Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy
Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,
ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.
Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.
Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.
Jaký je Váš příběh?
@kajka93 prď na chyby, na ty nikdo nekouká 🙂 Jó moje milá tak to nevím jakou si najít zábavu! Po pravdě při sexu nemyslím na to, jestli se zrovna teď zadařilo, ale po jsem strašná, nohy nahoru a nikdo se mnou nehne! 😀
S manželem jdeme na jógu- on si spraví záda a já se snad trochu uklidním, mám hodně stresové zaměstnání!
Já na to myslím jen kolem ovu.. pak po ovu, jestli se zadařilo.. pak to obrečím, že se zase nezadařilo.. no apak zase před ovu.. 😀 😀 😀
@michalelka s tou praci to mam taky tak. Stresove narocna. Nekdy i fyzicky narocna. Ale toz hlavne ze jsou penize 😀 joga je moc dobry napad. I kdyz ja na to nemam vubec cas 😀 a to je mozna ten problem. Nemam cas skoro na nic ☹ ja na to myslim hlavne pri sexu , ale snazim se na to nemyslet tak ted nedavam ani nohy nahoru 😀 akorat kdyz mam pred ms a zacne me trba pichat podbrisek tak si zacnu rikat jak to urcite bude ono 😀 😀 a tak no. Je to sranda stejne pak dostanu ms a mam protahly oblicej a s nikym se nechci bavit 😀 dle tveho prispevku vsak vidim ze na to prakticky myslis taky furt 😀 😀
@kajka93 to prostě nejde, nemyslet na to.. až mi někdo poví jak na to, budu ráda! 😀
Já si myslím, že to není o tom na to myslet či ne...Například, když bude někde nějaký problém, nezáleží, jak moc se tím zaobirame. Špatný spermiogram nebo funkci cyklu bude chtít určitě řešit jinak. Sami se snažíme dohromady dva roky a na 80% doby jsem na to vůbec nemyslela a nic ! Prostě jsme to nechávali náhodě bez ochrany a čekali, že se přirozeně zadari dříve, ale když po takové době pořad žádný výsledek, člověk by se tím asi trochu víc zaobírat i měl, ve čtvrtek tesuji ovu testy, bude to třetí cyklus, co na to ,,myslím,, a snažím se tomu nějak pomoci a pokud se nadále dařit nebude, budu na to myslet dál a půjdeme na spermiogram😊 Tím chci říct, že není chybou na to myslet, že to po nějaké době většinou nijak jinak nejde....Doufám, že všichni najdeme příčinu a kdo už ji zná, podaří se mu ji brzy vyřešit !😊
Holky k těm radám typu "nemysli na to"...
Mě přijde, že to je stejné jako s jakýmkoliv jiným problémem, na který okolí reaguje takovýmhle výrokem a nebo podobným. Okolí prostě řekne "neřeš to". myslím si, že to není rada. A my stejně o rad většinou nestojíme. Já to spíš považuju za takový jemný manevr jak dát člověku najevo toto : Nechci to poslouchat..odmítám se zabývat tvmi problémy, nechce se mi o tom přemýšlet a cítit s tebou a když ty to přestaneš řešit, tak já to nebudu muset poslouchat a mne bude lépe.
V souvislosti s otěhotněním, které se nedaří mi přijde, že hodně holek to někde pochytilo, že se to jako nemá řešit a bez vlastní invence a bez ochoty k ní to papouškují dál. "neřeš to a pak to půjde" ..jenže tím zas z člověka udělaj neurotickou debilku , co neotěhotněla protože je slabá s nervama. Pokud někdo má plnou hlavu nějakých starostí přijde mi jaká koliv variace odpovědi typu "neřeš to" surová. Respektivě ta skutečnost je surová, to že druhého nezajímáte. Přitom by stačilo dát najevo jen trochu pochopení. Jenže pokud se někdo nechce vciťovat tak se tomu bude snažit vyhnout a oblékat to jako zájem o vás "neřeš to, nebo fakt neotěhotníš". nejlíp to zní od holek, který jsou těhotný a šlo to hned.
@pincola velice pekne napsane.
