icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

bajunka
29. kvě 2018

Dnes slaví moje nejmladší 2 roky, doufala jsem, že touto dobou budu chovat v náručí další uzlíček lásky nebo budu na rozsypání...bohužel příroda si zamanula jinak...no držím všem snažilkám ať se co nejdříve zadaří 🙂

jessulka
29. kvě 2018

@bajunka Vše nejlepší malé berušce

aklin
29. kvě 2018

@katkas75
@apple_tree ahoj holky. Budete si myslet, ze jsem blazen, ale jsem stastna. Pristi mesic podstoupim IUI. Nepocitam, ze to vyjde napoprve, ale budu v rukou lekaru.

apple_tree
29. kvě 2018

@aklin Vubec si nemyslim, ze jsi blazen, nemas tuseni, jak jsem byla stastna, kdyz jsem sla do car a zacalo se neco dit a resit 🙂 Moc drzim palce, at to vyjde 🙂

katkas75
29. kvě 2018

@aklin ty jsi trubka😁 stagnace je nejhorší. Když už se něco děje,je to super! Já jsem šťastná jen z toho,že muž chce brát vitamíny. Stačí málo😉
Jinak jsem včera muži rekla,ať jde dnes plavat sám,že se mi rozjíždí má,a ono dnes vůbec nic. Moje tělo je po těch x ATB úplně pomatené.

jessulka
29. kvě 2018

@aklin Moc držím palce a věřím, že máš radost. Já jsem měla také hroznou radost i jen z toho, že můj Dr. zjistil, že neovuluju a že to začne ihned řešit. A v dalším cyklu se mu to povedlo 🙂 Těším se na příští kontrolu jak mu padnu kolem krku a poděkuju mu za // na těhotenském testu.

ruzicka06
29. kvě 2018

@jessulka Jestli mohu vstoupit - možná blbej dotaz a snad nebudu vypadat jak blbec, co nic neví. Už tady v diskuzích po několikáté čtu, že pacientce dr. zjistil, že vůbec neovuluje. Tzn. neměla jsi ani ms vůbec? Nebo je možný, že ms chodí normálně pravidelně a ovu stejně nemusí být..??

jessulka
29. kvě 2018

@ruzicka06 MS mám pravidelnou. Dr. zjistil na kontrole 12DC, že se mi netvoří folikuly, tudíž byl cyklus anavoluční. Proto mi napsal Clostibegyt a při další návštěvě 12DC zjistil, že se folikuly tvoří a dokonce jeden veliký folikul těsně před prasknutím.

kaja2016
29. kvě 2018

@andelka No tak to zadny div, ze nejsem tehotna🙂
@biedronca

kaja2016
29. kvě 2018

@bajunka Moji jsou dva roky a mesic, take jsem to planovala jinak. Je mi 37, chtela jsem deti tri. Manzel slibl, ze to stihneme i tak. Tak jsem zvedava. Drzim ti palce!

bajunka
29. kvě 2018

@kaja2016 ty starší jsou od sebe o dva roky a 3 týdny a pro Niki jsem chtěla taky partaka :(, mě je 35,ale za chvíli 36,ale právě už si říkám, že je to dost, aby jsem si s manželem mohli ještě užít trochu cestování jak holky trochu odrostou a nebyli moc staří 🙂

kaja2016
29. kvě 2018

@bajunka Aha, tak ty uz mas tri, ty se mas. Tak uvidis no🍀 drzim palce🌞

bajunka
29. kvě 2018

@kaja2016 děkuji 🙂

ruzicka06
29. kvě 2018

@jessulka Takže je asi tedy možný, že ovu neprobíhá, i když cyklus je pravidelný a ms chodí...to si myslím, že by mohl být častý problém, proč žena nemůže otěhotnět. Ale koho to napadne taky popravdě..a kdo třeba může každý měsíc chodit na gyndu popř. do car, aby Ti dělali utz kvůli zjištění ovu. Já třeba nevím, jak bych toto dělala kvůli práci ☹ ☹ Tak clostylbegyt jsem také brala. ale už asi tak před 2 roky na srovnání cyklus. Teď to mám pravidelný. Mě vždy když dr. na gyndě dělala utz, tak bylo vše ok. I ovu měla vždy asi i probíhat. No my tomu necháme ještě volný průběh. Tak díky za info!

