icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

boukalinka
20. črc 2017

@petronelle
@badyr Nedoporucuji se sporty,kde hrozi otresy a nebo pád...ale spousta tehuli chodi na alpinning nebo jeho modifikace...je fajn na kondici i pro netehu...

tynka07
20. črc 2017

@kockakacka skoda, ale kdyz clovek citi ze se nezadarilo, tak je fajn, ze 1DC je abza chvili bude moct zacit znovu.
S tim vysetrenim mi to taky prijde brzy, na druhou stranu zase je fajn vedet, na cem jste. Je zdrave pocit az do roja a pul myslim (teda zase co jsem kde cetla). Tak at se zavede do tretice ;)
@maky_s :D tak to ja mam obracene. Dozvedela jsem se ze jsem tehu v 11tt takze jsem nacitala az od toho tydne. Tedbsi zase uzivam, ze se dozvim taky neco ze zeacatku, to mi pred tim uteklo :D ... Ale i tak. Jabse smirui na pul. Castwcne tusim ze jo, ale jak jsem psala, takove stesti se jen tak nenajde. Tak uvidim no :D ... Ehm, vsichni uvidime :D

@badyr
@petronelle

Sicebto nenibsport, alebdo osmeho mesicebjsem makala a to tvrde v lidlu. Zvedala 10 palet na sebe, melouny a byla jsem ok. Takze asi normalne urcite pokracovat. Je to i lepsi, clovek hned ,,nesimuluje,, :D

malinkaelinka
21. črc 2017

Zdravím holky, dneska 32 DC, konečně jsem si udělala test a po druhé čárce ani stopy... no tak nevím, kde mi to meska 🙂 teď odjíždíme na sraz BMW na víkend, tak se zasobim tampony a pokud nic, v pondělí zkusím znovu test...

maky_s
21. črc 2017

@malinkaelinka Zkus třeba jinou značku, mamatest tu hodně chválí..držím palce at MS nedojde..Užij si víkend 🙂

malinkaelinka
21. črc 2017

@maky_s děkuji 🙂 mamatest jsem si právě dělala... no počkám do pondělí a pak případně zkusím znovu no... jiný jsem doma neměla, jen 1 mamatest...

maky_s
21. črc 2017

@tynka07 Tak to jsi to zjistila hodně pozdě, já už to měla ve 4tt potrvzeno z gynekologie..Dneska mi příjde, jak kdybych to měla dostat, fakt divny..o týden dříve..tenhle měsíc je nějaký celý divný a to jsem si myslela, že jede muj cyklus jak hodinky..

maky_s
21. črc 2017

@malinkaelinka Aha, tak vydrž..nekdy se prý čárky objeví poději..super, že jedeš pryč, alespoň na to nebudeš myslet🙂

slayc
21. črc 2017

Holky, tak dneska 8 DPO, tak sem nevydržela a zkusila sem test..a delat sem to nemela. Něco malo tam vidim. Tak uvidíme třeba v nedeli nebo pondělí 🙂

kreveta1
21. črc 2017

@slayc já to vždy taky nevydržím, ale pokaždé nic :( rok a pul se snažíme. Poslední tři měsíce už radší netestuji....pak akorát probrečím celý den... ale každopádně GRATULUJI !!!

slayc
21. črc 2017

@kreveta1 no, já právě taky, ale rysku na testu už znám, tohle je do růžova..tak uvidíme. Když nic. Tak příští měsíc od znova no 🙂

malinkaelinka
21. črc 2017

@slayc Juu tak držím palce, ať se čárka vybarvi 🙂

janajens
21. črc 2017

@slayc posli fotku

slayc
21. črc 2017

mam blbej telefon, myslim, ze tam nic neuvidíte

slayc
21. črc 2017

spis asi takhle 🙂

janajens
21. črc 2017

@slayc neco tam vidim uvidis zda Bude Silit🍀

malinkaelinka
21. črc 2017

@slayc na té druhé fotce nějaký náznak vidím 🙂 to já měla ráno opravdu echt bílo....

slayc
21. črc 2017

Je to orave hrozne slaby, de to i blbe vyfotit. Tak uvidim. A je hlavne hrozne brzy. Zkusim znovu az po vikendu 🙂

tynka07
21. črc 2017

@maky_s no já sem měla 3x MS a testy pořád negativní :D a pak jsem šla rovnou na gyndu a dostala jsem i průkazku :D .

