběh?

bartvebartve
12. lis 2015

@rejni Tak to máme stejné, manžel ta rok 40 a mimčo chce hlavně on 🙂 stres a úbava to mi taky pořád tvrdí 🙂

rejni
12. lis 2015

@bartvebartve A mi je 30. Že by ti chlapi nebyli kolem 40 už tak sexuálně aktivní? 😆 A nebo je tak zmáhá to snažení.. A jak dlouho se snažíte?

paviv
12. lis 2015

holky, s čím máte zkušenost a nebo co byste doporučovaly jako podpůrný přípravek chlapům? Já beru Nosifol a chtěla bych něco i pro manžela - nic by totiž člověk neměl nechat náhodě :D

valeri10
13. lis 2015

@paviv obdoba nosifolu pro muže je folandrol jinak je dobrý selen a zinek. Nedávno jsem tu četla, že je lepší koupit zvlášť selen a zinek a ne jejich sloučeninu selzink. A ještě si ho dně chválí kořen maca a goji je dobré, ale to je spíše tak všeobecně prospěšné pro tělo ne vyloženě na potenci, ale myslím, že jsem to taky někde četla, že i na potenci.

valeri10
13. lis 2015

@paviv A můj mudr když viděl výsledky spermiogramu tak říkal, že se spíš máme držet babských rad teď si vybavím jen sprchování vlažnou až studenou vodou intimních partií. Manžel někde vyčetl, že je dobré když si chlap dá před sexem malé kafe 🙂 , ale to jsme ještě nezkoušeli možná tento cyklus vyzkoušíme 😀

bartvebartve
13. lis 2015

@rejni snažíme se teprve 3měsíc a jsme netrpěliví no 🙂 Vím, že do roka je to normální a čím méně na to myslíš, tím lépe, ale stejně to nejde.,.. 🙂 No myslím že je zmáhá práce a přece jen 40 není 30... ve třiceti i s únavou to asi šlo lépe 🙂 možná bysme je měli fakt chápat 🙂

paviv
13. lis 2015

@valeri10 to sprchování jakože před stykem? nebo všeobecně?

valeri10
13. lis 2015

@paviv já myslím, že hlavně před stykem, ale i normálně při každé sprše pustit na chvíli vlažnou by asi nebylo od věci 🙂

corinka101
13. lis 2015

Ahoj, napíšu můj příběh, třeba to někomu pomůže - HA jsem brala asi 11 let, po vysazení jsme se hned snažili - první měsíc se to neudrželo, takže jsem cca od 40. dne asi 3 týdny krvácela. Hned další měsíc jsem otěhotněla, ale byly to dvojčata. V 10. týdnu se jedno přestalo vyvíjet. Pak už bylo všechno "normální" včetně přirozenýho porodu. Druhý dítě jsme začli zkoušet jak bylo malé 1 rok a hned jsem zase otěhotněla, ale v 5. týdnu jsem začla mít bolesti a den před plánovanou návštěvou gynekologa jsem měla mega bolesti v podbřišku - na UZ nic nebylo, podle testu HCG přes 5000, tak prej, že to není dobrý a že mám jít na čištění, pro jistotu. Pustili mě domů v 10 večer, že se uvidí. Druhej den ráno už jsem se nenarovnala, tak jsme hned jeli, rovnou mě poslali na sál a že prej prasklej vejcovod s mega velkým těhotenstvím uvnitř - už ho nezachránili. Takže jsem jela po 2 dnech domů s tím, že mi je 30, mám dva vaječníky, ale jenom jeden vejcovod a doma krásnou holčičku a že to holt třeba bude muset stačit. Po třech týdnech jsem šla na kontrolu a doktor říká - vypadá to tam všecko moc pěkně. Ale tak 2 měsíce těhotná být nemusíš, moc to nehroťte. Tak jsme to večer oslavili (to bylo týden před Štědrým dnem 2011). Na internetu jsem si našla, že první cyklus po potratu je anovulační, že se neuvolňuje vajíčko (bylo to tučně a v rámečku). Celý Vánoce jsme si užívali, já pila víno a šampus a třetího ledna jsem zjistila, že jsem těhotná. Máme z toho krásnýho kluka. Takže holky, příroda si dělá úplně co chce. Kamarádce řekli po 10 letech HA, že jí nepraskají folikuly, že nikdy děti mít nebude. To bylo v říjnu před 4 rokama. S manželem si řekli, že se do CAR objednají až na jaře, že v zimě něbudou tyhle věci řešit. No a v lednu zjistila, že je těhotná a dneska má už 2 krásný kluky.
Moje ségra má za sebou 2 nucený potraty s následným dočišťováním, pak jedno extrémní těhotenství a teď má dítě odstavený půl roku, už brala i hormony a zatím to pořád nedostala. Prej je moc unavená a má si vzít od dítěte dovolenou. Chtěli druhý taky hned, ale prostě tělo dává najevo, že to nezvládne. Tak se držte, omluvte můj dlouhý příspěvek a říkejte si, že příroda je strašně nevyzpytatelná a že doktoři sami často nevědí, proč se věci dějí. Držím vám všem strašně moc palce a moc přeju, aby vám Ježíšek přinesl ten nejkrásnější dárek, co může ženská dostat 🙂