Je jasne ze z nejakych urcitych duvodu to nemusi jit i kdyz na to zena nemysli. Ja chapu kdyz se tomu nekdo venuje jako ze sleduje BT, dela si ovu testy, hlida si hlen, cipek, atd atd. Nic mene mam pocit ze nektere holky to kolikrat resi az moc. Hledaji duchy na testech 4 dny po sexu, jakekoliv popichnuti v brisku berou jako priznaky tehotenstvi, par dni pi sexu maji naraz vsechny mozne priznaky tehotenstvi jako je treba zvraceni motani hlavy mdloby popichovani v podbrisku a spoustu jinych priznaku, treba i ty ktere se objevuji mnohem pozdeji nez 4-5 dni po sexu. Ja chapu to ze hledaji jake koliv stebelko za ktere by se mohly chytit jen mi to uz nekdy prijde opravdu moc. Proto si myslim ze tehotenstvi by se melo "resit" s mirou 🙂
Pardon, spatne napsane, v posledni vete nema byt tehotenstvi ale otehotneni 🙂
Ahoj holky tak jsem první cyklus brala clostilbegyt a posunul mi ovu. Dřív jsem ji měla cca 20. den a teď to vypadá na 15. den. Dnes jsem byla u zastupujícího mudr (můj má dovo) na utz a mám folikl 22 mm takže se ovu blíží. Zajímavé je, že mě pořád bolí jen jeden vaječník a ten dominantní folikl mám na druhé straně, která mě nikdy nebolí.
@evulkaa35 Manžel šel na spermio hned jak nás tam poslal doktor. Bylo to bez objednání a výsledky byli odpoledne, ale nesdělili je po telefonu. Mohl je vyzvednout manžel nebo já.
@paviv Dušík jde krásně vidět 🙂 ... ale na tvém místě bych se ještě uplně neradovala ☹ .. ne že bych ti to nepřála, to přeju a moc ale mám s tímto zkušenost ... já měla tehdá i silnějšího ducha na tom samém testu a nic ☹ ... zkus to tak za dva za tři dny znovu 🙂 🙂 .. budu držet palečky aby se udržel 🙂
@kajka93 nene, v pohodě 🙂 - ja se vubec nezlobim 🙂 jsem rada, že mě raději držíte při zemi... protože tohle stejně není nikdy jasné a dokud to nepotvrdí třeba dr. tak tomu ani po těch měsících "zoufalství" neuvěřím :D udělám si ještě za 2 dny test Lady max z dr. maxe... ten je prý dobrý a spolehlivý (tento zelený je pepino test - ja si ho uz delala vickrat po dobu snazeni ale vzdy byl bily), takže se uvidí... MS by měla byt (ale doufám, že NEBUDE :D) v úterý, takže do té doby stejně musím čekat jak to dopadne...
@paviv to je mi ale krásná fotečka 🙂 Budu také držet palečky a moc přeji, aby jedna z nás již čekala malý zázrak, někdo musí být první 😀 Zamlouvám si druhé pořadí 😀 😀
Holky, tak jak Vám to jde? Je před námi další cyklus, já od zítřka začínám s ovu testy, tak zde dám také fotku, aby byly jasné 2 čárečky 🙂))
@janule1987jk ja mam uz po snažení. Brala jsem poprve clostil takže cekam zazrak🙂
Ahoj holky. Tak za dva dny má dorazit MS..příznaky, že má dorazit žádné..příznaky, že by se stal zázrak taky žádné..😀 chtěla jsem dneska koupit test ale nevyšlo mi to..Už jsem objednala nosifol jak dorazí začnu pít..😊
zatím jsme doma s manželem mluvili jen "pokud to vyjde, pokud je to pravda"... jsme hrozně opatrní... 😅 :D je to hroznéééé... myslela jsem si vždycky jakou budu mít radost ale spíš jsou to smíšené pocity se strachem, aby bylo vše v pořádku ale je to blažený pocit!!!!!!!! 😵
... holky, chci vám říct, abyste nesmutnily!! vůbec se na to asi neupínejte - já jsem si teda vždycky říkala, že jenom kozy můžou radit, že to přijde ve chvíli, kdy to nebudeš čekat a že na to člověk nemá myslet, protože já to toužebně čekala pořád (každý den minimálně 25 hodin :D) až do tohoto měsíce, kdy jsem si měřila BT a moje křivka byla uplně na ho*no (nahoru, dolu, nahoru, dolu - žadna ovulace) a byla jsem tak naštvaná, že ani tohle nám nepomůže, že jsem si prostě objednala minulý týden na netu v lékárně další dvě dávky Nosifolu a taky troje ovulační testy a ještě pro manžela jakýsik vitamín a lubrikační gel na podporu početí a říkala jsem si, že prostě přijde další šance a aspon se naučím měřit tu BT a když to nevyjde pujdu za 3 mesice k dr. a zase budu mit nejakou nadeji v nějaké léčbě a poslední týden už nás ten sex vůbec nebral, oba jsme se na to vyprdli, že už to nemá cenu... a pak jsem byla unavená, měla jsem horkost v bradavce, měla jsem průjem, přestaly mě bolet prsa před MS... a taky sranda: :D psala mi po dlouhé době kamarádka z Ameriky, že se jí o mě zdálo, zda nejsem náhodou těhotná... a já ji nevědouc tvrdila, ze ne..., ze se to snazím brát teda sportovně ale už mě to někdy leze fakt na mozek, jak to vsechno resim ale ze mi to aspon dava naději...