NO a jinak mi o tom povídej :D tenhle cyklus je totálně ta tam. Teď od ovu nehorázný tlaky v podbřišku. Jak kdybych byla nafouknutá a bolí to jak kdyby měla přijít MS, ale na tu je ještě brzy. No mám dost, to asi ta vedra a nebo po dovče první den v práci :D

@slayc taky ho tam vidím 🙂 ... že by, tak jen at sílí, kolikátý DC jsi?? 🙂

@malinkaelinka Ta ještě uvidíš ;)

slayc
21. črc 2017

@tynka07 22 DC, do MS zbyva 6 dni a sem 8DPO 🙂

malinkaelinka
21. črc 2017

@tynka07 třeba mám později ovulaci a tak zatím je na test brzo... ale to ja netuším... teď abych se akorát celý víkend hlídala, jestli jsem to nedostala, aby nebyl nějaký trapas... a budu odkázána jen na toitoiky...brrrr

anetka9
21. črc 2017

@tynka07 Jee to fakt to tělo nevykázalo žádnej hormon, jelo cyklus i s MS a přesto si byla těhotná?🙂

apple_tree
21. črc 2017

@tynka07 Hele a ta MS byla uplne normalni jako ty ostatni? Zadny rozdil, ze by byla treba slabsi nebo kratsi?

tynka07
21. črc 2017

@slayc Tak to bude jeste krasne silit 🙏

@malinkaelinka :D jasny, to by byl trapas :D ... Poradne si to uzijte :D a pak uvidis. Fakt mue byt jeste brzicko 🙂

@anetka9 @apple_tree jj. Ja sem to na sobe citila, ale prvni test nic (cca 4tt), den nebo dva na to jsem to dostala. Dalsi mesic to same. Pridala se strasna bolest prsou, ze jsem se jich ani dotknout nemohla a nalili se mi, jenze opet tt negat.a MS dorazila. Sice slabsi a kratsi nez normalne, ale proste byla. A pak sem to vlastne nedostala, ale tim jak mam neprav.cyklus, tak jsem tomu nevenovala pozornost :D a az kdyz sem ze srandy udelala jeste jeden co mi donesla kamoska, tak uz tam byla dalnice :D . Hold ja sem cela divna, to rikam furt. A kdyz sem to rikala chlapovi, tak se mi smal, ze mu to davno bylo divny :D ... ale za vse muze nepravidelna MS

anetka9
21. črc 2017

@tynka07 Tyjoo tak to je pak obrovský překvápko:D🙂 zajimavy, jak si to tělo zařídí🙂

karolly
21. črc 2017

@slayc Já něco viděla na obou fotkách 🙂 Gratuluji a držím palce, aby sílila 🙂

slayc
21. črc 2017

Holky jste zlate, moc dekuju 🙂 no, uvidime. Nezbyva nez cekat, zda MS prijde, nebo ne 🙂

kockakacka
21. črc 2017

@slayc jsem sk jistá, ze uz nepřijde 🙂 take gratuluji

darkwitch
21. črc 2017

Vždycky když už si přijdu celkem smířená s tím, že se nedaří, tak mi někdo oznámí tu radostnou novinu, že čeká nebo porodil třetí, čtvrté nebo kolikáté dítě... začínám z toho být lehce unavená...
a pardon za lehce neveselý příspěvek, ale někdy mě to prostě dožene...