valeri10
13. lis 2015

@corinka101 dojemný příběh s krásným koncem. Děkujeme za příspěvěk 🙂

rejni
13. lis 2015

@valeri10 Tak chlap se vždycky před milováním musí jít osprchovat..i když se ráno třeba sprchoval tak to nesnese..chápu, že je čistotný ale pomalu si nenechá na sebe šáhnout když není umytý voňavý 😆 a taky že, teplá sprcha 😨 četl o tom, ví to, říkal mi to ale dělá to.. A bude se otužovat!! 😆😆

valeri10
13. lis 2015

@rejni Tak ten můj je úplně stejnej čistomil 😀

valeri10
13. lis 2015

@rejni to asi jednou budou koukat, že se miminko nekoupe každý den, ale obden 😀

rejni
13. lis 2015

@bartvebartve 3 měsíce..to může být co by dup 😊😊 díky za podporu..potřebuji to slyšet tak každý den, že je třeba ho chápat a být tolerantní,že má roky, práce, únava..ale mrzí mě to..moc chce ale snaha už taková není 😔 ale vím, že nucením, rozebíráním to jen zhorším..

rejni
13. lis 2015

@valeri10 To teda asi bude koukat 😆 jjj..ještě je dobrý na kvalitu spermií neo carnitargin.. Je to pro sportovce, podporuje to i spalování tuků ale má to taky hodně dobrý vliv na kvalitu spermií..prý doporučují i v CAR.. Vyčetla jsem v diskuzích a hodně mě to zaujalo..Teď jsem zatím koupila chlapovi selzin..už tak brebentil co to musí užívat 😆

elvira
13. lis 2015

Tak předně bych řekla, že opravdu je psychika důležitá a připadá mi zbytečné jít na to hned od začátku s testy a měřením a časováním... Pokud je pravidelný cyklus, tak bych to aspoň toho půl roku nechala běžet volně.
My jsme se začali zvolna snažit už před svatbou - tj. září roku 2005 - cykly pravidelné, všechna vyšetření tak nějak v normě, trochu vyšší prolaktin, který jsme zaléčili, po roce laparka - pak už jsem začala měřit - ovulace probíhala, měla jsem jí potvrzení i z ultrazvuku.
V roce 2008 jsem otěhotněla - po 3 letech snažení - těhotenství se nevyvíjelo, takže revize.
Znovu jsem otěhotněla až rok poté, začátek byl nejistý - špinění, krvácení, nakonec se nám narodil zdravý syn.
Teď se zhruba dva roky snažíme o druhé - bez úspěchu, ale už nehodlám dělat nic. Užili jsme si všeho dost už u toho prvního - mimo jiné jsem podstoupila před prvním těhu dvakrát inseminaci, mimo to jsem brala půl roku clostilbegyt - takže hormonů a lítání po doktorech mám nad hlavu.
A pokud se druhé nepodaří, tak prostě nebude. Ale o to víc mě vytáčejí kecy známých, jak je jedno pro strach...

valeri10
13. lis 2015

@rejni Můj taky užívá jen selzink. Až to dobere koupíme to zvlášť. A chci teď koupit ten kořen maca

valeri10
13. lis 2015

@elvira no my se snažili víc jak půl roku bez léků, vitamínů, měření. Jen jsem díky bolestem věděla, že mám zřejmě ovu. Jinak jsme tomu nechávali volný průběh. až teď jsem první cyklus měřila BT + ty testy.

kajka93
14. lis 2015

Ahoj Holky, ráda bych se k vám taky přidala. S přítelem se snažíme necelé 2 roky o mimi a zatím stále nic, po 3/4 roce nedaření jsem zašla za panem dr a bylo mi oznámeno že mám PCO. Nic méně ovulace probíhá (málo kdy se stane že není) ale mám hrozně krátké cykly (což s PCO taky nějak nemůže souhlasit 😀 ) jsem takový ,,atypický'' případ. Bohužel se nám stále nedaří. Já beru jako podporu nosifol a piju kontryhelový čaj na úpravu cyklu. Doufám že mě přijmete mezi sebe. Všem moc držím palečky aby se vám zadařilo co nejdříve 🙂

evulkaa35
16. lis 2015
Uživatel evulkaa35 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od evulkaa35.

