icon

Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy

janule1987jk
11. lis 2015

Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,

ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.

Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.

Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.

Jaký je Váš příběh?

paviv
23. lis 2015

@rejni ... no, první nechráněný styk byl "volnoprůběhově" o vánocích pod stromečkem :D (takže 11 měsíců) a v lednu jsem to ořvala jak želva, že to nepřišlo "HNED" ... pak jsem byla v únoru ale nemocná celý měsíc - vysoké horečky atd. dvoje antibiotika a pak jsem měla asi do léta pěkně rozházený cyklus, takže jsem myslela na nějhorší 😖 a o prázdninách jsem byla pak u dr. a v září na krvi na hormonální profil, od října beru Nosifol a JE TO! Takže s tím rokem je to tak za minutu dvanáct 😀 ale když se to vezme kolem a kolem, tak si teď říkám, že to zas tak dlouho nebylo a promítám si co jsem všechno mohla prožít 🙂 ... od manžela jsem měla na příští léto slíbenou dovču, když teda není to miminko, protože letos jsme doma malovali a trochu "rekonstruovali" takže na dovču nebyl čas a vypadá to, že i příští rok budeme mít jiné plány 🙂

...tak ale myslím, že příroda si z někoho dělá i srandy snad a i po tom roce bych to na přirozené početí neviděla černě - důležitější je asi jaký je věk partnerů a hlavně taky zdravotní problémy apod.

gel jsem objednávala tento a nestihli jsme ho vyzkoušet teda vlastně vůbec ale lákalo mě to 🙂 a chtěla jsem ho na tento další cyklus...
http://www.pro-leky.cz/pdk/obrazek.php?pdk=9337...

peta9453
23. lis 2015

Ahoj holky my jsme se snažili od února 2014 včera jsme po 2 měsících udělala těhotenský test a najednou hurá jsou tam 2 tak snad to vyjde.... hlavně vydržte a přeji hodně štěstí 😊😊

michalelka
23. lis 2015

@paviv kdyby to bylo tak jednoduché.. My jsme mladí, zdraví a 18 měsíců a prd.. ☹

peta9453
23. lis 2015

My jsme taky mladí mě 21 příteli 25 už jsme uvažovali nad vším možným. No a změnila jsem práci přestala se tím zabývat a najednou je to tady teď musím s oznámením počkat do konce zkušební doby 😊 určitě se za daří

paviv
23. lis 2015

@michalelka no já vím, že někdy je ještě horší, když víš, že jste zdarví a přece to nejde ale zkus pozitivně myslet, že to chce svůj čas a překvapí tě to 🙂 nám je oběma 24 a taky jsme teda zdrav, když se to podařilo a 10 měsíců taky nic... tak jsem si vždycky říkala, že když tak dlouho nic, tak že už aspoň máme kratší dobu k tomu, že už to bude 🙂 ...jako já jsem loni už před vánocema brečela, že kamarádka co měla svatbu týden po nás čekali miminko na první pokus...a druhá kamarádka taky natotata po svatbě a celý rok jsem si přála čekat už taky (samosebou vím, že nemusím mít všechno co ostatní ale moc jsem cítila mateřský pud...pracuju ve školce a tak nemysli na to každý den :D) no prostě přála jsem si to na svátek, narozeniny, půl roku od svatby, na manželov narozeniny, na výročí svatby a nic :( a letos na vánoce překvapím kamarádku sms asi já 🙂 a opravdu mám velkou radost a uvěomuju si velkou zodpovědnost za to miminko, protoze vím, že to není "zadarmo" ;)

eviicka
23. lis 2015

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Snažíme se od ledna a dneska to vypadá, že opět nic ☹. Jinak u mě už může hrát roli i věk - je mi 35, děti zatím nemám, neboť jsem nějak neměla štěstí na proděti naladěného partnera, zadařilo se až takhle pozdě...

valeri10
24. lis 2015

@eviicka ahoj nam je 34 a snazime se skoro dva roky.mam kamaradku ktere je 38 a otehotnela a to ma zjisteno ze ma opravdu malo vajíček. Takze hlavu vzhuru a nemyslet na věk

paviv
24. lis 2015

Priroda je mocny carodej a myslim, ze to nema davat smysl kdo ma vetsi sanci a kdo ne... a v tom je na.druhou stranu krasa zrozeni - ze to clovek neovlivni a stane se tak... holky, nic nevzdavejte - dockate se 🙂