holky, dvě // mě zastihly vlastně opravdu v době, kdy jsem to ani nááááhodou nečekala :D :D :D to je k nevíře!! ... dle mě je nejdůležitější zjistit si u dr. zda jste zdravé... to mě hodně pomohlo, když mi řekla, žeje vše ok a udělala mi hormonální profil a řekla, že je vše ok a že do roka je početí úplně normální (nám už tehdy zbývali do roka jen 3 měsíce, tak to už stejně stresovalo proč to jako stále nejde :() ... prostě si myslím, že mě doktorka dost uklidnila a taky mi doporučila Nosifol - je tam doporučená kůra na 3 měsíce ale já teda asi otěhotněla +- v půlce první krabičky... ale protože je tam i kyselina listová a doporučuje se užívat i v těhotenství, tak budu určitě pokračovat... dle ovulačního testu jsem zjistila, že jsem ovu měla asi 19 DC ale čárky nebyly stejné a pak už jsem měla jen slabší a slabší, takže mě to fakt štvalo ... a hlavně jsme se tento měsíc fakt snažili ob den - i když někdy to bylo fakt hroze, protoze nas to ani jednoho tak po týdnu nebavilo :D (bylo to "dneska ne, dneska jo") - byl to jen takovy ten akt a hotovo (az je mi to i trochu lito, ze jsem chtela spis mimi z nejakeho mileho a romantickeho sexu - no ale co, ze? :D - ted si takove muzem doprat 🙂 ) takže když jsem se dívala na minulých pár měsicu, kdy jsem si pro představu zapisovala sex, tak asi někdy ob 2 či 3 dny mohlo sehrát roli (i když jsem si říkala, že jsme spolu spali snad pořád, tak asi ne)... a možná prostě to byla jen šťastná shoda náhod a takovou já vám taky přeji!! <3
jo holky, takže kdyby někdo chtěl ovulační testy nebo lubrikační gel na podporu početí, tak budu prodávat... 😀 můžete se ozvat do zprávy a domluvily bychom se na ceně nebo tak... jinak doporučuji Nosifol opravdu všem - moc mě chutná a ještě asi fakt pomáhá 😀 Nejlevnější jsem našla na netu za 405,- a ty co jsem objednávala minulý týden tak za 402,- (pač někde stojí i kolem 500-600,-)
@paviv Teda..je to fakt k nevíře jak to NAJEDNOU příjde 😀 Tak po 10 měsících? Jj nemyslet na to 😀 na to už jsem alergická..protože si myslím, že otěhotnělo spoustu žen po měření, testování, pití a zobání podpůrných prostředků..tudíž si to určitě přály a musely na to myslet..No nechápu 😀 Tento cyklus jsem prošvihla plně pozitivní ovu test..takže snaženíčko bylo moc brzo nebo pozdě..takže už jsem přešla myslí do dalšího cyklu protože to určitě nevyjde..a nosifol je na cestě tak se těším 😊 i když..nesmím si moc propouštět pozitivní ohlasy protože některým nepomohl.. Tak to moc přeji, že pomohl tak brzo,je to supr 😊 A jaký máte ten gel na podporu? Conceive? Taky první měsíc co jste ho vyzkoušeli?

Pardon za chyby pisu na mobilu 🙂