Nedalo mi to a dneska jsem se objednala na gyndu. Na co se ho mám zeptat, na nějaké prášky? Nebo už požádat o nějakou pozvánku do reprodukční kliniky? Vůbec nevím, poradí te mi prosím, jak to funguje, když nemůžu otěhotnět?

michalelka
16. lis 2015

Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. S manželem se snažíme již 18 měsíců a pořád prdlačky. 😒 Poslední tři měsíce jsem docházela na injekce, které mi "rozháněly" cysty, abych nemusela na laparoskopii a zároveň měli podpořit tělo k otěhotnění, ale bohužel.
Manžel jde tento měsíc na laparoskopii, z čehož máme nervy oba teda! Navíc tam nechce jít sám a oba směňujeme, tak to bude sranda vůbec vybrat termín a aby vůbec měli volno..
Pořád se snažím myslet na to, že příroda to prostě nějak zařídí, tak uvidíme.. ale "nemyslet na to" neumím a pořád doufám. Takže tak, to jsem já.. vlastně my! 🙂

valeri10
16. lis 2015

@evulkaa35 Ahoj ve většině případech, když řekneš mudr, že nemůžeš otěhotnět tak pošle partnera na spermiogram. Pokud bude spermio v pořádku nasadí ti clostilbegyt a utrogestan a možná i něco dalšího (já dostala ještě další dva druhy léků). Na umělé oplodnění tě pošle až tohle všechno selže. Ještě se myslím, už žen dělává i laparoskpie na zjištění průchodnosti vejcovodů. Hlavně nezapomeň, že kdyby spermiogram nebyl úplně v pořádku tak nasadit vitamíny pro partnera. Jeden špatný spermiogram nic neznamená. Můj má špatný spermio a bere vitamíny a já teď dobrala clostilbegyt.

kajka93
16. lis 2015

@evulkaa35 ahojky, já když jsem byla za dr s tím že nám nejde miminko, tak jsem mu řekla že by jsme s přítelem chtěli mimčo ale že se nám už nějakou dobu nedaří a tak bych se ho chtěla zeptat kde může být ten problém. On se na tebe mrkne a začne hledat řešení jak by se mohlo podařit 🙂 ..

valeri10
16. lis 2015

@michalelka tak to je mi líto, že s početím máte až takové trable. No je to hrozný boj a opravdu na to nemyslet nejde 😠 . My taky zkoušíme už skoro dva roky a nic. Zatím máme za sebou spermio a já brala poprvé clostil

michalelka
16. lis 2015

@valeri10 ono to nějak dopadne, ale po pravdě už mi začíná hrabat! 😀 ☹ Od příštího měsíce by jsme měly najet na hormonální léčbu, ale vše stojí na manželovi, do té doby nechce moje doktorka nic podnikat.

@kajka93 já jsem gynařce řekla jak dlouho se snažíme a první co, tak kontrola cyst, manžel spermio, pak u mě hormonální obraz a kontrola ŠŽ a teď se pojede dál, každý lékař to může brát jinak! 😉

kajka93
17. lis 2015

@michalelka presne tak jsem to mela i ja. Stejny postup. Akorat me ty cysty zjistil. Takze pcos. ☹ muj na spermio v naprostem poradku, muj hormonalni obraz taky nebyl nejlepsi a sz nastesti v norme 😀 😀 ted jsem na nosifolu a pokud nic tak se u nas uvidi co dal 🙂

michalelka
17. lis 2015

@kajka93 ty nestraš mě! 😀 "Nejpitomnější", co mi přijde: jste oba zdravý, ale prostě to nejde.. grr..

kajka93
17. lis 2015

@michalelka 😀 😀 jojo to uz jsem si taky rikala, ale myslim ze tam uz hraje velkou roli psychika 🙂

michalelka
17. lis 2015

@kajka93 já bych svojí hlavě tááák ráda poručila, aby na to nemyslela.. nestresovala se.. jedla víc zeleniny.. ale když jí se TAK nechce poslouchat! 😀 😀

kajka93
17. lis 2015

@michalelka 😀 😀 to verim no mam to to same. Taky jsem si rikala jak to s mojim odlozime a nebudeme na to myslet nechame tomu volny prubeh atd atd. Ale pri kazdem sexu jsem myslela na to jestli se tentokrat zadari a vudycky mela ,,svalne" chute kdyz se blizila nebo byla ovulace a tak no. 😀 hold jak se do toho jednou dostanes tak jsi v haji 😀 😀 na to je nejlepsi najit si nejakou zabavu ktera by te od toho odvedla. Otazkou ale zustava jaka zabava by to mohla byt?! 😀

Strana