eviicka
24. lis 2015

Holky máte pravdu, myslím, že kdyby mi bylo o něco méně, tak mě to že se nedaří bude mrzet taky 🙂 . Hlavní je aby to vyšlo. U doktorky jsem byla na konci srpna, mrkla mi na ultrazvuk, folikul byl zrovna vyrostlý, sliznice OK. Máme to prý tak tři měsíce zkoušet i s ovutestama. Já tomu nechala o cyklus déle, a teď se teda budu nejspíš zase objednávat. U mě může být rizikem, že jsem v dětství prodělala operaci slepáku (po které jsem nebyla v lázních), a že mám hodně bolestivou mestruaci (endometrióza?). Máte s tím některá zkušenosti? O laparce jsem tu už četla a trošku mě to uklidnilo. 🙂

janule1987jk
autor
24. lis 2015

Tááák, první den ovu testu, je to 13. den cyklu a ovu se mi blížíí 🙂) Co vy holky?

michalelka
24. lis 2015

@janule1987jk takovéto testy můžeš mít skoro celou dobu stejné.. až těsně před začne sílit a při ovulaci bude třeba i silnější, jak to mívám jí.. z mojí zkušenosti doporučuji testovat dvakrát denně v obdobnou hodinu..

Jinak já jsem tento měsíc opravdu zvědavá, osmnáctý měsíc snažení a MS by měla přijít za týden, tak uvidíme.. já chci být už tááák moc zbouchnutá! 😀

valeri10
24. lis 2015

@michalelka držím palceeeeee🙂

michalelka
24. lis 2015

@valeri10 nééé, to musíš pěsti, to totiž nosí štěstí! 😀

valeri10
24. lis 2015

@michalelka ajo.tak držím pěsti🙂.u me bude jasno tak tyden po tobě

evulinka27
24. lis 2015

Holky, přidám se 🙂 já měla ovu 16. nebo 17. a teď napjatě čekám!! je to k nevydržení, test ještě zbytečný dělat.. hrůza, jak se to vleče. Najednu stranu se neupínám a vím, že to může trvat (snažíme se druhý měsíc) a na druhou si říkám, cokdyž? 🙂 Popravdě, vždy cítím bolest při ovulaci, ale poslední dva měsíce co se snažíme mě břicho do ms bolí neustále 🙂 🙂 hrozný, co ta hlava vyvádí a vymýšlí si symptomy... 😀

rejni
25. lis 2015

Ahoj holky. Dnes měla přijít MS a zatím nikde..od září jsem ji měla 31..v létě ještě 32DC tak uvidím zda nehodlá přijít zítra ale cítím se úplně dobře, žáden pupínek, sem tam píchne nalevo napravo 😀 těhotenský test sněhobílý.. Tak myslím, že MS stejně dojde..

eviicka
25. lis 2015

@rejni no jsem na tom podobně, lehce špiním, ale to je u mě normální, dnes jsem 27 DC - MS mi chodí 26 občas 27 den. Pondělní test byl sněhobílý, na další nemám odvahu (a nemám ani doma). Taky předpokládám, že dojde, ale když už teda má, tak by měla co nejdříve... ta nejistota je naprd.

corinka101
25. lis 2015

ja si vzdycky delala test az 40DC, protoze jsem to nekdy na podzim dostala klidne i 38DC, ale 40 nikdy, no a jak jsem psala, jednou, pri tom mimodeloznim, se mi to cekani malem vymstilo :D takze holky drzim palce a jak myslite, ze je cas curat na papirek, tak honem na to ;)

rejni
25. lis 2015

@eviicka U mě se cyklus vždycky zkracoval od vysazení HA před dvěmi lety..v červnu se stalo, že měla MS přijít 32DC a přišla až 36..to jsme zrovna poprvé zkusili ovu testy a po pozitivním bylo snažení..jinač teď 2 měsíce přesně 31den..tak pokud nedojde zítra tak to bude zase delší prodloužení což se stalo jen jednou v tom červnu.. No jsem zvědavá 😀 jinač začínám s Nosifolem jak dorazí MS.. Jojo ta nejistota a zbytečné čekání pokud má dorazit je na nervy 😀

rejni
25. lis 2015

@corinka101 No právě, že některé to může test ukázat ještě před MS a některé ani po 14ti dnech od vynechání..pak čekat nečekat..Takže u tebe vyšel test pozitivní ale u Dr zjištěné mimoděložní? A vzal tě hned po objednání? Kolikrát se ještě čeká, že by nešlo nic vidět..

eviicka
25. lis 2015

@rejni tak mně už se MS rozjela, ať je to jak je to, v přesnosti je moje tělo docela ukázkové..., po prvním zklamání jsem ale celkem už nějak smířená a těším na nový cyklus (no co mi taky zbývá...).

