Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy
Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,
ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.
Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.
Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.
Jaký je Váš příběh?
@rejni ahojky 🙂 a co presne je ten hormonalni profil? Taky bych na nej po roce snazeni zasla.
@janule1987jk Výsledky z krve, provádí se 2-3 DC a poté po ovulaci..Zajišťují se hladiny LH, FSH hormonu, prolaktinu, progesteronu a hormonů štítné žlázy..
@rejni ahojky, tak jak dopadly vysledky?
@janule1987jk Ahoj 🙂 Tak jsem byla 2DC, za 2 dny jsem volala na výsledky ale mluvila jsem zatím jen se sestřičkou a mám to v pořádku. Podrobněji budu mluvit s Dr až za týden, to půjdu na folikulometrii. Ale ten progesteron se zjišťuje až po pravděpodobné ovu (kolem 20dc), tím se právě zjistí jestli opravdu proběhla. @no_title takže u tebe jak dorazí MS zajít 2DC-4DC, jeden z těch tří dnů..nevadí, že není ovu..hlavně musí být po MS. Já teď byla na vyvolání protože jsem měla 10 dnů zpoždění a nemohla jsem se dočkat..Druhé odběry už asi mít nebudu, nevím, od dneška začínám zobat clostilbegyt na ovulaci. Ale tobě by tam řekli jestli bys ještě přišla kolem 20DC(podle délky cyklu)..
@no_title Já byla na vyvolání teď poprvé od vysazení HA před 2 roky..těšila jsem se na MS,že půjdu na ten profil a něco se začne dít..tak holt se jí nechtělo. A jak dlouho se snažíte? I kdyby krátce a máš to tak špatné měla by to Dr řešit..jinač ji vyměnit! A zkoušela jsi třeba kontryhel? Často pomáhá na úpravu cyklu 😊
@rejni Kontryhel piju, plus ještě gynex, femibion beru pár dní, praktická mi zjistila nějakou velmi nízkou hladinu folátu (část kyseliny listové, která je zodpovědná v podstatě za vše, co roste rychle), tak jestli nebyl problém v tomhle. Jinak, dr. mám dobrou, smeká před ní i pan primář z fakultky, spíš si myslím, že odhalila moje tendence nad vším příliš stresovat, tak mě nechtěla moc znervózňovat. 😝
@no_title Tak to tomu pomáháte hezky 🙂 folát? A to ti praktická dělala běžné testy nebo se zaměřila jen na to? Já byla zrovna v srpnu na preventivce a krev ok.. Listovku láduju už od března. No zkoušela jsem i kontryhel, teď nosifol ale jen měsíc a Dr mi napsal clostilbegyt. Žádná příroda ☹ ale třeba zrovna to zabere a brzo..
@rejni moje praktická je trochu odpůrce HA, asi proto mi dělala testy, byly trochu podrobnější, testovala mě i na markry a tak. U toho folátu existuje jeden průzkum, který prokazuje, že uživatelky HA měly i po vysazení nižší hladiny folátu. Asi proto tyto testy dělala.
A ty bereš listovku i nosifol? On totiž ten nosifol obsahuje listovku taky 🙂
@no_title To je šikovná Dr..a že to tak teda je po užívání HA to je teda mazec..užívala jsem HA 12 let..a už nikdy nechci a určitě dlouho trvá než se tělo vyčistí a nastartuje.. Ale moje sestra nikdy HA nebrala a o mimi se snažili +-15let, MS jí taky vůbec nechodila věčně chodila na vyvolání.. Jak jsem pila nosifol tak jsem listovku nezobala, vím vím 🙂 Kdy půjdeš na ten hormonální profil?
@rejni No, asi jak se dostanu k dr. na další koňskou injekci 😀 pokud ji ukecám... Pokud ne, zaplatím si jej jako samoplátce ten 3. den po MS, stojí to okolo 600,-. Vím, že to může uhradit pojišťovna, ale když budu čekat dalších pár měsíců, vypadne mi snad půlka vlasů (jako třešínka na dortu mi navíc po vysazení padají hrozně vlasy) Proč mi to jen nikdo neřekl, když jsem si to nechala napsat...
Ahojky snažilky, přidávám se k vám do skupinky. S manželem se snažíme 2 roky o mimčo a pořád nic. Můj gynekolog se mnou nic nedělal tak jsem přešla k jinýmu a ten má i kliniku na asistovanou reprodukci. Zjistil mi syndrom PCO. Domluvili jsme se, že začnu brát clostík a pak mi píchnul pregnyl (samozřejmě po ultrazvukových vyšetřeních). První cyklus nezabral. Druhý cyklus mi zvýšil dávku a teď jsem 7 dní po pregnylu. Mimčo sice chcem, ale už jsme unavený z toho sexování na povel, hlavně manžel, nedokáže si to užít a přijde mi že sex se mu začíná hnusit. Bojim se, že to nejvíc odnese náš vztah :( Takže jsem mu navrhla, že se na to vykašlem a do žádných dalších clostíků a pregnylů zatím nepůjdu. Měla jste taky některá z vás krizi nebo jsme divný jenom my?
