icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

lionela
7. črc 2018

@petula720 Ahá, a co tedy znamenají ty kolečka v grafu? To jsem si ani nevšimla. Co to může značit? Já totiž minulej měsíc
měla posunutej cyklus z 30 na 38 dní, tak jsem si myslela, že tenhle cyklus bude ovulka dřív, ale očividně se mi posunul celkově cyklus na těch 38. Proč by jinak ovu probíhala až takhle pozdě... Tak jsem z toho pořád ještě jelen.

petula720
7. črc 2018

@lionela prázdné kolečko znamená, že je teplota z nějakého důvodu nevěrohodná, většinou je tomu tak, když někdo neměří ve stejnou dobu nebo třeba když je teplota výrazně vyšší kvůli nemoci atd. Pozdější ovulace klidně může být kvůli delšímu cyklu. Zpravidla zůstává stejná délka luteální fáze (+- 1 až 2 dny) a prodlužuje nebo zkracuje se fáze folikulární, tzn. před ovulací. 🙂

lionela
7. črc 2018

@petula720 Jo takhle. Je pravda, že ze začátku jsem ty časy měla dost rozházené. Protože jsme spali jinde, tak jsem se budila jinak než doma. No a teď se snažím opravdu ve stejný čas - odchylka max 30-45 minut. S tím, že spíš to vyjde, že měřím dřív. Snažím se dodržovat 7:30, ale kolikrát se budím
dřív na čůrání, tak radši změřím než jdu na záchod, aby to nebylo zkreslený, i kdyz si ještě jdu třeba lehnout do těch 7:30. Jsem myslela, že taková časová odchylka nevadí, tak to taky může zkreslovat asi no.

lionela
7. črc 2018

@petula720 A jinak myslíš, že mohu alespoň spoléhat na to, že ovu tento týden proběhla? Já se natrápila s ovulákama, ale bohužel jsem je testovala asi brzy, protože jsem myslela, že ovulka měla být minulý týden. A už jsem asi 24DC, tak už jsem fakt zoufala, že ovulka nikde.

petula720
7. črc 2018

@lionela to děláš dobře, že měříš hned při prvním probuzení na čůrání. Ta aplikace toleruje asi jenom 15 min odchylku, víc asi ne, takže to pak udělá to prázdné kolečko. Dá se to ošálit tím, že při zadávání teploty změníš čas, aby byl podobný jako ostatní. Já mám takový chytrý teploměr, který měří celou noc a pak ráno vyhodnotí bazální teplotu, takže můžu vstávat, kdy chci a akorát pak v aplikaci zadávám pořád stejný čas, jako když vstávám do práce. 🙂 jsem pohodlná 😀

petula720
7. črc 2018

@lionela @lionela pět po sobě jdoucích nízkých teplot jsi tam měla a když si aplikace troufne ovulaci označit, tak si myslím, že fakt proběhla. Když si aplikace není jistá, tak udělá ty červené čáry přerušovaně nebo je nezobrazí vůbec. Myslím si, že někdy mezi tím 24. a 26. dnem určitě byla. 😉 ale chce to mít naměřené alespoň 3 cykly, aby se v tom člověk mohl lépe orientovat a předvídat. Pokud jsou nepravidelné, tak ještě víc.

lionela
7. črc 2018

@petula720 Tak já si holt budu dávat budíka na dřív a rovnou na záchod.. teď to teda doklepu na těch 7:30. Kdyby to teď
nevyšlo, tak od dalšího cyklu, ať tam nejsou ty kolečka 😀 My se snažili v pondělí a v pátek. Tak kdyby ovu byla ve středu, tak ještě nevadí. Kdyby ve čtvrtek, tak se bojim, že to by ty spermijky asi už nevydržely :-/ Kdyby v pátek, tak by to byla trefa do černého. Jenže to je vabank holt no. Měli jsme se snažit i tu středu. Jenže já si říkala, že to už bude zbytečný, že třeba bude anovulák :-/ Chjo. Čípek ten je hrozně vysoko od středy. Ve středu byl hodně měkký - aspoň co jsem tak na kousek nahmatala. Od té středy pořád vysoko a špatně nahmatatelný.

petula720
7. črc 2018

@lionela tak třeba to byl nakonec fakt až ten pátek, když byl čípek tak vysoko. 🤔 u mě po ovulaci vždycky už pomalu klesá a už není tak měkký. Jinak když na něj nedosahnu normálně, dosahnu pak ve dřepu 😉 my jsme teď byli na dovče a celé plodné období jsme doslova pro***ali 😂 nějak byla chuť, když člověk nemusí vstávat do práce a nemá žádné starosti. 😂 akorát z toho asi zase nic nebude, teplotě se moc nechce nahoru, tak je asi zase málo progesteronu. 😢

lionela
7. črc 2018

@petula720 No v ten pátek by to bylo super. I ta středa by byla ještě dobrá. Spermijky těch 48 hodin vydrží, ale do čtvrtka už by to bylo dlouho no. Uvidíme. Teď nezbývá než prostě čekat.