maice
29. kvě 2018

@jessulka Obrovska gratulace...uzivej ten pocit maximalniho stesti!!!!

maice
29. kvě 2018

Tak holky,uz jsme doma a nejak to na me dolehlo :(

hlasimse
29. kvě 2018

@ruzicka06 Teoreticky bys to mohla zjistit měřením bazální teploty...

katkas75
29. kvě 2018

@maice buď statečná... Mrcha přejde a pak přijde nová naděje 😉 známe to všechny,ale zvládneš to!🍀

jessulka
29. kvě 2018

@ruzicka06 Já jsem šla k Dr. po dvou neúspěšných cyklech. Začali jsme se snažením v únoru. Dělej jak myslíš, ale aby z toho "volného průběhu" nebyl za chvíli rok, pak dva. Já jsem to začala řešit co nejdřív, protože jsem chtěla vědět, jestli je všechno v pořádku. Oba předchozí cykly jsme se snažili daleko víc, než teď, hlavně v době ovulace a dva dny po ní. K doktorovi jsem jela 12DC a zabralo to 10 minut. Kdo touží po miminku, tak pro to udělá maximum. Volný průběh si nějak nedokážu představit.

jessulka
29. kvě 2018

@maice Děkuji mockrát a posílám ti těhu bacílky. Ať se pořádně nakazíš 🙂 Určitě se i u tebe brzy zadaří, neházej ještě flintu do žita. Jak bylo na dovolené? Hoď nám sem nějakou pěknou fotečku, ať se pokocháme.

maice
29. kvě 2018

@jessulka Dekuji,ale pristi mesic tomu moc neverim, ovuluje druha strana :( takze smolik. A dovca...no my soutezili,takze dovca to byla jen napul 🙂 ale v Parizi je vzdy dobre

jessulka
29. kvě 2018

@maice Tak třeba tě ta druhá strana naopak překvapí 🙂

kreatura
Autor odpověď smazal
ruzicka06
29. kvě 2018

@jessulka Po potratu než se dá tělo do kupy tak to chvíli trvá, což bychom si měla každá kdo potrat zažila, uvědomit. Je to hodně i o psychice totiž, jenže to asi asi málokdo tady uvědomí. Já si to také bohužel uvědomila až pozdě.... Dřív jsem nad vším hodně přemýšlela, trápila se, brečela, říkala si, proč zrovna my..a jak to vypadalo?? nebyla jsme schopná ničeho..byla jsem totálně mimo... Ale nevím co, něco se ve mě zlomilo a teď se na vše dívám tak trochu jinak. Prostě jsem teď více v klidu a cítím se daleko líp. Já ro čedkat nebudu, také zastávám názor udělat proto vše, co jde. Ale vše s mírou taky že...a rozhodně já si myslím, že já jsem tedy zatím max. udělala.

vendelinka08
29. kvě 2018

Holky..nevim jak to mate vy..ale na slovo snazeni...zacinam byt tezce alergicka...nikdy jsem se mezi snazilky nepocitala...fakt se s timto slovem nemuzu ztotoznit. A dalsi poznatek je ten...ze cim mene casu travim tady na konikovi..tim je mi psychicky lepe a vubec se nepozoruji...v podstate chapu slovo volny prubeh..osvobodit se od vseho..co narusuje...tim myslim mereni teploty..sledovani vsemoznych jevu a hlavne pustit z hlavy to velke snazeni. Take mam trochu pocit...ze kdokoli dalsi otehotni..tak je tak trochu vice chytry...myslim ze to vsem prejeme....ale...jsem rada ze jsem se dokazala po delsi dobe a take po revizi dat dohromady a opravdu to vse vypustit z hlavy...a je mi dobre..dokonce i sex me bavi vice..nez kdyz jsem vedela kdy mam ovulaci atd...takze ano..psychika hraje velikou roli..ale je to v nasi moci, jak sicto nastavime...ne jen mluvit o tom vypusteni..ale je potreba to doslova udelat a mozna neni spatne se odpoutat i od techto stranek..nic proti konovi...