rejni
26. lis 2015

@eviicka Jeej l, tak to je škoda.. Tak u mě stále nic 😯 většinou dorazí MS hned ráno a naposled byl ten výkyv v červnu a jinač pravidelná..ALE..měřím BT a dnes šla z 36,8 na 36,6..když MS dorazí bývá pravidelně na 36,5..No zvláštní jestli je to jen zpoždění..

corinka101
26. lis 2015

@rejni ja si udelala test a protoze jsme meli za par dni odjet ke znamym na tyden na Slovensko (jsme z Liberce), tak jsem pred tou cestou chtela vedet najisto, cili jsem sla asi hned za 2 dny k doktorovi a ten kdyz zjistil, ze uz jsem ukonceny 6.tyden (42DC), tak koukal jak mohl, ale v deloze nic nenasel, tak me hnal na krev hned rano a tam prave zjistili hcg pres 5000 a to uz zavanelo prusvihem - dovolenou jsme zrusili a misto toho jsem jela :( ale jak jsem tu psala driv-otehotnela jsem 3 tydny po zakroku :D nastesti uz bez komplikaci

janule1987jk
autor
27. lis 2015

@rejni držím moc pěstičky, určitě to dobře dopadne 🙂 Budeš zkoušet test?

rejni
27. lis 2015

@janule1987jk Tak MS došla se zpožděním ☹ díky za podporu 🙂 achjo, vyjde to někdy? Jak u tebe? Testuješ ovu?

valeri10
27. lis 2015

@rejni Tak to je škoda. Určitě to někdy vyjde hlavu vzhůru a načerpat síly do dalšího snažení 🙂

janule1987jk
autor
27. lis 2015

@rejni to je škoda, ale nemíme to vzdávat. Ale je to mazec, jak si s námi to tělo hraje, že 🙂 no dnes jsem si dělala další test a je zase negativní, duchy mám už 4 dny, dnes je 16DC, docela mi to už hlava nebere 😒

rejni
27. lis 2015

@valeri10
@janule1987jk Holky, někdy je to fakt na palici.. Obdivuji páry co se snaží už pár let.. Zkoušela jsem ovu testy v červnu..cyklus dluhy 32..začala jsem radši už 10DC (poprvé jsem zjišťovala) pořád duchy už jsem to chtěla vzdát až 21DC testovací výraznější jak kontrolní..a to mi MS přišla až 36DC..tak nevzdávát testovat 🙂 (poté další měsíce MS přesně podle výpočtu zase 32,pak od září 31, spíše se mi zkracuje, nechápu ty výkyvy) Tenhle měsíc jsem pozitivní nechytla, jen nejvíce pozitivní i vychází o ty dva dny prodloužení.. A to snažení bylo..no holt asi ne ta správná chemie 😀

janule1987jk
autor
27. lis 2015

@rejni no jo, máme to dost podobné. Délky cyklů, moc se mi to nechce upravit, aby byla pravidelnost. A jak reaguje na to vše tvůj přítel? Ten můj včera trochu mě pokáral, že to moc hrotím, hlavně tím gelem. Koupila jsem si totiž stříkačku, aby se lépe zaváděl a jak ji viděl (nechtěně), tak mi pak říkal, že se cítí méněcenný, že tomu nevěřím že to půjde a moc to hrotím. Ale co mám dělat, nerada plánuji tulení, ale tak proč pak musíme dělat ty testy, to se pak přece musí naplánovat.

rejni
27. lis 2015

@janule1987jk Nepravidelnost není velká ale asi teda je..ale od února jsme se +- trefit museli..tak čím, že to nejde.. No a s těmi chlapy to bude skoro všude stejné..U nás, chlap si mimi moc přeje..mu bude příští rok 40 mi 31..tak i na něho příroda klepe asi více jak na mě..ALE..už se mu do toho snažení až tolik nechce..buď věkem, menší potřebou nebo i, což si myslím nejvíc, stresem z práce..a taky má silácké řeči, když mu řeknu, že jednou za týden je málo a dělá si srandu, že musí zobat vitamíny 😀 a pak nakonec řekne, že je rád, že něco pro to děláme.. No přicházím k tomu, že nejlepší je to s ním moc neřešit protože mu to k chuti nepřidá. A nejvíc mi vadí, že se z toho tulení fakt hodně vytratila ta spontánnost ☹ a možná, že hlavní problém bude fakt v té chemii.. O gelu jsem uvažovala taky ale při myšlence, že by o tom musel vědět chlap jsem si to zatím rozmyslela..

Strana