Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy
Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,
ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.
Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.
Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.
Jaký je Váš příběh?
@janule1987jk Tak to uplne chapu. Tyhle veci me taky stvou. Jako kdyby deti mela proste na starosti zenska, protoze je rodi. Chlap si s nima pohraje a nedej boze, aby k nim musel v noci vstavat, vozit rano do skolky a nebo ve vasem pripade-strpet trochu nezvyklosti, aby vubec nejaky deti byly. Ale hlavu vzhuru, tyhle "nalady" aspon u nas, dost kolisaj 🙂 tak snad i ten vas prestane remcat. Na hodne veci mam spis "muzskej" nazor, ale jak jde o deti, tak jsou chlapi, mozna holt od prirody, uplne mimo :(
@janule1987jk podle mě hodně záleží, jak mu to "servíruješ".. u nás manžel div nezesidivel, když jsem mu ukazovala ovu testy a tak.. Je pravda, že vitaminy pochopil a bere je, ale cukal se 😀 Jinak plánlvsný sex je fajn, když to není jediný sex, co člověk má.. alwspoň podle mě! 😉
ahoj holky, kdybyste měla některá zájem - prodávám "v záchvatu zuřivosti ze své BT :D" nakoupené zásoby, jenž se záhy ukázalo, že už je nebude potřeba...
1) 3x 6 ks ovulačních testů - jedny za 70,-
tedy 210,- kč za 18 testů + 5 testů nabízím k tomu zcela zdarma (z mojí původní krabičky - bez "čůracích kalíšků")
objednáno z: http://www.pro-leky.cz/medpharma-ovulacni-test-...
2) Gel pro podporu početí 75 ml - původní cena 435,-, nabízím za 400,-
objednáno z: http://www.pro-leky.cz/conceive-plus-gel-pro-po...
3) 100 tabl. Zinek a Selen - původní cena 123,- nabízím za 100,-
objednáno z: http://www.pro-leky.cz/edenpharma-zinek-selen-t...
vše + poštovné...
na ceně se můžeme popř. ještě dohodnout, tak se klidně ozvěte ;)
Přeji vám ze <3 štěstí!!!
Ahojky holky, takže tento měsíc se mi nepodařilo zjistit, kdy byla ovu. Testy byly pořád negativní. Tak jsem zvědavá, ale trochu mě bolí prsa, ale to ještě nic neznamená 😀 A co vy holky? Zadařilo se některé z Vás? 🙂
@janule1987jk já čekám co bude. Jestli přijde ms nebo ne. Ještě mám tak týden a něco čas. Jinak se trefujeme do ovu už x měsíců a pořád nic
@valeri10 a máš někdy nějaké příznaky nebo vše v normálu?
@janule1987jk mám příznaky, které mi způsobuje utrogestan. Mám ho teď podruhé a min měsíc jsem si myslela, že to klaplo a ono nic. Takže teď jsem úplně v klidu. Měla jsem na začátku cyklu clostil a ten mi posunul ovu o týden. Jsem si říkala, jak to bude dlouhé čekat do ms a hups dnes už jsem 11DPO.
@valeri10 já také beru utrogestan, jaké příznaky jsi měla? Já beru také druhý cyklus utrogestan a ovulace se mi vůbec neposunula, měla jsem ji snad 12 den.
@janule1987jk Já mívala ovu 19 - 20 DC a teď byla 13 DC. Tu mi posunul clostil a ne utrogestan. A příznaky mám hrozné chutě a věčný hlad, žízeň, pořád chodím na záchod, píchání v podbřišku a hlavně kovová pachuť v ústech a nafouklé břicho. Tak mě napadá, že je škoda, že mi třeba nezvětšuje prsa 😀
@valeri10 😀 to je aspoň kladný příznak že 😀
@janule1987jk no jo. Druhý cyklus ty samé příznaky to je už nuda. Doufám, že další bude trochu změna v příznacích 😀
@janule1987jk ale tuším, že tento měsíc zase nic. Vše je jako minule. Si říkám, když jsem taková citlivka a mám bolestivou ovu, že bych těhotenství prostě poznala.
Ahoj snažilky 🙂 ... mám na vás takový dotázek, jsem teď tak 5DC, a neskutečným způsobem mě píchá v prsu okolo bradavky a v bradavce, hrozně moc ... nedá se to vydržet 😀 ... a jen tak ze srandy jsem si zkusila ovulační test a vypadá že by tak zítra mohl být pozitivní je právě docela dost silný. nestalo se to některé z vás?? ... teď mám ještě takovou slabší MS ... zítra by měla končit
Ahoj holky, zdravím vás po víkendu, MS už mám za sebou a pojedeme nanovo. Co se týká chlapa, tak se ho snažím snažením moc nezatěžovat, ale když už něco, tak musím uznat, že podporuje. Doma se trošku kvůli práci míjíme (no někdy trošku víc), a co jsem začala sledovat ovulaci testama - od září, tak i vyměnil směnu abychom se potkali. A přitom o tom nemluvíme, zkrátka, najednou ten den jsme byli doma oba 🙂. Ale třeba ke koupi gelu jsem se zatím neodhodlala - i když jedné snažilce z jiné diskuze hned zabral po půlročním snažení, tak trochu váhám.