vendelinka08
29. kvě 2018

@ruzicka06 chapu te...psychika v tomto hraje opravdu velikou roli...je treba se s tim potratem srovnat...uvedomit si..co clovek chce..a ten volny prubeh je skvely napad. Nedokazu si predstavit ze poustim cizi lidi do meho zivota v dobe..kdy chci s partnetem mimco...

andelka
30. kvě 2018

@ruzicka06 já měřím dlouhodobě bt,a měla jsem několik anovulacnich cyklů,z různých důvodů,a ms mi přišla podobně jako v těch normálních. Kdybych neměřila,tak to nepoznám.
S tím potratem a psychikou máš pravdu. My jsme o mimco přišli přesně před 4 měsíci,teď jsem v 5 tt, vůbec jsem to nečekala že se zadaři. A obavy mám samozřejmě,ale víc než dělám dělat nemůžu,a je to v rukou přírody.

dendasubaristka
30. kvě 2018

Holky 🙂 tak si vam jdu ani ne postezovat spise se tak vypovidat nebo upozornit na ty nase chlapy :D strasne me stve,udivuje,vytaci. Ze jim opravdu staci tak malo a oni hned berou ze resime. Jednou za cas jsem doma neco rekla kolem ovulace nebo toho obdobi. Jednou za cas jsem neco jen tak zminila a vcera jsem se dozvedela ze v posledni dobe se nase konverzace rocili vetsinou jen kolem toho,pri tom ja ten pocit nemam. Asi proto uz I chapu proc chlap nemel az takovou chut se do me delat,citil tlak. Ale to opravdu staci tak malo a uz si mysli ze neco resime? Jednou dvakrat do meaice neco reknu a uz je to reseni? Takze holky bacha na to :D radsi jim vubec nic nerikejte. Pak dopadnete jako ja :D jeste ze jsem se uz vzpamatovala a uz jsem v pohode,protoze by to dopadlo tak ze by snazeni nebylo vubec.

hlasimse
30. kvě 2018

K těm příspěvkům výše, já taky byla na slovo snažení celkem alergická. Nikdy jsme se proto vyloženě nesnažili, jen jsem si říkala, kdyby se to stalo, tak bych se nebránila 🙂 No a měřila jsemsi bt (nejdřív jako ochrana proti početí po vysazení antiko)... Časem jak jsembyla k miminku svolnější jsem už neměla občas problém se sexem v plodném období. A vždycky jsem ale věděla, že teoreticky by to mohlo vyjít, a tak jsem pak podvědomě očekávala, jestli ms přijde nebo ne, někdy jsem se i pozorovala (často mi ale napověděla bt křivka, že nic). Někdy jsem i měření vynechala, měli jsme sex, ale nic. A loni kolem vánoc jsem se stále měřila, ale na početí jsem moc nemyslela, protože jsme začali podnikat a byli jsme furt někde, hodně práce, přitom ale jsem s cítila moc dobře, jako že se něco děje, byly krásné vánoce... No a ovulace mě vyloženě trochu překvapila (byla trochu dřív, mívala jsem ji později až tak den 21)... Přitomjsme měli sex asi 3x v těch 5 dnech. Měla jsem takový pocit, že prostě nic nevím, že to ví příroda.. A často jsem si říkala, holky co otěhotněly, ještě měsíc či týden před tím měly normální život netěhotné ženy, jako já, žily si svůj život, a vůbec nevěděly, že za měsíc budou těhotné. Takhle je to u všech a prostě nikdy nevíme, kdy "se nám to přihodí".. A hle, bylo to opravdu tam. Nevím, jestli jsem to řešila nebo ne, ale žila jsem si svůj život.

ruzicka06
30. kvě 2018

@vendelinka08 Souhlasím s Tebou a díky za Tvá slova!

Strana