@misaa2903 Ahoj tak u nás mám krizi já. Manžel hrozně mimčo chce a udělal by cokoliv, ale já jsem nějak vydeptaná z toho nezdraru. Taky se snažíme cca dva roky. Teď jsem měla třetí cyklus clostil a udělal mi zřejmě cysty. Dnes se jdu domluvit na kliniku na laporoskopii. Jinak tři cykly clostil ze kterého mi bylo zle a vždy po ovu utrogestan. Do ovu se trefujeme a pořád nic. Do listopadu jsem byla v pohodě, ale před vánocema se to nějak zlomilo a od té doby mě to užírá.
@valeri10 Ten nezdar je strašnej, kord když okolo tebe kamarádky rodí a od okolí slýcháš "tak co, kdy už konečně budeš těhotná" a nebo " asi spolu moc nespíte když ještě nejsi těhotná co" Nemám už sílu cokoliv vysvětlovat. A vadí mi i rady typu "nesmíš na to myslet". A ty chodíš někam do CARu? A jak to řešíš s manželem tu krizi, řekla jsi mu o tom?
@misaa2903
@valeri10 Holky, mám to stejné 🙂. Taky se mě lidi furt ptali, hlavně po svatbě. Část lidí jsem vyřešila tak, že jsem řekla, že děti neplánujem a na ty méně chápavé jsem trochu drsnější, že jim řeknu třeba "A nenapadlo tě, že třeba děti mít nemůžeme a ty mi to svým roztomilým vyptáváním vždycky připomeneš?" Atd. No, ne vždy to zabere, ale většinou jo, chytnou se za nos 🙂.
Já to dělám tak, že se zaměstnávám. Když jsem chodila do školy, tak jsem neměla čas to řešit, teď jsem doma, tak je to trochu horší, dělám to teď tak, že když mě to začne trápit, pustím si hudbu. Ono na tom, že na to nesmíme myslet něco je, ale blbě se to dělá 😀.
@misaa2903 nee neřekla. Nechci ho stresovat. Já se zase vždycky v nějaké fázi cyklu uklidním. Mám prostě hormony jako na houpačce. chvíli v pohodě a chvíli je to se mnou hrozná trága. Jo a ty těhotné kamarádky tak to mě taky dostává. Hlavně ty co otěhotněly a ni neví jak a pak ty jejich rady, že tomu musíme nechat volný průběh 😠 . Už ani nevysvětluju, že období volného průběhu máme dávno za sebou
@valeri10 Já když řekla manželovi že už injekce nechci tak jeho odpověď byla "joooo konečně" tak mě to trochu zamrzelo. Ale beru to tak, že nám ta pauza snad pomůže. A kdo si neprošel takovou dobou snažení tak nemůže vědět. Ať chceš nebo nechceš tak to nejde jen tak hodit za hlavu abys na to nemyslela, protože vždycky přijde nějakej spouštěč co ti to připomene. Ale my se jednou holky dočkáme! 🙂
@no_title A dal ti doktor něco na ms? Já měla také problém s cyklem po vysazení HA jsem měla cyklus od 28 - 60 dnů. Asi po roce a půl se mi to srovnalo samo a ted ho mám po 26 - 28 dnech. Taky jsem chtěla děti dlouho, před 4 lety jsem neplánovaněla otěhotněla ale bohužel to nedopadlo. Manžel řekl, že ho to sice mrzí, ale že se o dítě snažit nechce, pač stejně planovaný nebylo, že to necháme až po svatbě. Což pro mě bylo něco nepředstavitelného, že bych měla čekat na dítě ještě 2 roky. Blížila se svatba a jak kdyby to byl pro mě spouštěč.....svatba = snažení a nic jinýho jsem v hlavě neměla. Což byla chyba.
@no_title Ahojky a mohu se tě zeptat, jestli jsi uvažovala o IUI či jestli ho máš za sebou?
@rejni Tak jak se daří? u mě nic nového, dost teď uvažuji o IUI, ale mám trochu strach z neznáma 🙂
@janule1987jk Ahoj 🙂 u nás momentálně dnes nebo zítra ovu 😀 v pondělí na utz folik 17mm po clostíku.. Tak doufám, že ovu fakt bude..testy slabé od pondělí..ale řídím se Dr. Tak uvidíme, dáme clostíku 3 cykly, pokud nic tenhle cyklus, zajdem na spermio. A pak..buď laparo nebo CAR navrhoval Dr..nad laparkou bych i uvažovala ale na CAR se ještě necítím. Jestli se snažíte od léta tak ještě bych tomu do toho roku dala šanci..i když chápu jaké je to čekání. Co Dr na to? Měla jsi utrogestan..clostik ne?
@rejni No Dr. říkala, že spermiogram, ale já si myslím, že první bych měla na řadu jít já. Tak se odhodlávám jít na specializované pracoviště. Utrogestan jsem brala a nic :( dokonce minulý měsíc ze mně vyšlo něco divného, takže jsem byla úplně hotová.

@janule1987jk Škoda..ale neboj, nevěs hlavu jednou to vyjde..co nevidět je tady další snažení 🙂 Já byla dnes na ultrazvuku 14 DC (mívám cyklus 31-34) a zatím Dr nic neviděl..jdu zase v pondělí, snad už tam folikul bude.. A když dorazí MS jdu na hormonální profil a dokonce už máme žádanku na spermiciogram ale bez datumu..v únoru to bude rok snažení..tak pokud nic ještě tenhle cyklus a příští tak chlapa objednám..pokud Dr nepřijde na něco u mě..