Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
Holky, potřebuji poradit. Dnes jsem byla u doktorky kvůli ovulaci. Jsem 10DC a folikul mám 13mm. Příští týden jdu na krev, aby zjistila, jestli ovulace proběhla. Zkusila jsem si ovulační test. Nejde to úplně vidět, ale byla tam slabá čárka. Teď ale nevím, kdy by asi tak měla ovulace přijít. Děkuji za odpovědi.
@90bobisek90 Test je negativní, ovulace teprve přijde. Folikul roste cca 2mm za den. Testovací čárka bude den dva před ovulací stejně silná nebo silnější než kontrolní. Pokračuj v testování.
@brokovich děkuji
Holky ma cenu delat test, kdyz jdu ve ctvrtek na gyndu - rocni kontrola. A jeste kdyz mam tuseni ze ms dorazi?
@brokovich Mohla bych se ještě zeptat, doktorka mi řekla, že 20DC mám přijít na krev a podle toho zjistí, jestli ovulace proběhla. Ale nikdy jsem o tom neslyšela a ani nikdo z kamarádek, které už miminko mají.
Holky, co jste byly na IUI nebo na něj chodíte - chtěla jsem se zeptat - vždy se jde na IUI přesně v den ovulace nebo i den před? Zřejmě mi ovulace vyjde na neděli, v pátek jdu na kontrolu, tak by mě zajímalo jestli by mě vzali v sobotu (což je prý možné provést výkon v sobotu) i když by to bylo den před ovulací..? Děkuju 🙂 ..Jsem z toho trochu zoufalá, minule mi doktorka zase řekla, že ovu proběhne večer a tak to nechala na další měsíc..
Ahoj, v lednu mi bude 30 a aktuálně se snažíme o druhé mimi asi 3 měsíce. První nám vyšlo snad okamžitě na první pokus a tak jsem teď trošičku v obavách, když to najednou nejde hned 🙂 navíc dnes a zítra největší šance na početí a já jsem dnes akorát dostala ATB na zánět močáku ☹ myslíte si, že je blbost to i tak zkusit? Asi ano, že? Vůbec nevím, nikdy jsem to dříve neřešila.
@90bobisek90 podle hladiny progesteronu se dá zjistit, jestli ovulace proběhla
@misule512016 3 měsíce? prosím tě kliiid 🙂 my se snažíme druhým rokem. Jinak já bych to zkusila i tak
@volfici děkuji
@kristyn.g děkuji za názor. Jooo, tak asi jsem v klidu, ale myslela jsem si, že budu mít letní miminko a ono prd 🙂 ale je jedno kdy bude narozené, hlavně ať je zdravé. Pokud mi bude zítra lépe, zkusíme to. Snad nám to ty antibiotika nepřekazí.
@volfici no ja si taky říkala..dvakrát jsem se ji ptala jestli to skutečně nejde druhy den a ona řekla " dneska vecer se snažte necháme to na dalsi mesic, po ovulaci to není jiste", tak jsem ji rekla z rozcileni " my se uz se snažíme - uz dva roky"..tak jestli to chapu, tak den pred snad nebude problém..me zatim zadne hormony nebo cokoliv jineho nedávají.. Ani Ovitrelle..
@luuucatko koukla jsem na tvůj profil, abych se zbytečně neptala na to co už jsi třeba psala.. Je zvláštní že si ovulaci nejistí Ovitrelle nebo jiným lékem se stejným účinkem.
Píšeš, že jste zdraví, byli jste na immunologickém vyšetření? Můžeš mít třeba alergii na sperma, folikuly, embryo..... Chodíte do Iscare celé ty dva roky co se snažíte, nebo je to relativně čerstvé? Pokud to tam řešíte už dlouho a moc jste se nikam neposunuli, zkusila bych zvážit změnu CAR.....
Nám se nedařilo sedm let, všechna vyšetření naprosto v pořádku a stejně pomohlo až IVF. Tím tě vůbec nechci strašit, jen nemá cenu to moc odkládat, já podstoupila IVF za pět minut dvanáct (abych stihla úhradu na pojišťovnu) a ten věk je znát, nejen že nás honí po všech možných vyšetřeních, ale i fyzicky žádný šlágr...
Každopádně držím palce, aby to tento měsíc vyšlo 🍀✊
Po jak dlouhé době vám dr. dala hormony? Od srpna beru utrogestan, za týden jdu na krev kvůli ovulaci, zda proběhla, dva cykly mám brát ještě utrogestan a pokud ovulace nebude, chce mi nasadit clostík. Takže vlastně po pěti měsících. Není to brzo?
Dneska jsem si byla pro výsledky imuno a je to všechno o.k., až teda na štítnici, která se mi rozhodila během 6 týdnů, tak zítra zase poběžím na endokrinologii ji předat výsledky. Ach jo. ☹
@90bobisek90 řekla jsem že se snažíme rok, zjistila mi že ovulace neni (byla jsem tamzrovna včas) a rovnou jsem dostala clostil... který jsem si nevyzvedla a ještě půl roku jsme se snažili bez... a nic tak jsem začla jíst drmek, zašla tam zas a ejhle ovulace je a stejně jsem dostala clostil na podporu ale s nižšší dávkou... tak uvidíme
@kristyn.g Ten clostil se prý dává pouze 6x a někomu prý pomůže a někomu zas dělá cysty. Brala jsem utroše od 12DC, což mi asi bránilo ovulaci a teď ho mám brát od 17DC a to ale ani nevím, kdy mám ovulaci :( Přeji hodně štěstí, já doufám, že nám to půjde i bez clostíku.

@pavlina30 Jo, stresy jsou prevít. O tom bych mohla vyprávět. To pak nejde vůbec nic.