Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
@lucy0511 oni dozrávají cca 3 měsíce v nadvarlatech a myslím že i v chámovodu, ale to nechci kecat :D, a když se spustí dolu do šouruku tak tam ještě sílí právě v bičíku. Nejlepší je fakt den před ovu (zase načtený jo a teda z mé zkušenosti) kdy spermie jsou už ve vejcovodech a čekají na vajíčko.
Při ovulaci je jen pár hodin oplození schopné a pokud je sex v den ovu tak:
Při častém sexu nemusejí stihnout tam doplout (není silný bičík)
A nebo v této době ještě dozrávají díky ph (a něčemu) a už nemusí vajíčko zachytit.
Ona doba oplozeníschopného vajíčka se sice udává cca 24hod, ale to je maximum. Bývá o dost kratší.
Takže zkusit ob den a pokud se nějak vyznáš v ovu (BT, OT, STM), tak je super šance to vychytat.
@lucy0511 , @kristyn.g a @fanunka
My jsme jeli celou dobu mimo ovu. Teď poprvé (teda podruhé, ale poprvé se na to nedostalo :D ) jsem řekla že je ta nejlepší doba (skrze vše jsem si vypočítala nejlepší den) a ejhle :D
Ale prostě to chtělo cvik se svým tělem a hoooodně číst :D Hold není nad klasický odtěhotnění, ale mě se vážně nechtělo čekat. A třeba to byla i náhoda :D
@lucy0511 a co třeba podle čípku?? Zase ať to neprošvihnete :D
@katmir tak pak klika, že víte, že má dobrý spermio. Mynža na něm třeba ještě nebyl, zatím jsme zkoušeli jen rady z netu :D
A trošku závist, my prostě takhle často nezvládáme, povinnosti a práce nám to prostě nedovoluje :(
@pavlina30 a @roxyinka ... opět načteno ... pozitivní TT a poté negativní může být způsobeno neudrženým zárodkem ve sliznici a stává se to i poměrně často. Dobrý je na to Drmek, který podporuje hormony progesteron a estrogen aby fungovali naplno v době kdy mají tzn.podporují ovulaci a zvyšují dělužní sliznici ;)
Držím palečky
Zdravím holky, nemáte někdo zkušenost s tím, že po vysazení antikoncepce jste byly bez MS a ovulace?doktor mi napsal norithesteron a clostilbegyt, tak jestli mohu čekat,že se tělo dá dohromady 🙂 děkuju
@lucy0511 to chce cvik, taky mi trvalo cca pres mesic denniho zkoumani, nez jsem zjostila, jak vypada vysoko a jak nizko. Tvrdost jsem treba nepoznala, otevrenost vazne jen pri MS a O, ale jestli se oteviral prubezne, tak to nemam paru :D
@janajens no to jsem zvedava na zitrek :O :D ... Se zblaznim v praci
Myslim ze jsem 9 den po ovulaci, protoze jsem rano zaspinila a behem dne jsem ocekavala co z toho bude. A nastesti jsem se nedockala dlouheho spineni. Bolest v podbrisku stale pretrvava, k tomu se pridala bolest v levem prsu i bradavky.
tynka07 Moc gratuluji, to je úžasné, že se zadařilo. Já taky zjistila, že naše snažení je po MS a pak po OVU. Hlavně si celou dobu myslím, kdy mám OVU a já ji mám o dva dny déle. Teď měřím BT, ovu testy, drmek a to by bylo, aby nebylo 😀 Právě, jak u Vás, práce, dítě, nemůžu to nechat jen tak náhodě 😀

@tynka07 tak moc gratuluji 🙂 první máš tuším skoro stejně jako je můj syn 🙂. Mě břicho bolelo u syna skoro pořád. Test 2-3+ takže to ještě před MS? Nebo už po 🙂. Diky