luciorlice
21. črc 2017

Ahoj děvčata, zabrouzdala jsem k Vám ze zvědavosti a napíšu snad ve zkratce svůj příběh...jmenuji se Lucka, na podzim mi bude 29, jsem nositelkou dědičného gen.onemocnění s rizikem přenosu 50% a náš příběh o miminku začíná zhruba v dubnu 2016 (měsíc před svatbou)...v té době jsme byli rozhodnutí, že podstoupíme riziko, že by miminko mohlo zdědit moji nemoc (omezující, ale ne tak závažnou, zvládnutelnou jako u mě) a začneme se snažit, ale během dvou měsíců jsme názor změnili a na doporučení genetičky jsme navštívili CAR v Brně, kde nám s genetikou mohli pomoct. Ve zkratce...po x konzultacích, vyšetřením, testech, neustálých nervech a čekání i změně CARu, počínaje srpnem 2016 a konče březnem 2017 jsme se dozvěděli, že moji nemoc nelze podchytit ani v rámci IVF + manžel má balancovanou translokaci chromozómů (asi 33% riziko přenosu v nebalancované formě, tj. jakákoliv vada či postižení) = dárkyně vajíček (kvůli mě) + preimplantační gen.diagnostika embryí (kvůli manžela). Souhlasili jsme. Vše proběhlo, měsíc jsme čekali na verdikt, zda nějaké embryo je zdravé...bohužel ani jedno...takže 3/4 roku pryč, přes 60 tisíc Kč pryč a neměli jsme nic, to byl konec...
Byli jsme tak zodpovědní, všechno jsme dělali hlavně proto, abychom měli zdravé miminko, minimálně aby naše rizikové faktory byly odstraněny a stejně to bylo k ničemu a na chvíli nás to zlomilo, protože výsledek dalšího pokusu může být naprosto stejný, takže loterii s dalšími třeba 60ti tisíci, které ani nemáme jsme nechtěli.
Nechali jsme tomu čas a pak si v klidu bez emocí s manželem promluvili, co dál...jak píšu výše, další cyklus s dárkyní je pro nás nákladný a celé darované embryo bereme jako tu poslední možnost, když nic jiného nepůjde...
To, že nevyšlo IVF s dárkyní (vlastně ani nedošlo k žádnému transferu) bereme jako znamení, že když to nešlo takhle, musíme to zkusit přirozeně...jsme tedy paradoxně opět na začátku (v dubnu 2016) s tím, že přijímáme riziko mé nemoci, která se nedá gen.zjistit, i manželovy, s vyjímkou, že při odběru plodové vody či chóriových klků, se dá zjistit, zda ji miminko má nebo ne.
Takže od dubna se snažíme...první dva měsíce jsem si dělala ovulační testy, pozorovala jsem se a vsugerovala si příznaky těhotenství, pak jsem se rozhodla se na to vykašlat, protože psychika je fakt sviňa...začala jsem plánovat s manželem dovolenou, nehlídám ovulaci (i když vím, kdy asi ji můžu mít) a počítám s tím, že až to přijde, tak to přijde a bude to tak správné.
Momentálně mám asi 2-4 dny před menstruací, před pár dny jsem měla dost citlivé bradavky, asi 3. den mě píchá na pravé straně (možná vaječník, nepoznám to), celkově cítím takový známý tlak v podbřišku jako před menstruací a už 2. den mám občas při utření narůžovělý hlen, což není zvykem, protože menstruace vždycky rovnou přijde krví, žádné špinění, tak nevím. Spíš počítám, že se rozjede menses i vzhledem k tomu, že za týden odjíždíme na dovolenou do Francie a máme velké plány (cyklovýlety, pěší výlety, spaní v kempech ve stanu atd.), tak se snažit můžeme i tam. Prostě s tím nějak nepočítám, ale víte jak to bývá, když se s něčím nepočítá a přijde to? 😀 Museli bychom pozměnit plány no 😀

katkas75
21. črc 2017

@luciorlice ahoj😀čtu tvůj příběh,mazec.... Já věřím v zázraky 😉 a taky co chvíli slyším o nějakém " beznadějném" případu. Držím palce a hezkou dovolenou! Vždycky jsem chtěla do Francie 😁

Strana