Snažíme se o první mimčo 😉
Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D
Ahoj holky, můžu se taky přidat? Antikoncepci jsem vysadila v květnu 2016 ale pozor jsme si prestali davat az od listopadu. Není to vylozene snazeni se, nechavame tomu volny prubeh ale kdyby se to povedlo byli by jsme moc stastni. Jen se mi posledni tri mesice rozhodil cyklus 😔 po vysazeni HA byl 30-32 ted posledni tri mesice dokonce 48 a 37 ted opet cekam na menstruaci a jsem uz 35. Tak jsem z toho nejaka nervozni snad ovulka probiha jak ma.
@babulinka1 Ahoj, na tvým místě bych si možná zkusila tu ovulaci někdy pohlídat.. Při tak dlouhých cyklech ovulace být nemusí
@lenickakl taky mě to už napadlo, ale pořád si nějak nechci připustit, že neco neni v poradku. Más nějaké zkusmenosti s ovu testama? Nikdy jsem je nezkoušela.
@babulinka1 Já jsem testovala ovulaci až když jsem dostala prášky na stimulaci vaječníků.. Jsem vlastně prášky vysadila v září 2015 a do února jsem měla cykly 34 - asi 44 dnů.. Tak jsem to neřešila.. ještě jsme se o dítě nesnažili a chránili jsme se jinak.. Pak jsem od února do května neměla menses vůbec a v červnu jsem měla preventivku a zjistili mi pco a s tím spojené anovulační cykly, tak mi doktor napsal clostilbegyt a ovulaci jsem si hlídala testama a pak mi ji potvrzoval i z krve a druhý cyklus, co jsem to užívala se mi podařilo otěhotnět.. Testy jsem měla z ebay, akorát kupované tady v čr od jedné paní z aukra.. Nechtěla jsem za ně zbytečně moc utrácet 😀
@lenickakl já jsem to po vysazení právě taky neřesila, vlastne ani nebylo proc, cykly byly pravidelne + - 2dny a o mimco jsme se nesnazili. No a ted, kdyz jsme se teda rozhodli, tak se mi to rozhazelo. Nerozumim tomu. V srpnu jsem byla na preventivni kontrole a dr. me chvalila jak je vse v poradku, ze krasne vidi ovulaci, sliznice a cipek take ok. Asi bych mela pro jistotu testy zkusit ale kdy mam testovat, kdyz nevim kdy by ta ovulace mohla byt diky nepravidelnemu cyklu?
@babulinka1 Já jsem myslím testovala pro jistotu už od desátého dne.. Protože jsem vůbec netušila, kdy mi ovulace naběhne.. Pak jsem vypozorovala, že mi vždycky testy postupně sílily a pak zas postupně slábly, takže při slábnutí jsem už pak netestovala.. ono při dlouhých nepravidelných cyklech se to hlídá blbě no 🙄
@lenickakl pockam teda asi na MS a po ni asi zacnu s testikama. Mivam tak 10 dnu pred MS čirý výtok, jestli treba to je priznak ovulace opravdu netusim... kazdopadne tobe moc dekuji za radu a preji hodne stesticka a zdravicka!!!!!!
@babulinka1 To by být mohlo.. Ale tady tyhle všechny věci jsou tak strašně individuální, že se to těžko dá odhadnout 😕 Spousta ženských na sobě ovulaci pozná, já ji nikdy nepoznala no a pak jsem zjistila, že jsem ji ani neměla.. Ale v tom cyklu, kdy se nám to povedlo jsem měla den po pozitivním testu takový silnější bolesti v podbřišku, tak to asi bylo ono.. 😀
@babulinka1 ahoj,zkus pit kontryhel,jestli si tedy jeste nezkousela,mne na srovnani cyklu pomohl a kamaradce dokonce po nekolika mesicich spustil MS a nemusela na vyvolavacku,ale samozrejme nezabira na vsechny 😉
@prisil ahoj, právě kontryhel piju uz treti mesic od toho prvního dlouhého cyklu. I listovku beru ale dneska jsem 35 a porad nic. Jen slabe pobolivani v podbrisku a zad ale nic hrozneho. Na vyvolavacku jsem taky nastesti nemusela, vzdy MS nejak dorazila ale je to fakt boj. Navic pak i docela to zklamani, kdyz na testu nejsou // a MS nikde...
@lenickakl to jo, ja to na sobe taky nepoznam. Jedine ze bych ji mela opravdu pred MS a bolest podbrisku bych prisuzovala blizici se menstruaci. Opravdu je to zenske telo orisek ze?
@babulinka1 no jo, je to docela věda.. A kontryhel by se měl jen do ovulace, když se snažíte o dítě.. Já jsem ho měla teda v kapkách a když jsem o ovulaci nevěděla, tak jsem ho většinou brala těch 12 - 14 dní od prvního dne cyklu.. a když jsem měla zas moc dlouhej cyklus a test negativní, tak jsem ho zas nasadila a do dvou dnů jsem měsíčky dostala
Jj,taky jsem ho takhle nejak pila,protoze netestuju,ale ted se chystam,protoze uz se snazime pres pul roku a nic...ale pristi tyden jdu na preventivku,tak jsem zvedava,mam pripravene otazky :D
@prisil tak preju hodne stesti, st se co nejdrive zadari 😊
@babulinka1 Napodobne 😉 snad se nam brzo podari...
Ahoj děvčata, přidávám se k vám :D...my se snažíme od ledna. Vysadila jsem HA po roce a půl, minulý cyklus se nezadařilo, tak snad teď budeme úspěšnější...nějaký fígl, bylinky na úspěšné oplodnění 🤰
Zdravím všechny. 🙂 Jsem "staronová" uživatelka Modrého koníka a přidávám se k vám, Snažit se začneme teprve teď od března. S mojí nepravidelnou menstruací to asi nebude úplná hračka, ale nebudeme se předpo*írat. 😉 Všem držím palce.

Ahoj holky, dlouho jsem sem nepsala, ale sleduji vás 🙂. V lednu jsme podstoupili první IUI. Bohužel jsem od toho očekávala moc, takže nezdar mě docela dost sebral. Včera jsem dobrala další dávku clostilu a ve středu jdu na kontrolní utz. Snad tam nějaký dominantní folikul bude a budeme moct podstoupit druhé IUI.