@kajka93 Ahoj, tak přesně tohle píchání jsem měla jednou taky, těsně před koncem MS, začalo ve mě hlodat, jestli přeci jen nejsem v tom, udělala jsem těhu test, byl sněhobílý a píchání ustalo...
ale tak to je moje zkušenost, navíc dneska jsem 6DC a píchalo mě malinko taky - asi se nějak urovnávají hormony.
Ten ovu test mě ale zaráží víc, každopádně k tomu nic neporadím ☹.
Holky mám na Vás takový dotaz? měříte si některá BT? Jaké máte hodnoty po ovulaci? Hned Vám teplota klesne či ne a i přesto pak došla MS? Děkuji za reakce 😉
@janule1987jk Presne tak, psychika je dulezita a jesti si myslis, ze ovulacni a tehotenske testy, cekani na menstruaci a podobne tvou psychiku ovlivni pozitivne, tak to se teda dost mylis, zbytecne si to komplikujes. Jakmile se clovek na neco upne, tak se mu to vzdaluje... Zastupne problemy nehledat, hlavne byt v pohode, byt zdrava a spokojena se svym zivotem i tom partnerskym a ono to prijde. Zkus treba odjet s drahou polovickou na nejakou tu vysnenou dovolenou, spln si nejake prani, konicek, co odkladas, proste zij a neber antikoncepci, az bude ta spravna doba, miminko prijde a pokud ne, nejdriv bude dobre se zamyslet nad sebou a partnerskym vztahem, tam co to nejde to casto ma nejaky duvod, i kdyz nekdy je to jen o pokore. Kdyz budes takhle tlacit na pilu, tak akorat nakonec skoncis v poradne na CARu. Ja tam mela skoncit na tuty a cekam uz treti , a to jenom diky memu osvicenemu manzelovi, ktery by na planovany sex dle ovulacniho testu a podobne veci nikdy nepristoupil a na rovinu mi rekl, ze jestli se nam nepodari mit vlastni deti, tak si proste dite adoptujeme, ze deti bez rodicu po svete beha dost. A tak cekame uz treti, prirozene, neplanovane, kazdep rislo, kdyz se mi to nejmin hodilo 😀 . Mymi zjizvenymi vejcovody se vzdy nejak protluce, mimodelozni tehu i potraty se mi v tomhle smeru vyhly nebo o nich nevim, test si delam az tak mesic po vynechane menstruaci (takze o nich spis nevim 😀 ) . Pater to kupodivu taky dava, i kdyz to mel byt problem a trombomutace sou nakonec problem az v tomhle tehu a az ted na konci si musim nakonec redit krev, pritom dle diagnoz, to melo byt treba snad jeste pred kazdym otehotnenim, ale asi jak jsem v zivote spokojena, tak to telo funguje dobre i pres zastupne problemy....
@janule1987jk ahoj po ovulaci teplota stoupne. Klesá opět před ms. vkládám svůj graf. Je tam jen pár hodnot, protože chodím na utz a po ovulaci beru utrogestan a ten teplotu ovlivňuje takže dál neměřím
@janule1987jk Ahoj 🙂 Po ovulaci by teplota měla stoupnout..+ 0,2 - 0,5.. Mě teda BT stoupá po ovu pomalu takže si nejsem úplně jistá přesný den, když k tomu ještě nevychytám pozitivní ovu test.. A před MS častěji u mě klesá 2 dny než dorazí MS ale párkrát klesla až v den MS.. Příští týden jdu na ultrazvuk (folikulometrie)..tak jsem zvědavá..minulý měsíc jsem byla 12DC a nebylo vidět nic a pravda, že se MS opozdila o dva dny takže +- byla ovu až za týden po ultrazvuku. Začala jsem pít nosifol tak jsem zvědavá na změny 🙂 V jakém stádiu teď jsi? Čekání před MS? 🙂
@rejni jsem 21DC, takže ještě čekám co a jak. 🙂
Holky, tak jak? nějak to tady utichlo 😀 já budu už zítra testovat, nemůžu to vydržet 😀
Holky ovu až 21DC, dva dny na to lehké zakrvácení, pak nic, a ted 4den nato zase lehce dopoledne... Co myslíte? MS jsem minule měla už po 27 dnech...
@bartvebartve ahojky, to mas ovu docela pozde. Doporucuji utrogestan, aby se stihlo vajicko uhnizdit 😉
@janule1987jk na předpis nebo volně prodejný?
@bartvebartve předpis, já ho také beru, stejné důvody jako ty, nebyl problém, aby mi ho předepsala
@janule1987jk jo už jse to našla na naetu, no nechám to po novém roce, předtím jsem měla cykly i 38dní takže pozdější ovu nevadila, ted se to zkrátilo, tak jsem chtěla zkusit zda se to spraví samo
Tak MS dnes dorazila, takže tento cyklus se zázrak oplození nestal

@rejni mě to ale úplně unavuje, protože vše musím hlídat já. A pak mi řekne, že to moc hrotím. To mám se jako na vše vykašlat, a testy na kalendář, na gel, na vitamíny? Nejvíce by mě fakt naštvalo, kdyby to bylo fakt v tom.