A nesmutni. Důležitý je, že jste si to užili a to je super ☺️ Chápu tě ale. Taky jsme minulej týden králíkovali jak divý a já pak čekala na teplotu jak na smilování a pak už to vypadalo, že se mi holt prodloužil cyklus, takže ovu bude až asi tento týden. A to jsme se tak vyřídili, že tenhle týden zase chuť skoro nebyla. Spíš jsme zkoušeli, kdyby náhodou no 😂 Jsme se úplně vy****li, až jsme se totál unavili 😀

petula720
7. črc 2018

@lionela já to zatím beru sportovně, je to teprve 3. cyklus, co jsme si řekli, že už by to šlo. Já jsem původně ještě mimčo ani moc nechtěla, ale manžel by rád a po zhodnocení našeho věku a dalších faktorů jsme si řekli, že to zkusíme nechat koňovi, ať se stane, co se má stát. Akorát jsem se teď nějak upnula k představě, že bysme si prďolu přivezli z dovči a navíc by se narodilo někdy kolem našich narozenin, tak by to bylo takové hezké. Ale když to neklapne, tak si holt užijeme ještě o kousek pohody ve dvou víc. 🙂

lionela
7. črc 2018

@petula720 To víš, že jo. A ono se zadaří, toho bych se nebála. Hlavně, že probíhá ovulka, to je základ. Pak stačí jen správné načasování... a to přijde raz dva. U Leontýnky jsme taky říkalic necháme to koňovi. Povedla se hned ten cyklus 😂To bylo rychlejší než jsme čekali. Teď se snažíme druhý cyklus a tak jsem se taky upnula na to, aby to teď vyšlo, protože by mi termín porodu vycházel na Leušky narozeniny 😀

petula720
7. črc 2018

@lionela no jo, člověk míní, život mění... 😂 ono to nějak dopadne...tak držím palce, aby vám to klaplo a dej vědět, jak se to vyvíjí. 😉

lionela
7. črc 2018

@petula720 Děkuju, hlavně za rady a postřehy. Moc si mi pomohla. Já jsem v tom zatím jak ryba ve vodě, takže moc děkuju! ❤️ Určitě dám vědět za týden a dva, jak se to vyvíjí 🤗 Ty taky o sobě dej hlášení a držím palečky 😍

petula720
7. črc 2018

@lionela díky moc! Ozvu se...ale musím počkat ještě minimálně 10 dnů, jestli přijde mrška...na test by to u mě bylo pak až tak 19.7.

lionela
7. črc 2018

@petula720 Tak to budu zkoušet podobně. Dřív bych se akorát stresovala, tak si počkám. Ale nevadí 🤗 Však je to 50:50 ☺️

petula720
7. črc 2018

@lionela přesně, jsou jenom dvě možnosti 😂 už se těším, na naše výsledky... 🙂

cpollik
7. črc 2018

@maice ahoj dnes 8-9dpo,nezkoušeli jsem.Nemam žádné příznaky ani nidace nebyla,tak pochybuji😉uvidíme test zkusím až v pondělí😉

cpollik
7. črc 2018

@vendelinka08 chápu dobře,že nejmladší má 1rok?Kdyz jsi loni otěhotněla?Taky bych chtěla moc třetí..manžel se taky moc netvářil☹.Ale teď už se mám vracet do práce mám nabídku pracovat v místě bydliště nabídka,která se neodmítá,ale nová smlouva,vše nové.Tak buď budu těhotná a nastoupim do staré práce(jsem učitelka v MŠ)nebo neotěhotní a nastoupim tady,ale musím alespoň rok vydržet.

lucinka255
7. črc 2018

Ahoj mi se take snazime o miminko

lucinka255
7. črc 2018

Od minuleho mesice jiz 2 deti mam 6.a.8.let holka kluk ale stejne bych chtela jeste jedno plodne dny jsem mela podle dr.minuli vykend to jsme 2 krat soulozily takze doufam ze to vyjde.Kdy myslite ze si muzu udelat test?bricho me poboliva a prsa taky

lionela
7. črc 2018

@petula720 Já taky ❤️ Snad se nám oboum zadaří a embryjko se už zavrtává 🤗

vendelinka08
7. črc 2018

@cpollik bohuzel ne...nedokoncila jsem to..v 9tt jsem musela na revizi..a od te doby se to ve me mele. V prosinci to take vypadalo nadejne..ale bylo to biochemicke...tak uvidime. Ale v plodnych dnech mame prerusovanou souloz...jak rikam..manzel si neni jisty..nejde o to ze by nechtel...ale...

girl.misel
7. črc 2018

Tak ja konečně pozitivní ovu 🙂

lucinka255
7. črc 2018

@lionela tak snad ano kdy je dobre udelat si test?ja si delala dnes a byl negativni

vendelinka08
7. črc 2018

@girl.misel tak to je super...

cpollik
7. črc 2018

@vendelinka08 to tě chápu☹já už tím taky prošla po 1diteti,jak jsme se snažili k druhé taky jsem musela v 8tt na revizi.My už se půl roku snažíme☹ale nic.Byla jsem u doktora prý půl roku je krátká doba☹tak ještě nedělal žádné vyšetření vejcovodů atd😢.Prý počkáme říkal...ach jo

cpollik
8. črc 2018

@maice ahojky,kdy ti test ukázal alespoň ducha?Já dnes 9-10dpo a mám doma jen ovulační a tam jenom slabší čárka☹.Takže zase nic😢.

maice
8. črc 2018

@cpollik Ja zkousela 10/11dpo a uz byl duch na tt a temer pozitivni ovu

kristyn.g
8. črc 2018

@cpollik usuzujes ze nic podle ovu testu? To spíš značí ze není ovulace. Já měla ducha 14 dpo na tt. To bude dobrý 🙂 povede se

girl.misel
8. črc 2018

@vendelinka08 sice o 5 dni dele ale je tam

Strana